The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2010, 21:16
Cytat:
Otóż - to trener potraktował ten dwumecz jako sparing.

Problem w tym, że wszyscy zlekceważyli Levadię. Pamiętam jak dziś wpisy, żeby pogorszyc najgorszy rezultat Levadii w dwumeczu w europejskich pucharach. I nie rozumiem Twojej obsesji na temat Skorży - skoro wszyscy zlekceważyli ten dwumecz (z Rafałem Janasem na czele - nie będę zagłębiał się w szczegóły)....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.01.2010, 21:20
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie bronię skorży, ale ów akurat nigdy i nigdzie nie twierdził, że mecze z Lewadią traktuje w kategorii "sparingu". To tylko Twoje jeszcze jedno kuriozalne nadużycie i tendencyjna interpretacja.
Bo ja wiem - granie meczu na obciążeniach treningowych to chyba potraktowanie go jako sparingu. Przynajmniej według mnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 17.01.2010, 21:22
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Krytyka za bieżące posunięcia trenera to normalna rzecz, ale Ty piszesz o Skorży co parę postów praktycznie przy kazdej okazji. Co chwila przypominasz o Levadi i chesz wszyskich zmusić do wiary w swoje poglądy o wyłącznej winie trenera za porażkę z Estończykami. Dodatkowo wmawiasz innym, ze Skorża jest ich idolem jeśli ktoś nie zgadza się z Twoimi poglądami nt. menedżera. Może skończ już z takimi praktykami, co?
i bardzo dobrze ze pisze poniewaz warto przypominac takim indolentom jak ty antydokonania macieja skorzy. tu nie trzeba na bieząco wyrabiac sobie opini o jego warsztacie trenerskim, po 2.5 roku obserwacji kazdy ma prawo ocenic to co widział. dl amnie to mierny trener który swoją pseudopijarowską paplaniną zdołał przykleić do swojego serca połowę kibiców do tej pory wspierających klub wisła kraków. to dla mnie jest zjawisko na miarę pojawienia leppera w polskiej klasie politycznej. nie zamierzam wykłócać sie też o jego kompetencje, miał czas by pokazać jakim jest człowiekiem i trenerem i wywiązał się z tego zadania na swój sposob. jednym podoba sie jak mówi i jakim jest 'na poziomie' facetem, innym nie podobasię jakim jest ignorantem i w jak nieumiejetny sposob podchodzi do swoich obowiązków. nie musze oglądać 4 razy avatara żeby stwierdzić że to tania wysokobudżetowa szmira dla dzieci potrzebujących szybko po sobie przeskakujących obrazków. podobnie jest ze skorżą. nie musze i nie mam ochoty oglądać zespołu któremu kibicuje pod wodza tego dyletanta. wolfy odwala kawał dobrej roboty przypominając kto siedzi za sterami statku któremu wszyscy kibicujemy i chwała mu za to. uważam że najwiękrzym wzmocnieniem wisły kraków, byłaby zmiana pana trenera - nazwisk ew. nastepców nie będe wymieniał, nie sądzę że to takie trudne zatrudnic młodego trenera, najlepiej byłego piłkarza z zagranicy pokroju dana petrescu, za średnie pieniądze i pozwolic wykożystać jego kontakty i warszat. skorza, jak pawełek, to tej samej klasy pracownicy klubu wisła kraków. tyle ze na innych pozycjach. pzdr
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.01.2010, 21:27
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale jak się zaprasza kogoś na testy to na mój głupi rozum powinno się orientować czego taki zawodnik się spodziewa w kwestii finansowej. A kto robi inaczej jest po prostu idiotą.
Dobrze napisałeś - "orientować się" czyli wiedzieć mniej-więcej. Mniej-więcej nie znaczy dokładnie. Po Nurku wiedzieliśmy czego się spodziewać, a tu ktoś nas przebił, lub manager blefuje... niezależnie od tego czy jest to to pierwsze czy to drugie uważasz że jest to wina Wisły?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 17.01.2010, 21:47
Wiele się mówi o transferze: DAWIDA NOWAKA lub CARLOSA COSTLY do Wisły. Dlatego, też postanowiłem przeprowadzić małą analizę porównawczą tych dwóch graczy...

Cecha ----- Nowak ----- Costly

Informacje ogólne:

Wiek ----- 25 lat ----- 27 lat
Wzrost ----- 178 cm ------ 190 cm
Waga ----- 68 kg ----- 84 kg

Atrybuty techniczne:

Drybling ----- 15 ----- 12
Gra głową ----- 9 ----- 14
Technika ----- 14 ----- 15
Wykończenie akcji ----- 13 ----- 11

Atrybuty psychiczne:

Błyskotliwość ----- 14 ----- 14
Gra bez piłki ----- 14 ----- 12
Opanowanie ----- 14 ----- 10
Pracowitość ----- 11 ----- 8
Przewidywanie ----- 10 ----- 12

Atrybuty fizyczne:

Szybkość ----- 15 ----- 14
Siła ----- 8 ----- 15
Skoczność ----- 10 ----- 14

PODSUMOWANIE:

Dawid Nowak jest piłkarzem stosunkowo młodym o którym można by rzecz, że ciągle się rozwija. Niestety jego nikły wzrost i dosyć kiepska waga stawiają go na pozycji przegranej z silnymi i wysokimi obrońcami innych klubów. Technicznie jest to piłkarz nienaganny obdarzony dobrym bardzo dryblingiem i nienaganną techniką, a co najważniejsze jest to napastnik skuteczny, choć zawsze mogłoby być lepiej, np w grze głową, gdzie bozia nie obdarzyła go warunkami fizycznymi i przez jej kaprys gra głową nie należy do jego mocnych stron. Psychicznie również prezentuje się całkiem dobrze, bez piłki wie gdzie się ustawiać na boisku, opanowany i błyskotliwy.. niestety jego minusem jest średnie zaangażowanie się w grę w trakcie meczu.. jest przykładem typowego piłkarza polskiego.. jak nie każą to nie biegam.. ale jak już ma gdzieś pobiedź to jest niezwykle szybki!!!

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 4

Carlos Costly jest dojrzałym murzynem cechującym się typową afrykańską budową ciała. Wysoki i ciężki, jak koszykarz z ligi NBA. Te warunki jednak w przełożeniu na piłkę nożną też okazuję się w jego przypadku całkiem przydatne. W porównaniu do Polaka, Carlos wie jak grać głową i z głową, jest błyskotliwy, dobry technicznie, jednak do jego wad na pewno można zaliczyć jego nerwowość i brak opanowania na boisku.. ale to nic.. najgorsze jest jego lenistwo!!! stąd Bełchatów chce się pozbyć tego lenie z zespołu.. Panie Costly sama siła i skoczność na naszą Wisełkę to chyba za mało...

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 3

na koniec porównania zasięgnąłem opinii o obydwóch piłkarzach u Adama Feduroka pełniącego funkcję asystenta trenera w GKS'ie. Uważa on, że Costly jak i Nowak byliby gwiazdami w większości zespołach naszej ligi w tym i Wisły. Przedstawił on także nieco odmienną opinię na temat ambicji pana Carlosa, uważając go za ambitnego człowieka nie posiadającego słabych stron. Jednakże podzielił moją uwagę na temat Nowaka, że porusza się on po boisku jak mucha w smole, że snuje się apatycznie po boisku, a jego problemy z wytrzymałością jeszcze to uwydatniają...
Ostatnio edytowane przez pysio : 17.01.2010 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 17.01.2010, 21:47
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,74...transfery.html

Nie wiem czy było.

'Costly był na liście którą dostałem od skautów' - to się chłopaki napracowały
Ostatnio edytowane przez fond : 17.01.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.01.2010, 21:59
pysio napisał(a):Wyświetl post
Wiele się mówi o transferze: DAWIDA NOWAKA lub CARLOSA COSTLY do Wisły. Dlatego, też postanowiłem przeprowadzić małą analizę porównawczą tych dwóch graczy...

Cecha ----- Nowak ----- Costly

Informacje ogólne:

Wiek ----- 25 lat ----- 27 lat
Wzrost ----- 178 cm ------ 190 cm
Waga ----- 68 kg ----- 84 kg

Atrybuty techniczne:

Drybling ----- 15 ----- 12
Gra głową ----- 9 ----- 14
Technika ----- 14 ----- 15
Wykończenie akcji ----- 13 ----- 11

Atrybuty psychiczne:

Błyskotliwość ----- 14 ----- 14
Gra bez piłki ----- 14 ----- 12
Opanowanie ----- 14 ----- 10
Pracowitość ----- 11 ----- 8
Przewidywanie ----- 10 ----- 12

Atrybuty fizyczne:

Szybkość ----- 15 ----- 14
Siła ----- 8 ----- 15
Skoczność ----- 10 ----- 14

PODSUMOWANIE:

Dawid Nowak jest piłkarzem stosunkowo młodym o którym można by rzecz, że ciągle się rozwija. Niestety jego nikły wzrost i dosyć kiepska waga stawiają go na pozycji przegranej z silnymi i wysokimi obrońcami innych klubów. Technicznie jest to piłkarz nienaganny obdarzony dobrym bardzo dryblingiem i nienaganną techniką, a co najważniejsze jest to napastnik skuteczny, choć zawsze mogłoby być lepiej, np w grze głową, gdzie bozia nie obdarzyła go warunkami fizycznymi i przez jej kaprys gra głową nie należy do jego mocnych stron. Psychicznie również prezentuje się całkiem dobrze, bez piłki wie gdzie się ustawiać na boisku, opanowany i błyskotliwy.. niestety jego minusem jest średnie zaangażowanie się w grę w trakcie meczu.. jest przykładem typowego piłkarza polskiego.. jak nie każą to nie biegam.. ale jak już ma gdzieś pobiedź to jest niezwykle szybki!!!

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 4

Carlos Costly jest dojrzałym murzynem cechującym się typową afrykańską budową ciała. Wysoki i ciężki, jak koszykarz z ligi NBA. Te warunki jednak w przełożeniu na piłkę nożną też okazuję się w jego przypadku całkiem przydatne. W porównaniu do Polaka, Carlos wie jak grać głową i z głową, jest błyskotliwy, dobry technicznie, jednak do jego wad na pewno można zaliczyć jego nerwowość i brak opanowania na boisku.. ale to nic.. najgorsze jest jego lenistwo!!! stąd Bełchatów chce się pozbyć tego lenie z zespołu.. Panie Costly sama siła i skoczność na naszą Wisełkę to chyba za mało...

Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 3

na koniec porównania zasięgnąłem opinii o obydwóch piłkarzach u Adama Feduroka pełniącego funkcję asystenta trenera w GKS'ie. Uważa on, że Costly jak i Nowak byliby gwiazdami w większości zespołach naszej ligi w tym i Wisły. Przedstawił on także nieco odmienną opinię na temat ambicji pana Carlosa, uważając go za ambitnego człowieka nie posiadającego słabych stron. Jednakże podzielił moją uwagę na temat Nowaka, że porusza się on po boisku jak mucha w smole, że snuje się apatycznie po boisku, a jego problemy z wytrzymałością jeszcze to uwydatniają...

Powiedz mi skad wziąłeś te dane ? mam nadzieje ze nie z FM?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:01
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi skad wziąłeś te dane ? mam nadzieje ze nie z FM?
A myślisz, że skąd?
Albo FM, albo wymysł jego wyobraźni oparty na FM-owskich statystykach. Wyobraźnie trzeba mieć naprawde niezłą żeby oceniać cechy zawodników tak jak to zrobił
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.01.2010, 22:03
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A myślisz, że skąd?
może to światowej klasy scout i ma swój opracowany przelicznik
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.01.2010, 22:07
bungo79 napisał(a):Wyświetl post
i bardzo dobrze ze pisze poniewaz warto przypominac takim indolentom jak ty antydokonania macieja skorzy. tu nie trzeba na bieząco wyrabiac sobie opini o jego warsztacie trenerskim, po 2.5 roku obserwacji kazdy ma prawo ocenic to co widział. dl amnie to mierny trener który swoją pseudopijarowską paplaniną zdołał przykleić do swojego serca połowę kibiców do tej pory wspierających klub wisła kraków. to dla mnie jest zjawisko na miarę pojawienia leppera w polskiej klasie politycznej. nie zamierzam wykłócać sie też o jego kompetencje, miał czas by pokazać jakim jest człowiekiem i trenerem i wywiązał się z tego zadania na swój sposob. jednym podoba sie jak mówi i jakim jest 'na poziomie' facetem, innym nie podobasię jakim jest ignorantem i w jak nieumiejetny sposob podchodzi do swoich obowiązków. nie musze oglądać 4 razy avatara żeby stwierdzić że to tania wysokobudżetowa szmira dla dzieci potrzebujących szybko po sobie przeskakujących obrazków. podobnie jest ze skorżą. nie musze i nie mam ochoty oglądać zespołu któremu kibicuje pod wodza tego dyletanta. wolfy odwala kawał dobrej roboty przypominając kto siedzi za sterami statku któremu wszyscy kibicujemy i chwała mu za to. uważam że najwiękrzym wzmocnieniem wisły kraków, byłaby zmiana pana trenera - nazwisk ew. nastepców nie będe wymieniał, nie sądzę że to takie trudne zatrudnic młodego trenera, najlepiej byłego piłkarza z zagranicy pokroju dana petrescu, za średnie pieniądze i pozwolic wykożystać jego kontakty i warszat. skorza, jak pawełek, to tej samej klasy pracownicy klubu wisła kraków. tyle ze na innych pozycjach. pzdr
Tylko, że trener z zagranicy wprowadzał by zagraniczne wzroce. Petrescu np. trenował kopaczy tak jak na zachodzie i co się działo ? Każdy narzekał, że jest katem itd. Wieć przy następnym zagranicznym trenerze który wymagałby od nich więcej wysiłku na treningu kopali by pewnie dołki.
W sumie do dziś nie mogę pojąć, że spośród piłkarzy pierwszego zespołu, ludzi którzy zarabiają pieniądze które dla mnie pozostają w sferze marzeń, tylko jeden potrafi zostać po "godzinach" i pracować nad sobą.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.01.2010, 22:08
Dawid Nowak jest piłkarzem stosunkowo młodym o którym można by rzecz, że ciągle się rozwija. Niestety jego nikły wzrost i dosyć kiepska waga stawiają go na pozycji przegranej z silnymi i wysokimi obrońcami innych klubów
Tylko w Polsce...
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:09
Pewnie zgadzają mu się tylko nazwiska i dane typu: wiek, waga, wzrost ( choć też nie wiadomo)
Ja jestem za Costlym.
Potrzebujemy takiego napastnika od zawsze.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:09
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Tylko w Polsce...
Nawet gdyby był młodszy to ciężko byłoby mu się rozwijać lecząc kontuzje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.01.2010, 22:12
bungo79 napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś chociaż Wisła Kraków pisać z dużej litery!

Masz z tym problem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:13
Dosłownie i w przenośni...

Płakać się chce jak się widzi co się dzieje w naszym ukochanym klubie zwanym Wisła Kraków !!

Czy pan Cupiał, Rada Nadzorcza, pan trenejro Maciej Skorża i nasi Skauci nie mogą zrozumieć, że z taką polityką transferową Wisła nie ma szans na zaistnienie w Europie a wkrótce nawet na naszym ligowym podwórku stracimy naszą przewage i będą nas lały takie drużyny jak piast, polonia b. i inne...

No niestety ale taka będzie rzeczywistość bo w takich klubach zawodniką się chce ponieważ chcą się pokazać... a u nas nie dość, że władze nie pomyślą o prawdziwych wzmocnieniach to jeszcze chcą nas rozsprzedać i nie potrafią zarządzać klubem!!

Płakać mi się chce jak widze plotki transferowe o C.Costlym lub D.Nowaku... jeden nieskuteczny i sam nie wie czego chce a drugi z porcelany... tego nam w Wiśle nie potrzeba...

Boże daj żeby wkońcu nasi zarządcy i przedstawiciele klubowi przejrzeli na oczy !! AMEN
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:15
Pysio należy do czołówki menago Polski południowej - skoczność 15
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2010, 22:17
co do Costlyego pamiętajcie ze za pół roku MŚ będzie chciał na nie jechać więc siła rzeczy musi zapieprzać by pojechać. Podkreślał to już kilka razy, wspominając słowa trenera swojej repry, że jak będzie grał to pojedzie na MŚ

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 17.01.2010, 22:21
no to do nas nie powinien przychodzić, bo nie będzie miał pewnego miejsca w pierwszym składzie.. myślisz, że wygryzie Pawła "wieczny talent" Brożka lub Rafała "rehabilitant" Boguskiego z pierwszego składu? stary.. oni są nietykalni
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:21
*Michael* napisał(a):Wyświetl post

Czy pan Cupiał, Rada Nadzorcza, pan trenejro Maciej Skorża i nasi Skauci nie mogą zrozumieć, że z taką polityką transferową Wisła nie ma szans na zaistnienie w Europie
Nie rozumieją. Myślą że z Jopem ją podbiją.

Nie rób z łaski swojej idiotów z tych ludzi bo oni bardzo dobrze zdają sobie z tego sprawę.

Ale choćby chcieli na razie nic nie zmienią. Bo nie ma funduszy i koniec kropka.

Niektórzy jak na coś wpadną to aż głowa się przekręca. Piszesz to tak jakby Cupiałowi, RN, Skorży i reszcie zależało na graniu w 2 lidze, przegranych z Lewatywą i ogólnie na tym by Wisła stoczyła się na dno.
Ostatnio edytowane przez element : 17.01.2010 o godz. 22:25.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:25
element fundusze na pewno by sie znalazły... tylko pan szanowny właściciel nie chce inwestować w Wisłe... ale wejścia do LM by chciał...

i jaki w tym sens?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 17.01.2010, 22:26
element fundusze na pewno by sie znalazły... tylko pan szanowny właściciel nie chce inwestować w Wisłe... ale wejścia do LM by chciał...

i jaki w tym sens?
Mozecie dawac bany za takie pier....nie ? Najlepiej dozywotnie

Szanowny Pan *Michael*, jak sie domyslam, chce wejscia do LM, wiec czemu nie chce zainwestowac w Wisle ?
'i jaki w tym sens?'

rozpisujecie sie o Costlych, Nowakach i tak dalej ale po co nam tacy
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=18174
moze bede sie powtarzal ale... 'i jaki w tym sens?'
Ostatnio edytowane przez mic : 17.01.2010 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:29
forum jest po to zeby sie wypowiadać!! nie ubliżam Ci więc siedz cicho... bo jest dobrze,,,

rozpisujecie sie o Costlych, Nowakach i tak dalej ale po co nam tacy nie lepiej lepszego mlodszego wyciagnac z nizszych lig lub np z czeskiej albo slowackiej a moze z wychowankami spróbować...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.01.2010, 22:29

i jaki w tym sens?
to odkup od Niego Wisłę i sam daj fundusze, Szanowny Panie.

Pisać i krytykować to każdy sobie może.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2010, 22:31
powinien gość dostać bana na 6 lat.wtedy osiągnie pełnoletność to i może zmądrzeje
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 17.01.2010, 22:32
Wisła jak zwykle jest transferową rozpędzoną lokomotywą która gubi po drodze wagony...
Ćwieląg Cantoro Cebanu Leszczak może to nie są zawodnicy pokroju światowego ale zawsze coś do drużyny wniosą Domniemania kogo Wisła kupi jak zwykle się skończą na Xxx nie dla Wisły itp ...Costly Nowak Pazdan Moretto Nurkovic mozna wymieniac....a z tego wszystkiego co sie dzieje wokół Wisły od kilku lat żal mi 3 rzeczy
1Kosowski (Dlaczego Go nie zatrzymali?)
2Baszczyński(Jest Alvarez a drugi kto?)
3Błaszczykowski(Bo ma na imie Jakub)
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.01.2010, 22:32

Carlos Costly jest dojrzałym murzynem

Po prostu padłem
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:33

i jaki w tym sens?
Właściciel Bytovii też by chciał i nie widzę w tym nic dziwnego. Zresztą Cupiał nigdy nie ciskał się na puchary.

Pan szanowny właściciel nie będzie inwestował w Wisłę, która na domiar złego wisi jego firmie kilkadziesiąt baniek. Poza tym Boss ma problemy z firmą, zalicza milionowe straty i nie jest mu w głowie analizowanie forumowych ekspertów włącznie z Pysiem.

Nie pasuje to proszę wysłać kopertę-anonim do władz klubu z 20 mln euro z dopiskiem "na transfery".
Ostatnio edytowane przez element : 17.01.2010 o godz. 22:40.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:36

i jaki w tym sens?
A kto Ci powiedział, że by chciał? Rozmawiałeś z kimś wysoko postawionym w Wiśle lub samym Cupiałem? Może klub wydał oświadczenie, w którym ujął cele na najbliższe miesiące.

Sprawa jest prosta Tele-Fonika jest nieudolnie i na wiwat prowadzona (inwestycje w fabryki na Ukrainie i w Serbii, zmiana banku, ściganie przez wierzycieli, utrata polskiego rynku, zwolnienie 1000 osób), nie wiem więc czemu Wisła miałaby być ostoją profesjonalizmu wśród własności Cupiała. To wszystko składa się na to, że dopóki klub nie będzie profesjonalnie prowadzony (czyt. przez ludzi z zagranicy w sztabie trenerskim i menedżerów z prawdziwego zdarzenia, a nie kolegę z Izby Skarbowej) dopóty Europejskie Puchary to mżonki.

picasso napisał(a):Wyświetl post
powinien gość dostać bana na 6 lat.wtedy osiągnie pełnoletność to i może zmądrzeje

pełnoletniość już osiągnąłem jakiś czas temu i to spory czas...

element napisał(a):Wyświetl post
Właściciel Bytovii też by chciał i nie widzę w tym nic dziwnego.

Pan szanowny właściciel nie będzie inwestował w Wisłę, która na domiar złego wisi jego firmie kilkadziesiąt baniek. Poza tym Boss ma problemy z firmą, zalicza milionowe straty i nie jest w głowie mu teraz analizowanie forumowych ekspertów włącznie z Pysiem.

Nie pasuje to proszę wysłać kopertę-anonim do władz klubu z 20 mln euro z dopiskiem "na transfery".
Jeśli bym miał firmę i obroty na poziomie kilkudziesięciu milionów Euro to bardzo chętnie kupił bym Wisłę i zaczął w nią inwestować...

a sądze ze jak bym i tak taką koperte wysłał do władz klubu to nie poszla by na transfery tylko na "spłate długu"

Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta Tele-Fonika jest nieudolnie i na wiwat prowadzona (inwestycje w fabryki na Ukrainie i w Serbii, zmiana banku, ściganie przez wierzycieli, utrata polskiego rynku, zwolnienie 1000 osób), nie wiem więc czemu Wisła miałaby być ostoją profesjonalizmu wśród własności Cupiała. To wszystko składa się na to, że dopóki klub nie będzie profesjonalnie prowadzony (czyt. przez ludzi z zagranicy w sztabie trenerskim i menedżerów z prawdziwego zdarzenia, a nie kolegę z Izby Skarbowej) dopóty Europejskie Puchary to mżonki.

a i tu Ci przyznam racje... tego nam brakuje i zawsze będzie brakować bo wątpie ze w najbliższych latach się coś zmieni...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2010 o godz. 05:22.
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Stary 17.01.2010, 22:40
a ja moge cię zapewnić element że wisła jednak w tym oknie transferowym wyda pieniądze. albo na transfer, albo na kontrakt. i wtedy tez bedziesz mentorskim tonem powtarzał to o czym wiekrzośc zorientowanych kibiców zwyczajnie wie? że cupiał ma problemy w tf i zalicza minimalne profity? może taką dyskusje warto zacząc od podstaw i wyjęzyczyc teze w jaki sposob ten klub jest zarządzany? pisanie że pysio zrobił zabawna analizę nie jest na miejscu, pozniewaz każdy wie że jest zabawna, ale mimo to chłopak miał dobre intencje. jeśli nie przepadasz za tego typu 'analizami', przynajmniej ogranicz sie z pseudomentorskim tonem, który dopełnia czary groteski temu co się w klubie dzieje (wliczam forum)
Powód: stylistyka
Ostatnio edytowane przez bungo79 : 17.01.2010 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 17.01.2010, 22:43
a takich statystyk piłkarzy jak zrobił pysio to mogło by się na forum więcej pojawiać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów