The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 15:39
Akurat podpisanie kontraktu z Juszczykiem(tylko na ó miesięcy..na szczęście),to mały pikuś wśród ostatnich dokonań "najlepszego polskiego trenera".
Odpowiedz cytując
Kbobt
Member

Od: 01.2010

someonewisp napisał(a):Wyświetl post
@Kbobt
Czy ktoś mógłby zbanować tego bezczelnego szczekacza?

Transfer określam mianem "syfu". Szkoda, że Juszczyk nie czyta naszego forum. Po ty co tu widziałem, będąc na jego miejscu załamałbym się i nie podpisywałbym tego durnego kontraktu.

A prosze śmiało jeżeli na tym forum nie można wyrażać własnej opini na temat sytuacji w klubie to prosze o jak najszybsze zbanowanie. Nie dosyć że oficjalnie nie można się wypowiadać to jeszcze na forum też nałożą cenzure. Panom się epoki chyba pomyliły.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/

Spójrzcie na to A POTEM NA TO :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ownie_w_wisle/

Poprostu kłamstwo.
Czepiles sie bramkarza a wieksze dziury mamy z przodu! To jest najwazniejsze by wzmocnic formacje ofensywne. Ludzie pomyslcie troche. Dwoch dobrych pilkarzy? Prosze bardzo, Ba i Poljak.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2010, 15:40
fanfan a kwa kiedy będą gotowi!! chłopie jak nie będą grać to NIGDY gotowi nie będą
Ty popierasz widzę PL myśl szkoleniową gdzie 23 to "młode talenty" a potem się dziwią że w Europie nas wyprzedzają o lata świetlne..

kiedyś podałem tu link kolesia z Anderlechtu bodajże ma 16 lat i gra w 1 składzie!! postawiono na niego i gra przebojowo i co jakby był u nas to byście pewnie czekali do 23 lat i może pozwalali mu grać ogony..

Kurto już w ostatnim sparingu pokazał że warto mu dać szansę, poza tym jeździ na młodzieżowe kadry więc jakimś słabeuszem nie jest...

koyoot słusznie czepia się BRTS39 bo MARNUJEMY właśnie kasę która jest nam bardzo potrzbna by kogoś do przodu kupić!!
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 22.01.2010 o godz. 15:42.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.01.2010, 15:41
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
W takim razie dlaczego RUBIN KAZAŃ zakontraktował CEBANU a nie JUSZCZYKA?
Nie wiem , zapytaj Ruskich. Cebanu sam chciał przecież odejść! Trener mówił że chce piłkarzy dobrych , że nie liczy się ilość tylko jakoś ale w przypadku kiedy Cebanu nie przedłużył kontraktu musieli znaleść kogoś na jego miejsce a że nie było bardzo dobrych tanich bramkarzy to zakontraktowali Juszczyka na pół roku. Wg mnie dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu. My jesteśmy od kibicowania a jeśli komuś się nie podoba to niech się przerzuci na Real Madryt!!!!!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.01.2010, 15:43
Juszczyk podpisał na pół roku .To może czekają aż jakiemuś lepszemu bramkarzowi skończy sie kontrakt.A na rezerwie to może siedzieć każdy kto choć troche bronił gdziekolwiek więc teraz modlić sie żeby Pawełek kontuzji nie złapał i tyle.
I bez płaczów bo to rozwiązanie krótkoterminowe.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.01.2010, 15:49
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
koyoot słusznie czepia się BRTS39 bo MARNUJEMY właśnie kasę która jest nam bardzo potrzbna by kogoś do przodu kupić!!
Nie, nieslusznie z prostego powodu. Zarzuca komus klamstwo skupiajac sie na jednej pozycji a zapominajac ze jest jeszcze kilka do wzmocnienia. Ja bede zadowolony jesli Ba i Poljak przyjda do Wisly. A o pieniadze sie nie martwcie. Klub da rade. Juszczyk nie bedzie zarabial az tyle by myslec w kategoriach takich ze moze to zaklocic wzmacnianie reszty formacji w klubie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:49
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
fanfan a kwa kiedy będą gotowi!! chłopie jak nie będą grać to NIGDY gotowi nie będą
Ty popierasz widzę PL myśl szkoleniową gdzie 23 to "młode talenty" a potem się dziwią że w Europie nas wyprzedzają o lata świetlne..

kiedyś podałem tu link kolesia z Anderlechtu bodajże ma 16 lat i gra w 1 składzie!! postawiono na niego i gra przebojowo i co jakby był u nas to byście pewnie czekali do 23 lat i może pozwalali mu grać ogony..

Kurto już w ostatnim sparingu pokazał że warto mu dać szansę, poza tym jeździ na młodzieżowe kadry więc jakimś słabeuszem nie jest...

koyoot słusznie czepia się BRTS39 bo MARNUJEMY właśnie kasę która jest nam bardzo potrzebna by kogoś do przodu kupić!!
Dla mnie mogliby już być gotowi ale nie są - niech idą na wypożyczenia do pierwszej ligi. Niech przynajmniej pograją sobie tam sezon i zobaczymy jak będą sobie radzić , wyobraź sobie -przychodzi mecz z Legią ,duża presja i Kurto debiutuje w ekstraklasie... ja liczę mocno na jego rozwój ale jestem realistą.
Co do tego 16 -latka to on jest zajebisty a postawiono na niego ponieważ posiada ogromne umiejętności i możliwości. My nie mamy takiego 16-latka...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:50
martinius028 wg. Twoich słów bez problemów mógłby na ławce być Kurto.

zrozumcie będzie lament dopiero jak się okaże że nam kasy braknie na kontraktowanie piłkarzy z pola...

jak Wy możecie wyżej cenić umiejętności bramkarza co przez ponad 5lat nie przebił się do 1 składu Wisły, niż młodego perspektywistycznego gracza młodzieżowych reprezentacji który mógłby spokojnie być 2 bramkarzem

fanfan a ja jestem pewien że by się nie spalił przy meczu o którym piszesz, poza tym jak pisałem wcześniej jest PP można śmiało tam go ogrywać a przed sobą miałby db obrońców ( nie licząc Jopa ) więc byłoby mu łatwiej..
a kasę która wydaje się na Juszczyka dołożyć do kontraktu jakiegoś pomocnika. Z reszta przypomnicie sobie o tym jak będzie temat np Ba nie dla Wisły - nie dogadali się co do kontraktu...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 22.01.2010 o godz. 15:54.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:50
Juszczyk zagrał 7 meczów, puścił 15 bramek... szczerze? wole Kurto i Jarosińskiego na ławce... jak dla mnie transfer wybitnie nierozsądny, tak jak większość pisze, pieniądze wyrzucone w błoto...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.01.2010, 15:53
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Nie, nieslusznie z prostego powodu. Zarzuca komus klamstwo skupiajac sie na jednej pozycji a zapominajac ze jest jeszcze kilka do wzmocnienia. Ja bede zadowolony jesli Ba i Poljak przyjda do Wisly. A o pieniadze sie nie martwcie. Klub da rade. Juszczyk nie bedzie zarabial az tyle by myslec w kategoriach takich ze moze to zaklocic wzmacnianie reszty formacji w klubie.

Nie no nie wierze. Najpierw całe Forum żada bramkarza , klub załatwia bramkarza z ostatniego klubu ligi greckiej, a teraz wmawiacie sobie że jest dobrze i z przodu bardziej potrzebujemy piłkarzy.

Za pół roku znów gra o LM a my znowu bedziemy musieli szukać bramkarza na zgrupowaniu po czym z jakimś Ekranasem stanie w bramce MP i możemy sie pożegnać
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.01.2010, 15:57
Nie twierdze że to transfer udany i rozsądny tylko próbuje zrozumieć motywy klubu podpisując z Juszczykiem kontrakt....
Czas pokaże co z testowanymi piłkarzami w mojej ocenie najbardziej potrzebny jest napastnik bo są tylko Małecki, Boguski(jak dla mnie bardziej ofensywny pomocnik) i kontuzjowany Brożek.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.01.2010, 15:58
Juszczyk na Cyprze:

http://www.weszlo.com/news/4377

Komedia

"Z drugiej strony, drodzy czytelnicy, postawcie się w sytuacji Macieja Skorży - rezerwowy bramkarz musi być gorszy od pierwszego. Naprawdę nie było łatwo takiego znaleźć. Juszczyk trafił się w samą porę."
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:58
Szczerze mówiąc myślałem , że z tym Juszczykiem to jakaś zwykla plotka.A na Weszło kilka "świetnych" interwencji Juszczyka...
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 22.01.2010 o godz. 16:03.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.01.2010, 15:59
Ma ktoś może wypowiedź Macieja Skorży albo kogoś innego z naszego klubu komentującą odejście Juszczyka z Wisły? Co takiego sie stało, że nagle ten piłkarz stał sie wartościowym dla naszego klubu? Powiem krótko, ten transfer to jest SABOTAŻ! Tak ma wyglądać budowanie Wisły? Oczywiście nei ma pieniędzy ale w takim wypadku wypada zakontraktować kogoś kogo nie do końca poznaliśmy, kto kryje w sobie potencjał i może on sie ujawnić z czasem. Marcin Juszczyk ponownie w Wiśle to jest sabotaż ze strony naszych działaczy!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.01.2010, 16:01
http://www.youtube.com/watch?v=VibMd...eature=related

oto i nasza nadzieja na Euro. SKAANDAL
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.01.2010, 16:01
podpisali na pół roku, więc widać że tymczasowo...
... ale żeby nie znaleźć przez pół roku kandydata nr 2 na bramkarza?

ponoć Pawełkowi kończy się kontrakt...?
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 22.01.2010, 16:02
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=VibMd...eature=related

oto i nasza nadzieja na Euro. SKAANDAL

To to jeszcze nic : http://www.youtube.com/watch?v=kwlzK...layer_embedded
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.01.2010, 16:07
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kluvi i wy wszyscy barany, to co, mieli wystawic nieogranego Kurto do skladu w razie kontuzji Pawelka? Matko boska, tragedia narodowa sie stala. Widac ze w krakowskiem dzisiejsze trzesienie ziemi troche mocniejsze bo coponiektorzy pospadali z lozek prosto na nosy, normalnie...

Dajcie Juszczykowi pograc i dopiero wtedy oceniajcie.
Pobiłeś tym tekstem wszystkie dzieci neo i komentatorów Onetu
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.01.2010, 16:07
A więc Juszczyk w Wiśle ... Jak to mawia klasyk "wypada tylko przeprosić kibiców".

Powtórzę to co pisałem wcześniej. Każdy ,mniej lub bardziej ,zdaje sobie sprawę z naszych klubowych problemów w obszarze funduszy na transfery. Jednakże to ,że dysponujemy środkami marnymi nie upoważnia w żaden sposób nikogo w tym klubie aby te ostatnie złotówki wywalał do rynsztoku. Jednym słowem dramat nie mamy bramkarza. Mariusz jest słabiutki... I co Juszczyk który jest denny ma Mariusz mobilizować do pracy na treningach i podnoszenia umiejętności. Może zamiast zatrudniać Juszczyka ktoś normalny powinien podjąć decyzję o zatrudnieniu trenera bramkarzy. I kto ma tych ludzi szkolić... Kazimierski bumelował po knajpach ... i jego słynne "jak by mi się chciało to bym może jakiegoś dobrego bramkarza wyszkolił... " Czy tak mówi zawodowiec ? Czy klub naszej klasy powinien pozwolić sobie na "komfort" braku bramkarza. No ludzie. Nie wiem czym się klub kierował zatrudniając Juszczyka... Jedyne co logicznie myślącemu człowiekowi przychodzi do głowy to to że komuś brakowało do pensji chyba .... Jak się ogląda ten "dorobek" Juszczyka na Cyprze to naturalnym jest ,że równie dobrze mogliśmy nikogo nie zatrudniać....

A potem jak będziemy tracili durne bramki to ciekawe co powie Skorża ... Nie chciałbym ,żeby jakiś nadpobudliwy admin mnie tu zbanował ale muszę to napisać.... Skorża to jest facet bez honoru i ambicji... Tak chciał tej pełni władzy i teraz ma... Mam coraz mniejsze zaufanie do tego trenera... Jeżeli Juszczyk to jest ten starannie wyselekcjonowany zawodnik w wyniku tytanicznej pracy skautów to jestem naprawdę pod wrażeniem.... Ciekawe czy jakikolwiek klub w Ekstraklasie by Juszczyka zatrudnił chyba żaden... Mogę się założyć ,że przy zakontraktowaniu Juszczyka aspekt sportowy odgrywał rolę zupełnie drugorzędną... Pierwszorzędne było pewnie to ile Juhu jest w stanie odpalić....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 22.01.2010 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.01.2010, 16:09
Baala napisał(a):Wyświetl post
Juszczyk na Cyprze:

http://www.weszlo.com/news/4377

Komedia

"Z drugiej strony, drodzy czytelnicy, postawcie się w sytuacji Macieja Skorży - rezerwowy bramkarz musi być gorszy od pierwszego. Naprawdę nie było łatwo takiego znaleźć. Juszczyk trafił się w samą porę."
to nie komedia to dramat... przyznaje, że nie widziałem tych interwencji, ale teraz mocniej utrwaliły mnie w przekonaniu, że to po prostu dramat a nie bramkarz :(

Skorża ty... wiesz co...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.01.2010, 16:11
Żeby było jeszcze śmieszniej, to jestem przekonany, iż przynajmniej połowa z tego testowanego przez ostatnie 2 lata stada bramkarzy była nie tylko piłkarsko lepsza, ale i jeszcze tańsza. . Juszczyk nie pokazał nigdy nic na tyle dobrego, by twierdzić inaczej.

Dlatego jego powrót to niestety ogromne ośmieszenie się Wisły, trenerów i tak dalej. Wywalamy kolejne pieniądze w błoto, na całkowicie bezsensowne ruchy. Juszczyk nic nie zmienia, nic nie zapewnia, nie poprawia na lepsze.

Jestem oburzony i głęboko zatroskany kształtem obecnej polityki klubu, która prowadzi do coraz większych absurdów. I jako kibic, dla którego Wisła jest ważna, mam prawo o tym mówić.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.01.2010 o godz. 16:15.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 22.01.2010, 16:14
Idzie nowa jakosc
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.01.2010, 16:17
jak będzie następne spotkanie Skorży z kibicami trzeba go zapytać co nim kierowało i pokazać jak "bardzo zadowoleni" jesteśmy z jego ruchu...

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.01.2010, 16:22. Brak myślenia i marnowanie pieniędzy
Broniłem Skorży niejednokrotnie, ale wobec takiej "polityki transferowej" jestem kompletnie załamany. O co tu chodzi? Na chłopski rozum powinno być tak: mamy duży zapas $$$ - podpisujemy umowę z dobrym bramkarzem (który staje się numerem 1). Natomiast przy ograniczonych środkach finansowych - albo zostajemy z tym co jest (Cebanu), albo dajemy szanse młodym. Prawda, panie trenerze?

Tymczasem sprowadzenie Juszczyka (po przetestowaniu ponad 20 bramkarzy) naraża nasz klub na pośmiewisko w całej Polsce. Nie najbogatsza Jaga Białystok ma 1 bramkarza doświadczonego i dwóch młodych, którzy pokazali się z b. dobrej strony w Ekstraklasie. Burić w Lechu to też nie staruszek. Kiedyś krążyły nawet pogłoski, że Wisełka może sprowadzić Bąka z Lechii. Nowego bramkarza zakontraktował Śląsk, a nawet Odra Wodzisław! Tylko "w Wisełce bez zmian".

Poważnie boję się, że w naszym klubie o wiele bardziej niż pieniędzy, brakuje logicznego myślenia. Już naprawdę wolałbym, aby nr 2 był Kurto. Jeśli jeszcze "rozegra się" w sparingach z niezłym przecież drużynami z Ukrainy (zwłaszcza Szachtarem), to niestraszne mu będą mecze przynajmniej z dolną połówką naszej ligi (+ ewentualnie PP). W końcu zdolny Sandomierski nie jest on niego o wiele starszy, więc myślę że Filip też by sobie poradził. Natomiast powrót Juszczyka to marnowanie pieniędzy, bo nie wiem, gdzie jego "interwencje" mogłyby klubowi się przysłużyć.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.01.2010, 16:23
Smutno sie robi jak sie to wszystko widzi...
Odpowiedz cytując
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 22.01.2010, 16:23
tośmy k.... zaszaleli
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.01.2010, 16:27
I potem jak braknie parę groszy żeby dołożyć takiemu Poljakowi to się okaże ,że nie .... że nie ma .. ale Juhu będzie . Mieliśmy oglądać każdą złotówkę.... To jest oglądanie ... Przecież to jest wywalanie kasy na lewo i prawo i totalna rozrzutność... Później przyjdzie do jakiegoś ważnego meczu, Juhu puści wór szmat... a Skorża zrobi oczy tego kota ze Shreka i powie ja nie jest winien zajeb.cie Jarosza...
Odpowiedz cytując
Lizak
Member

Od: 05.2005

Stary 22.01.2010, 16:28
ale jaja, teraz okazało się, że tak naprwdę klub ma mnóstwo pieniędzy jeśli lekką ręką kontraktuje takich nieudaczników...
kurna może i ja się załapię, parę razy w życiu grałem a i w telewizji parę meczów widziałem....
nic tylko płakać!
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.01.2010, 16:29
W sumie jak się tak zastanowić to testy w tym roku mają większy sens niż kiedyś. Nie bierzemy piłkarzy polecanych przez menedżerów czy oglądanych przez Skorżę na DVD tylko wypatrzonych przez naszych scoutów.

Z tym że nie wiem jaki sens ma(ewentualne) testowanie lewych obrońców skoro biorąc środkowego pomocnika mamy dwóch reprezentantów kraju na tej pozycji(LO).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów