The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2010, 17:59
ciekawe jak by napisali że Ronaldo do nas przychodzi też byście uwierzyli?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2010, 18:26
Isaa Ba zrobił dobre wrażenie.Pewnie wiec zostanie, oby tylko sie dogadali w sprawie kontraktu.
http://www.futbol.pl/artykul/73893.html
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.01.2010, 18:35
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
A tak na marginesie kiedy dokładnie zamyka się okienko transferowe?
31 stycznia, jak tego można nie wiedzieć
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2010, 18:36
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
szkoda, że Śląsk nie chciał Łobodzińskiego. Wisła za Ćwielonga dostała od wrocławian 200 tysięcy euro i w klubie zszedł roczny kontrakt na poziomie 100 tysięcy euro (około 30 tysięcy złotych na miecha)
Skąd to info?
Nie sądziłem, że ktoś da tyle za Ćwielonga.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2010, 18:36
Hehe. Wielka WYPRZ, potem Wielka OSZCZ a na końcu będzie Wielki CHU, nie transfery. Powiadam Wam ^^
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Stary 16.01.2010, 18:40
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
31 stycznia, jak tego można nie wiedzieć
chyba ty nie wiesz, trakcie sezonu są dwa okna transferowe:

- ZIMOWE - 1.01-31.01
WYJĄTKI: Szwecja, Norwegia (1.01 - 31.03), Stany Zjednoczone (15.01-15.04), Finlandia (1.03-30.04).

UWAGA!
W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian przynależności klubowej")

- LETNIE - 1.07 - 31.08
WYJĄTKI: Szwecja (1.07 - 31.07), Norwegia, Finlandia (1.08 - 31.08), Stany Zjednoczone (15.06 - 15.08), Ukraina, Rosja
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.01.2010, 18:55
Bo jeśli głośno mówiło się o tym, że wp***dol od Levadii to koszt ok 2mln euro (pi razy oko jakieś "zaledwie" 25% budżetu) to jakim cudem niektórzy oczekiwali tu niewiadomo jakich inwestycji personalnych...?

Najpierw trzeba choć częsciowo pokryć straty, takie życie...

Jest +/- 250 tys euro za Mauro, troche mniej za Ćwielonga (odstępne+kontrakt), 50 tys (?) euro (+kontrakt) za Cebanu. W zamian powrót "groszowych" Mączyńskiego, Kowalskiego, Clebera (pewnie sporo obniżył wymagania), byc może Juszczyka... Transfer darmowego Senegalczyka?

Ilość się zgadza, a finansowo do przodu. I to pewnie nei koniec tego typu "wymian", wszak utrzymywanie 4 stoperów mija się z celem (Marcelo na wylocie?)...

NIe oczekujmy cudów - do końca pozostało zaledwie 13 spotkań ligowych! 2miesiące przygotowań, ze 2,5 miesiąca gry! Nikt nie bedzie na tak śmieszną liczbę meczów utrzymywał 20 drogich kopaczy.
Jakoś dociuła się do pucharów i to samo co roku.
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2010, 19:10
http://www.futbol.pl/artykul/73892.html
f.....k!!!
i....prawie wszystko jasne!!!!!
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.01.2010, 19:24
Był Silanpaa, był Moretto, był Vanstrattan, byli inni...Jeśli podpisze Juszczyk, to to będzie akt desperacji, typowe zabezpieczenie się, żenada.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2010, 19:26
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Był Silanpaa, był Moretto, był Vanstrattan, byli inni...Jeśli podpisze Juszczyk, to to będzie akt desperacji, typowe zabezpieczenie się, żenada.
Już lepiej przeczekać a nie kupować tak jak mówisz na zabiezpieczenie się. Będą na obozie Kurto i Jurczyński i bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.01.2010, 19:27
"Sztab szkoleniowy Polonii miał po raz kolejny doskonałą okazję przyjrzenia się umiejętnościom piłkarskim testowanych zawodników pod kątem ich przydatności do gry w ekstraklasowej Polonii. Komu udało się przekonać trenerów do swojej osoby dowiemy się zapewne niebawem."

W Polonii Bytom kolejny mecz rozegrał Kubowicz (cały mecz) i Leszczak (46 minut) ciekawe czy ten pierwszy zostanie sprzedany czy wypożyczony tylko?
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.01.2010, 19:32. Ale wkoło jest (nie)wesoło
Cytat:
Stragan otwarty !! Kto pierwszy ten lepszy (...) Jak na naszych prezesów, to 450 tyś. euro za Nowaka to jest megasukces.(...) A hu... z nim. Gargula kontuzjowany drugi dawidowski!!! Nowak to jest czlowiek ze szkla!! Podobny pilkarz do grzelaka z legi!!!
To tylko kilka fragmentów komentarzy kibiców z Bełchatowa - co sądzą o "świetnie wyszkolonym, ale bardzo podatnym na kontuzje" Nowaku. Niedobrze.

Jeśli jeszcze NAPRAWDĘ wróci Juszczyk jako rezerwowy bramkarz, to będzie beka na całego (zresztą chyba już jest, przez tę szopkę z bramkarzami). Nie do wiary, Czy naprawdę tak trudno Wiśle pozyskać za przykładowe kilkaset tys. E niezłego bramkarza? Przecież odpadnięcie nie-wzmocnionej drużyny z pucharów to straty o wiele większe!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2010, 19:34
Kubowicz ma 22 lata więc to IMHO powinno być wypożyczenie, żeby się zorientować czy w ogóle warto w niego inwestować czas trenerów i pieniądze Cupiała.
No, chyba, że po Flocie Świnoujście klub już zna odpowiedź na powyższe pytanie.

Co do bramakrza - 50 tys. euro za kontrakt Cebanu, podobno koło 150 tys. odstępnego za Pepe, do tego 200tys. kontraktu Cantoro, ok 100 Ćwielonga i 30 Cebanu to 530 tysięcy na kontrakty, przy założeniu, że nasze świeże "nabytki" zarabiają góra 80tysięcy zostaje 450, a sądzę, że za to można zakontraktować dwóch niezłych piłkarzy z wolnego kontraktu, natomiast żeby kogoś kupić Costlyego albo Nowaka trzeba sprzedać jeszcze kogoś.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 16.01.2010 o godz. 19:41.
.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.01.2010, 19:37
Jezeli Juszczyk ktory juz raz byl za slaby na rezerwoego bramkarza ponownie nim pozostanie to wtedy wlasnie bedziecie miec te wielkie transfery do klubu...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2010, 19:40
Kubowicz zbierał pochlebne oceny we Flocie, poza tym grał na lewej obronie więc można by mu dać szanse teraz by zaczął rywalizację z Pietą

Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.01.2010, 19:44
Już lepiej dać szanse na bycie numerem 2 Filipowi Kurto niż sprowadzać beznadziejnego Juszczyka, który jest bramkarzem nadającym się co najwyżej do 2 ligi.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.01.2010, 19:45
Po co dawać szanse Kubowiczowi? Na transferze do Wisły zarobić przecież można począwszy od linii lotniczych , a na prowizji dla menago skończywszy!
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Stary 16.01.2010, 19:51
wyda się pewnie wielu dziwne, z jaka łatwością udało się uzyskać poniżej zamieszczone słowa, i to jeszcze z pierwszego źródła, ale cóż, wobec tajemnic maćka, wobec indolencji dziennikarskiej postanowiłem spróbować na własną rękę uzyskac informacje dotyczące transferu Adisa Nurkovica do naszego klubu i poniżej zamieszczam efekty.
Zdobyłem wczoraj poprzez niezastąpione google i chwilę w nim poszukiwań adres e-mail pana nurkovica i wysłałem do niego mejla we własnym imieniu, przedstawiając w dwóch słowach obecną żenującą w mojej ocenie sytuację związaną z zakontraktowaniem do wisły bramkarza, oraz napisałem ze wobec olewactwa przez sztab szkoleniowy oraz władze klubu kibiców co do zakontraktowania bramkarza czy jest w stanie potwierdzic lub zaprzeczyć swoja ew. przyszła w nim grę. oto co dzisiaj pan nurkovic odpisał:

I sincerely regret that Wisla has come in such a situation, I think that there should only play the best ... Unfortunately I think my arrival this time will not be anything because I got very good offer from a big club so that every day cekam realization of this work ... I'm sorry but I hope that things will change in wisli and will remain the best ... cao

sam rozumiem i nie do końca wierze jak łatwy okazał sie kontakt z człowiekiem którego nazwisko wymienia sie od kilku dni we wszystkich gazetach wpolsce, a jednak. e-mail na który pisalem jest zweryfikowany, więc rzeczywiście udało mnie sie dotrzec do tego pana..

co wynika z jego odpowiedzi? marcin juszczyk
licze sie oczywiscie z opcja zbesztania mnie na tym forum za zamieszczanie podobnych 'sensacji', a jednak, ja wierze ze kontakt z ludzmi z pierwszych stron gazet nie zawsze jest niemozliwy.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
vincent
Member

Od: 08.2003

Stary 16.01.2010, 19:52
Ktoś się może orientuje czy ten Nowak, to jakąś rundę rozegrał w całości ?
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Stary 16.01.2010, 19:54
bungo79 napisał(a):Wyświetl post
wyda się pewnie wielu dziwne, z jaka łatwością udało się uzyskać poniżej zamieszczone słowa, i to jeszcze z pierwszego źródła, ale cóż, wobec tajemnic maćka, wobec indolencji dziennikarskiej postanowiłem spróbować na własną rękę uzyskac informacje dotyczące transferu Adisa Nurkovica do naszego klubu i poniżej zamieszczam efekty.
Zdobyłem wczoraj poprzez niezastąpione google i chwilę w nim poszukiwań adres e-mail pana nurkovica i wysłałem do niego mejla we własnym imieniu, przedstawiając w dwóch słowach obecną żenującą w mojej ocenie sytuację związaną z zakontraktowaniem do wisły bramkarza, oraz napisałem ze wobec olewactwa przez sztab szkoleniowy oraz władze klubu kibiców co do zakontraktowania bramkarza czy jest w stanie potwierdzic lub zaprzeczyć swoja ew. przyszła w nim grę. oto co dzisiaj pan nurkovic odpisał:

I sincerely regret that Wisla has come in such a situation, I think that there should only play the best ... Unfortunately I think my arrival this time will not be anything because I got very good offer from a big club so that every day cekam realization of this work ... I'm sorry but I hope that things will change in wisli and will remain the best ... cao

sam rozumiem i nie do końca wierze jak łatwy okazał sie kontakt z człowiekiem którego nazwisko wymienia sie od kilku dni we wszystkich gazetach wpolsce, a jednak. e-mail na który pisalem jest zweryfikowany, więc rzeczywiście udało mnie sie dotrzec do tego pana..

co wynika z jego odpowiedzi? marcin juszczyk
licze sie oczywiscie z opcja zbesztania mnie na tym forum za zamieszczanie podobnych 'sensacji', a jednak, ja wierze ze kontakt z ludzmi z pierwszych stron gazet nie zawsze jest niemozliwy.

pozdrawiam

wątpie żebyś znalazł gdziekolwiek jego adres e-mail
Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.01.2010, 19:59
Valdinio1906 napisał(a):Wyświetl post
wątpie żebyś znalazł gdziekolwiek jego adres e-mail
A to niby czemu?

ps
KacpiTSW - mam nadzieje że sobie żarty stoisz ,bo inaczej to brak słów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Stary 16.01.2010, 20:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A to niby czemu?

Bo niby kto oprócz jego znajomych itp ma mieć jego e-mail ? Myślisz że On go wypisuje na forach ?
Odpowiedz cytując
bungo79
Junior Member

Stary 16.01.2010, 20:05
Bo niby kto oprócz jego znajomych itp ma mieć jego e-mail ? Myślicie że On go wypisuje na forach ?
nie znalazłem go na żadnym forum, pogrzeb w googlach i sam sie przekonasz jaka to skarbnica wiedzy. poza tym kim jest adis? nadczłowiekiem? prowadzi zapewne normalne zycie, a że jego nazwisko jest obecnie bardziej znane niz moje czy twoje oznacza to ze nie znajdziesz mejla do gościa? chcialem sie tylko podzielic 'wiedza' którą zdobyłem. podkreslam ze sam dziwie sie jak łatwo przyszło zdobyc te słowa jednak nie widze powodu by kwestionowac to co w nich napisano. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2010, 20:09
Nie zasypujcie go milionami wiadomości może, ale:

http://bs-ba.facebook.com/adis.nurkovic

KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.01.2010, 20:09
Bo niby kto oprócz jego znajomych itp ma mieć jego e-mail ? Myślisz że On go wypisuje na forach ?
A co ma wspólnego wypisywanie po forach z mejlem? - Są ludzie którzy umieszczają swoje mejle w sieci a że chodzi tu o mało znanego zawodnika,z niewielkiego kraju do tego, to jest to całkiem możliwe

A Ty Kacpi po prostu wstydziłbyś się coś takiego tu zamieszczać.Nie znasz języka to nie wklejaj tu jakiegoś bełkotu.
edit
Weź mnie nie w****iaj - gówno mnie obchodzi że nie znasz języka i nawet najprostszy tekst musisz wrzucać do tłumacza i rób sobie tak ale nie wklejaj tego tu na forum.Nie widzisz że wkleiłeś totalny bełkot z którego nic nie wynika
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.01.2010 o godz. 20:25.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Stary 16.01.2010, 20:36
Ale to przecież nie musi być Juszczyk To może być ów tajemniczy bramkarz „Prowadzimy rozmowy z trzema bramkarzami, w tym gronie są Adis Nurković i Marcin Juszczyk”-Maciej Skorza tylko kim kim jest 3 ?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2010, 20:38
Znając naszych to pewnie Jarosiński Prowadzą z nim rozmowy, bo on bardzo się przywiązał do chłopaków z ME.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.01.2010, 20:54
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę tak trudno Wiśle pozyskać za przykładowe kilkaset tys. E niezłego bramkarza? Przecież odpadnięcie nie-wzmocnionej drużyny z pucharów to straty o wiele większe!
Mam dla ciebie, jak i innych nawiedzonych ludzi na tym forum świetną propozycję, którą zresztą jakiś czas temu przedstawił w wywiadzie Cupiał. A mianowicie - zafunduj Wiśle niezłego bramkarza 'za przykładowe kilkaset tys. euro'.
Większość z was nawet na mecze nie chodzi ale do dysponowania cudzą kasą to jesteście pierwsi.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.01.2010, 21:09
Bardzo jestem ciekawy jak Wielki Maciej wytłumaczy prostym kibicom że Juszczyk, który rok temu nie nadawal się na rezerwowego bramkarza teraz ma być kandydatem do roli bramkarza nr 1? (Bo chyba po to kontraktują bramkarza?!).
NO, ma Wielki Maciej pole do oratorskiego popisu.
Cleber, Juszczyk, Kowalski, Mączyński. Kapitalne, darmowe transfery do klubu. Ciekawe ile kasy za takie cenne namiary wzięli Csaplar i Kleindinst...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Stary 16.01.2010, 21:10
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Mam dla ciebie, jak i innych nawiedzonych ludzi na tym forum świetną propozycję, którą zresztą jakiś czas temu przedstawił w wywiadzie Cupiał. A mianowicie - zafunduj Wiśle niezłego bramkarza 'za przykładowe kilkaset tys. euro'.
Większość z was nawet na mecze nie chodzi ale do dysponowania cudzą kasą to jesteście pierwsi.
święte słowa nie którzy nawet stadionu Wisły na oczy nie wiedzieli ale mowią że nie ma pieniedzy na trasfery a skąd maja być jak się dupy na mecz nie chce ruszyć i tylko wymagają od innych od p.Cupiała pieniędzy, od piłkarzy ambicji a od siebie nic, tylko krytykują.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów