|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo ja wiem - granie meczu na obciążeniach treningowych to chyba potraktowanie go jako sparingu. Przynajmniej według mnie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobrze napisałeś - "orientować się" czyli wiedzieć mniej-więcej. Mniej-więcej nie znaczy dokładnie. Po Nurku wiedzieliśmy czego się spodziewać, a tu ktoś nas przebił, lub manager blefuje... niezależnie od tego czy jest to to pierwsze czy to drugie uważasz że jest to wina Wisły?
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiele się mówi o transferze: DAWIDA NOWAKA lub CARLOSA COSTLY do Wisły. Dlatego, też postanowiłem przeprowadzić małą analizę porównawczą tych dwóch graczy...
Cecha ----- Nowak ----- Costly Informacje ogólne: Wiek ----- 25 lat ----- 27 lat Wzrost ----- 178 cm ------ 190 cm Waga ----- 68 kg ----- 84 kg Atrybuty techniczne: Drybling ----- 15 ----- 12 Gra głową ----- 9 ----- 14 Technika ----- 14 ----- 15 Wykończenie akcji ----- 13 ----- 11 Atrybuty psychiczne: Błyskotliwość ----- 14 ----- 14 Gra bez piłki ----- 14 ----- 12 Opanowanie ----- 14 ----- 10 Pracowitość ----- 11 ----- 8 Przewidywanie ----- 10 ----- 12 Atrybuty fizyczne: Szybkość ----- 15 ----- 14 Siła ----- 8 ----- 15 Skoczność ----- 10 ----- 14 PODSUMOWANIE: Dawid Nowak jest piłkarzem stosunkowo młodym o którym można by rzecz, że ciągle się rozwija. Niestety jego nikły wzrost i dosyć kiepska waga stawiają go na pozycji przegranej z silnymi i wysokimi obrońcami innych klubów. Technicznie jest to piłkarz nienaganny obdarzony dobrym bardzo dryblingiem i nienaganną techniką, a co najważniejsze jest to napastnik skuteczny, choć zawsze mogłoby być lepiej, np w grze głową, gdzie bozia nie obdarzyła go warunkami fizycznymi i przez jej kaprys gra głową nie należy do jego mocnych stron. Psychicznie również prezentuje się całkiem dobrze, bez piłki wie gdzie się ustawiać na boisku, opanowany i błyskotliwy.. niestety jego minusem jest średnie zaangażowanie się w grę w trakcie meczu.. jest przykładem typowego piłkarza polskiego.. jak nie każą to nie biegam.. ale jak już ma gdzieś pobiedź to jest niezwykle szybki!!! ![]() Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 4 Carlos Costly jest dojrzałym murzynem cechującym się typową afrykańską budową ciała. Wysoki i ciężki, jak koszykarz z ligi NBA. Te warunki jednak w przełożeniu na piłkę nożną też okazuję się w jego przypadku całkiem przydatne. W porównaniu do Polaka, Carlos wie jak grać głową i z głową, jest błyskotliwy, dobry technicznie, jednak do jego wad na pewno można zaliczyć jego nerwowość i brak opanowania na boisku.. ale to nic.. najgorsze jest jego lenistwo!!! stąd Bełchatów chce się pozbyć tego lenie z zespołu.. Panie Costly sama siła i skoczność na naszą Wisełkę to chyba za mało... ![]() Ogólnie oceniam piłkarza pod względem przydatności do Wisły na 3 na koniec porównania zasięgnąłem opinii o obydwóch piłkarzach u Adama Feduroka pełniącego funkcję asystenta trenera w GKS'ie. Uważa on, że Costly jak i Nowak byliby gwiazdami w większości zespołach naszej ligi w tym i Wisły. Przedstawił on także nieco odmienną opinię na temat ambicji pana Carlosa, uważając go za ambitnego człowieka nie posiadającego słabych stron. Jednakże podzielił moją uwagę na temat Nowaka, że porusza się on po boisku jak mucha w smole, że snuje się apatycznie po boisku, a jego problemy z wytrzymałością jeszcze to uwydatniają...
Ostatnio edytowane przez pysio : 17.01.2010 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,74...transfery.html
Nie wiem czy było. 'Costly był na liście którą dostałem od skautów' - to się chłopaki napracowały
Ostatnio edytowane przez fond : 17.01.2010 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Powiedz mi skad wziąłeś te dane ? mam nadzieje ze nie z FM? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A myślisz, że skąd?
![]() Albo FM, albo wymysł jego wyobraźni oparty na FM-owskich statystykach. Wyobraźnie trzeba mieć naprawde niezłą żeby oceniać cechy zawodników tak jak to zrobił ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
może to światowej klasy scout i ma swój opracowany przelicznik
![]() ![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
W sumie do dziś nie mogę pojąć, że spośród piłkarzy pierwszego zespołu, ludzi którzy zarabiają pieniądze które dla mnie pozostają w sferze marzeń, tylko jeden potrafi zostać po "godzinach" i pracować nad sobą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tylko w Polsce...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie zgadzają mu się tylko nazwiska i dane typu: wiek, waga, wzrost ( choć też nie wiadomo
)Ja jestem za Costlym. ![]() Potrzebujemy takiego napastnika od zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Masz z tym problem? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dosłownie i w przenośni...
Płakać się chce jak się widzi co się dzieje w naszym ukochanym klubie zwanym Wisła Kraków !! Czy pan Cupiał, Rada Nadzorcza, pan trenejro Maciej Skorża i nasi Skauci nie mogą zrozumieć, że z taką polityką transferową Wisła nie ma szans na zaistnienie w Europie No niestety ale taka będzie rzeczywistość bo w takich klubach zawodniką się chce ponieważ chcą się pokazać... a u nas nie dość, że władze nie pomyślą o prawdziwych wzmocnieniach to jeszcze chcą nas rozsprzedać i nie potrafią zarządzać klubem!! Płakać mi się chce jak widze plotki transferowe o C.Costlym lub D.Nowaku... jeden nieskuteczny i sam nie wie czego chce a drugi z porcelany... tego nam w Wiśle nie potrzeba... Boże daj żeby wkońcu nasi zarządcy i przedstawiciele klubowi przejrzeli na oczy !! AMEN ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pysio należy do czołówki menago Polski południowej - skoczność 15
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co do Costlyego pamiętajcie ze za pół roku MŚ będzie chciał na nie jechać więc siła rzeczy musi zapieprzać by pojechać. Podkreślał to już kilka razy, wspominając słowa trenera swojej repry, że jak będzie grał to pojedzie na MŚ
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to do nas nie powinien przychodzić, bo nie będzie miał pewnego miejsca w pierwszym składzie.. myślisz, że wygryzie Pawła "wieczny talent" Brożka lub Rafała "rehabilitant" Boguskiego z pierwszego składu? stary.. oni są nietykalni
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie rób z łaski swojej idiotów z tych ludzi bo oni bardzo dobrze zdają sobie z tego sprawę. Ale choćby chcieli na razie nic nie zmienią. Bo nie ma funduszy i koniec kropka. Niektórzy jak na coś wpadną to aż głowa się przekręca. Piszesz to tak jakby Cupiałowi, RN, Skorży i reszcie zależało na graniu w 2 lidze, przegranych z Lewatywą i ogólnie na tym by Wisła stoczyła się na dno.
Ostatnio edytowane przez element : 17.01.2010 o godz. 22:25.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
element fundusze na pewno by sie znalazły... tylko pan szanowny właściciel nie chce inwestować w Wisłe... ale wejścia do LM by chciał...
i jaki w tym sens? ![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Szanowny Pan *Michael*, jak sie domyslam, chce wejscia do LM, wiec czemu nie chce zainwestowac w Wisle ? 'i jaki w tym sens?' http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=18174 moze bede sie powtarzal ale... 'i jaki w tym sens?'
Ostatnio edytowane przez mic : 17.01.2010 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
forum jest po to zeby sie wypowiadać!! nie ubliżam Ci więc siedz cicho... bo jest dobrze,,,
rozpisujecie sie o Costlych, Nowakach i tak dalej ale po co nam tacy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Pisać i krytykować to każdy sobie może. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
powinien gość dostać bana na 6 lat.wtedy osiągnie pełnoletność to i może zmądrzeje
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wisła jak zwykle jest transferową rozpędzoną lokomotywą która gubi po drodze wagony...
Ćwieląg Cantoro Cebanu Leszczak może to nie są zawodnicy pokroju światowego ale zawsze coś do drużyny wniosą Domniemania kogo Wisła kupi jak zwykle się skończą na Xxx nie dla Wisły itp ...Costly Nowak Pazdan Moretto Nurkovic mozna wymieniac....a z tego wszystkiego co sie dzieje wokół Wisły od kilku lat żal mi 3 rzeczy 1Kosowski (Dlaczego Go nie zatrzymali?) 2Baszczyński(Jest Alvarez a drugi kto?) 3Błaszczykowski(Bo ma na imie Jakub )![]()
ZERO szacunku dla tego gatunku
A.C.A.B. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pan szanowny właściciel nie będzie inwestował w Wisłę, która na domiar złego wisi jego firmie kilkadziesiąt baniek. Poza tym Boss ma problemy z firmą, zalicza milionowe straty i nie jest mu w głowie analizowanie forumowych ekspertów włącznie z Pysiem. Nie pasuje to proszę wysłać kopertę-anonim do władz klubu z 20 mln euro z dopiskiem "na transfery".
Ostatnio edytowane przez element : 17.01.2010 o godz. 22:40.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Sprawa jest prosta Tele-Fonika jest nieudolnie i na wiwat prowadzona (inwestycje w fabryki na Ukrainie i w Serbii, zmiana banku, ściganie przez wierzycieli, utrata polskiego rynku, zwolnienie 1000 osób), nie wiem więc czemu Wisła miałaby być ostoją profesjonalizmu wśród własności Cupiała. To wszystko składa się na to, że dopóki klub nie będzie profesjonalnie prowadzony (czyt. przez ludzi z zagranicy w sztabie trenerskim i menedżerów z prawdziwego zdarzenia, a nie kolegę z Izby Skarbowej) dopóty Europejskie Puchary to mżonki.
pełnoletniość już osiągnąłem jakiś czas temu i to spory czas...
a sądze ze jak bym i tak taką koperte wysłał do władz klubu to nie poszla by na transfery tylko na "spłate długu"
a i tu Ci przyznam racje... tego nam brakuje i zawsze będzie brakować bo wątpie ze w najbliższych latach się coś zmieni...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2010 o godz. 05:22.
|
||||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a ja moge cię zapewnić element że wisła jednak w tym oknie transferowym wyda pieniądze. albo na transfer, albo na kontrakt. i wtedy tez bedziesz mentorskim tonem powtarzał to o czym wiekrzośc zorientowanych kibiców zwyczajnie wie? że cupiał ma problemy w tf i zalicza minimalne profity? może taką dyskusje warto zacząc od podstaw i wyjęzyczyc teze w jaki sposob ten klub jest zarządzany? pisanie że pysio zrobił zabawna analizę nie jest na miejscu, pozniewaz każdy wie że jest zabawna, ale mimo to chłopak miał dobre intencje. jeśli nie przepadasz za tego typu 'analizami', przynajmniej ogranicz sie z pseudomentorskim tonem, który dopełnia czary groteski temu co się w klubie dzieje (wliczam forum)
Powód: stylistyka
Ostatnio edytowane przez bungo79 : 17.01.2010 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a takich statystyk piłkarzy jak zrobił pysio to mogło by się na forum więcej pojawiać
![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|