|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktos od marketingu zrozumie w koncu ze kupie sobie koszulke dopiero jak powroci na nia Biala Gwiazda
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
NIE!! Tylko nie to , zenada bedziemy grali w szwapskich strojach. porazka ludzie .
Nie lubie adidas a na pewno nie kupie koszulki z tej firmy !!zal... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że oszczędzą nam te 3 paski na rękawach...
Jest jakaś szansa żeby na sercu była biała gwiazda a nie logo SA? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No ładnie by to wyglądało, ale... Po pierwsze to na pewno o BG czy herbie TSu to możemy pomarzyć. Wyjątkiem był rok 2006 bo wtedy obchodziliśmy stulecie, także jak coś "projektujecie" to może jednak od razu z herbem SSA
Poza tym, to nie rozumiem o co wam chodzi z tym Adidasem? Porządna firma, nawet raczej lepsza niż Umbro. Co wy macie z tymi paskami na rękawach? Wiadomo, że to ich znak firmowy i się tego będą trzymać. Trudno byłoby mi sobie chyba nawet wyobrazić koszulkę Adidasa bez tych trzeb pasków (które niczemu nie przeszkadzają, gdyż przecież nie idą przez całą koszulkę!) Jestem za Adidasem jak najbardziej (lub Nike, ale o nich się nie mówi). PS. Owszem, ja też nie cierpię Niemców, ale np. to (Adidas) im sie udało. :] ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nike raczej odpada - Umbro właśnie do Nike należy, zresztą poniekąd zostaliśmy do nich "spuszczeni" w 2006; poza kadrą chyba nie są sponsorem żadnej drużyny w kraju (choć parę klubów hasa w ichnich strojach). Gdyby Nike było zainteresowane Wisłą to bez przerwy gralibyśmy w ich strojach. Jeśli oni odpadają, to Adidas to zdecydowanie najlepsza opcja - popatrzcie sobie na podział najlepszych drużyn we wszystkich ligach Europy. Przynajmniej po strojach byłoby widać kto tu rządzi
![]() Tekstów o Niemcach łaskawie nie skomentuję
Ostatnio edytowane przez d : 23.01.2010 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
hmm... Adidas to też RBK, więc jeszcze może być taka wersja, że RBK wchodzi do Polski sportowej
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W Polsce jeżeli się nie myle to Nike dostarcza koszulki Górnikowi Zabrze i Pogoni Szczecin. Natomiast Adidas chyba sponsoruje Legie, Podbeskidzie i GKS Belchatów(przynajmniej tak było na jesieni). Myślę że koszulki Adidasa ładnie będą wyglądały
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie uraczą nas tym modelem, bo moim skromnym zdaniem wygląda tragicznie.
![]() ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a wg mnie ta koszulka chelsea jest b.ładna
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Reeboka raczej nie wierzę, oni chyba się wycofują z ubierania drużyn piłkarskich w Europie - obok tradycyjnego Boltonu zostało im już raptem kilka (Lens, Koeln, CSKA Moskwa, więcej do głowy mi nie przychodzi). Raczej wygląda to na umocnienie się Adidasa w Polsce. Było nie było jesteśmy czołową marką w dość dużym kraju, idzie Euro, toteż wobec dość dziwnej polityki Nike i ekspansji Pumy panowie chyba zwietrzyli zysk.
Co do sponsoringu, to rozdzielmy dwie rzeczy - to, że jakiś zespół gra w strojach danej firmy nie oznacza, że ta firma jest sponsorem owego klubu. Wystarczy popatrzeć na strony oficjalne - taki Bełchatów, Podbeskidzie, Pogoń Szczecin czy Górnik Zabrze grają w koszulkach Adidasa/Nike, ale na stronach tych klubów nie pojawia się logo tych firm. Wygląda to raczej na zwykły deal, czyli kupowanie sprzętu - kiedyś na takiej samej zasadzie w Adidasie grał Hutnik, zresztą my na początku Tele-Foniki chyba też. W kraju z Adidasem oficjalną umowę sponsorską ma chyba tylko Legia. Z Nike na oko nie ma żaden klub; pomijam tu Zagłębie Lubin, którego oficjalna się nie otwiera, ale to raczej sytuacja analogiczna do ww. klubów - w końcu kto w profesjonalnej firmie byłby na tyle głupi żeby zamienić Wisłę na Zagłebie? ![]() Co do samych strojów, nie ma co kroić skóry na niedźwiedziu, ale raczej można zapomnieć o własnych designach. Pewnie dostalibyśmy mniej więcej to co Legia, czyli update'owane co rok-dwa najnowsze wzorce. Co i tak byłoby postępem w stosunku do tego co mamy teraz.
Ostatnio edytowane przez d : 23.01.2010 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tez sie przylacze po czesci do tej wypowiedzi. Nie przepadam za Adidasem i wcale sie nie ciesze z tego powodu ale rozumiem ze wzgledy finansowe dla klubu sa w obecnej sytuacji najwazniejsze. Umbro przynajmniej dalo nam dedykowany strój z Biala Gwiazda. Do tego ceny na pewno beda wyzsze niz dotychczasowych strojów. Ogólnie jesli chodzi o odziez to maja zdecydowanie za drogo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Było by super,koszulkę Adidasa na pewno kupię,to jest prawdziwa firma,a nie Umbro,Reebok,Tico... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Oby tylko nie było tego szablonu który wkleił M89, dla mnie to wygląda jak kombinezon kolarski...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Adidas ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
M89 - no fakt, ten wytwór powinien odejść w zapomnienie, bo tu się nie popisali.
Ale patrząc np. na stroje Liverpoolu (ten sezon) to stroje są bardzo ładne. Wiadomo, że czarne trykoty LFC u nas będą pewnie niebieskie, ale te czerwone i białe kolorystycznie pasują ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co tu dużo mówić z łyżwą na prawej piersi graliśmy najlepiej, a i jakościowo stroje były najlepsze. Nie lubiłem i nie lubię Adidasa, momentami odnoszę wrażenie że ich stroje są jedynie pogonią za liderem czyli Nike. Umbro za to robi bardzo fajne stylistycznie, specjalnie dla nas, podoba mi się ten styl z gwiazdą na ramieniu, mam nadzieję że zostanie Umbro.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
KaRaSTSW
Jak ci sie nie podoba to kupić nie musisz.Bardzo dobra wiadomość adidas to jedna z najlepszych firm i więcej zapłacą niz UMBRO.Jeszcze fajne było by gdyby zamiast herbu SSA była Biała Gwiazda. ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
już bym chyba wolał Jomę albo Pumę ... Ale najbardziej obecne strój mi się podoba!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
A nie ma co gdybać jakie stroje będą, bo modeli koszulek Adidas ma multum, po za tym z tym Adidasem to tylko spekulacje.![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jome? Chyba dla trampkarzy gościu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wejście adidasa to fatalna wiadomość patrząc na to, jak traktują kluby z ligi polskiej. Przy Umbro mieliśmy tą namiastkę oryginalności i wyjątkowości w postaci białej gwiazdki na pagonie. A w adasiu? Dostaniemy te same czerwone koszulki, w których grała teraz Legia czasami i wsjo.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba bedzie a lycytacje z adidas, nike, umbro, puma, etc. puma zrob wysokiej jakosci koszulki, adidas tez, polski representacjy nike nie jest as good as last puma (material) ale lubie nike design.
![]() ![]() Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokladnie takie samo mam zdanie. Obecne koszuli sa fajne a czy to model 2007/08 to mi to lotto, nikt nam nie zapewni gwiazdki na ramieniu a na piersi nie ma co liczyc.
A jak Umnro zalezy na naszym rynku to tez pewnie sypnie kasa, a za pare groszy wiecej nie ma sensu zmieniac czegos co jest dobre. ![]() ,
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Też wolałbym zostać przy Umbro. Tylko jest pytanie czy Umbro w przyszłym sezonie nie dałoby nam koszulek, w jakich już dziś występują niektóre kluby:
http://kitkross.files.wordpress.com/...5636376200.jpg A co za tym idzie: czy Biała Gwiazda i tak nie zniknęłaby z nowych koszulek? Co masz na myśli? ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wg mnie UMBRO spisuje się świetnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dla mnie strój nie ma większego znaczenia tylko żeby zamiast małego herbu była taka duża BIAŁA GWIAZDA jak kiedyś była.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chciałem się podzielić pewnym wrażeniem. Miałem nieprzyjemność trzymać w ręce koszulkę Legii, znaczek adidasa był dosłownie przylepiony, gumowy. Logo klubu również, ale wykonane z szorstkiego materiału i to w dodatku krzywo wycięte. Ludzie zabijają się o koszulki z wyszywanymi logo, a tu Adidas wciska takie g****. Dodam że była to meczówka, w sklepie Legii za 220zł.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|

|