|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale pamiętaj jednak że to jest youtube, tutaj nawet Łobodziński się stanie wielką gwiazdą ^^
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Drużyna tego Serba to właśnie taka Odra Wodzisław
![]() Ogólnie dzięki tym jego czterem bramkom jest najlepszym strzelcem tej drużyny. Nie jest tez stary, ja tam nie widzę powodów do narzekania z tego powodu, że go testujemy. A co do tego co wcześniej ktoś pisał o lidze Bośniackiej - to jest taka 2 (jak nie 3 liga) w porównaniu do Serbskiej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli to prawda Juszczyk już podpisał http://sport.interia.pl/raport/trans...30-tys,1426172
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nauczcie się, że dopóki nie ma Informacji na głównej to nic nie jest pewne ( transfery do klubu)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ponowne zatrudnienie zawsze beznadziejnie słabego Juszczyka i to po prawie 2-letnim cyrku z testowaniem bramkarzy, pozbawia mnie jakichkolwiek złudzeń odnośnie kompetencji menadżerskich Macieja Skorży.
Wstyd i tyle. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to nie kwestia kompetencji, tylko aktualnej polityki klubu oraz sytuacji finansowej, w której on się znajduje. Trzeba sobie szczerze powiedzieć, że Wisła zawaliła sprawę z Nurkoviciem, bo gdyby nie to ciągłe przeciąganie, to prawdopodobnie byłby on już dzisiaj naszym zawodnikiem. Weźmy jednak pod uwagę również to, że Skorża prawdopodobnie musiałby wybierać pomiędzy niezłym bramkarzem, za którego trzeba będzie zapłacić konkretną kwotę (więcej niż 50 tys euro), a pomocnikiem lub napastnikiem, to na chwilę obecną wybór wydaje się być oczywisty. Wisła odpadła z pucharów, nie zarabia z tytułu sprzedaży wejściówek, a do tego musiała zawiesić umowę z BAH. Trzeba przyznać, że to mocno ogranicza pole manewru. Inna sprawa, że polityka klubu jest bardzo krótkowzroczna, bo z obecną kadrą być może uda się obronić tytuł, ale po sezonie odpadają nam: Jop, Alvarez, Gołoś, a pojawią się zapewne również kolejne wakaty na innych pozycjach. Również niestety bramkarza, bo Juszczyk jest rozwiązaniem najwyżej na przetrwanie do końca sezonu. Natomiast jeżeli trafią do nas sensowni zawodnicy na inne pozycje, to będzie można to jakoś przełknąć.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale o co chodzi? Z tego co pamiętam to Skorża wyżej sobie cenił Juszczyka niż Cebanu, więc? Po prostu nastąpiła zmiana na pozycji drugiego bramkarza, w dodatku darmowa. Nie widzę w tym nic złego.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rob jakby go wyżej cenił to by go nie dali na wolny transfer wtedy..
a swoja droga boje się że za wszystkim siedzi RN która tylko liczy złotówki nie patrząc na aktualne problemy klubu... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to czemu rok temu zrezygonowali z Juhu skoro Skorża go bardziej ceni?
Pawełek pokazał w meczu kadry w jakiej jest formie, a my robimy takie jajca. god damned ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo sam chciał odejść. A że był rezerwowym to nie robiono mu problemów, tak jak nie robiono problemów np. Niedzielanowi.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bo był za słaby i tyle w temacie. Będę się smiał jak Cebanu się rozkręci w tym Rubinie jest młody jak na bramkarza, więc jak będzie mocno pracował i dostawał odp ilość szans to się przekonamy wtedy, ile tak naprawdę straciliśmy.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
kolega wyżej mocno ryzykuje.
\ja tam się nie dziwię specjalnie. Wprawdzie śmiesznie wyszło z tym bramkarzem, ale jak zwykle winne są finanse. Odpadliśmy z pucharów, nikogo nie sprzedaliśmy, do każdego meczu ligowego u siebie dokładamy, zamiast zarabiać, a dodatkowo zawiesiliśmy umowę z głównym sponsorem. Dlatego pewnie zdecydowaliśmy się na Juszczyka, bo rezerwowy bramkarz musi być. A pewnie dużych wymagań nie miał. Nie zdziwię się, jeśli nikt już do nas nie dojdzie. No może jakiś darmowy grajek do ataku za Ćwielonga. Nie ma też co mówić że Skorża robiłby dobre transfery, tylko nie ma możliwości finansowych, bo sam w pewien sposób jest sobie winny. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Co do Juszczyka oficalka narazie milczy, jeśli nie ma go teraz w samolocie do Turcji to mam wątpliwości czy go podpiszemy. Oficialka też nie podała kadry co świadczy o tym że go tam prawdopodobnie nie ma i może tez być element negocjacji.
Ostatnio edytowane przez kirm171 : 18.01.2010 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Skorza o transferach http://www.futbol.pl/artykul/74069.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Własnie, brak podania uczestników wyjazdu do Turcji na oficjalnej stronie bardzo mnie zdziwił. Nie wiem czy jest to zwykłe niedopatrzenie, czy celowe zagranie. Zawsze lista zwodników była w dzień wylotu podana.
Co do Juszczyka- najprawdopodobniej jego wybór spowodowany jets brakiemj środków finansowych. Zresztą ja bym naprawdę poczekał. Nurković niby miał już z tym innym klubem podpisać kontrakt, a jest już poneidziałek i ani widu, ani słychu o jego transferze. Czy rzeczywiście jest 3. kandydat? Nie wiem czy w to wierzyć, czy nie. Napastnik z Serbii? Warto przetestować. Wysoki, takiego, jakiego szukamy, do tego młody, co prawda strzelił ledwie 4 bramki, ale zwróciłbym uwagę na klub, w którym gra(nisko w tabeli), więc pewnie i sytuacji bramkowych ma niewiele. A ci co myślą, że nas stać, czy też taki zawodnik, który strzela w lidze serbskiej kilkanaście bramek będzie chciał do nas przejść, polecam przejść się do psychiatry. Costly? Jak najbardziej tak. Typ, jakiego szukamy, ja zawsze chciałem go widzieć w Wiśle. Wielu narzeka na jego statystyki, ale: gość zagra na Mundialu, co na pewno wpłynie na jego cenę. W kadrze, jak gra, gra dobrze. Do tego niska cena, zobaczymy też jaki kontrakt sobie ten gracz zażyczy. Myślę, że 200-250 tys euro(kontrakt motywacyjny) jak najbardziej można mu dać. Co do Nowaka mam wątpliwości, ale tylko jeżeli chodzi o jego zdrowie. Gdyby grał to dal mnie piłkarsko, technicznie jest na pewno lepszy nawet od Brożka, nie mówiąc o Małeckim. Ja osobiśćie nei wierzę w ten transfer z powodów finansowych. Skoro Bełchatów podobno chciał na początku 250 tys euro za Costly'ego, któremu za pól roku kończy się kontrakt, to co będzie z Nowakiem, który ""dopiero" za rok może odejść za darmo? A co będzie, i tak nie zależy od nas, więc panowie i panie bez zbędnego napinania się i kłotni! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co ma dać Wiśle Juszczyyk? W czym ktoś taki jest lepszy np: od Kurto? jaki jest sens kontraktowania podobnej osoby, która nic nie zapewnia, nic nie poprawia? Pytania można mnożyć. Jak nie ma pieniędzy, to tym bardziej nie ma sensu wydawać je na Juszczykopodobnych. Jeśli chcemy trwonić pieniądze na tego typu piłkarzy, z półki odpowiedniej najwyżej do walki o ligowy byt, to niech nikt sie potem nie dziwi, że mamy w kadrze armię niepotrzebnie opłacanych zawodników z którymi nie ma co zrobić. To nie ten kierunek, to powrót do największych błędów minionych lat. Powrót Juszczyka jest zwykłą kompromitacją Wisły, przyznaniem się do nieprawdopodobnej bezsilności i absurdem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.01.2010 o godz. 17:54.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tak sobie myślę ,że może te nasze obawy związane z prawdopodobnym zakontraktowaniem Juszczyka będą płonne. Już gorszą rzeczą od zatrudnienia Juszczyka byłaby informacja ,że Wisły nie stać już nawet na niego. Czujecie ten klimat jakby się okazało ,że wymagania zawodnika okazały się zbyt wygórowane. Cały tragizm tej sytuacji polega na tym ,że nawet przy dobrze grającej obronie (bo Alvarez, Marcel, Głowa , Piotrek Brożek to dosyć pewny kwartet) my musimy mieć pewnego człowieka na bramce. Pawełek niestety ale od kilku dobrych sezonów się w ogóle nie rozwija. Ogólnie to chyba bramkarzem jest miernym. Takie jest moje odczucie. Miałem taką cichą nadzieję ,że Cebanu będzie bardziej użyteczny i zagrozi nieróbstwu Mariusza. Jeżeli jutro kontrakt podpisze Juszczyk to i tak nie mamy zupełnie bramkarza... ...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.01.2010 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=17001 ręce mi opadły :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
to ja już wole widzieć jako drugiego bramkarza Kurto niż Juszczyka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
- wychowanek klubu - jeśli Pawełkowi będzie dopisywać zdrowie, to nie będzie musiał grać - istnieje niewielka szansa, że poprawił swoje umiejętności i jest przeciętnym, ligowym bramkarzem Ostatnie dwa mocno naciągane, ale cóż. Był czas przywyknąć. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Myslalem, ze w koncu podpiszemy Nurkovicia lub tego Brazylijczyka i skoncza sie cyrki z bramką. Powrot Juszczyka nie daje zadnych nadziei na zmiane. Dalej bedzie bronil Mario, dalej bedzie mial wpadki etc, etc...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przykro mi. Ale owszem, tak - był i jest czas do tego typu bezsensownych ruchów przywyknąć. I obawiam się, że jeszcze długo będzie. ![]()
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Najbardziej niezrozumiała decyzja ostatnich paru lat moim zdaniem.. nie wiem w czym Juszczyk może być lepszy od Kurto.. to co to może teraz Kuźba jeszcze wróci, Frankowski, skoro tak się przywiązujemy do wychowanków.. Juszczyk już miał szansę, nie wykorzystał jej..trudno. Naprawdę..wolałbym żeby nie było żadnych transferów..niż jeśli mają takie być..Naprawdę..już ten kiedyś testowany bramkarz z australi.. już jego bym wolał..byle nie Juszczyk..
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Niech dadzą Juszczyka na pół roku i git. ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Paweł Kaczorowski też może dołączy!!! Jak już ****a Juszczyka sprowadzamy to moim zdaniem każdy absurd w wykonaniu Skorży jest możliwy.... ALVES wybacz ale napisałeś coś niedorzecznego powyżej...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 18.01.2010 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To tak jak powiedzieć: "Czemu Jopa nie zatrudnili?"
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moment, nie róbcie afery. Juszczyka zatrudniamy w miejsce Cebanu, czyli jako rezerwowego. Nie jako bramkarza, który ma wygryźć Pawełka, tylko jako takiego gościa co w razie czego wejdzie w meczu z Odrą i wpuści tylko tyle bramek, że my zdołamy strzelić więcej.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Z pustego to i Salomon nie naleje ![]() ,
|
|