The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2010, 04:25
Zapytaj Rade nadzorczą...

Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.01.2010, 04:25
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę płakać i narzekać, ale nie potrafię zrozumieć czemu Legia pozapraszała na testy - jacy by oni nie byli i czego aktualnie nie prezentowali - zawodników ze znacznie lepszym CV niż nasi testowani. O ile ten Chińczyk z MU to jakiś bubel i ichniejszy Rasiak, to ten obrońca, który jeszcze do niedawna grał w C Z w naszej kartoflanej lidze będzie właśnie drugim Vidicem. Nie wierzę, że Legia płaci znacznie więcej niż my. I paradoksalnie przypadek Nurkovica tylko potwierdza moje wątpliwości. To, że Legia zaprosiła go do siebie na testy, a on pojechał zwabiony korzystniejszymi warunkami finansowymi oznacza tylko tyle, że i Wisła i Legia proponują kontrakty na zbliżonym poziomie. Czy trochę mniej, czy trochę więcej - i nas i ich stać na zawodników z tej samej półki.

Dlaczego zatem oni testują ciekawszych graczy? Oni biorą Iwańskiego, a my Łobo?

O sztab trenerski i pracę z młodzieżą nie pytam, bo tego zazdrościć im możemy od lat.

I żeby nie było - ja nie chcę płakać i uprawiać kibicowania a'la bravo sport. Chodzi tylko o to, że jeżeli można coś za te same pieniądze zrobić lepiej i porządniej, zarządzać budżetem mądrzej, efektywniej, solidniej - to czemu tego nie zrobić?
jakby byl Vidicem i chcial malo to juz by kontrakt negocjowali
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.01.2010, 07:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jesli Nurkovic podpisze z Leegia
To ja będę miał pewne powiedzenie.....ale dopiero jak podpisze
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.01.2010, 07:51
666 stron w tym temacie.
To coś musi znaczyć.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2010, 07:53
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To ja będę miał pewne powiedzenie.....ale dopiero jak podpisze
teraz to sobie można pisać i gadać cokolwiek
znaczy po Levadii
skoro oszczędza się na Juszczyku i to nie tylko w sensie kontraktu ale i utrzymania na zgrupowaniu (w DP tekst: w klubie zdecydowano że nie ma sensu by zawodnik leciał do Turcji na kilka treningów )
to sytuacja finansowa klubu jest .... wiadoma

niemniej jednak skreślenie Nurkovicia przez Kazimierskiego latem wołało o pomstę do nieba....

teraz ważniejsze chyba jest to by przetrwać trudny (finansowo) okres...

ps. it chodzi ci o six six six the number of the beast
ps. 2 Na Wybiórczej serial pt. Nowak do Wisły. I dwa teksty o tym samym. Lub prawie o tym samym Na końcu jednego z nich takie info: Wczoraj do późnego wieczora trwały negocjacje piłkarza z krakowskim klubem, ale - jak się dowiedzieliśmy - Nowak nie przyjął zaoferowanych mu warunków i zadeklarował, że dokończy sezon w zespole trenowanym przez Rafała Ulatowskiego.
uffffffffffff. co za ulga....
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.01.2010 o godz. 08:09.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.01.2010, 08:00
Jedno jest w tym wszystkim dziwne, wiedząc o tym, że z Pawełkiem wiąże nas umowa jedynie do grudnia tego roku podpisujemy kontrakt z zawodnikiem na pół roku - pomijając kim ten zawodnik oczywiście jest...Serial Wisła sprowadza klasowego bramkarza przypomina "Mode na Sukces" kolejna odsłona tej tragikomedii czekać nas będzie zapewne latem...
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 26.01.2010 o godz. 08:48.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.01.2010, 08:37
Jaja...ciąg dalszy kabaretonu. Jeśli Legia podpisze z Nurkiem to przy okazji udowodni nieudolność naszych działaczy i przez kolejne miesiące będą się śmiać. Jeśli to ma tak wyglądać, że nasi skautowie za klubowe pieniądze jeżdżą i wypatrują zawodników, Maciej na testach ich ogląda, wypowiada się a potem nie podpisuje, a jeszcze potem inny klub kontraktuje tego zawodnika to ja dziękuje. Może niech zaczną inne kluby dokładać do tego skautingu, np po 30 % ? Cholera mnie bierze, że znów się z nas będą śmiali zakompleksieni . Lepiej cholerka nie robić żadnych testów i spokojnie dograć do lata. Bednarzuuuu wróć !!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.01.2010, 08:40
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
5 bramek w jakichkolwiek pucharach....z obecnym coachem mam duze watpliwosci co do takich wynikow stad wlasnie 2 babole Pawelka moga miec duze znaczenie
to teraz jest trendy widze przyczepiac sie o wszystko do Skorzy ?
zupelnie jakbysmy nie strzelili w pucharach z tym coachem nie strzelili w pucharach 5 goli i to z calkiem silnym rywalem
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.01.2010, 08:47
To znaczy ze my się rozpisujemy tutaj od 666 stron co można zmienić na lepsze, a i tak zmienia się tylko na gorsze Taka diabelska sztuczka ;-)
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.01.2010, 08:58
Po raz kolejny można tylko powtórzyć:
Niech dojdą do siebie Boguski (co się w ogóle z nim dzieje!!), Sobolewski, Głowacki i Singlar.
I to będą wzmocnienia. Nic poza tym.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.01.2010, 09:05
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
to teraz jest trendy widze przyczepiac sie o wszystko do Skorzy ?
zupelnie jakbysmy nie strzelili w pucharach z tym coachem nie strzelili w pucharach 5 goli i to z calkiem silnym rywalem
O czym Ty w ogóle piszesz człowieku?Po kompromitacji z Levadią,Beitar jest już dawno pod toną mułu.Ta wtopa jest tak bulwersująca,że ta skaza zostanie Skorży do końca kariery.
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.01.2010, 09:07
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny można tylko powtórzyć:
Niech dojdą do siebie Boguski (co się w ogóle z nim dzieje!!), Sobolewski, Głowacki i Singlar.
I to będą wzmocnienia. Nic poza tym.
Boguski trenuje już z pełnym obciązeniem od dawna Sobolewski i Głowacki tez z pelnym obciązeniem tylko ze oni od niedawna .
Kontuzjowani są Singlar i Gołos oni trenują z tym Terrizottim
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.01.2010, 09:24
Szyman423 napisał(a):Wyświetl post
Boguski trenuje już z pełnym obciązeniem od dawna
W takim razie dlaczego nie zagrał w ogóle z Tawriją?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 26.01.2010, 09:24
Nowy temat do wałkowania http://www.futbol.pl/artykul/74791.html
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.01.2010, 09:38
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę płakać i narzekać, ale nie potrafię zrozumieć czemu Legia pozapraszała na testy - jacy by oni nie byli i czego aktualnie nie prezentowali - zawodników ze znacznie lepszym CV niż nasi testowani. O ile ten Chińczyk z MU to jakiś bubel i ichniejszy Rasiak, to ten obrońca, który jeszcze do niedawna grał w C Z w naszej kartoflanej lidze będzie właśnie drugim Vidicem. Nie wierzę, że Legia płaci znacznie więcej niż my. I paradoksalnie przypadek Nurkovica tylko potwierdza moje wątpliwości. To, że Legia zaprosiła go do siebie na testy, a on pojechał zwabiony korzystniejszymi warunkami finansowymi oznacza tylko tyle, że i Wisła i Legia proponują kontrakty na zbliżonym poziomie. Czy trochę mniej, czy trochę więcej - i nas i ich stać na zawodników z tej samej półki.

Dlaczego zatem oni testują ciekawszych graczy? Oni biorą Iwańskiego, a my Łobo?

O sztab trenerski i pracę z młodzieżą nie pytam, bo tego zazdrościć im możemy od lat.

I żeby nie było - ja nie chcę płakać i uprawiać kibicowania a'la bravo sport. Chodzi tylko o to, że jeżeli można coś za te same pieniądze zrobić lepiej i porządniej, zarządzać budżetem mądrzej, efektywniej, solidniej - to czemu tego nie zrobić?
Legia ma też Grzelaka, Szałachowskiego nie mówiąc o hiszpańskim szrocie który się tam przewijał.
Może ma też pieniądze których my aktualnie nie mamy.
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.01.2010, 09:38
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
W takim razie dlaczego nie zagrał w ogóle z Tawriją?
Bo Wisła wtedy testowała tego Serba i Chorwata oni grali razem na ataku . Tak mi sie wydaje
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.01.2010, 09:40
Nowak blisko Poloni Warszawa.To chyba dobra wiadomośc.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 26.01.2010, 09:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nowak blisko Poloni Warszawa.To chyba dobra wiadomośc.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
To jest wiadomosc z przed 3 dni Gks już to dementował
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 26.01.2010, 09:57
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

jak to jest że Lechie stać na niego a nas nie
Tak samo nie wiem czemu nie wypożyczymy Tyrały z BvB niby miała być współpraca miedzy klubami...

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.01.2010, 10:01
A nich Nowak idzie do Polonii. To jakis durny transfer forsowany na siłe przez Skorżę. Wypisz -wymaluj przypomina mi sie Dawidowski. Kasperczka na siłe go chciał ściągnąc, ajak mu sie udało to tamten zerwał wiązadła. Czy w Krakowie nie potrafia sie uczyc na błędach?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.01.2010, 10:11
Jak to jest, że na szklanke stać nas 600tyś, a na Alvareza już nie mimo, że kosztuje 400tyś? Jeśli Skorża go kupi niech sam mu płaci kontrakt, a kiedy stąd odejdzie niech zabierze go ze sobą.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.01.2010, 10:11. Polityka transf. - zostajemy w tyle
Kluvi - smutne i dziwne jest, że zagranicznych piłkarzy kupują bądź wypożyczają już nie tylko kluby "z czuba" tabeli, ale praktycznie każdy kto wykazuje choć trochę "obrotności" na rynku. Zbroi się Odra, i Jaga, i Lechia, Śląsk już chyba zamknął kadrę na wiosnę. Tylko w Wisełce cisza. A niestety ze strony oficjalnej niewiele się można dowiedzieć, co najwyżej takie "kwiatki", że Ćwielong, Cantoro, Cebanu i Leszczak wciąż są naszymi piłkarzami

Może i dobrze, że klub nie planuje więcej testów w Turcji. Niech się skoncentrują na grze tych piłkarzy, co są i wreszcie podejmą decyzję, kogo sprowadzić. My kibice możemy tylko dywagować oglądając filmiki, ale trener-manager i reszta ekipy są na miejscu, znają potrzeby kadrowe i raczej nie odeślą wszystkich w siną dal. Drużyna potrzebuje wzmocnień i mam nadzieję, że w przypadku zawodników z pola wszystko pójdzie o wiele sprawniej, niż odnośnie bramkarza.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 26.01.2010, 10:14
nie wiem czy nasz sztab ma klapki na oczach czy są z inne planety ale wszędzie na świecie jak ktoś nie ma kasy to wypożycza sobie piłkarzy czy to takie ciężkie do wykonania
Nie wiem co się z tym klubem dzieje ale obecnie to chyba mamy apogeum głupoty zarządzających...

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.01.2010, 10:19
Żuraw by chetnie wrócił do Wisły albo do Lecha bo już go chyba nie chcą w Omonii.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.01.2010, 10:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tyle, ze w tym wypadku Nurkovicia chciał Skorża, więc jeżeli okaże się kołkiem, to będzie to o naszym menago bardzo źle świadczyło.
Poza tym umówmy się - i Kapsrzik, i Nurković lepsi od Juszczyka raczej są, więc wybronienie Skorży w tej jest niemożliwe. Powiedzmy to sobie otwarcie - przy tym transferze skompromitował się on jako menedżer, skompromitował się też jego (były) trener bramkarzy.
Eh Wolfy trochę stawiasz sprawę dziwnie:

Jeżeli Nurkovic okaże się za sałby na Legię - świadczyć to będzie o niekompetencji Skorży - bo jemu sie podobał
Jeżeli Nurkovic będzie dobry i złapie się w Legii - świadczyć będzie o niekompetencji Skorży, bo posłuchał Kazimierskiego i jeszcze go bronił w sprawie cyrku bramkarskiego.

czyli co się nie stanie winnego stanu rzeczy masz

Co zaś do tych, którzy są wyluzowani w temacie bramkarskim:
To właśnie w tym okienku musimy zatrudnić bramkarza, który stanowiłby REALNĄ KONKURENCJĘ dla Mariusza Pawełka! Dlatego, żeby w czerwcu nie stanąć przed dylematem Kto w bramce na puchary i koniecznością zatrudnienia Mariusza Pawełka na kolejne sezony, co wiązać sie będzie pewnie z podwyżka kontraktu. Ja za taką opcję dziękuję bardzo......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.01.2010, 10:52
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy nasz sztab ma klapki na oczach czy są z inne planety ale wszędzie na świecie jak ktoś nie ma kasy to wypożycza sobie piłkarzy czy to takie ciężkie do wykonania
Nie wiem co się z tym klubem dzieje ale obecnie to chyba mamy apogeum głupoty zarządzających...
wypożyczą świetnego napastnika na pół roku który w okresie wypożyczenia zostanie królem strzelców w polskiej lidze po czym przyjdzie czerwiec, wykupienie tego piłkarza będzie kosztowało o dużo za dużo dla nas, a ze jego macierzysty klub nie będzie chciał go oddać na kolejne wypożyczenie to my przed LM zostaniemy znów bez napastnika.
My robiąc teraz transfery musimy myśleć o dalekiej przyszłości a nie tylko o tym co będzie za miesiąc.
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.01.2010, 11:01
Ciekawe czy Wisła jest tylko straszakiem na Nowaka czy chcemy negocjować.
Co by nie powiedzieć to moim zdaniem Nowak wcale nie jest lepszy od Małeckiego i Boguskiego a grają w podobnym stylu.
Szkoda by było odpuścić tego Pumosevaca bo wydaje mi się bardzo ciekawym napastnikiem(ze skrótów wyglądał na dość szybkiego i dobrego technicznie a do tego wysoki). A jak przyszedłby Nowak to pewnie by tak zrobili. Mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony Nowak dla Polonii byłby ciekawym wzmocnieniem. Polonia zapewne do walki o mistrza się tak łatwo nie włączy a podniosło by to poziom ligi. Lepiej oglądać Nowaka w Polonii niż w Legii czy Lechu.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.01.2010, 11:34
yogul napisał(a):Wyświetl post
wypożyczą świetnego napastnika na pół roku który w okresie wypożyczenia zostanie królem strzelców w polskiej lidze po czym przyjdzie czerwiec, wykupienie tego piłkarza będzie kosztowało o dużo za dużo dla nas, a ze jego macierzysty klub nie będzie chciał go oddać na kolejne wypożyczenie to my przed LM zostaniemy znów bez napastnika.
My robiąc teraz transfery musimy myśleć o dalekiej przyszłości a nie tylko o tym co będzie za miesiąc.
Wytłumaczenie jest znacznie prostsze - bo nikt się tym nie zajmuje. Przeglądamy się i testujemy tylko tych grajków, których chcą nam wcisnąć ich managerowie.

No brawo yogul, długofalowe myślenie w Wiśle. Masz super poczucie humoru.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2010, 11:49
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Myślę,że nie doceniasz do końca ich możliwości.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.01.2010, 11:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Żuraw by chetnie wrócił do Wisły albo do Lecha bo już go chyba nie chcą w Omonii.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Jak dla mnie to niech idzie do Amiki. Rok temu byłby mile widziany, ale teraz to już chyba definitywnie zmierzch Żurawia.
Co do Nurkovica - jeśli faktycznie jego alfons zrobił numer z pokazaniem kontraktu Legii to niech obaj idą w p.zdu. Co nie zmienia faktu, że od dawien dawna ośmieszamy się z bramkarzami...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów