The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślakus
Junior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2010, 18:37
A ja chciałbym żeby stroje byly Kappa albo Diadora
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.01.2010, 18:42
Wiślakus napisał(a):Wyświetl post
A ja chciałbym żeby stroje byly Kappa albo Diadora
Pamiętam tą Kappę z serii obcisłych, piłkarze Werderu wyglądali wtedy bardzo wyjściowo. D(z)iadora to chyba jednak za niskie progi, żeby była w stanie zapewnić jakiś ciekawy sprzęt (dodać należy koszulki marketingowe itp.) naszym gwiazdorom. Ogólnie jestem z Umbro zadowolony, ale powrót do Nike byłby lepszy.

Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2010, 18:51
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam tą Kappę z serii obcisłych, piłkarze Werderu wyglądali wtedy bardzo wyjściowo. D(z)iadora to chyba jednak za niskie progi, żeby była w stanie zapewnić jakiś ciekawy sprzęt (dodać należy koszulki marketingowe itp.) naszym gwiazdorom. Ogólnie jestem z Umbro zadowolony, ale powrót do Nike byłby lepszy.
O tak jesli juz ma być zmiana to na Nike
Tylko nie adidas , moze zostac Umbro wg mnie jest dobrze.
Wiadomo jeszcze ze to nie chodzi tylko o koszulki tylko o wszystkie bandy reklamowe itp.
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 23.01.2010, 18:56
A co to za różnica? Co z tego że tu się odkleja, tam odpada. Ważne aby dużo kasy dali i tyle.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.01.2010, 19:09
d napisał(a):Wyświetl post
... na modelu sprzed 2 lat. To jest niepoważne traktowanie klienta.
Ale widocznie tylko ten model dalo sie przerobic na ten nasz "unikalny". W tym czasie jak wchodzil obecny strój w takim samym gralo CKSA Moskwa i w miejscu naszej gwiazdy mialo jakies zjebane 2 paseczki. Ja uwazam ze obecnie nie jest zle i mam to samo wrazenie jak Dudi. Umbro przynajmniej sie nami interesuje w jakims tam stopniu, organizuje jakies akcje itp a Szwaby przysla raz na pól roku pudlo ze sprzetem + forsa "kazdy" zadowolny. Koncern mysli ze im sprzedaz wzrosnie a klub inkasuje flote. Nike bylby najlepszy
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.01.2010, 19:24
Umbro dobre jest, ciekawe wzory koszulek, nie najdroższe koszulki w Wiślackim Świecie ( MP 2009 Umbro kosztuje 50 zł ) Adidasa pewnie będzie droższe wszystko, dla mnie niestety jest to różnica
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.01.2010, 19:28
Zdecydowanie Nike by bylo najlepsze...
Ja to marze o powtorce
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.01.2010, 19:31
kaco1985

Moim zdaniem też te koszulki były świetne lepsze niż Umbro i adidas acz kolwiek adidas też moze być świetny.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.01.2010, 19:36
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Co masz na myśli?

Zobacz sobie mecze Legii i Bełchatowa z tego sezonu i znajdź 3 różnice w ich strojach. Jedni grają w strojach, których powinni grać drudzy i odwrotnie Mam wrażenie, że jedzie tandetą po prostu i wiesz- robieniem dostaw z tego, co jest w magazynie. Trochę zmienia postać rzeczy to, co napisał killzone, ale nie mamy 100% pewności, że KP Legia złożył zamówienie na koszulki z notką, że logo ma być przyklejane itp.

A do koszulek z sezonu 05- 06 chyba każdy wzdycha.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.01.2010, 19:41
O proszę, 05/06 były super. Ciekaw jestem czy są tutaj zwolennicy tych 04/05 z logiem Ery. Dla mnie były boskie, do dziś posiadam takową w swojej garderobie, powiem takiego luksusu ten wzór z "homontem" pod szyją ale mi się podobał. Może faktycznie tylko brakło Białej Gwiazdy zamiast "ssa".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2010, 19:44
TeeS88 napisał(a):Wyświetl post
A co to za różnica? Co z tego że tu się odkleja, tam odpada. Ważne aby dużo kasy dali i tyle.
Koleś rozwaliła mnie twoja logika. Gdyby nas przykładowo VW sponsorowało to nieważne, że ich samochody przestały by jeździć po 10 tyś km. ważne aby dużo kasy dawały, a ty jako przykładny kibic kupiłbyś to auto. Jeśli mam zapłacić 200zł to nie po to, aby za miesiąc nadawała się tylko do umycia podłogi tylko by przynajmniej kilka lat służyła.
W sumie Umbro złe nie jest, chociaż ten pierwszy ich wzór to był szajs. Gdybyśmy jednak zmieniali to wybrałbym Nike lub też Reebok'a
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 23.01.2010, 19:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie mecze Legii i Bełchatowa z tego sezonu i znajdź 3 różnice w ich strojach.
http://www.legialive.pl/photos10j/10belchatow1_f101.jpg
Szczerze mówiąc dalej nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.01.2010, 20:00
Bełchatów na pewno nie jest sponsorowany przez Adidasa. Zapewne stroje dostarcza im sklep sportowy działający na jakiejś jego licencji. Szablon w którym gra GKS na zdjęciu użytkował już parę lat temu IV-ligowy obecnie BKS Bochnia. (a ostatnio w podobnym grało bodaj Podbeskidzie)

Pamiętam też, że Bełchatów jakieś loga musiał zaklejać swego czasu.

Na podobnej zasadzie do pewnego czasu funkcjonował sprzęt Zagłębia Lubin, lubinianie kupowali od miejscowego dystrybutora stroje, co odbiło się np. na różnicy w ówczesnej czcionce numeracji. Kiedyś w dyskusji jakiś lubinek wypomniał mi, że już tak nie jest, ale nie weryfikowałem tego.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2010, 20:09
Mam nadzieję, że stroje adidasa są tak samo realne jak transfer Costly'ego (i innych wzmocnień).

Jedynym co może, ewentualnie, cieszyć to więcej kasy dla klubu. Ja natomiast swojej adidasowi nie oddam. Ich stroje mi się po prosty - okrutnie - nie podobają. Więcej o gustach trudno dyskutować.

Czyli to co może być dobre dla klubu nie musi być dobre dla wszystkich fanów.

A o Gwieździe zapomnijmy....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 23.01.2010, 20:09
Nikt tu nie wspomniał o jednym bardzo ważnym pozytywnym aspekcie współpracy w Umbro. Mianowicie poza koszulkami meczowymi wydawana jest spora ilość 'zwykłej' garderoby typu koszulki, polówki, bluzy i ani kiedyś Nike nam ani teraz Adidas Legii nie oferują tego w takim stopniu. I chyba utrata takich dodatkowcyh gadżetów byłoba największym minusem w przypadku zmiany sponsora.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.01.2010, 22:29
Zaopatrzenie sklepiku klubowego w dodatkową garderobę zależy tylko i wyłącznie od zamówień klubu. Dawniej tego nie było, bo klub mniej zamawiał - może nie było popytu.

Zupelnie nie obawiam się tego aspektu współpracy, tym bardziej, że domyślam się, kto dostarczyałby sprzęt Adidasa do Wisły, jeśli ta zdecydowała by się na zmianę sponsora technicznego, i wiem co jest w sklepikach klubowych drużyn którym ta firma już dostarcza sprzęt.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 24.01.2010, 11:26
Pamiętam, że jak z powodu tego listy na temat ustawy hazardowej zwolniony został dyrektor ds. marketingu to w jednej z gazet napisali, że ostatnią rzeczą jaką zrobił było ustalenie warunków nowej umowy z Umbro. Nie wiem na ile ta informacja była prawdziwa. Osobiście zdecydowanie wole Umbro, ich koszulki są ładniejsze od Adidasa. Jestem pewny, że Adidas olewałby Wisłę i dostarczał koszulki w jakich gra wiele klubów. Umbro starało się zrobić coś dla Wisły a koszulki dla kibiców byłyby zdecydowanie droższe niż obecne.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.01.2010, 17:35
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje tylko,że nie bedzie taka jak zaprezentował wyżej watss ale cos w deseń realu albo maryslii
ja też bardzo bym chciał coś w stylu realu tylko gdzie białą gwiazde by umieścić ja zaprezentuje swój pomysł ale raczej kiepskie miejcse do umieszczenia białej gwiazdy. Koszulka jest bez sponsora bo nie wiadomo co z tą ustawą
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 24.01.2010, 17:40
A teraz porównaj sobie to z tym:

http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/31232_c.jpg

Ale skoro rzeczywiście Bełchatów dostaje stroje nie od Adidasa, a od jakiegoś ich kontrahenta, to zmienia nieco postać rzeczy. Wisła rozmawia podobno bezpośrednio z Adidasem.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.01.2010, 19:04
Ja bym chciał jakiś obcisły krój może by trochę nad tężyzną popracowali,żeby wstydu nie było, jak je ubiorą.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 24.01.2010, 19:27
A teraz porównaj sobie to z tym:

http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/31232_c.jpg

Ale skoro rzeczywiście Bełchatów dostaje stroje nie od Adidasa, a od jakiegoś ich kontrahenta, to zmienia nieco postać rzeczy. Wisła rozmawia podobno bezpośrednio z Adidasem.
Wszystko idzie przez pośredników. To kwestia kanałów dystrybucyjnych, umów handlowych, terminów płatności, upustów i takich tam. Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 24.01.2010, 19:42
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wszystko idzie przez pośredników. To kwestia kanałów dystrybucyjnych, umów handlowych, terminów płatności, upustów i takich tam. Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.
Z tego, co wiem, to rozmowy toczą się bezpośrednio z Adidasem (a w zasadzie nie "z Adidasem", ale z jedną z większych niż Umbro firm). Na 100%. Ba, gdyby było inaczej, to byłby to skandal jak dla mnie. Nie jesteśmy byle Bełchatowem, czy Lubinkami, żeby w musieć uciekać się do takich sposobów. No i poza tym- czy taki dystrybutor ciuszków byłby w stanie przebić ofertę Umbro?

Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.01.2010, 19:45
Ja się wypowiem tak. Na UMBRO nie narzekam. Podobają mi się tę koszulki. Ale jeśli mamy już zmieniać firmę ubierającą naszą drużynę, to mam nadzieję, że sięgną po jakieś nowe modele.

Nike czy Adidas? Osobiście wole Nike, ale jeśli mamy dostać takie koszulki w jakich gra teraz reprezentacja, to lepiej grajmy bez.

Proponuję, żebyśmy MY sami KIBICE wybrali projekt który nam odpowiada. Załóżmy że adidas czy jakaś tam firma przedstawia nam 3-4 projekty i my wybieramy. Tak bodajże zrobiła cracovia. Firma JAKO przedstawiła kibicom pare projektów i oni wybierali.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.01.2010, 19:56
I jakie będą mieć? Z przekreśloną Białą Gwiazdą?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 24.01.2010, 20:07
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Proponuję, żebyśmy MY sami KIBICE wybrali projekt który nam odpowiada. Załóżmy że adidas czy jakaś tam firma przedstawia nam 3-4 projekty i my wybieramy. Tak bodajże zrobiła cracovia. Firma JAKO przedstawiła kibicom pare projektów i oni wybierali.
Nic sami nie wybierali.

Nie pamiętasz płaczów jak się okazało w czym będą grać?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.01.2010, 20:15
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisła będzie ubierana przez Adidasa, to zapewne przez ta samą firmę co ubiera Bełchatów.
Wszystko fajnie, tyle że Adidas nie ubiera Bełchatowa. To Bełchatów ubiera się w koszulki Adidasa i raczej żadnej kasy z tego nie ma. Adidas ubiera Legię i robi to bezpośrednio, "przyznając się" do tego.

Update - Lubin jednak oficjalnie z Nike, co jasno świadczy, że tą drugą instytucją zarządza się w Polsce co najmniej dziwnie.
Ostatnio edytowane przez d : 24.01.2010 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:26
Z tego, co wiem, to rozmowy toczą się bezpośrednio z Adidasem (a w zasadzie nie "z Adidasem", ale z jedną z większych niż Umbro firm). Na 100%. Ba, gdyby było inaczej, to byłby to skandal jak dla mnie. Nie jesteśmy byle Bełchatowem, czy Lubinkami, żeby w musieć uciekać się do takich sposobów. No i poza tym- czy taki dystrybutor ciuszków byłby w stanie przebić ofertę Umbro?
Oczywiście, że nigdy nic dzieje się bez wiedzy i zogdy Adidasa/Umbo/Pumy czy Nike. Ale zawsze na końcu sprzęt dostarcza pośrednik oraz kasę daje pośrednik, na warunkach ustalonych podczas rozmów trójstornnych klub-producent-dystrybutor. Teraz Wisła też nie dostaje sprzętu bezpośrednio do Umbro, tylko od pośrednika.
Skąd informacje? Bo w tym pośrednio pracuje...przeze mnie przechodzi dokumentacja dotycząca sprzętu dwóch drużyn ekstraklasy i jednej z czołówki I ligii oraz koszykarek Wisły Can-Pack. I pewnie będzie przechodzić dokumentacja dotycząca Wisły SSA, jeśli zmienią sponsora technicznego - dostawcę sprzętu. O czym ptaszki ćwierkają i czego sobie życze
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 25.01.2010, 09:45
Pożyjemy- zobaczymy. Ja wiem swoje. Jak będziesz miał wgląd w tą nową umowę, to czekam na przyznanie racji. :]

Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 25.01.2010, 09:57
d napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tyle że Adidas nie ubiera Bełchatowa. To Bełchatów ubiera się w koszulki Adidasa i raczej żadnej kasy z tego nie ma. Adidas ubiera Legię i robi to bezpośrednio, "przyznając się" do tego.

Update - Lubin jednak oficjalnie z Nike, co jasno świadczy, że tą drugą instytucją zarządza się w Polsce co najmniej dziwnie.

lubin bierze swoje stroje z krak-sportu
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 25.01.2010, 11:07
Pożyjemy- zobaczymy. Ja wiem swoje. Jak będziesz miał wgląd w tą nową umowę, to czekam na przyznanie racji. :]
Właśnie przyszedłem do pracy, i już wiem. Wisła rzeczywiście rozmawia bezpośrednio z Adidasem bez pośrednika.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów