|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
to jest ta "oszczednosc" wykonawcy ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie chce mi sie dyskutowac z argumenami: "o ile pamietam" bo o ile ja pamietam Polska byla "od morza do morza" tylko co z tego?!?!?! Ponizej link do fragmentu dokumentacji z ktorej wynika ze dach ma pokrywac cala przestrzen trybuny wschodniej: http://hotfile.com/dl/24359544/f7091..._DACH.pdf.html Koniec dywagacji, malkontenctwa i szukania taniej sensacji. Opamietajcie sie poki nie jest za pozno... |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dopiero zaczeli klasc dach a juz sie zaczelo narzekanie...
zamiast sie cieszyc, ze w koncu widac, ze cos sie dzieje to wy juz szukacie dziury w calym.... tez mi sie nie podoba ta cala sutuacja z budowa stadionu Wisly no ale co zrobic, jest jak jest, mamy prezydenta jakiego mamy.... cieszmy sie, ze wogole sie cos dzieje! to narzekanie nic nie da. nasz szaonwny pan prezydent ma nas gleboko w d**** no i zostaje nam czekac do jesieni i odwdzieczyc sie podczas wyborow. moze Krakow w koncu dostanie prezydenta na jakiego zasluguje! w interesie ktorego na pierwszym miejscu jest dobro miasta, jego rozwoj! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Narożnik trybuny wschodniej nie lączy się z istniejącą trybuną D. Widać , że jest cofnięty. Złudzenie optyczne? Nie wiem czy widać stamtąd wszystko , ale wg mnie nie bedzie widać rzutu rożnego pólnocno-zachodniej strony boiska. Takie moje odczucie .
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Właśnie montują ten mniejszy skrajny fragment dachu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Prosze cię przestań już tu pouczać tylko rzuć okiem na datę tego rysunku- 06.2008.Starczy mądralo?Do 11.2009 nie było projektu zamiennego od Obtułowicza-jak mówiłem zresztą.Poza tym nigdzie nie piszę że jest dach źle zrobiony tylko że mam nadzieję ze tak nie jest.Subtelna różnica.A narzekac i być uczolnym przy tym temacie można być- bo jakby nie patrzeć ten temat nie jest dobrze prowdzony ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Złe Twoje odczucie,poszukaj tych zdjęć o których pisałem wcześniej,widać CAŁE BOISKO.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tego co czytam to chyba wszyscy mają zamiar siedzieć na narozniku trybuny i dlatego tak sie martwią dachem .Naprawde martwmy sie tym żeby jak najszybciej oddali stadion do użytku a nie pierdołami sie zajmujmy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
zamontowali ten mniejszy skrajny fragment dachu nad naroznikiem
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa to akurat dach nie ma nic wspólnego z projektem przetargowym ( a konkretnie jego konstrukcja) gdyż zmienił się znacznie.Zresztą było to pisane tu 1000 razy i bez sensu każdemu to tłumaczyć z osobna. A że zmiany są na każdej budowie też wiadomo -kwestia w tym żeby - jeśli to inwestycja publiczna- że ma być jasna i przejrzysta dla każdego. ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzicie, wystarczyło parę niezadowolonych osób na Forum i już wszystko poprawione
![]() ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Banita
Offline |
|
6 zdjęcie od góry ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Muszę przyznać że z zewnątrz trybuna coraz ładniej się prezentuje. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Fakt coraz ładniej,martwi mnie jednak niejaki zastój w środku,od dobrych paru galerii praktycznie nic się nie zmieniło...ehhh co to będzie z tymi wszystkimi pomieszczeniami,nie mówiąc o tych które juz czekają 5 lat...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Muszą je wykończyć, widocznie reszta prac wymaga zamknięcia całości i ogrzewania pomieszczeń, a jak wiadomo elewacja jeszcze nie gotowa. To jest w umowie na budowę trybuny.
O trybunę wschodnią to nie ma się co martwić, skończą ją na pewno. Martwić się trzeba o trybunę zachodnią, IT, wykończenie D. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od redakcji strony stadionwisly.info
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak to nie ma funduszy ? Przecież budżet jest zatwierdzony ? To jakim cudem nie ma kasy na stadion ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
przeciez to jakis skandal poskomunistyczny pachołek dalej pogrywa sobie z Wisłą a nasze władze nic nie robią i co miasto nie dalo kasy wiec robota stoi i nikt sie tym nie prezjmuje ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pasowało by wysłać do klubu jakieś pismo z zapytaniem co oni na to...bo jak miesiąc temu było nie wesoło tak teraz zaczynam się modlić żeby w tym roku Wisła na R22 zagrała...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jest gdzieś jakieś "oficjalne" zródło tej wiadomosci
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasa nie powinna być problemem.Nawet przed burzą w Radzie miasta o te 30 mln prezes Polimexu twierdził że będą wykonywać prace nawet bez zapłaty a później ewentualnie będą dochodzić odszkodowania w sądzie
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Napisz ktoś jakiś ładny list do programu Uwaga czy coś to oni się tym zajmą, bo to zakrawa na skandal, jak można ponad 400 milionów wydać z publicznych pieniędzy i nie dokończyć inwestycji ..
na pewno byśmy się dowiedzieli pare ciekawostek |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ja w zewnętrznego operatora wykładającego grubo ponad 30mln na IT nie wierzę - zewnętrzny operator znalazłby się, jeśli stadion gotowy byłby do użytku, a on bez wkładu własnego by nim zarządzał i go utrzymywał (oczywiście jakby dostał powierzchnie komercyjne do dyspozycji w stanie deweloperskim to już inna sprawa). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to tym bardziej nie tłumaczy bierności klubu w całym procesie decyzyjnym i rozwoju sytuacji wokół stadionu (czy ktoś w klubie w ogóle zdaje sobie sprawę, co się dzieje?), ani gierek w sferze operatora czy ciągle z coraz to nowszych powodów narastających opóźnień. Warto odpowiedzieć sobie na pytanie, skoro ma być nowa umowa na obniżenie i położenie murawy, kiedy miasto zamierza ją podpisać, lub chociaż rozpocząć procedurę tejże? Procedury pozwalające na podpisanie umów na instalację kołowrotków itd też nie mogą być odwlekane w nieskończoność. Kiedy oni chcą z tym wszystkim zdążyć? Ciekawe też, jakie są zapisane kary dla wykonawcy za przekroczenie terminów, tudzież dla miasta, z tytułu przeciągającego się uniemożliwiania dotychczasowemu operatorowi stadionu (SSA Wisła) korzystania z obiektu? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się być niemożliwym aby klub nie ingerował w kwestie stadionowe, na pewno działają w tej sferze, przecież przedłużający się brak gry na R22 to tylko ogromne straty finansowe dla klubu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|