|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
Testowanie piłkarzy z kotraktami w klubach bardziej wygląda jak mydlenie kibicom oczu niz szansa na realne transfery. ![]()
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie nie rozumiem momentami tego narzekania. jakby na to nie patrzec mamy najmocniejsza pake w kraju. Przy tylu kontuzjach kluczowych zawodnikow jestesmy na pierwszym miejscu w tabeli. Nie mam najmniejszych watpliwosci ze osiagnelismy to dzieki szerokiej kadrze oraz uniwersalnosci niektorych graczy.
Naprawde nie ma co popadac w depresje jesli nikt nie przyjdzie. Oczywiscie przydalby sie ktos podobny do Brozka zeby ten mogl sie leczyc jak ma kontuzje a nie grac na blokadzie. rownierz bramkarz by sie przydal zeby zrobic rywalizacje ale nawet bez tych dwoch wzmocnien dalej bijemy wszystkich na glowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja szczerze mówiąc nawet nie wierzę, że Mistrzostwa w tym roku nie zdobędziemy. Zaledwie 13 kolejek, 8 i 5 punktów nad najgroźniejszymi rywalami. Do tego tę rundę, nawet bez wzmocnień, będziemy grali w mocniejszym składzie, przecież w tamtym roku połowę meczów graliśmy bez Głowy, Sobola, Boguskiego, 3 mecze bez głównego snajpera Brożka (a mimo tego mieliśmy 3 zwycięstwa), Singlara, Garguły (dla mnie niech on nawet nei gra tej wiosny, ale niech będzie 100% sprawny na zgrupowanie przed następnym sezonem). A to są gracze, którzy prawie z miejsca mają miejsce w 1 składzie ( no może oprócz Singlara).
Poza tym spokojniej, naprawdę. Ja jestem pewny, że jeszcze zakontraktujemy 2, 3 graczy. Oczywiście szkoda, że nie mamy ich już teraz. No ale mieć wszystkiego nie można. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
1) Wiadomo ,że Wisła ma swoje problemy - finansowe , organizacyjne, personalne, transferowe, infrastrukturalne. Jeżeli popatrzymy na to obiektywnie jest wiele czynników natury wewnętrznej ,które brak skutecznej polityki w wielu obszarach doskonale usprawiedliwiają. Brak transferów można na to zgonić, brak realnego , wymiernego sportowo i finansowo , szkolenia młodych piłkarzy również. Zastanówmy się jednak czy istnieją w naszej lidze jakiekolwiek czynniki zewnętrzne ,które wymogłyby pozytywne przemiany w wymienionych przeze mnie sprawach na wstępie tego punktu. Takich czynników po prostu nie ma! Z roku na roku dołujemy z poziomem a liga się do nas dostosowuje. My jako "liderzy" (bo warto pamiętać ,że był taki moment po Schalke , Lazio , Parmie ) mieliśmy wyznaczać podwyższone standardy , tego od klubu Wisła Kraków oczekiwano. My mieliśmy być takim pożądanym impulsem sanacji w polskiej lidze. Oczekiwania zostały zawiedzione. O dziwo postępowaliśmy dokładnie na odwrót. Swego czasu wynik sportowy zwolnił naszego właściciela z pożądanych reform , czujności, budowa klubu to nie tylko transfery przecież, a gdzie szkielet. Dzisiaj zauważcie ,że my (z resztą nie od dziś ) utyskujemy na te nieszczęsne transfery. Ale zadajmy sobie pytanie czy te transfery są konieczne. Czy w naszej lidze jest ktoś kto by z równym polotem i fantazją zadłużył na starcie klub tak jak swego czasu Cupiał? Wtedy Cupiał rzucił rękawicę polskiej lidze! A teraz nie ma drugiego inwestora/-ów czy grupy właścicieli zdecydowanych na podobny krok. 2) Druga rzecz jest taka. Kilka postów wcześniej podałem statystyki Bratislava Panuszevaca w Napredaku. Moja intencja była troszkę inna niż nie którzy odczytali. Ktoś od razu zawyrokował ,że gość strzelił tylko cztery bramki . Pełna zgoda ale dla mnie istotniejsze jest to ,że wystąpił w 14 meczach na 15 kolejek. Jest to dobry asumpt ,żeby rozliczać Edka i Józefa. Przecież mieli gdzie go oglądać widzieli go na tle dobry i słabych drużyn. Więc jakąś paletę spostrzeżeń sobie mogli wyrobić. I mam taką cichą nadzieję ,że tak z tym naszym skautowaniem było, że ten Bratislav to jest produkt pewnego systemu a nie efekt chaosu pod tytułem łapanka. PS. Krzyma a co to ma wspólnego z tematem , uważaj na tych adminów piekielnych bo banami sieją jak baba makiem ;-)
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.01.2010 o godz. 16:05.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przypuśćmy,że Panusevac jeszcze coś podczas sparingów strzeli.Nasza brukowa prasa od razu zaserwuje nagłówki w rodzaju:Wisła testuje perłę z Bałkanów itp.Po przeczytaniu czegoś takiego Napredak podbija cenę z powiedzmy 150K euro na 300K,a Wisła musi szukać znowu kogoś innego.Oczywiście trochę przejaskrawiam całą sytuację,ale nasz klub stąpa po kruchym,transferowym lodzie.Niestety taki jest też urok testów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak podaje P.S Odra chciala Jopa ale M.Skorża nie wyraził zgody!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ale podobno na zgrupowaniu w Turcji miało się pojawić 3 napastników, lewy obrońca i ktoś jeszcze. Tak przynajmniej mówił Maciej Skorża przed wylotem do Turcji. Mijają kolejne dni i nic. Troszkę się przyzwyczaiłem już, że Skorża jest złotousty (pięknie mówi). Nie lepiej powiedzieć wprost: klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A mozesz mi powiedziec po co klub mial by to robic? zebyc poczol sie lepiej?
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
to że mistrzostwo będzie i mamy pake by bycnajlepsi w Polsce to jest jasne. ale tu chodzi o EUROPE. ja sie w ogole nie boje o walke w ekstraklasie, tutaj z tysiacem kontuzji i tak wygramy tą lige, a na jej podium to i druzyna młodej ekstraklasy bysmy staneli, taka ta polska liga słaba.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie oszukujmy się z tą Europą. Najbardziej przygotowani na nią są kibice, a nie klub Wisła SA.
Bój Wisły w pucharach to nadal będzie walka gołej dupy z batem. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jakby się udało oddać Jopa do Odry to byłby transfer roku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak bo Jop zarabia 300 tys euro rocznie zeby szukac sposobu zeby go na sile z klubu wypchac. Nie jest najlepszy w lidze ale rade daje i z lawki w razie czego ma kto wejsc.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przykładowo, gdyby ustawić przed naszym polem karnym betonowy słup i któryś z napastników przeciwnika wcześniej czy później się na niego (pardon my french) wpieprzył, to czy też napisałbyś, że słup może i nie ma przyśpieszenia (właściwie rusza się tylko, gdy go przestawiają przy zmianie połów), ale "daje radę"? Mimo, że w pozostałych przypadkach był mijany, no właśnie - jak słup. To nie o to chodzi, że jestem przeciwnikiem Jopa - uważałem go za dobry transfer do czasu, aż zobaczyłem go w akcji. Chciałbym więc wiedzieć, czemu Jop "daje radę", bo IMHO to jest wielka wtopa Skorży, który przecież go wcześniej testował. Umówmy się - u nas w lidze zawodnicy techniką nie grzeszą (Jop zresztą też), toteż napastnicy zazwyczaj bazują na szybkości. Jedyną szansą, że Jop zacznie dawać radę jest to, że jego dotychczasowa nieruchawość wynikała z braków treningowych (marne szanse) i uda się to poprawić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Już chyba widzieliśmy co Pan Mariusz potrafi![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to sie nazywa minimalizm, jesli tak, to powinnismy ciagle miec te mistrzostwa i nic do przodu. moze bedziemy sie cofac ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to teraz niech Skorża ze swojej kieszeni płaci Jopowi pensje te 300 tyś Euro rocznie jakie zarabia.Za taką pensje możnaby poszukac kogoś jak Cleber czy Marcelo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.01.2010 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
PS. Skad informacja ze Jop zarabia 300k euro rocznie ?
Ostatnio edytowane przez mic : 21.01.2010 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak Jop wchodzi z ławki to tak jakbyśmy grali w bez jednego piłkarza.. transfer Jopa nie był udany i warto by się go pozbyć szczególnie jak można go sprzedać(?).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
od Jopa to mozna sciagac obojetnie jakiego, byle szybkiego młodego obronce, napewno mniej by chcieli za kontrakt.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja bym proponowal jak sprzedamy Jopa, kupic porzadnego bramkarza... nie musze wymawiac tego imienia i nazwiska bo wszyscy chyba by go chcieli zamiast Juszczyka xD no chyba ze sa tak jak mowie jakies szanse na jego pozyskanie... Adisa
a swoja droga... Odra szaleje na rynku transferowym |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kowalski mógłby go spokojnie zastąpić. Przynajmniej nie było by komedii z "gonieniem" przeciwników.
Jop w formie z poprzedniej rundy to nie jest żadna sensowna alternatywa i to trzeba sobie uczciwie powiedzieć. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
W zasadzie to się cofamy, od momentu kiedy Kosowski został wypożyczony do Kaiserslautern ...
Powód: Nie doczytałem jednego z cytatów.
Ostatnio edytowane przez cfa : 21.01.2010 o godz. 22:38.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|