The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2010, 18:30
Zaraz... przeciez ponoc Peszko dostal nowy super kontrakt przed swietami ? GAzety sie rozplywaly, jaka to Amika elegancka, bo podwyzszyla wyplate Peszki bez renegocjacji dlugosci umowy czy dodatkowych klauzul.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.01.2010, 18:55
Peszko przychodzac z II ligi teraz I zgodzil sie pewnie na glodowy kontrakt zeby sie wypromowac. A ze sie chlopakowi udalo to teraz bedzie sie pewnie cenil i przeciagal negocjacjie w nieskonczonosc
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 18.01.2010 o godz. 18:59.
,
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.01.2010, 20:04
Milon euro za Muche? nic tylko brać
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2010, 20:07
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Milon euro za Muche? nic tylko brać
Po co nam? Mamy Juszczyka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 19.01.2010, 01:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po co nam? Mamy Juszczyka.
Rozumiem, że to ironia bo z całym szacunkiem dla Juszczyka i Pawełka to Mucha jest o klase lepszym bramkarzem
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.01.2010, 14:35
Starozakonni
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74..._i_pracuj.html

Cytat:
W Spale piłkarze Cracovii żyją jak zakonnicy: żmudne treningi, gimnastyka, kościół. - Ale trener nas nie biczuje - uśmiecha się Dariusz Pawlusiński, pomocnik krakowian

lepsza byłaby Synagoga
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2010, 15:27
http://goool.pl/ekstraklasa/728-glik...ej-fulham.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.01.2010, 15:39
Źle w Ruchu - strajk piłkarzy.

http://www.dziennik.pl/sport/article...a_pensji_.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 19.01.2010, 15:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Źle w Ruchu - strajk piłkarzy.

http://www.dziennik.pl/sport/article...a_pensji_.html
I tak to nie my wyciągniemy co lepszych :(
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2010, 16:30
http://www.sport.pl/sport/1,65025,74..._Warszawa.html
Niedzielan przechodzi do Warszawki.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.01.2010, 16:53
przyznam szczerze, że po przejściu Bakero doszło do metamorfozy Wojciechowskiego. Gancarczyk, Brzyski i Niedzielan. W sumie facet nie jest głupi, ale czasami porywczy
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.01.2010, 16:59
Wie ktos co Polonia chce osiagnac tymi transferami? Utrzymali by sie i bez nich, natomiast na puchary to slabiaki.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.01.2010, 17:06
Z tom polonia będzie jak z górnikiem nakupują bóg wie co a puźniej obudza się w 1 lidze to samo z odrą zawsze skąpili chcieli tylko zarabiać to teraz prosze Onyszko Kukiełka(może) Cantoro może jeszcze krzynówka wezmą albo Grześka Kmiecika
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 19.01.2010, 17:10
Głupi by się nie dorobił. Wojciechowski sparzył się na kilku "specjalistach" z naszego podwórka, którzy naściągali różne wynalazki. Jaką różnicę robi Bakero, dowiemy się po 13 wiosennych kolejkach. Już trochę różnic widać, n.p. Bakero z własnej inicjatywy poprosił klubowy dział marketingu o przedstawienie przygotowanego na ten rok planu działań. Ma go obejrzeć i ewentualnie podzielić się swoimi uwagami. No i tu są dwie możliwości - albo jest aż takim profesjonalistą, albo dostrzega jakieś - podstawowe dla niego - błędy w działaniach marketingowych.

@Maciuś - plan jest jasny - w przyszłym sezonie walka o mistrzostwo.
Ostatnio edytowane przez Aaarrgh : 19.01.2010 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.01.2010, 17:54
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
przyznam szczerze, że po przejściu Bakero doszło do metamorfozy Wojciechowskiego. Gancarczyk, Brzyski i Niedzielan. W sumie facet nie jest głupi, ale czasami porywczy
Ma trenera, w którym jest zakochany, dysponuje gotówką, ma marzenia i co najistotniejsze, posiada doświadczenie z polskimi trenerami. Transfery robi dobre,ale na naszą ligę,bo w Europie nic tym nie zdziała. Jest to zwyczajny szrot. Niemniej widać,że kupuje kopaczy będących aktualnie w gazie. W tym różni się od Górnika.Ale wracając do Polonii, dobra taktyka aby się utrzymać. Do tego jak dodamy budowę z prawdziwego zdarzenia ośrodka treningowego koło Warszawy to widać,ze facet podchodzi poważnie do sprawy. I co ważne ma gotówkę. Nie zdziwię się jak jeszcze w tym okienku kupi Sobiecha. Ryzyko duże,znaczy pól na pół,ze facet się sprawdzi i,że ta runda nie była czymś niezwykłym,ale w przyszłości może coś z niego być. W dalszym ciągu czekam na jakieś zagraniczne transfery Bakero. Póki co widać,że Hiszpan wie kto co w naszej lidze i skupuje co lepszych.

A Ruch cóż. Można się było tego spodziewać. Pewnie w tym sezonie się utrzymają ale w przyszłym kto wie...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.01.2010 o godz. 17:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.01.2010, 18:17
Co do Ruchu, ilez to juz bylo takich jednorundowych wynalazkow ktore w nastepnym okienku transferowym zostaly rozsprzedane. Nawet Polonia i ŁKS kiedys poz dobyciu mistrza rozwalily sie na amen.
A kariera Niedzielana zatoczyla kolo.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 19.01.2010 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.01.2010, 22:10
A mnie cieszy takie skupowanie zawodników przez Polonię. Niech będzie chociaż 4 solidne drużyny. Wtedy przytaczając klasyka "liga będzie ciekawsza"
..
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.01.2010, 22:15
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A Ruch cóż. Można się było tego spodziewać. Pewnie w tym sezonie się utrzymają ale w przyszłym kto wie...
Hehe i z tego miejsca chcialbym pozdrowić kibica Ruchu Chorzów, który pare miesiecy temu przekonywał mnie, ze Ruch i Górnik wcale nie maja mniejszego potencjału od Legii/Wisły/Lecha/Śląska/Lechii. Górnik pewnie nie wejdzie, a Ruch będzie walczył o przetrwanie za rok - chyba, ze ich plecy w PZPN okażą sie rownie słabe jak ŁKS, chociaz w to waptie - Bugdoł, Piechniczek, Stanek.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2010, 22:39
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Co do Ruchu, ilez to juz bylo takich jednorundowych wynalazkow ktore w nastepnym okienku transferowym zostaly rozsprzedane. Nawet Polonia i ŁKS kiedys poz dobyciu mistrza rozwalily sie na amen.
A kariera Niedzielana zatoczyla kolo.
To sa zacne kluby nie wynalazki. Mi zawsze szkoda gdy fajna ekipa i fajnie grajaca w pile sie rozpada przez brak kasy - coz polska pilkkarska rzeczywistosc.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.01.2010, 23:14
tofik napisał(a):Wyświetl post
A mnie cieszy takie skupowanie zawodników przez Polonię. Niech będzie chociaż 4 solidne drużyny. Wtedy przytaczając klasyka "liga będzie ciekawsza"

no tak ale ta liga bedzie ciekawsza tylko dla nas..tych ktorzy sie nia interesuja ...

dla reszty Europy Polscy pilkarze to zaden atrakcyjny towar ,funkcjonujemy tak troche "sami dla siebie"..czasem uda sie kogos sprzedac ale i tak wiekszosc tych co chiala blysnac na zachodzie wraca z podkulonym ogonem i odrabia reputacje grając w Odrze czy Poloni Bytom...gorzka prawda.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 19.01.2010, 23:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To sa zacne kluby nie wynalazki. Mi zawsze szkoda gdy fajna ekipa i fajnie grajaca w pile sie rozpada przez brak kasy - coz polska pilkkarska rzeczywistosc.
Ale tak jest nie tylko u nas. Wszędzie na świecie, bo futbol to kasa,czasami z dorobioną ideologią. Problemem polskich klubów - i będę to powtarzał jak mantra -jest nie brak kasy,ale brak zawodowej kadry zarządzającej. Takich ludzi co wiedzą jak i gdzie wydać kasę. Bez zmiany tego będziemy oglądać takie obrazki jak w Ruchu i Górniku. Zasłużone kluby bez stadionów,bazy i sponsora. I to kluby gdzie na mecze przychodzi komplet. Był jeden w Górniku to jak go wyssali?Co z tego mają,że trenował ich imć Kasperczak i gra u nich Gorawski?Tragedia polega na tym, każdy liczy sięz tym,że jak wejdzie do danego klubu to 3/4 kasy przejadą i pójdą na dziwne transfery.Więc się nie dziwie,że poważny bizes omija naszą piłkę szerokim łukiem. W sumie Wojtas ujął to zręcznie,gramy sami dla siebie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.01.2010 o godz. 23:23.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.01.2010, 23:37
Jeszcze raz sie wtrące. "zawodowa kadra zarzadzajaca"? Hm.. a w ktorym klubie taka jest? Bo jesli odpowiedzią jest Wisła/Lech/Legia to moja odpowiedz jest taka, ze gdyby nie kasa od sponsora/sprzedanie pilkarzy/obecnosc w miescie ocierajacym sie lub organizujacym Euro to byloby tak samo jak w Chorzowie czy Zabrzu.

Po prostu jedni mieli wiecej 'szczescia' inni mniej. Jakby Walter albo Cupiał nie dorzucał rocznie 20 milionów do klubu to Wilczek czy Miklas sam by prochu nie wymyślił.

Problemem nie do przeskoczenia jest to, ze ludzie maja generalnie w dupie sport i pilke nozna na poziomie klubowym tak wiec tylko kluby z duzych miast maja realna szanse na cokolwiek wiecej niz ciagła walka o przetrwanie (a i to jest czasami wzgledne - Łódź, Szczecin, Olsztyn, Rzeszów, Katowice).
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 19.01.2010, 23:53
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz sie wtrące. "zawodowa kadra zarzadzajaca"? Hm.. a w ktorym klubie taka jest? Bo jesli odpowiedzią jest Wisła/Lech/Legia .
A czy ja napisałem,że w/w klubach tak owe osoby się znajdują?Sami amatorzy,przypadkowi goście. Żaden klub nie ma takiej kadry i nie zanosi się aby jakikolwiek miał.
Kadra zarządzająca ogranicza element szczęścia do minimum.To,że Walter czy Cupiał dawali kasę nie znaczy,że należy kupować byle kogo za bądź ile.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.01.2010 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 20.01.2010, 00:15
@Marszałku - tu się z Tobą zgodzę, pieniądze poniekąd już mamy. Według ostatnich danych, pokonaliśmy w zeszłym roku Holandię i jesteśmy obecnie 6 co do wielkości gospodarką Unii Europejskiej. Dodajmy do tego trzy duże kraje spoza unii, które należą do UEFA: Rosja, Ukraina, Turcja - i mamy 9 najsilniejszych państw w Europie. Moim zdaniem, nasze optymalne miejsce w rankingu UEFA za 10 lat powinno oscylować koło dziewiątego. Teraz potrzeba mądrych ludzi, którzy poprowadzą nas w tym kierunku.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.01.2010, 02:06
Nie wiem czy widzieliście ostatni cafe futbol na polszicie sport - ja właśnie jestem po powtórce, gdzie gościem był Onyszko - Spodziewałem się ujrzeć jakiegoś potwora a tu na prawdę na pierwszy rzut oka spoko koleś.Gdyby nie te jazdy z żoną to nic bym do niego nie miał.Fajnie wytłumaczył się z tych 'strasznych' tekstów choć Kołtoń mu zarzucał homofobie i seksizm, to w sumie go nieźle gasił.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.01.2010, 08:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
... choć Kołtoń mu zarzucał homofobie...
Ja w zasadzie nie na temat ale zapamietajcie prosze ze nie ma czegos takiego jak 'homofobia'. To normalna naturalna reakcja ludzka a termin wymyslili teczowi zeby sie kojarzylo z czyms niewlasciwym i jak widac odniesli w tym sukces...
DysoN
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 20.01.2010, 11:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
i seksizm
Bo bał się pewnie, że jego lasce - Czarnocie-Bojarskiej - przy.......i.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.01.2010, 11:45
Ruch bankrutem.Przykre że tak zasłużony klub ma takie problemy.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...813,1,725.html
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 20.01.2010, 15:15
Pomimo doniesień o rychłym bankructwie Ruchu, według weszło.com Niedzielan podjął decyzję i zostaje przy Cichej do końca rundy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.01.2010, 19:55
A Mucha ponoć odszedł.

Kontynuuję wiec cykl pozdrawiania i teraz pozdrawiam tego, który pisał, ze Walter montuje druzyne
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów