|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ciekawe jak by napisali że Ronaldo do nas przychodzi też byście uwierzyli?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Isaa Ba zrobił dobre wrażenie.Pewnie wiec zostanie, oby tylko sie dogadali w sprawie kontraktu.
http://www.futbol.pl/artykul/73893.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hehe. Wielka WYPRZ, potem Wielka OSZCZ a na końcu będzie Wielki CHU, nie transfery. Powiadam Wam ^^
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba ty nie wiesz, trakcie sezonu są dwa okna transferowe:
- ZIMOWE - 1.01-31.01 WYJĄTKI: Szwecja, Norwegia (1.01 - 31.03), Stany Zjednoczone (15.01-15.04), Finlandia (1.03-30.04). UWAGA! W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian przynależności klubowej") - LETNIE - 1.07 - 31.08 WYJĄTKI: Szwecja (1.07 - 31.07), Norwegia, Finlandia (1.08 - 31.08), Stany Zjednoczone (15.06 - 15.08), Ukraina, Rosja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo jeśli głośno mówiło się o tym, że wp***dol od Levadii to koszt ok 2mln euro (pi razy oko jakieś "zaledwie" 25% budżetu) to jakim cudem niektórzy oczekiwali tu niewiadomo jakich inwestycji personalnych...?
Najpierw trzeba choć częsciowo pokryć straty, takie życie... Jest +/- 250 tys euro za Mauro, troche mniej za Ćwielonga (odstępne+kontrakt), 50 tys (?) euro (+kontrakt) za Cebanu. W zamian powrót "groszowych" Mączyńskiego, Kowalskiego, Clebera (pewnie sporo obniżył wymagania), byc może Juszczyka... Transfer darmowego Senegalczyka? Ilość się zgadza, a finansowo do przodu. I to pewnie nei koniec tego typu "wymian", wszak utrzymywanie 4 stoperów mija się z celem (Marcelo na wylocie?)... NIe oczekujmy cudów - do końca pozostało zaledwie 13 spotkań ligowych! 2miesiące przygotowań, ze 2,5 miesiąca gry! Nikt nie bedzie na tak śmieszną liczbę meczów utrzymywał 20 drogich kopaczy. Jakoś dociuła się do pucharów i to samo co roku. |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Był Silanpaa, był Moretto, był Vanstrattan, byli inni...Jeśli podpisze Juszczyk, to to będzie akt desperacji, typowe zabezpieczenie się, żenada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
"Sztab szkoleniowy Polonii miał po raz kolejny doskonałą okazję przyjrzenia się umiejętnościom piłkarskim testowanych zawodników pod kątem ich przydatności do gry w ekstraklasowej Polonii. Komu udało się przekonać trenerów do swojej osoby dowiemy się zapewne niebawem."
W Polonii Bytom kolejny mecz rozegrał Kubowicz (cały mecz) i Leszczak (46 minut) ciekawe czy ten pierwszy zostanie sprzedany czy wypożyczony tylko? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli jeszcze NAPRAWDĘ wróci Juszczyk jako rezerwowy bramkarz, to będzie beka na całego (zresztą chyba już jest, przez tę szopkę z bramkarzami). Nie do wiary, Czy naprawdę tak trudno Wiśle pozyskać za przykładowe kilkaset tys. E niezłego bramkarza? Przecież odpadnięcie nie-wzmocnionej drużyny z pucharów to straty o wiele większe! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kubowicz ma 22 lata więc to IMHO powinno być wypożyczenie, żeby się zorientować czy w ogóle warto w niego inwestować czas trenerów i pieniądze Cupiała.
No, chyba, że po Flocie Świnoujście klub już zna odpowiedź na powyższe pytanie. Co do bramakrza - 50 tys. euro za kontrakt Cebanu, podobno koło 150 tys. odstępnego za Pepe, do tego 200tys. kontraktu Cantoro, ok 100 Ćwielonga i 30 Cebanu to 530 tysięcy na kontrakty, przy założeniu, że nasze świeże "nabytki" zarabiają góra 80tysięcy zostaje 450, a sądzę, że za to można zakontraktować dwóch niezłych piłkarzy z wolnego kontraktu, natomiast żeby kogoś kupić Costlyego albo Nowaka trzeba sprzedać jeszcze kogoś.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 16.01.2010 o godz. 19:41.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jezeli Juszczyk ktory juz raz byl za slaby na rezerwoego bramkarza ponownie nim pozostanie to wtedy wlasnie bedziecie miec te wielkie transfery do klubu...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kubowicz zbierał pochlebne oceny we Flocie, poza tym grał na lewej obronie więc można by mu dać szanse teraz by zaczął rywalizację z Pietą
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Już lepiej dać szanse na bycie numerem 2 Filipowi Kurto niż sprowadzać beznadziejnego Juszczyka, który jest bramkarzem nadającym się co najwyżej do 2 ligi.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po co dawać szanse Kubowiczowi? Na transferze do Wisły zarobić przecież można począwszy od linii lotniczych , a na prowizji dla menago skończywszy!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wyda się pewnie wielu dziwne, z jaka łatwością udało się uzyskać poniżej zamieszczone słowa, i to jeszcze z pierwszego źródła, ale cóż, wobec tajemnic maćka, wobec indolencji dziennikarskiej postanowiłem spróbować na własną rękę uzyskac informacje dotyczące transferu Adisa Nurkovica do naszego klubu i poniżej zamieszczam efekty.
Zdobyłem wczoraj poprzez niezastąpione google i chwilę w nim poszukiwań adres e-mail pana nurkovica i wysłałem do niego mejla we własnym imieniu, przedstawiając w dwóch słowach obecną żenującą w mojej ocenie sytuację związaną z zakontraktowaniem do wisły bramkarza, oraz napisałem ze wobec olewactwa przez sztab szkoleniowy oraz władze klubu kibiców co do zakontraktowania bramkarza czy jest w stanie potwierdzic lub zaprzeczyć swoja ew. przyszła w nim grę. oto co dzisiaj pan nurkovic odpisał: I sincerely regret that Wisla has come in such a situation, I think that there should only play the best ... Unfortunately I think my arrival this time will not be anything because I got very good offer from a big club so that every day cekam realization of this work ... I'm sorry but I hope that things will change in wisli and will remain the best ... cao sam rozumiem i nie do końca wierze jak łatwy okazał sie kontakt z człowiekiem którego nazwisko wymienia sie od kilku dni we wszystkich gazetach wpolsce, a jednak. e-mail na który pisalem jest zweryfikowany, więc rzeczywiście udało mnie sie dotrzec do tego pana.. co wynika z jego odpowiedzi? marcin juszczyk ![]() licze sie oczywiscie z opcja zbesztania mnie na tym forum za zamieszczanie podobnych 'sensacji', a jednak, ja wierze ze kontakt z ludzmi z pierwszych stron gazet nie zawsze jest niemozliwy. pozdrawiam |
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ktoś się może orientuje czy ten Nowak, to jakąś rundę rozegrał w całości ?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
wątpie żebyś znalazł gdziekolwiek jego adres e-mail ![]() ![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A to niby czemu?
ps KacpiTSW - mam nadzieje że sobie żarty stoisz ,bo inaczej to brak słów. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Bo niby kto oprócz jego znajomych itp ma mieć jego e-mail ? Myślisz że On go wypisuje na forach ? ![]() ![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie znalazłem go na żadnym forum, pogrzeb w googlach i sam sie przekonasz jaka to skarbnica wiedzy. poza tym kim jest adis? nadczłowiekiem? prowadzi zapewne normalne zycie, a że jego nazwisko jest obecnie bardziej znane niz moje czy twoje oznacza to ze nie znajdziesz mejla do gościa? chcialem sie tylko podzielic 'wiedza' którą zdobyłem. podkreslam ze sam dziwie sie jak łatwo przyszło zdobyc te słowa jednak nie widze powodu by kwestionowac to co w nich napisano. pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A Ty Kacpi po prostu wstydziłbyś się coś takiego tu zamieszczać.Nie znasz języka to nie wklejaj tu jakiegoś bełkotu. edit Weź mnie nie w****iaj - gówno mnie obchodzi że nie znasz języka i nawet najprostszy tekst musisz wrzucać do tłumacza i rób sobie tak ale nie wklejaj tego tu na forum.Nie widzisz że wkleiłeś totalny bełkot z którego nic nie wynika
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.01.2010 o godz. 20:25.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ale to przecież nie musi być Juszczyk
![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Znając naszych to pewnie Jarosiński
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Większość z was nawet na mecze nie chodzi ale do dysponowania cudzą kasą to jesteście pierwsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo jestem ciekawy jak Wielki Maciej wytłumaczy prostym kibicom że Juszczyk, który rok temu nie nadawal się na rezerwowego bramkarza teraz ma być kandydatem do roli bramkarza nr 1? (Bo chyba po to kontraktują bramkarza?!).
NO, ma Wielki Maciej pole do oratorskiego popisu. Cleber, Juszczyk, Kowalski, Mączyński. Kapitalne, darmowe transfery do klubu. Ciekawe ile kasy za takie cenne namiary wzięli Csaplar i Kleindinst... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|