The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 15:08
Mogę wypowiedzieć trzy słowa pod adresem naszego menedżera? ;-/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Ploughmanson
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.01.2010, 15:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie słowa i zapewnienia Skorży dotyczące planów wzmocnienia pozycji bramkarza, okazały się hucpą. Nie chcę używać dosadniejszych określeń typu kłamstwa.
Najlepiej zjechać Skorżę... A co my wiemy o tym co się w CAŁYM klubie wyprawia? Tyle co usłyszymy coś z oficjalnych wywiadów, doniesień prasowych czy oficjalnej strony. Nikt z was nie wie jak jest na prawdę. Nie mówię, że mnie ta sytuacja nie denerwuje, ale skończcie z tym - nieudany transfer = Skorża. Klub i sytuacja transferowo-pieniężno ... itd. składa się nie tylko z jednej osoby.
"Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

wal śmiało
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ło ****a, po tym newsie boję się przez najbliższe tygodnie wchodzić do tego tematu, w obawie przed utopieniem się we łzach forumowych płaczków. Będzie się działo.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

ja sie pytam czemu Juszczyka nie testowano jak reszte bramkarzy o podobnych umiejetnosciach (wyzszych) ... Skorza jest za pewne pewien jego mozliwosci i umiejetnosci ... pozostaje mi sie tylko rozesmiac i prosze o zmiane nazwy tematu na jaka adekwatna
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.01.2010, 15:11
Świadome "obciążanie" budżetu kontraktami zawodników o tak niskich możliwościach jak Juszczyk, świadczy jedynie o nieodpowiedzialności osób odpowiedzialnych za politykę kadrową klubu. Może zakrawać najwyżej na nieudolność lub sabotaż, a nie przemyślaną strategię wzmacniania zespołu.

Ten transfer to na pewno kompromitacja Skorży - nawet nie mając pieniędzy na transfery, nie musiał przecież zapalać zielonego światła dla Juszczyka.

Ploughmanson napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej zjechać Skorżę...
Juszczyk nie przychodzi wbrew Skorży, tylko za jego pełną zgodą i akceptacją. Oznacza to odpowiedzialność trenera za ten transfer bez względu na resztę procedur istniejących w klubie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.01.2010 o godz. 15:19.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.01.2010, 15:12
kur... wa mać
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
Depresja
Junior Member

Stary 22.01.2010, 15:14
Panowie spokojnie.... Juszczyk to tylko tania zamiana za Cebanu. Potrzebowali taniego zmiennika na ławe. A gdzie mozna bylo znalezc kogos taniego i chetnego do 100 % siedzenia na dupie. Kontakt dostal na pol roku, czyli jest 6 miesiecy na szukanie ewentualnego bramkarza mogacego grac w 1 druzynie.

Dziwi mnie tylko nie postawienie na zmiennika np. Kurto... a moze chlopak jest jeszcze za mlody na tak odpowiedzialna role
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.01.2010, 15:15
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ło ****a, po tym newsie boję się przez najbliższe tygodnie wchodzić do tego tematu, w obawie przed utopieniem się we łzach forumowych płaczków. Będzie się działo.
Dodałbym jeszcze wiecznie wieszczących koniec :lol

A nie wpadliście na to że nasz Menago ma skromniutki budżet i woli teraz wzmocnić przód a Juhu jest na pół roku w razie W
Latem zapewne ściągną jakiegoś Bramkarza za jakże lubianą w zarządzie darmoszkie
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2010, 15:17
Ploughmanson teraz Skorża jest odpowiedzialny za transfery więc nie dziw się że jest jeżadżą po nim!!
jak jest mało kasy to nie bierze sie "złomu" już taki jeden mamy w klubie Ł.... wystarczy..

a to poraz kolejny pokazuje jak Skorża boi się młodym zaufać , bo ja widziałem już Kurto jako 2 bramkarza.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:18
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
A nie wpadliście na to że nasz Menago ma skromniutki budżet i woli teraz wzmocnić przód a Juhu jest na pół roku w razie W
Latem zapewne ściągną jakiegoś Bramkarza za jakże lubianą w zarządzie darmoszkie
Tak jak ściągali przez ostatnie 2 lata? Wpadłeś na to, że nie masz żadnych podstaw do formowania podobnych teorii?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.01.2010, 15:19
Świadome "obciążanie" budżetu kontraktami zawodników o tak niskich możliwościach jak Juszczyk, świadczy jedynie o nieodpowiedzialności osób odpowiedzialnych za politykę kadrową klubu. Może zakrawać najwyżej na nieudolność lub sabotaż, a nie przemyślaną strategię wzmacniania zespołu.

Ten transfer to na pewno kompromitacja Skorży - nawet nie mając pieniędzy na transfery, nie musiał przecież zapalać zielonego światła dla Juszczyka.
Otóż to.
Przy całym bronieniu Skorży niektóre osoby zapominają, że nawet skromny budżet nei zwalnia od myślenia... Ja w tym transferze sensu nie odnajduję, czekam zatem na oświecenie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.01.2010, 15:19
Jeśli ktoś sięga dna to tylko Wy!!! Ja uważam że zrobili dobrze podpisując PÓŁROCZNY kontrakt z Juszczykiem. Mamy mało kasy na transfery i jak już mamy wykładać te pieniądze na jakiegoś piłkarza to niech to będzie napastnik ,skrzydłowy albo środkowy pomocnik ! Za pół roku wrócimy na nasz stadion, będziemy mieli większe możliwości i wtedy powinniśmy sprowadzić naprawdę solidnego bramkarza. Przecież nie kupimy kogoś dobrego na bramkę za 100 tyś euro a bramkarze z kartą w ręku chcą wyższych kontraktów np. Kowalewski - nie ma sensu teraz płacić mu 250 tyś. euro przy naszej obecnej sytuacji. Za pół roku się wszystko wyklaruje, Pawełek albo przedłuży kontrakt albo zdecydują że odejdzie , Juszczyk podobnie i wtedy trzeba będzie ściągnąć jednego dobrego bramkarza ,a na rezerwie może być ktoś tańszy , solidny i tyle. Zobaczymy jak będzie z transferami piłkarzy z pola i nie narzekajcie na trenera Skorżę - ON TEŻ BY CHCIAŁ ŻEBY DO WISŁY PRZYSZLI NOWI DOBRZY ZAWODNICY tak samo jak my .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:22
Depresja napisał(a):Wyświetl post
Panowie spokojnie.... Juszczyk to tylko tania zamiana za Cebanu. )
Nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia dla takiej zamiany. Nie zamienia się jednego słabego i nic nie wnoszącego piłkarza na innego, w dodatku jeszcze gorzej rokującego. Nie ma w tym sensu, ani oszczędności.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:24
fanfan dowaliłeś
sam piszesz że mamy mało kasy na transfery a po zakontraktowaniu Juszczyka mamy JESZCZE MNIEJ szkoda że tego nie widzisz!! co Ty myslisz że Juszczyk będzie za free grał? hehe

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:26
Ploughmanson, tak się składa, że wiem mniej więcej jaka jest sytuacja finansowa Telefoniki i Wisły.

1.Wisła wobec TF ma dług w wysokości około 75 mln złotych długu.
2. http://www.forbes.pl/forbes/2009/07/...able_tele.html <= polecam lekturę artykułu na stronie do samego końca.

Wiem, że to tylko potwierdza Twoje rozumowanie, lecz jaki ma sens ogólne stawianie na tą miernotę, a nie dania szansy młodym? Trzeba kiedyś spłacic ten dług i najlepszym wg mnie sposobem byłoby stawianie na młodzież a potem wytransferowanie ich za granicę za przyzwoite sumy. Różnicę robi również kurs walut, dlatego jestem za wprowadzeniem do Polski euro choć wiem, że jeszcze do tego dłuuuuga droga. Cieszcie się, że TF nie nalicza odsetek, bo byłoby tragicznie.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.01.2010, 15:27
Kluvi i wy wszyscy barany, to co, mieli wystawic nieogranego Kurto do skladu w razie kontuzji Pawelka? Matko boska, tragedia narodowa sie stala. Widac ze w krakowskiem dzisiejsze trzesienie ziemi troche mocniejsze bo coponiektorzy pospadali z lozek prosto na nosy, normalnie...

Dajcie Juszczykowi pograc i dopiero wtedy oceniajcie.
Odpowiedz cytując
Pablo0085
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 22.01.2010, 15:28
Jeżeli faktycznie zatrudnienie Juszczyka będzie wiązało się z zatrudnieniem kogoś lepszego z pola to można to jeszcze przełknąć ale wydaje mi się że to tylko nasze życzenia które nie będą miały pokrycia w rzeczywistości
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
Odpowiedz cytując
Kbobt
Member

Od: 01.2010

Stary 22.01.2010, 15:29
mario69 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e, ale żenada...

Panie Skorża, Panu już dziękujemy. Z Panem to było jak z tym powiedzeniem "od miłości do nienawiści", początkowo fascynował mnie Pana warsztat trenerski, ale Wisła to widać za duże wyzwanie...transfer Łobo to był niespodziewany niewypał, ale teraz pobił Pan rekord - Juszczyk to SPODZIEWANY niewypał, kropka.

A tutaj nie musisz się martwić, Twoje prośby zostaną wysłuchane już za pół roku. Ludzie opanujcie się wszystko jest już dawno uzgodnione a Skorża obecnie to tylko figurant. Jeżeli uważacie że teraz jest syf to zobaczycie za pół roku co zaserwował Nam klub.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:31
koyoot no jasne wo Kurto niż Juszczyka bo z tego 1 coś może być a z 2 to już wiadomo co było 5 lat przebijał się do 1 składu Wisły to mi wystarczy...

a co do ogrania można przecież młodych wystawiać np w PP ale po co no nie.. Skorża jest u nas już troszkę czasu i ewidentnie widać jak z bólem serca daje pograć młodym.

a tragedia będzie jak kasa która jest włożona w Juszczyka będzie brakującą do podpisania kontraktu z którymś zawodnikiem z pola...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 22.01.2010 o godz. 15:35.

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

TO jest skandal co sie dzis wydarzyło.

Ktos mi kiedys napisał że nie mozna wystawiać transparentów z napisami o transferach bo sie inni obraża.
Teraz trzeba żądać bramkarza!!!!!! Krótkie proste CHCEMY BRAMKARZA bo ani Mariusz ani Marcin bramkarzami nie są.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kluvi i wy wszyscy barany, to co, mieli wystawic nieogranego Kurto do skladu w razie kontuzji Pawelka?
Uważam to za o wiele lepszy pomysł, niż ponowne ściąganie zgranej karty. Naprawdę. Z kurto może być jeszcze bramkarz klasowy. Z Juszczyka nic nie będzie. Poza tym on wiecznie w tej bramce wyglądał jak debiutant.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Devonisch napisał(a):Wyświetl post
O 14 podpisał kontrakt.
szacuneczek, jakby powiedział Mirek
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.01.2010, 15:33
Kluvi - musieli pozyskać jakiegoś bramkarza ponieważ Kurto i Jarosiński nie są jeszcze gotowi na grę w ekstraklasie! Juszczyk był możliwie najtańszym wyjściem! Więc naszego budżetu znacząco nie obciąży. A to umożliwi również jakieś wypożyczenia Jarosińskiego albo Kurto by mogli się ogrywać i nabierać doświadczenia. Juszczyk przychodzi za Cebanu - dla mnie nie ma różnicy .
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 22.01.2010, 15:34
Nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia dla takiej zamiany. Nie zamienia się jednego słabego i nic nie wnoszącego piłkarza na innego, w dodatku jeszcze gorzej rokującego. Nie ma w tym sensu, ani oszczędności.
racja!!!
żadnego sensu jakbysmy szukali jeszcze bramkarza!!!
na pozycje nr3 mamy mlodych perspektywicznych bramkarzy
wiec wychodzi na to ze niestety poszukiwania sie zakonczyly
pojebane chujowe czasy i trzeba je przetrwac moze latem bedzie lepiej
a teraz trzeba Pawelka wspierac zeby sie chlopak wzial za siebie bo bez dobrego bramkarza moze byc ciezko na wiosne
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.01.2010, 15:34
@Kbobt
Czy ktoś mógłby zbanować tego bezczelnego szczekacza?

Transfer określam mianem "syfu". Szkoda, że Juszczyk nie czyta naszego forum. Po ty co tu widziałem, będąc na jego miejscu załamałbym się i nie podpisywałbym tego durnego kontraktu.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 22.01.2010, 15:35
Cytat:
Juszczyk przychodzi za Cebanu - dla mnie nie ma różnicy .
W takim razie dlaczego RUBIN KAZAŃ zakontraktował CEBANU a nie JUSZCZYKA?

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.01.2010, 15:35
Tak jak ściągali przez ostatnie 2 lata? Wpadłeś na to, że nie masz żadnych podstaw do formowania podobnych teorii?
A owszem że są: nie ma już z nami maxi love Pawełek Kaza (trenera bramkarzy), Maciej jest menago pełną gębą i nie bruździ mu "niedobry" Bednarz, więc jak sobie pościele tak się wyśpi a jako człowiek inteligentny chyba zdaje sobie sprawę że na samym Pawełku daleko nie zajedzie. Oczywiście całe posłanie Macieja może i tak rozwalić zarząd
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.01.2010, 15:36
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/

Spójrzcie na to A POTEM NA TO :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ownie_w_wisle/

Poprostu kłamstwo.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.01.2010, 15:38
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kluvi i wy wszyscy barany, to co, mieli wystawic nieogranego Kurto do skladu w razie kontuzji Pawelka? Matko boska, tragedia narodowa sie stala. Widac ze w krakowskiem dzisiejsze trzesienie ziemi troche mocniejsze bo coponiektorzy pospadali z lozek prosto na nosy, normalnie...

Dajcie Juszczykowi pograc i dopiero wtedy oceniajcie.
Za wytłuszczone mam nadzieję, ze polecisz, ale do rzeczy...

Tak, wolę by jakby co w bramce stał Kurto!
- Grał w reprezentacjach juniorskich - coś potrafi zatem.
- Juszczyk juz pare lat miał by przekonać do siebie klub i jakos mu się to nie udało. Słabiutki jest i tego poziomu już nie przeskoczy. Filmiki z Cypru tylko potwierdzają, że z Juszczykiem w bramce obrońcy zbyt pewnie czuć się nie mogą. Po co kontraktować bramkarza, którego nie tak dawno żegnało sie bez żalu bo był słaby?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów