The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2010, 23:53
Dziś 33 urodziny świętuje Jacek Paszulewicz : )
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2010, 11:11
http://transfermarkt.de/de/spieler/9...to/profil.html

wiedzieliscie że Beto znalazł klub ?

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2010, 14:03
witamy w tym zacnym temacie Piotrka Ćwielonga
a także Ilie Cebanu.

Powodzenia chłopaki!
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 16.01.2010 o godz. 14:51.
.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.01.2010, 16:30
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
witamy w tym zacnym temacie Piotrka Ćwielonga
a także Ilie Cebanu.

Powodzenia chłopaki!
Wreszcie! Ciekawe ile Wiśle udało się wynegocjować.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.01.2010, 20:07
Wywiad z Piotrem Ćwielongiem:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cialem_odejsc/
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.01.2010, 01:28
Apoel wygrał na wyjeździe z Doxą 2:1 i jest liderem z przewagą 1 pkt . Kamil grał cały mecz, a Jasiek do 71 minuty.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.01.2010, 01:47
Cytat:
Skąd decyzja o przejściu do Śląska?
To znaczy wiem o tym, że na początku trener chciał, żebym szedł na wypożyczenie, nie chciał mnie sprzedawać. Sam chciałem definitywnie odejść, bo mam już 23 lata i dla mnie najważniejsze jest to, żeby grać. Tutaj było tak, że nie zawsze wychodziłem w pierwszym składzie. Dłużej nie można czekać. Chcę się rozwijać. Myślę, że Śląsk Wrocław to odpowiedni klub, w którym będę grał. Wiadomo, że Wisła przyjaźni się ze Śląskiem, więc nie jest tak najgorzej. Cieszę się z tego, że trafiam do Śląska.

[/I]
Czy to znaczy, że pobyt w Wiśle uważasz za nieudany?
Nie, nie! Byłem w Wiśle, z przerwą, dwa i pół roku i cieszę się, że trafiłem do tego klubu. Cieszę się, że mam dwa mistrzostwa Polski. Poznałem tutaj fajnych ludzi. Dużo zawdzięczam Wiśle, ale takie jest życie i czasem trzeba podjąć taką decyzję. Mam nadzieję, że ona jest słuszna.

Powodzenia Pepe!

dzięki za wszystko! Powodzenia w Śląsku!

ps: jest mi trochę przykro, bo zawsze uważałem że drzemie w Nim potencjał. Szkoda.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.01.2010, 11:32
Kurde musiałem nowego posta napisać bo wcześniejszego tak zamotałem ,że hej. A więc tak. Jakaś mołdawska agencja informacyjna Unimedia , poinformowała wczoraj ,że Rubin Kazań podpisał umowę z Ilie. To przedrukował portal rosyjski sportbox.ru. A stamtąd się po necie rozniosło. Póki co żadnych informacji na oficjalnych i nieoficjalnych stronach Kazania o Cebanu nie ma. Nie ma nawet nic o tym ,że ma być lub jest testowany. Podstawowe newsy w tej chwili, czym żyją kibice Kazania to negocjacje w sprawie kupna Adriana Mutu za 6,5 mln euro z Galaty. Od kibiców Kazania wiem ,że transfer Ilie jest ewidentnie pod rezerwy Kazania . Ma tam zastąpić jakiegoś Czeremisina. Dodatkowo warto wspomnieć ,że właśnie trenerem rezerw jest Mołdawianin Aleksander Macura. Czyli podsumowując podpisał kontrakt z Rubinem Kazań B (tzw. dybl' ).
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.01.2010 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.01.2010, 13:03
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Podstawowe newsy w tej chwili, czym żyją kibice Kazania to negocjacje w sprawie kupna Adriana Mutu za 6,5 mln euro z Galaty.
To może niech przestaną żyć takimi newsami. Adrian Mutu w Galacie i jeszcze 6,5 mln euro taaaa. Po 1 nigdy tam nie grał ,a po drugie wart jest ze 20 mln
..
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 17.01.2010, 14:24
tofik napisał(a):Wyświetl post
To może niech przestaną żyć takimi newsami. Adrian Mutu w Galacie i jeszcze 6,5 mln euro taaaa. Po 1 nigdy tam nie grał ,a po drugie wart jest ze 20 mln
Faktycznie Tofiku pomieszałem.
Nie z Galatasaray chcą kupić Mutu tylko będą z Galatasarayem rywalizować o "31-letniego zawodnika włoskiej Fiorentiny". Również kwotę źle podałem. Kazań zaoferował równe sześć milionów euro.

Przy okazji jak tak dalej sprawy będą się toczyć to Dan Petrescu nawet dobrze nie zaczynając pracy w Kubaniu Krasnodar zostanie na starcie co najmniej "bohaterem pracy socjalistycznej". Nie wiem jakie oni tam mają zwyczaje ale Rumun nie dawno przecież podpisał kontrakt a już zdążył udzielić obszernych wywiadów lokalnym rozgłośnią radiowym, stacji telewizyjnej, wizytuje szkoły , instytucje , zakłady pracy.... W każdym miejscu dęta akademia.... Nawet w jednym wywiadzie Dan powiedział ,że nie przypuszczał ,że będzie sprawował tyle obowiązków poza trenerskich...

PS. Tak swoją drogą to Cebanu się nieźle chłopak zakręcił. Tutaj kisnął na ławce. Traktowano go jako młodego zdolnego ale na wszelki wypadek jeszcze z dystansem. A tu proszę!! Błyskawiczna decyzja. Odchodzę i po sprawie. Musiał mieć ten transfer do Kazania dobrze przygotowany. Oficjalnie w żadnym meczu sparingowym młodzieżowej kadry Rubina Kazań nie wystąpił a podpisano z nim kontrakt bez szemrania. Na pewno bardzo trudno będzie mu się przebić do pierwszego składu mistrz Rosji ale perspektywę ma całkiem dobrą.. Widać również ,że chłopak miał pewnie jakiś układ z tym Macurą. Wiele za tym przemawia.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.01.2010 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.01.2010, 14:30
Cóz, żałowali pieniędzy na Moretto, na Nurkovica, to teraz bedzie cieżki wstyd w postaci powrotu Juszczyka.

To tak bezsensowny i idotyczny transfer, że aż płakać się chce. Juszczyk nic nie załatwi, nie rozwiązuje i nic nie daje drużynie - jedynie poszerzenie ławki rezerwowych. Skoro wracamy do Juszczyka, to za przeproszeniem, po k...ę, były te 20-sto osobowe testy bramkarza? Wystarczyłoby zatrudnić obojętnie kogo z tej dwudziestki i byłoby tak samo, a pewnie i taniej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.01.2010, 14:40
Mam nadzieję, że nazwisko "Juszczyk" będzie figurowało jedynie w temacie o byłych Wiślakach... Jeśli chcą podpisać kontrakt z tym sympatycznym, jednak bardzo słabym zawodnikiem to ja już wolę oglądać Kurto lub innego młodego...
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.01.2010, 14:40
Jednym słowem, widać, że nadchodzą chude lata. Niestety
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.01.2010, 15:04
Bramka Marcina Baszczynskiego w Grecji !!!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.01.2010, 16:31
Odra chce Brasilie..
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32302,t...l?ticaid=197a9
Odpowiedz cytując
cahill
Member

Od: 07.2008

Stary 17.01.2010, 17:39
Baszczu

http://www.youtube.com/watch?v=Y-os_1T8E-w
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.01.2010, 09:18
Cantoro piłkarzem Odry Wodzisław

http://www.odra.wodzislaw.pl/?page=a...egory=topstory

Dziwi mnie dlaczego Mauro nie został w Wiśle. Pod Wawelem miał gigantyczne zarobki, czyli ponad 100 tysięcy złotych na miesiąc. W Odrze zarobi 30-40 tysięcy złotych miesięcznie, czyli 1/3 tego co w Wiśle. Za takie pobory powinien zostać w naszym zespole.
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 18.01.2010 o godz. 09:20.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.01.2010, 11:34
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post

Dziwi mnie dlaczego Mauro nie został w Wiśle. .
skonczył się mu kontrakt?
No nie wiem...tak tylko zgaduję....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.01.2010, 12:15
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post

Dziwi mnie dlaczego Mauro nie został w Wiśle. Pod Wawelem miał gigantyczne zarobki, czyli ponad 100 tysięcy złotych na miesiąc. W Odrze zarobi 30-40 tysięcy złotych miesięcznie, czyli 1/3 tego co w Wiśle. Za takie pobory powinien zostać w naszym zespole.
Może nie dostał propozycji przedłużenia kontraktu? Albo chciał grać regularnie w 1 składzie?
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 18.01.2010, 12:32
http://rubin-kazan.ru/press-center/news/clubnews/14959/

co tu pisze? i czemu oficjalna tego nie potwierdza?
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.01.2010, 13:04
pisze, ze podpisal kontrakt z Rubinem na 3 lata.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.01.2010, 13:08
Pisze tam że podpisał kontrakt na 3 lata z Rubinem i krótki rys jego historii.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.01.2010, 13:14
massoud napisał(a):Wyświetl post
http://rubin-kazan.ru/press-center/news/clubnews/14959/

co tu pisze? i czemu oficjalna tego nie potwierdza?
"Mołdawski bramkarz z rosyjskim obywatelstwem Ilie Cebanu podpisał kontrakt z Rubinem na trzy lata. Ostatnim klubem 23 -letniego bramkarza była polska Wisła w której to występował od 2007 roku. Cebanu zaczął swoją karierę w kiszyniowskim Zimbru , potem występował w różnych amatorskich klubach w Austrii i w 2007 roku przeszedł do Wisły. Cebanu wystąpił również w 18 meczach młodzieżowej reprezentacji Mołdowy." (to tak ,żeby być dosłownym)

Z cyklu filozofia pracy:

- W wywiadzie dla rumuńskiego SMI powiedział pan ,że chce pan otrzymać pełnię władzy w Kubaniu nie tylko nad drużyną ,ale także być menedżerem podejmującym decyzje. Czy tak było rzeczywiście?
Dan Petrescu : Tak to moja filozofia. Chce być w Kubaniu tym który podejmuje każdą decyzję związaną z piłką. To konieczny warunek powodzenia.

PS. Tak przy okazji chciałby zwrócić honor Tofikowi. Menedżer Mutu jak usłyszał ,że Rubin Kazań chce zapłacić tylko 6 mln euro za Rumuna to radośnie się roześmiał i powiedział ,że to nijak przystaje do rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 19.01.2010 o godz. 05:09.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2010, 15:28
http://www.futbolnews.pl/informacje/...o-mistrza.html
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 19.01.2010, 18:30
Andrzej Niedzielan w Polonii Warszawa

http://www.sport.pl/pilka/1,70997,74..._Warszawa.html
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.01.2010, 11:25
http://www.odra.wodzislaw.pl/?page=a...category=kadra
prezentacja Mauro Cantoro
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.01.2010, 11:28
Petrescu prowadzi trening Kubańa na obozie w Turcji.Ten jego trener od przygotowania fizycznego też pracował w Wiśle - Pojar .

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.01.2010, 13:21
Aaaa kołcza od bramkarzy też nie zabrał? Albo asystenta? Bo oni raczej w kupie się przemieszczają...

EDIT:
http://www.weszlo.com/blog/4/402

Cytat:
Będę szczery – nawet teraz, gdy to piszę, są chwile, kiedy sam się sobie dziwię. Rzadko mi się zdarza nie myśleć biznesowo. Gra w piłkę to jednak w dużej części biznes, zawód. Celem każdego zawodnika są pieniądze. A tu górę wzięło serce. W Ruchu odbudowałem się, jest tu wspaniały trener Waldemar Fornalik, jest świetna atmosfera. I kibice, dla których zacząłem coś znaczyć. Dzięki temu wszystkiemu na Cichej przypomniałem sobie, czym jest prawdziwa satysfakcja z gry. No i przypomniałem sobie, co pisałem na blogu kilka miesięcy temu: „Głodem nie przymieram, a… życie jest jedno. I jak teraz nie nastrzelam goli, to przecież na starość tego nie zrobię. Natomiast zarobić jeszcze zawsze zdążę”. Oczywiście w Polonii też bym te gole strzelał, ale gdzieś tam w głowie miałbym wyrzuty sumienia, że odszedłem z Ruchu po ledwie jednej rundzie.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 20.01.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.01.2010, 16:20
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Andrzej Niedzielan w Polonii Warszawa

http://www.sport.pl/pilka/1,70997,74..._Warszawa.html
Zapomniałeś dopisać - nie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.01.2010 o godz. 16:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.01.2010, 18:32
Cytat:
Mauro Cantoro po przejściu do Odry Wodzisław: - ZAWSZE PODOBAŁA MI SIĘ ATMOSFERA PANUJĄCA NA TYM STADIONIE.

Dodał jeszcze, co było decydujące, że podpisał kontrakt w Wodzisławiu. Otóż przede wszystkim chciał uratować Odrę. Tak po prostu. Nie można pozwolić, by spadła. Wszystko inne zeszło na dalszy plan! Co za nietypowa dla Argentyńczyków motywacja.
By Weszło. Nie wiem skąd cytat, ale jak prawda to poległam ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów