|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
wal śmiało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
kur... wa mać
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ploughmanson teraz Skorża jest odpowiedzialny za transfery więc nie dziw się że jest jeżadżą po nim!!
jak jest mało kasy to nie bierze sie "złomu" już taki jeden mamy w klubie Ł.... wystarczy.. a to poraz kolejny pokazuje jak Skorża boi się młodym zaufać , bo ja widziałem już Kurto jako 2 bramkarza. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak jak ściągali przez ostatnie 2 lata? Wpadłeś na to, że nie masz żadnych podstaw do formowania podobnych teorii?
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Przy całym bronieniu Skorży niektóre osoby zapominają, że nawet skromny budżet nei zwalnia od myślenia... Ja w tym transferze sensu nie odnajduję, czekam zatem na oświecenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeśli ktoś sięga dna to tylko Wy!!! Ja uważam że zrobili dobrze podpisując PÓŁROCZNY kontrakt z Juszczykiem. Mamy mało kasy na transfery i jak już mamy wykładać te pieniądze na jakiegoś piłkarza to niech to będzie napastnik ,skrzydłowy albo środkowy pomocnik ! Za pół roku wrócimy na nasz stadion, będziemy mieli większe możliwości i wtedy powinniśmy sprowadzić naprawdę solidnego bramkarza. Przecież nie kupimy kogoś dobrego na bramkę za 100 tyś euro a bramkarze z kartą w ręku chcą wyższych kontraktów np. Kowalewski - nie ma sensu teraz płacić mu 250 tyś. euro przy naszej obecnej sytuacji. Za pół roku się wszystko wyklaruje, Pawełek albo przedłuży kontrakt albo zdecydują że odejdzie , Juszczyk podobnie i wtedy trzeba będzie ściągnąć jednego dobrego bramkarza ,a na rezerwie może być ktoś tańszy , solidny i tyle. Zobaczymy jak będzie z transferami piłkarzy z pola i nie narzekajcie na trenera Skorżę - ON TEŻ BY CHCIAŁ ŻEBY DO WISŁY PRZYSZLI NOWI DOBRZY ZAWODNICY tak samo jak my .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia dla takiej zamiany. Nie zamienia się jednego słabego i nic nie wnoszącego piłkarza na innego, w dodatku jeszcze gorzej rokującego. Nie ma w tym sensu, ani oszczędności.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fanfan dowaliłeś
sam piszesz że mamy mało kasy na transfery a po zakontraktowaniu Juszczyka mamy JESZCZE MNIEJ szkoda że tego nie widzisz!! co Ty myslisz że Juszczyk będzie za free grał? hehe ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ploughmanson, tak się składa, że wiem mniej więcej jaka jest sytuacja finansowa Telefoniki i Wisły.
1.Wisła wobec TF ma dług w wysokości około 75 mln złotych długu. 2. http://www.forbes.pl/forbes/2009/07/...able_tele.html <= polecam lekturę artykułu na stronie do samego końca. Wiem, że to tylko potwierdza Twoje rozumowanie, lecz jaki ma sens ogólne stawianie na tą miernotę, a nie dania szansy młodym? Trzeba kiedyś spłacic ten dług i najlepszym wg mnie sposobem byłoby stawianie na młodzież a potem wytransferowanie ich za granicę za przyzwoite sumy. Różnicę robi również kurs walut, dlatego jestem za wprowadzeniem do Polski euro choć wiem, że jeszcze do tego dłuuuuga droga. Cieszcie się, że TF nie nalicza odsetek, bo byłoby tragicznie. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kluvi i wy wszyscy barany, to co, mieli wystawic nieogranego Kurto do skladu w razie kontuzji Pawelka? Matko boska, tragedia narodowa sie stala. Widac ze w krakowskiem dzisiejsze trzesienie ziemi troche mocniejsze bo coponiektorzy pospadali z lozek prosto na nosy, normalnie...
Dajcie Juszczykowi pograc i dopiero wtedy oceniajcie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jeżeli faktycznie zatrudnienie Juszczyka będzie wiązało się z zatrudnieniem kogoś lepszego z pola to można to jeszcze przełknąć ale wydaje mi się że to tylko nasze życzenia które nie będą miały pokrycia w rzeczywistości
![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
A tutaj nie musisz się martwić, Twoje prośby zostaną wysłuchane już za pół roku. Ludzie opanujcie się wszystko jest już dawno uzgodnione a Skorża obecnie to tylko figurant. Jeżeli uważacie że teraz jest syf to zobaczycie za pół roku co zaserwował Nam klub. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
koyoot no jasne wo Kurto niż Juszczyka bo z tego 1 coś może być a z 2 to już wiadomo co było 5 lat przebijał się do 1 składu Wisły to mi wystarczy...
a co do ogrania można przecież młodych wystawiać np w PP ale po co no nie.. Skorża jest u nas już troszkę czasu i ewidentnie widać jak z bólem serca daje pograć młodym. a tragedia będzie jak kasa która jest włożona w Juszczyka będzie brakującą do podpisania kontraktu z którymś zawodnikiem z pola...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 22.01.2010 o godz. 15:35.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
TO jest skandal co sie dzis wydarzyło.
Ktos mi kiedys napisał że nie mozna wystawiać transparentów z napisami o transferach bo sie inni obraża. Teraz trzeba żądać bramkarza!!!!!! Krótkie proste CHCEMY BRAMKARZA bo ani Mariusz ani Marcin bramkarzami nie są. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Uważam to za o wiele lepszy pomysł, niż ponowne ściąganie zgranej karty. Naprawdę. Z kurto może być jeszcze bramkarz klasowy. Z Juszczyka nic nie będzie. Poza tym on wiecznie w tej bramce wyglądał jak debiutant.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kluvi - musieli pozyskać jakiegoś bramkarza ponieważ Kurto i Jarosiński nie są jeszcze gotowi na grę w ekstraklasie! Juszczyk był możliwie najtańszym wyjściem! Więc naszego budżetu znacząco nie obciąży. A to umożliwi również jakieś wypożyczenia Jarosińskiego albo Kurto by mogli się ogrywać i nabierać doświadczenia. Juszczyk przychodzi za Cebanu - dla mnie nie ma różnicy .
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
żadnego sensu jakbysmy szukali jeszcze bramkarza!!! na pozycje nr3 mamy mlodych perspektywicznych bramkarzy wiec wychodzi na to ze niestety poszukiwania sie zakonczyly pojebane chujowe czasy i trzeba je przetrwac moze latem bedzie lepiej a teraz trzeba Pawelka wspierac zeby sie chlopak wzial za siebie bo bez dobrego bramkarza moze byc ciezko na wiosne ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
@Kbobt
Czy ktoś mógłby zbanować tego bezczelnego szczekacza? Transfer określam mianem "syfu". Szkoda, że Juszczyk nie czyta naszego forum. Po ty co tu widziałem, będąc na jego miejscu załamałbym się i nie podpisywałbym tego durnego kontraktu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/
Spójrzcie na to A POTEM NA TO : http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ownie_w_wisle/ Poprostu kłamstwo. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Tak, wolę by jakby co w bramce stał Kurto! - Grał w reprezentacjach juniorskich - coś potrafi zatem. - Juszczyk juz pare lat miał by przekonać do siebie klub i jakos mu się to nie udało. Słabiutki jest i tego poziomu już nie przeskoczy. Filmiki z Cypru tylko potwierdzają, że z Juszczykiem w bramce obrońcy zbyt pewnie czuć się nie mogą. Po co kontraktować bramkarza, którego nie tak dawno żegnało sie bez żalu bo był słaby? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|