The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2010, 00:21
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
ładne mi nieznacznie.o ile pamiętam konstrukcja podtrzymująca miała być żelbetowa a jest stal

to jest ta "oszczednosc" wykonawcy bo na forum ten watek byj juz poruszany...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.01.2010, 00:53
ładne mi nieznacznie.o ile pamiętam konstrukcja podtrzymująca miała być żelbetowa a jest stal
Zadko sie tu udzielam wiec zapomnialem ze na tym forum prym wiedzie zgraja malkontentow, amatorow i narzekaczy. Widac taki urok. Wszystkiego najlepszego...
Nie chce mi sie dyskutowac z argumenami: "o ile pamietam" bo o ile ja pamietam Polska byla "od morza do morza" tylko co z tego?!?!?!
Ponizej link do fragmentu dokumentacji z ktorej wynika ze dach ma pokrywac cala przestrzen trybuny wschodniej:

http://hotfile.com/dl/24359544/f7091..._DACH.pdf.html

Koniec dywagacji, malkontenctwa i szukania taniej sensacji.
Opamietajcie sie poki nie jest za pozno...
Odpowiedz cytując
Jimi222
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 16.01.2010, 07:02
dopiero zaczeli klasc dach a juz sie zaczelo narzekanie...
zamiast sie cieszyc, ze w koncu widac, ze cos sie dzieje
to wy juz szukacie dziury w calym....
tez mi sie nie podoba ta cala sutuacja z budowa stadionu
Wisly no ale co zrobic, jest jak jest, mamy prezydenta jakiego
mamy.... cieszmy sie, ze wogole sie cos dzieje! to narzekanie
nic nie da. nasz szaonwny pan prezydent ma nas gleboko w
d**** no i zostaje nam czekac do jesieni i odwdzieczyc sie
podczas wyborow. moze Krakow w koncu dostanie prezydenta
na jakiego zasluguje! w interesie ktorego na pierwszym miejscu
jest dobro miasta, jego rozwoj!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.01.2010, 08:56
Proud napisał(a):Wyświetl post
którzy nie będą widzieć?

zaznacz na tym zdj to miejsce.
Narożnik trybuny wschodniej nie lączy się z istniejącą trybuną D. Widać , że jest cofnięty. Złudzenie optyczne? Nie wiem czy widać stamtąd wszystko , ale wg mnie nie bedzie widać rzutu rożnego pólnocno-zachodniej strony boiska. Takie moje odczucie .
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2010, 09:18
Właśnie montują ten mniejszy skrajny fragment dachu
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.01.2010, 10:13
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Zadko sie tu udzielam wiec zapomnialem ze na tym forum prym wiedzie zgraja malkontentow, amatorow i narzekaczy. Widac taki urok. Wszystkiego najlepszego...
Nie chce mi sie dyskutowac z argumenami: "o ile pamietam" bo o ile ja pamietam Polska byla "od morza do morza" tylko co z tego?!?!?!
Ponizej link do fragmentu dokumentacji z ktorej wynika ze dach ma pokrywac cala przestrzen trybuny wschodniej:

http://hotfile.com/dl/24359544/f7091..._DACH.pdf.html

Koniec dywagacji, malkontenctwa i szukania taniej sensacji.
Opamietajcie sie poki nie jest za pozno...

Prosze cię przestań już tu pouczać tylko rzuć okiem na datę tego rysunku- 06.2008.Starczy mądralo?Do 11.2009 nie było projektu zamiennego od Obtułowicza-jak mówiłem zresztą.Poza tym nigdzie nie piszę że jest dach źle zrobiony tylko że mam nadzieję ze tak nie jest.Subtelna różnica.A narzekac i być uczolnym przy tym temacie można być- bo jakby nie patrzeć ten temat nie jest dobrze prowdzony
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.01.2010, 10:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Narożnik trybuny wschodniej nie lączy się z istniejącą trybuną D. Widać , że jest cofnięty. Złudzenie optyczne? Nie wiem czy widać stamtąd wszystko , ale wg mnie nie bedzie widać rzutu rożnego pólnocno-zachodniej strony boiska. Takie moje odczucie .
Złe Twoje odczucie,poszukaj tych zdjęć o których pisałem wcześniej,widać CAŁE BOISKO.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 16.01.2010, 10:53
Prosze cię przestań już tu pouczać tylko rzuć okiem na datę tego rysunku- 06.2008.Starczy mądralo?Do 11.2009 nie było projektu zamiennego od Obtułowicza-jak mówiłem zresztą.
A ty co chcesz mieć dostęp do dokumentacji wykonawczej I tak należy się cieszyć że mamy dostęp do projektu przetargowego i nie musimy domyślać się większości rzeczy. Oczywiste jest że nie jest to na tyle dokładny projekt, ze wszystkimi szczegółami ale taki projekt nie może odbiegać znacznie od dokumentacji wykonawczej, gdzie jest więcej szczegółów/rzutów/schematów/obliczeń. Inną sprawa jest to że na większości dużych inwestycji, dochodzi do zmian w projekcie, bo nie można wszystkiego w 100% przewidzieć. Są nawet firmy które aby wygrać przetarg biorą robotę "po kosztach" a liczą na zarobek z prac dodatkowych/zamiennych.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.01.2010, 10:53
Z tego co czytam to chyba wszyscy mają zamiar siedzieć na narozniku trybuny i dlatego tak sie martwią dachem .Naprawde martwmy sie tym żeby jak najszybciej oddali stadion do użytku a nie pierdołami sie zajmujmy
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.01.2010, 11:40
zamontowali ten mniejszy skrajny fragment dachu nad naroznikiembo jakos na kamerce niewyraznie, a rano ktos tu pisał ze jest własnie montowany?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.01.2010, 11:43
Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 16.01.2010, 13:37
Wicked napisał(a):Wyświetl post
A ty co chcesz mieć dostęp do dokumentacji wykonawczej I tak należy się cieszyć że mamy dostęp do projektu przetargowego i nie musimy domyślać się większości rzeczy. Oczywiste jest że nie jest to na tyle dokładny projekt, ze wszystkimi szczegółami ale taki projekt nie może odbiegać znacznie od dokumentacji wykonawczej, gdzie jest więcej szczegółów/rzutów/schematów/obliczeń. Inną sprawa jest to że na większości dużych inwestycji, dochodzi do zmian w projekcie, bo nie można wszystkiego w 100% przewidzieć. Są nawet firmy które aby wygrać przetarg biorą robotę "po kosztach" a liczą na zarobek z prac dodatkowych/zamiennych.
No tak chcę mieć dostęp do AKTUALNEJ dokumentacji wykonawczej bo za m.in.moje pieniądze robią ten stadion .To raz.
Dwa to akurat dach nie ma nic wspólnego z projektem przetargowym ( a konkretnie jego konstrukcja) gdyż zmienił się znacznie.Zresztą było to pisane tu 1000 razy i bez sensu każdemu to tłumaczyć z osobna.
A że zmiany są na każdej budowie też wiadomo -kwestia w tym żeby - jeśli to inwestycja publiczna- że ma być jasna i przejrzysta dla każdego.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2010, 13:52
wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.01.2010, 14:16
Mako napisał(a):Wyświetl post
wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg
Zostanie jak jest
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 16.01.2010, 15:35
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali
No widzicie, wystarczyło parę niezadowolonych osób na Forum i już wszystko poprawione
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.01.2010, 17:42
Wrona napisał(a):Wyświetl post
No widzicie, wystarczyło parę niezadowolonych osób na Forum i już wszystko poprawione
http://stadionwisly.info/zdjecia_z_b...ia/2010-01-16#
6 zdjęcie od góry
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.01.2010, 18:47
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
http://stadionwisly.info/zdjecia_z_b...ia/2010-01-16#
6 zdjęcie od góry
BARDZO dobra galeria. Długo na taką czekałem. Widzać wnętrze trybun.
Muszę przyznać że z zewnątrz trybuna coraz ładniej się prezentuje.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.01.2010, 19:11
Fakt coraz ładniej,martwi mnie jednak niejaki zastój w środku,od dobrych paru galerii praktycznie nic się nie zmieniło...ehhh co to będzie z tymi wszystkimi pomieszczeniami,nie mówiąc o tych które juz czekają 5 lat...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.01.2010, 19:36
Muszą je wykończyć, widocznie reszta prac wymaga zamknięcia całości i ogrzewania pomieszczeń, a jak wiadomo elewacja jeszcze nie gotowa. To jest w umowie na budowę trybuny.
O trybunę wschodnią to nie ma się co martwić, skończą ją na pewno.
Martwić się trzeba o trybunę zachodnią, IT, wykończenie D.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 16.01.2010, 22:02
Od redakcji strony stadionwisly.info
Cytat:
Budowa tr. głównej wygląda tak jak wygląda, ponieważ miasto nie przekazało kolejnych funduszy na jej cel. Dodatkowym problem są również braki w dokumentacji projektowej. Niestety nie wiemy jak sprawa potoczy się dalej.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.01.2010, 22:14

Jeśli to prawda, to ewidentnie już widać, że ten komuch Prezydent Cracovii, mieniący się nie wiadomo czemu Prezydentem Krakowa chce nas udupić na amen.
Ciekawa jest przy tym rola mediów oraz władz naszego klubu. Całkowita cisza.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2010, 23:02
Jak to nie ma funduszy ? Przecież budżet jest zatwierdzony ? To jakim cudem nie ma kasy na stadion ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.01.2010, 00:01

przeciez to jakis skandal

poskomunistyczny pachołek dalej pogrywa sobie z Wisłą a nasze władze nic nie robią

i co miasto nie dalo kasy wiec robota stoi i nikt sie tym nie prezjmujebo to juz jakas paranoja jest
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 17.01.2010, 00:03
Pasowało by wysłać do klubu jakieś pismo z zapytaniem co oni na to...bo jak miesiąc temu było nie wesoło tak teraz zaczynam się modlić żeby w tym roku Wisła na R22 zagrała...
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 17.01.2010, 08:07
A jest gdzieś jakieś "oficjalne" zródło tej wiadomosci
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 17.01.2010, 10:53
Kasa nie powinna być problemem.Nawet przed burzą w Radzie miasta o te 30 mln prezes Polimexu twierdził że będą wykonywać prace nawet bez zapłaty a później ewentualnie będą dochodzić odszkodowania w sądzie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.01.2010, 14:23
Napisz ktoś jakiś ładny list do programu Uwaga czy coś to oni się tym zajmą, bo to zakrawa na skandal, jak można ponad 400 milionów wydać z publicznych pieniędzy i nie dokończyć inwestycji ..

na pewno byśmy się dowiedzieli pare ciekawostek
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 17.01.2010, 17:13
Cytat:
to powinno zostać ok. 45 mln
Spokojnie starczyłoby na IT, nawet na część niezbędnych prac wykończeniowych trybuny D, tak aby wpuścić tam kibiców.
Ja w zewnętrznego operatora wykładającego grubo ponad 30mln na IT nie wierzę - zewnętrzny operator znalazłby się, jeśli stadion gotowy byłby do użytku, a on bez wkładu własnego by nim zarządzał i go utrzymywał (oczywiście jakby dostał powierzchnie komercyjne do dyspozycji w stanie deweloperskim to już inna sprawa).
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.01.2010, 18:46
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
. Jeśli miasto zgodnie z umowami ma zapłacić ok. 298 mln, a planuje wydać do 2012 r. ok. 343 mln. to powinno zostać ok. 45 mln. Nawet teraz jak odpisali, że podpiszą nową umowę na murawę to zostają środki na it, monitoring, kołowrotki, etc.
Aha, zatem pieniądze na IT i murawę jednak są w ramach już zapisanych środków, tj. można je w ten sposób zagospodarować.

Ale to tym bardziej nie tłumaczy bierności klubu w całym procesie decyzyjnym i rozwoju sytuacji wokół stadionu (czy ktoś w klubie w ogóle zdaje sobie sprawę, co się dzieje?), ani gierek w sferze operatora czy ciągle z coraz to nowszych powodów narastających opóźnień.

Warto odpowiedzieć sobie na pytanie, skoro ma być nowa umowa na obniżenie i położenie murawy, kiedy miasto zamierza ją podpisać, lub chociaż rozpocząć procedurę tejże? Procedury pozwalające na podpisanie umów na instalację kołowrotków itd też nie mogą być odwlekane w nieskończoność. Kiedy oni chcą z tym wszystkim zdążyć?

Ciekawe też, jakie są zapisane kary dla wykonawcy za przekroczenie terminów, tudzież dla miasta, z tytułu przeciągającego się uniemożliwiania dotychczasowemu operatorowi stadionu (SSA Wisła) korzystania z obiektu?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 17.01.2010, 20:07
Wydaje mi się być niemożliwym aby klub nie ingerował w kwestie stadionowe, na pewno działają w tej sferze, przecież przedłużający się brak gry na R22 to tylko ogromne straty finansowe dla klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów