|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To pilkarz klasy Kirma, wiec...wszystko pewnie rozbije sie o kwestie finansowe. Issa Ba jest raczej na straconej pozycji(kiedy on regularnie gral w pilke
?). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
jakby Kirm był tak dobry to by do nas nie przyszedł Kominku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja jestem ciekawy czy w Wiśle orientują się ile ten Chorwat chce zarabiać. Grał w Turcji , tam pewnie zarabiał ładne pieniądze, po drugie również inne kluby są nim zainteresowane a w takich przypadkach zawsze kończył się to na naszą niekorzyść . Moim zdaniem On będzie chciał zarabiać coś w granicach 200 może 250 tyś.euro rocznie a my mu raczej takich pieniędzy nie damy skoro nie daliśmy Moretto 130 tyś euro. Wisła szuka piłkarza który byłby bardzo dobry jak to określił Skorża ale który chciałby grać u nas za grosze. Dynamo i Hajduk są w stanie zaproponować mu kontrakt właśnie w takich granicach jak zarabiał w Turcji a my może też ale czy mu zaproponujemy. Pożyjemy ,zobaczymy. A może jest obecnie bez formy i będzie za słąby na Wisłę? Ale najważniejsza sprawa jest taka że Wisła przed testami powinna wiedzieć jakie są wymaganie finansowe piłkarza (patrz Ettien) i ewentualnie jego klubu! Klub Punasevaca tez może nam zaśpiewać ładną kwotę ...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
To, ze Wisla niektorym graczom placi pieniadze niewspolmierne do poziomu jaki prezentuja nie znaczy, ze wszyscy tak robia. Galatasaray, Besiktas, Fenerbace to sa zespoly, ktore maja pieniadze i moga sobie pozwolic na wysokie kontrakty dla zawodnikow. W reszcie ligi tureckiej zarobki 200 - 300 tys euro sa dla nielicznych. Pamietacie jak kiedys Sobol mial isc do Trabzonu ale turasy nie byly w stanie pokrycia bankowego przedstawic? Jesli chodzi o kwestie finansowe to mysle, ze bysmy udzwigneli jego kontrakt. O ile oczywiscie pilkarsko sie sprawdzi.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No niestety panowie, ale bądźmy przygotowani na najgorsze. Zarówno Ba jak i Poljak czy Punosevac z pewnością przydaliby się naszej drużynie. Uważam nawet że Poljak mógłby być jednym z najlepszych transferów od kilku lat. Zgadzam się jednak z fanfan, oni będą chcieli zarabiać godziwe pieniądze których nasz klub nie jest w stanie im wypłacić. Potrenują, zagrają sparing jeden czy dwa i wyjadą. optymistycznie patrząc możemy najwyżej jednego z nich zostawić (spodziewam się że najtańszego)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Podobnie Junior Diaz , jak i niejaki Jakub Błaszczykowski Zawodnik na testy to nie jest zawodnik gorszej kategorii |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tu się zgodzę, jak gość jest rzeczywiście dobry to nie przyjeżdża na testy, tylko od razu robi się transfer, bo zawodnik się ceni. Chyba, że mówimy o młodym zawodniku, którym Poljak na pewno nie jest. No ew. może być to zawodnik z jakiegoś piłkarskiego "zadupia" jak Kostaryka albo Zimbabwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Essiena też kiedyś Legia testowała, a czy powiecie o nim dzisiaj że jest słaby?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja powiem więcej jak ktoś jest naprawdę bardzo dobry to kosztuje tyle ile wynosi cały nasz budżet roczny , ale jak ktoś ma trochę oleju w głowie i zna nasza obecna sytuacje to wie że nie mamy kasy i trzeba szukać właśnie wśród takich okazji jak Ba który pół roku temu był zawodnikiem dobrego zespołu, Serb który jest młody może ma talent ale ma jeszcze słabiutkie statystki wiec może nie jest drogi, Polak który jeszcze w zeszłym sezonie był podstawowym zawodnikiem zespołu tureckiego , logiczne
Skorża ma całkiem niezły skład tylko bardzo wąski nie ma prawie żadnej możliwości rotacji wiec celem jest kupieni za ta niewielką kasę jak mamy jak najlepszych i najwięcej graczy,proste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeżeli udałoby się zatrudnić Stjepana Poljaka to wydaje się ,że byłoby to wzmocnienie. Osobiście jednak bym się zupełnie nie nastawiał psychicznie na jakieś korzystne rozstrzygnięcia w tym obszarze. Dotychczasowy przebieg pracy tego piłkarzy na pewno nie świadczy o jakieś przesadnej wirtuozerii ale na naszą ligę to by się nadawał dosyć dobrze. Zresztą w naszej lidze zawodnicy obiektywnie słabi okazują się być jednostkami robiącymi pozytywną różnicę.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
Gdyby gościu miał poważne oferty z innych klubów to by się u nas nie testował |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nic nie słychać co z Juszczykiem? Czasami brak informacji to dobra informacja
![]() ![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
...no czy aby napewno będzie lepszy od Nowaka to niestety nie wiemy. Wiemy natomiast że chłopowi nie będą złazić paznokcie bo byle kopnięciu piłki. Tak czy owak niech sprawdzają,testują. Może w końcu z którejś mąki będzie jakiś chleb. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O 14 podpisał kontrakt.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Historię kariery ma Chorwat bardzo ciekawą, ale musimy się spieszyć jeżeli mamy taką konkurencję. Pamięta ktoś listę ostatnich transferów do Wisły z testowanych zawodników? W tym udanych..
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żebyś się nie zdziwił pędraku. Info oficjalne wkrótce a Ty wtedy grzecznie przeprosisz przynosząc kratę browarów.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
...pędraku? ...czy ja Ci ubliżyłem Tyle w temacie...Pędraku... Senior Memberze |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dobrze, że półroczny.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No to jest wzmocnienie
Ligo Mistrzów drżyj !!! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polityka kadrowa Wisły coraz bardziej schodzi na psy. My naprawdę jesteśmy cholernie bogaci, a nie biedni, jeśli stać nas na wydawanie pieniędzy na tego typu zawodników. To tak, jakby ponownie zatrudnić Kaczorowskiego, Strąka, czy np: Nawotczyńskiego tylko dlatego, że są tani, bez wysokich wymagań, a klub nie ma pomysłu na nikogo innego. To też ostateczne ośmieszenie ponad roku szukania i testowania całej gromady bramkarzy. Wszystkie słowa i zapewnienia Skorży dotyczące planów wzmocnienia pozycji bramkarza, okazały się hucpą. Nie chcę używać dosadniejszych określeń typu kłamstwa. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ale żenada z tym Juszczykiem.Miałem nadzieje że ta sprawa ucichnie i nic z tego nie będzie ale niestety stało się,a Pawełek jest pewniakiem do końca sezonu :/.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bij kto w Boga wierzy!! No i po co bylo narzekac, mowisz i masz megatransfer...
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ciekaw jak Skorża wyjaśni ten transfer, bo ja nie widzę żadnego sensownego wyjaśnienia takich ruchów personalnych w Wiśle. Cóż przynajmniej skończył się cyrk z testowaniem bramkarzy:/ Za pół roku skończy się kontrakt Pawełkowi to Juszczyk będzie miał 1
![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja .......e, ale żenada...
Panie Skorża, Panu już dziękujemy. Z Panem to było jak z tym powiedzeniem "od miłości do nienawiści", początkowo fascynował mnie Pana warsztat trenerski, ale Wisła to widać za duże wyzwanie...transfer Łobo to był niespodziewany niewypał, ale teraz pobił Pan rekord - Juszczyk to SPODZIEWANY niewypał, kropka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to Panowie i Panie sięgamy DNA!! po co Ci młodzi jadą na obóz
Manager Skorża pokazuje jakie perełki ściąga ;/ ![]() ![]() ![]() |
|
|