The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2010, 13:42
Ludzie, ale jak nie masz pieniędzy na coś, to tego czegoś nie kupujesz, chyba logiczne

Klub jest zadłużony, nie sprzedano żadnego piłkarza - nie zarobiono pieniędzy, nie było występów europejskich - nie zarobiono pieniędzy, grano w Sosnowcu - płacono za wynajem itp itd

Czego wy oczekujecie Przydarzył nam się Marcelo, Bogu dziękować, na kolejny taki transfer będziemy długo czekać. Nie ma kasy, nie kupisz kasowego zawodnika i nie zapewnisz mu kontraktu zgodnie z jego oczekiwaniami. Mamy okres jaki mamy. Wrócą kontuzjowani Sobol, Głowa, Boguś, Peter będzie konkurencja w drużynie, miejmy nadzieję podniesie się poziom sportowy.
Nie mówię, że nie są potrzebne nowe zakupy, ale jeśli mamy kupić miernotę jedna, drugą, to ja wolę poczekać z zakupami do wakacji i zakupić konkretnego gościa. Być może i nasze ligowe gwiazdki zejdą trochę ze swoich aspiracji, szkoda że tylko finansowych i zasilą naszą drużynę.
Jestem fanem ligi angielskiej, mogę oglądać kilkakrotnie powtórki meczów, bo tam zapierdala.ą na 100% cały mecz, a nasze gwiazdeczki ligowe niestety mają zamiast mózgu wodę sodową, bez aspiracji zawodowych, tylko kasa misiu, kasa...

Kolejnym problemem jest w polskiej piłce rządzenie zawodników trenerem. Jak im daje za bardzo w dupę, przegrywają dwa, trzy mecze i kto za to ponosi odpowiedzialność - TRENER...Wylatuje, przychodzi nowy i ma na początku powiedziane: dasz nam w dupę, wylecisz. Jak chcesz chwilkę potrenować, to nie przemęczaj nas za bardzo. I tak to się kręci. Dopóki za wyniki odpowiedzialności nie będą ponosić zawodnicy, to będzie wielka ****..a. Trenera można rozliczać jedynie z taktyki, a reszta jest w nogach zawodników.
Odtłuszczyć to całe towarzystwo jak zrobiono w Tottenhamie i jazda!!
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2010, 13:48
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Kolejna sprawa- Od 2,5 roku ci bramkarze przyjeżdżają do nas, testujemy ich, dajemy im grać w sparingach, strach przed podpisaniem kontraktu z bramkarzem w naszym klubie bez testów jest niesamowity. A teraz niby Wisła ma podpisać kontrakt bez jakichkolwiek testów i to z gościem, który grał(?) w 2 lidze cypryjskiej.

Ok, Skorża wie na co Juszczyka stać, ale daję sobie wręcz rękę obciąć, biorąc pod uwagę naszą sytuację finansową, wcześniejsze testy, że Skorża bez chociaż 1 sparingu, kilku treningów, opinii Łaciaka (którego nie było w czasie ostatniego pobytu Juszczyka w Wiśle) nie podpisałby z Marcinem kontraktu.

A do tego jestem wręcz przekonany, że nawet bez podpisanego kontraktu Jusczyk, gdyby Skorża go chciał, pojechałby z nami na obóz.
Po prostu Maciek, czyta forum i zobaczył filmiki Juhu z Cypru
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 21.01.2010, 14:20
coonta napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, ale jak nie masz pieniędzy na coś, to tego czegoś nie kupujesz, chyba logiczne

Klub jest zadłużony, nie sprzedano żadnego piłkarza - nie zarobiono pieniędzy, nie było występów europejskich - nie zarobiono pieniędzy, grano w Sosnowcu - płacono za wynajem itp itd
Każdy wie że ze jest zle a szczególnie w tym sezonie ale moze byc gorzej jak nie uda sie zdobyc majstra i to jest zastanawiajace czy mozemy zaryzykowac i kupic kogos czy nawet jak trafi nam sie jakas perelka na obozach to i tak nie bedziemy w stanie kasy wylozyc?
Testowanie piłkarzy z kotraktami w klubach bardziej wygląda jak mydlenie kibicom oczu niz szansa na realne transfery.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Stary 21.01.2010, 14:32
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Każdy wie że ze jest zle a szczególnie w tym sezonie ale moze byc gorzej jak nie uda sie zdobyc majstra i to jest zastanawiajace czy mozemy zaryzykowac i kupic kogos czy nawet jak trafi nam sie jakas perelka na obozach to i tak nie bedziemy w stanie kasy wylozyc?
Testowanie piłkarzy z kotraktami w klubach bardziej wygląda jak mydlenie kibicom oczu niz szansa na realne transfery.
Tylko nie mówcie, że w aktualnym składzie nie mamy potencjału na mistrza...Kwestia jedna: większą odpowiedzialność za wyniki powinni ponosić zawodnicy!! Wielu mogłoby uczyć się od Sobola serca i zdrowia zostawianego na boisku. Jeśli nie ma innego wyjścia jak finansowe, nie ma na co czekać... A nowe umowy powinny być konstruowane w ten sposób, by płaca uzależniona była od występów, formy, wyników. Nikt wam za olewanie swojej pracy nie zapłaci.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.01.2010, 14:51
Panowie nie rozumiem momentami tego narzekania. jakby na to nie patrzec mamy najmocniejsza pake w kraju. Przy tylu kontuzjach kluczowych zawodnikow jestesmy na pierwszym miejscu w tabeli. Nie mam najmniejszych watpliwosci ze osiagnelismy to dzieki szerokiej kadrze oraz uniwersalnosci niektorych graczy.
Naprawde nie ma co popadac w depresje jesli nikt nie przyjdzie.
Oczywiscie przydalby sie ktos podobny do Brozka zeby ten mogl sie leczyc jak ma kontuzje a nie grac na blokadzie. rownierz bramkarz by sie przydal zeby zrobic rywalizacje ale nawet bez tych dwoch wzmocnien dalej bijemy wszystkich na glowe.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.01.2010, 14:56
Ja szczerze mówiąc nawet nie wierzę, że Mistrzostwa w tym roku nie zdobędziemy. Zaledwie 13 kolejek, 8 i 5 punktów nad najgroźniejszymi rywalami. Do tego tę rundę, nawet bez wzmocnień, będziemy grali w mocniejszym składzie, przecież w tamtym roku połowę meczów graliśmy bez Głowy, Sobola, Boguskiego, 3 mecze bez głównego snajpera Brożka (a mimo tego mieliśmy 3 zwycięstwa), Singlara, Garguły (dla mnie niech on nawet nei gra tej wiosny, ale niech będzie 100% sprawny na zgrupowanie przed następnym sezonem). A to są gracze, którzy prawie z miejsca mają miejsce w 1 składzie ( no może oprócz Singlara).

Poza tym spokojniej, naprawdę. Ja jestem pewny, że jeszcze zakontraktujemy 2, 3 graczy. Oczywiście szkoda, że nie mamy ich już teraz. No ale mieć wszystkiego nie można.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 21.01.2010, 15:42
As napisał(a):Wyświetl post
Panowie nie rozumiem momentami tego narzekania. jakby na to nie patrzec mamy najmocniejsza pake w kraju. Przy tylu kontuzjach kluczowych zawodnikow jestesmy na pierwszym miejscu w tabeli. Nie mam najmniejszych watpliwosci ze osiagnelismy to dzieki szerokiej kadrze oraz uniwersalnosci niektorych graczy.
Naprawde nie ma co popadac w depresje jesli nikt nie przyjdzie.
Oczywiscie przydalby sie ktos podobny do Brozka zeby ten mogl sie leczyc jak ma kontuzje a nie grac na blokadzie. rownierz bramkarz by sie przydal zeby zrobic rywalizacje ale nawet bez tych dwoch wzmocnien dalej bijemy wszystkich na glowe.
Tylko ta najmocniejsza paka w kraju przegrywa z Legią , Lechem, Cracovią. Najmocniejszą pakę w kraju to byśmy mogli mieć gdyby regularnie wszyscy dostawali od nas łomot po cztery zero. Ja przypominam ,że była taka runda w ostatnich latach ,że każdego wieźliśmy worem goli. Póki co to ja mam poważne obawy czy na wiosnę poradzimy sobie w lidze z obroną tytułu .... Wodzisław się wzmacnia ,Śląsk za solorzowe pieniądze też..... ;-) A tak całkiem poważnie to chciałbym przy okazji zwrócić Waszą uwagę na dwie sprawy.
1) Wiadomo ,że Wisła ma swoje problemy - finansowe , organizacyjne, personalne, transferowe, infrastrukturalne. Jeżeli popatrzymy na to obiektywnie jest wiele czynników natury wewnętrznej ,które brak skutecznej polityki w wielu obszarach doskonale usprawiedliwiają. Brak transferów można na to zgonić, brak realnego , wymiernego sportowo i finansowo , szkolenia młodych piłkarzy również. Zastanówmy się jednak czy istnieją w naszej lidze jakiekolwiek czynniki zewnętrzne ,które wymogłyby pozytywne przemiany w wymienionych przeze mnie sprawach na wstępie tego punktu. Takich czynników po prostu nie ma! Z roku na roku dołujemy z poziomem a liga się do nas dostosowuje. My jako "liderzy" (bo warto pamiętać ,że był taki moment po Schalke , Lazio , Parmie ) mieliśmy wyznaczać podwyższone standardy , tego od klubu Wisła Kraków oczekiwano. My mieliśmy być takim pożądanym impulsem sanacji w polskiej lidze. Oczekiwania zostały zawiedzione. O dziwo postępowaliśmy dokładnie na odwrót. Swego czasu wynik sportowy zwolnił naszego właściciela z pożądanych reform , czujności, budowa klubu to nie tylko transfery przecież, a gdzie szkielet. Dzisiaj zauważcie ,że my (z resztą nie od dziś ) utyskujemy na te nieszczęsne transfery. Ale zadajmy sobie pytanie czy te transfery są konieczne. Czy w naszej lidze jest ktoś kto by z równym polotem i fantazją zadłużył na starcie klub tak jak swego czasu Cupiał? Wtedy Cupiał rzucił rękawicę polskiej lidze! A teraz nie ma drugiego inwestora/-ów czy grupy właścicieli zdecydowanych na podobny krok.

2) Druga rzecz jest taka. Kilka postów wcześniej podałem statystyki Bratislava Panuszevaca w Napredaku. Moja intencja była troszkę inna niż nie którzy odczytali. Ktoś od razu zawyrokował ,że gość strzelił tylko cztery bramki . Pełna zgoda ale dla mnie istotniejsze jest to ,że wystąpił w 14 meczach na 15 kolejek. Jest to dobry asumpt ,żeby rozliczać Edka i Józefa. Przecież mieli gdzie go oglądać widzieli go na tle dobry i słabych drużyn. Więc jakąś paletę spostrzeżeń sobie mogli wyrobić. I mam taką cichą nadzieję ,że tak z tym naszym skautowaniem było, że ten Bratislav to jest produkt pewnego systemu a nie efekt chaosu pod tytułem łapanka.

PS. Krzyma a co to ma wspólnego z tematem , uważaj na tych adminów piekielnych bo banami sieją jak baba makiem ;-)
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.01.2010 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 21.01.2010, 16:00
Tak z innej beczki, kojarzycie Bożoka

http://sport.interia.pl/raport/trans...o-arki,1428019
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.01.2010, 16:05
Krzyma napisał(a):Wyświetl post
Tak z innej beczki, kojarzycie Bożoka

http://sport.interia.pl/raport/trans...o-arki,1428019
mieliśmy do wyboru Kirma i Bożoka. Skorża wybrał droższego i jednak chyba lepszego Kirma. Moim zdaniem Bożok okaże się w Arce zwykłym przeciętniakiem
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2010, 16:09
Przypuśćmy,że Panusevac jeszcze coś podczas sparingów strzeli.Nasza brukowa prasa od razu zaserwuje nagłówki w rodzaju:Wisła testuje perłę z Bałkanów itp.Po przeczytaniu czegoś takiego Napredak podbija cenę z powiedzmy 150K euro na 300K,a Wisła musi szukać znowu kogoś innego.Oczywiście trochę przejaskrawiam całą sytuację,ale nasz klub stąpa po kruchym,transferowym lodzie.Niestety taki jest też urok testów.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.01.2010, 16:21
Jak podaje P.S Odra chciala Jopa ale M.Skorża nie wyraził zgody!!!
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.01.2010, 16:21
ale podobno na zgrupowaniu w Turcji miało się pojawić 3 napastników, lewy obrońca i ktoś jeszcze. Tak przynajmniej mówił Maciej Skorża przed wylotem do Turcji. Mijają kolejne dni i nic. Troszkę się przyzwyczaiłem już, że Skorża jest złotousty (pięknie mówi). Nie lepiej powiedzieć wprost: klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.01.2010, 17:05
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
ale podobno na zgrupowaniu w Turcji miało się pojawić 3 napastników, lewy obrońca i ktoś jeszcze. Tak przynajmniej mówił Maciej Skorża przed wylotem do Turcji. Mijają kolejne dni i nic. Troszkę się przyzwyczaiłem już, że Skorża jest złotousty (pięknie mówi). Nie lepiej powiedzieć wprost: klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
Jesli ktos przyjdzie to napewno za darmo ; /
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.01.2010, 17:07
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
A mozesz mi powiedziec po co klub mial by to robic? zebyc poczol sie lepiej?
,
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.01.2010, 17:52
to że mistrzostwo będzie i mamy pake by bycnajlepsi w Polsce to jest jasne. ale tu chodzi o EUROPE. ja sie w ogole nie boje o walke w ekstraklasie, tutaj z tysiacem kontuzji i tak wygramy tą lige, a na jej podium to i druzyna młodej ekstraklasy bysmy staneli, taka ta polska liga słaba.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2010, 18:08
Nie oszukujmy się z tą Europą. Najbardziej przygotowani na nią są kibice, a nie klub Wisła SA.
Bój Wisły w pucharach to nadal będzie walka gołej dupy z batem.
..
Odpowiedz cytując
Pablo0085
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 21.01.2010, 18:23
Jakby się udało oddać Jopa do Odry to byłby transfer roku
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.01.2010, 18:29
Pablo0085 napisał(a):Wyświetl post
Jakby się udało oddać Jopa do Odry to byłby transfer roku
Tak bo Jop zarabia 300 tys euro rocznie zeby szukac sposobu zeby go na sile z klubu wypchac. Nie jest najlepszy w lidze ale rade daje i z lawki w razie czego ma kto wejsc.
,
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.01.2010, 19:02
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak bo Jop zarabia 300 tys euro rocznie zeby szukac sposobu zeby go na sile z klubu wypchac. Nie jest najlepszy w lidze ale rade daje i z lawki w razie czego ma kto wejsc.
Zaintrygowałeś mnie. Czy mógłbyś rozwinąć tę część w której piszesz, że Jop "daje radę".
Przykładowo, gdyby ustawić przed naszym polem karnym betonowy słup i któryś z napastników przeciwnika wcześniej czy później się na niego (pardon my french) wpieprzył, to czy też napisałbyś, że słup może i nie ma przyśpieszenia (właściwie rusza się tylko, gdy go przestawiają przy zmianie połów), ale "daje radę"? Mimo, że w pozostałych przypadkach był mijany, no właśnie - jak słup.

To nie o to chodzi, że jestem przeciwnikiem Jopa - uważałem go za dobry transfer do czasu, aż zobaczyłem go w akcji. Chciałbym więc wiedzieć, czemu Jop "daje radę", bo IMHO to jest wielka wtopa Skorży, który przecież go wcześniej testował.

Umówmy się - u nas w lidze zawodnicy techniką nie grzeszą (Jop zresztą też), toteż napastnicy zazwyczaj bazują na szybkości. Jedyną szansą, że Jop zacznie dawać radę jest to, że jego dotychczasowa nieruchawość wynikała z braków treningowych (marne szanse) i uda się to poprawić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Stary 21.01.2010, 19:04
Cytat:
Proszę Cię Już chyba widzieliśmy co Pan Mariusz potrafi

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.01.2010, 19:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie oszukujmy się z tą Europą. Najbardziej przygotowani na nią są kibice, a nie klub Wisła SA.
Bój Wisły w pucharach to nadal będzie walka gołej dupy z batem.
to sie nazywa minimalizm, jesli tak, to powinnismy ciagle miec te mistrzostwa i nic do przodu. moze bedziemy sie cofac ?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.01.2010, 19:11
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jak podaje P.S Odra chciala Jopa ale M.Skorża nie wyraził zgody!!!
to teraz niech Skorża ze swojej kieszeni płaci Jopowi pensje te 300 tyś Euro rocznie jakie zarabia.Za taką pensje możnaby poszukac kogoś jak Cleber czy Marcelo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.01.2010 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.01.2010, 19:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
to teraz niech Skorża ze swojej kieszeni płaci Jopowi pensje te 300 tyś Euro rocznie jakie zarabia.Za taką pensje możnaby poszukac kogoś jak Cleber czy Marcelo
Sprzedac Jopa i niech Skorza wyjdzie na boisko latac dziure w obronie. Brawo. Zdajesz sobie sprawe, ze jezeli sie kogos sciagnie za te 300tys to jemu rowniez trzeba dac kontrakt ? Chyba nie

PS. Skad informacja ze Jop zarabia 300k euro rocznie ?
Ostatnio edytowane przez mic : 21.01.2010 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Pablo0085
Junior Member

Stary 21.01.2010, 19:36
Jak Jop wchodzi z ławki to tak jakbyśmy grali w bez jednego piłkarza.. transfer Jopa nie był udany i warto by się go pozbyć szczególnie jak można go sprzedać(?).
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.01.2010, 19:38
od Jopa to mozna sciagac obojetnie jakiego, byle szybkiego młodego obronce, napewno mniej by chcieli za kontrakt.

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 21.01.2010, 19:39
a ja bym proponowal jak sprzedamy Jopa, kupic porzadnego bramkarza... nie musze wymawiac tego imienia i nazwiska bo wszyscy chyba by go chcieli zamiast Juszczyka xD no chyba ze sa tak jak mowie jakies szanse na jego pozyskanie... Adisa a swoja droga... Odra szaleje na rynku transferowym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.01.2010, 19:40
mic napisał(a):Wyświetl post
Sprzedac Jopa i niech Skorza wyjdzie na boisko latac dziure w obronie. Brawo
Kowalski mógłby go spokojnie zastąpić. Przynajmniej nie było by komedii z "gonieniem" przeciwników.
Jop w formie z poprzedniej rundy to nie jest żadna sensowna alternatywa i to trzeba sobie uczciwie powiedzieć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2010, 19:44
Jeśli wierzysz P.S-owi faktomi i całej tej rodzince to jeszcze wiele razy przeżyjesz rozczarowanie...
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 21.01.2010, 19:49
Ty jesteś chłopcze kolegą Skorży, Jopa czy Wilczka, że masz dostęp do takich danych?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.01.2010, 20:01
HEDu napisał(a):Wyświetl post
to sie nazywa minimalizm, jesli tak, to powinnismy ciagle miec te mistrzostwa i nic do przodu. moze bedziemy sie cofac ?
W zasadzie to się cofamy, od momentu kiedy Kosowski został wypożyczony do Kaiserslautern ...
Powód: Nie doczytałem jednego z cytatów.
Ostatnio edytowane przez cfa : 21.01.2010 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów