The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2010, 23:45
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Edek z Józefem mieli szukać ,jeździć , pracować , hektolitry kawy , nieprzespane noce na dworcach , lotniskach i co ? I gówno. Ja już nie mówię o całej Europie. Niech Edek przyprowadzi na testy chociaż jednego piłkarza z Polski , a Józef z obszaru Czech ciekawe czy tacy się pojawią.

Alvarez przy naszych zdolnościach negocjacyjnych czytaj pustym skarbcu to zostanie na pewno....
Masz racje, tylko że z tego co pamiętam to Klejdinst z Cspalarem pracują od 5 miesiecy w Wiśle (po porażce z Levadią ich zatrudniono).Obawiam sie że to zbyt krótki okres żeby kogoś wyszukac.Chyba minimum rok trzeba im dac na wykazanie się.Pozatym już teraz za utalentowanego 18-19 latka trzeba sporo zapłacic a kasa świeci pustakmi no chyba że to maja byc gracze klasy Beto to chyba już lepiej postawic na kogoś z Młodej Ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.01.2010 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.01.2010, 00:14
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Logika,a raczej zrozumienie to Twój brak...
Porównując do Twojego przykładu ,powiedziałbym: że chciałby by spadł deszcz przed zbiorami,bo to zagwarantuje dobre zbiory(opierając to na poprzednim doświdczeniu),a teraz mówi ,ze deszcz moze spaśc po zbiorach...
Wciąż nie rozumiesz. Chciałby by stało się coś, co jest w najlepszym wypadku tylko częściowo zależne od niego. Gdy do zdarzenia nie dochodzi to owe niespełnione, głośno wypowiedziane życzenie czyni go kłamcą? W tym miejscu wyraźnie brakuje logiki.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.01.2010, 00:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wszystko to, co napisałeś jest myśleniem życzeniowym, opartym nie wiadomo na czym (szczególnie wytłuszczone fragmenty).
To nie jest żadne myślenie życzeniowe. Wiele było przypadków piłkarzy, którzy po okresie częstego odnoszenia kontuzji wychodzili na prostą. Oczywiście jeśli upatrzy się jakiegoś piłkarza i postanowi wszystkim wmawiać na forum, że jest skazany na kalectwo to trudno się pewnie z tego postanowienia wycofać. Zdaje się, że to Ty jakiś czas temu pisałeś, że D. Nowak nie powinien być w ogóle dopuszczony do uprawiania piłki ().

Co do kwestii pucharowych - wybacz, ale przy tym trenerze ten argument raczej odpada. Dwumecz z jakimiś leszczami na końcu świata możemy zagrać nawet rezerwami (może nawet lepiej - będzie się chłopakom chciało), a na Puchar Polski wzmocnień nam nie potrzeba.
I znowu musisz wykorzystać okazję żeby dopiec Skorży. Wystarczy jedna wpadka (której nasz menedżer jest tylko jednym z ojców) i ten trener jest spalony. Na zawsze... Nic już więcej nie osiągnie. Dwa mistrzostwa na dwa sezony i dobra postawa w pucharach w poprzednim sezonie to był tylko wypadek przy pracy w wielkim dziele niszczenia Wisły

Pomijam już fakt, że taki Nowak to nie jest piłkarz na poziom ligi europejskiej. Przy solidnych obrońcach to ja go jakoś nie widzę...
Ale nawet gdyby był Messim - z trybun nam nie pomoże.
Ćwielong takim jest? A skoro już wspominasz Messiego to właśnie Argentyńczyk był swego czasu takim samym piłkarzem jak Nowak w kwestii czestotliwości odnoszenia kontuzji. Potem m.in. zmieniono mu dietę i treningi. Nie pisze tego dlatego, że uważam to za remedium na wszelkie kontuzje tylko zaznaczam fakt, że zazwyczaj są możliwości zaradzeniu takiemu problemowi jeśli kompetentni ludzie tym zajmą.

Dobry i przydatny piłkarz nie musi być 100% okazem zdrowia. Gdyby tak było to Błaszczykowski nie miałby czego szukać w Borussi. Nie przedłużono by też z nim kontraktu. Jeleń nie stałby się gwiazdą Auxurre, a Głowacki już dawno wyleciałby z Wisły.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 15.01.2010, 00:56
Cytat:
- A gdyby zgłosiła się Legia lub Lech?

- Szczerze mówiąc, nie interesują mnie inne ekipy niż Wisła. To naprawdę piękny klub. W każdym sezonie udowadnia, co potrafi. Poza tym, powtarzam, że bardzo podoba mi się ich trener. Jest to bardzo poważna, spokojna i szczera osoba.
Ma murzynek u mnie plusa. Ogólnie jeden z niewielu piłkarzy w naszej lidze, którego mógłbym oglądać w koszulce Wisły ze względu na walory piłkarskie. Jeśli nie będzie się opierdalał, czemu nie...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.01.2010, 01:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Masz racje, tylko że z tego co pamiętam to Klejdinst z Cspalarem pracują od 5 miesiecy w Wiśle (po porażce z Levadią ich zatrudniono).Obawiam sie że to zbyt krótki okres żeby kogoś wyszukac.Chyba minimum rok trzeba im dac na wykazanie się.Pozatym już teraz za utalentowanego 18-19 latka trzeba sporo zapłacic a kasa świeci pustakmi no chyba że to maja byc gracze klasy Beto to chyba już lepiej postawic na kogoś z Młodej Ekstraklasy
A ja tak sobie myślę,że te nasze "skauty" to są tak w Wiśle jak Lech Kaczyński w PO. Warto się zapytać dlaczego np. taki Edek jak się go zapytać o jego współpracę w Wiśle nabiera wody w usta. Coś ,gdzieś ,kiedyś ,może .... To jest tak współpraca. Ta współpraca nie polega na ustawicznym czesaniu , drążeniu, węszeniu tylko na zasadzie - Edek pojechałbyś za dwa tygodnie na mecz obejrzeć piłkarza na żywo ? No dobra zobaczę co tam będę robił ... to ci oddzwonię wieczorem. Dałbym sobie rękę uciąć ,że te nasze "skauty" od siedmiu boleści to mają taki zakres kompetencji ,że nawet nie da się ich rozliczyć... Przecież ,żeby taka zabawa w siatki czy kij wie co miała sens to też musi pochłaniać koszty a z naszą nędzą to nie wiem czy by było stać Wisłę na opłacenie biletów PKS czy PKP ,żeby Edek z Józkiem mogli ograniczyć się tylko do województwa Małopolskiego z jeżdżeniem...

Costly to mógłby być ciekawy transfer ,ale znając życie nie dojdzie do skutku. Swoją drogą też mnie to rozbawiło jak Skorża mówi ,że jego Rycerze Edward z Józefem zrobili listę i o dziwo są na niej czołowi zawodnicy z polskiej ligi tylko teraz czeka co zrobi Legia i Lech bo może stanieją.... To trzeba być naprawdę geniuszem ****a ,żeby wpisać na listę potencjalnych zawodników wyróżniających się piłkarzy Ruch, Bełchatowa , Piasta czy Polonii Bytom... Cała zabawa ze skautingiem to powinna być zogniskowana na szukanie nowych Błaszczykowskich w niższych ligach chociażby .... Ogólnie nędza , nędza i jeszcze raz nędza... Skorża zatrudnił Clebera. Wszyscy tutaj ,żeśmy piali z zachwytu ,że profesjonalista ,że nauczyciel ,mentor, wzór do naśladowania. Ja to się tylko modlę ,żeby Marcel nie odszedł. Bo jakby tak nie daj Boże to po kilku występach Clebera będziecie tutaj tak samo na niego jechać jak na Mariusza "sunday league" Jopa. Ostatnio kilka godzin spędziłem na oglądaniu spotkań Tereka w których wystąpił Kliebier i jestem przerażony. Dramat... Wolny, mało zwrotny. Jak czytałem opinie o nim to nawet byłem spokojniejszy ale teraz jak na własne oczy to wszystko zobaczyłem to mam bardzo sceptyczne wrażenie.

Póki co to na testach mamy zawodnika ,który sam się do nas zgłosił jaką to ocenę wystawia Skorży to szkoda pisać. "model angielski" śmiech , śmiech i jeszcze raz śmiech. ... Model angielski i już jest Jarosz w klubie... Ciekawe... Tak jak napisałem wcześniej a jak znowu umoczymy z Cracovią , Lechem , Legią czy pucharach to będzie przynajmniej miał Skorża kogo obarczyć odpowiedzialnością i wyrzucić. Jestem pewny ,że za jakiś czas do koncepcji dyrektora sportowego wrócimy...

Idąc Ayala Twoim tokiem rozumowania to Skorży już dawno nie będzie na Reymonta a my nadal będziemy czekać aż Józek z Edkiem się rozkręcą.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.01.2010 o godz. 01:40.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.01.2010, 01:26
O Nowaku mozemy zapomniec, w klubie nie ma takiej kwoty jak 400tys euro nie mowiac juz o 800 tys euro, skoro klub jasno mowi ze nie maja nawet 400ty na wykup Alvareza, podstawowego gracza naszej ekipy na dzien dzisiejszy jak by nie patrzec, moze gdyby belchatow za stowke go puscil to Wiselka otworzyla by "sejf" ale na takie frajerstwo z ich strony bym nie liczyl...Zreszta w takiej sytulacji wole Costlego za grosze niz, Dawida"wieczna kontuzja" Nowaka za 400tys euro. Pozatym Dawid ......... Dawidowski ....kojazy sie zle i kto wie czy tak samo wiele spotkan pozwolilo by zagrac mu zdrowie w barwach Wisly co Dawidowskiemu.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.01.2010, 02:00
Skoro Cosly tak mówi i przychylnie się wypowiada to jasno widać, że wszystko mu się podoba i po prostu chce tu grać. Legia i Lech go nie interesują a to świadczy, że zarobki nie są najważniejsze bo te kluby na pewno mniej niż Wisła by nie zaoferowały. W dodatku po mundialu jego cena może znacznie skoczyć.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.01.2010, 07:13
Nowak jedną nogą w Wiśle http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Daw...476,1,727.html
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 15.01.2010, 07:46
Przegląd Sportowy to syf. Póki oficjalka nie potwierdzi (a mam serdeczną nadzieję, że tak się nie stanie) nie wierzę w ani jedno słowo napisane przez redaktorzyny Przekrętów i GóWien.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 15.01.2010 o godz. 07:52.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.01.2010, 08:22
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Boże módlmy się żeby to nie była ta kontuzjowana lub podatna na kontuzje !
Wszyscy się do Wisły garną bo to promocja i zarobic można nie najgorzej .
Moze się tak zdażyc że zawodnik którego przypadki przypominaja nam serial z Dawidowskim może nie zdążyc w pełni zdrowia powrócic z kadry na Tajlandię ?
Czego oczywiście mu nie życzę ale ostatna nauczka z Gargułą nasuwa się sama na myśl o tym transferze .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 15.01.2010 o godz. 08:34.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.01.2010, 09:39
zbymak napisał(a):Wyświetl post
to co pisze PS to jakieś bzdury... przecież to idiotyzm płacić za kontuzjogennego piłkarza pół mln euro w momencie kiedy za pół roku można go mieć za darmo... to nie do pomyślenia w Wiśle... Bajeczki jakie opowiada Kołtoń i jego świta są lepsze od filmów science-fiction...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.01.2010, 09:42
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
przecież to idiotyzm płacić za kontuzjogennego piłkarza pół mln euro w momencie kiedy za pół roku można go mieć za darmo... to nie do pomyślenia w Wiśle... Bajeczki jakie opowiada Kołtoń i jego świta są lepsze od filmów science-fiction...
niestety w Wiśle daleko do rozsądnych działań. Wystarczy przypomnieć sprawę Matusiaka. Wypożyczyli go z Palermo na 5 miesięcy, za które Matusiak dostał prawie 200 tysięcy euro!!!. Z góry było wiadomo, że go nie wykupią, bo Palermo chciało około 2 miliony euro. Nic jak super interes
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.01.2010, 09:54
jeśli to prawda http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...l?ticaid=19772 to powinni negocjować jak najniższą kwote
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 15.01.2010, 10:18
Czytam te wieści i aż mnie ze złości nosi. Kto w tym klubie myśli, kur**! 2mln za wiecznego połamańca, który jest kontuzjowany częściej niż Dawidowski. Bo albo nie mamy na transfery, albo jak mamy to wyrzucamy je w błoto. Owszem, nie zaprzeczam, że informacje z PS mogą być mylne, zmyślone, co nie zmienia faktu, że zainteresowanie ze strony Wisły jest i było. Wybaczcie ton wypowiedzi, ale ręce opadają...już wolę Costly'ego, który jak to murzyn - leci tam gdzie pieniądze lub Grosickiego, który lubi hazard, tyle.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.01.2010, 10:21
Tu piszą że Wisła chce Costlyego a nie Nowaka którego przypisuje nam PS.Myśle że Honduranin to bardzo dobry ruch.Może nie jest takim snajperem jak Nowak ale ma ZDROWIE !!!! A ono jest najważniejsze.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...cie-wisly.html
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.01.2010, 10:32
Costly na pewno jest lepszym wzmocnieniem niż Nowak. Ten drugi pewnie zaraz złapię kontuzje na kilka miesięcy i tyle z niego będzie. Costly będzie grać na mundialu i jego cena na pewno po mistrzostwach pójdzie w górę. Honduranin w każdej chwili może podpisać kontrakt z kim chce, bo jego umowa wygasa w czerwcu.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 15.01.2010, 10:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Tu piszą że Wisła chce Costlyego a nie Nowaka którego przypisuje nam PS.Myśle że Honduranin to bardzo dobry ruch.Może nie jest takim snajperem jak Nowak ale ma ZDROWIE !!!! A ono jest najważniejsze.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...cie-wisly.html
To źe Costlym Skorża byl zainteresowany to wiemy od dawna a gdzie tu pisze ,że nie chcemy Nowaka ? ( sprawa z Nowakiem jest nowa jak sie okazalo ,że Gks ma problemy finansowe)
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 15.01.2010, 10:43
Na stronach GKS Bełchatów jest info ,że klub w zwiazku z kryzysem ma mniejsze wpływy i potrzeba moze byc sprzedaz kilku pilkarzy ,wiec pewnie stad nasze zainteresowanie Nowakiem .Pytanie tylko czy nie lepiej byloby sciagnac Costlego,ktory nie jest tak kontuzjogenny
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Stary 15.01.2010, 10:49
Ze strony GKSu: Większe szanse na zmianę drużyny ma dziesięciu innych zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty. Przerwa zimowa jest ostatnią okazją, aby GKS mógł na nich zarobić. To m.in. Dariusz Pietrasiak, Patryk Rachwał czy Carlo Costly. Wszystko wskazuje na to, że ten ostatni opuści Bełchatów. Do PGE GKS-u wpłynęła bowiem korzystna oferta z ukraińskiego Metalista Charków.

więc informacje się potwierdzają, zanim się obejrzymy Costly'ego kupią Ukraińcy, a nam zostanie Nowak, super
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez mario69 : 15.01.2010 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.01.2010, 10:55
Mario69 - weź ty się wstrzymaj trochę z tym narzekaniem. Nie kupią nikogo - KŁAMCY!! NA POHYBEL!! Kupią jednego z najlepszych napastników ligi, który - fakt-ma problem z kontuzjami, ale tak jak już tu ktoś mówił, wszystko może się zmienić poprzez zmianę programu treningowego, to też, że po co wywalać kasę w błoto! Przyjeżdżają zawodnicy na testy - to samo. "Jak mamy taki szrot kupować, to niech nie kupują nikogo" -i tu koło się zamyka. Więc albo dajcie im spokojnie popracować, i efekty oceniać po okienku transferowym, albo po prostu przestańcie narzekać, bo to się już robi irytujące.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Stary 15.01.2010, 11:02
"Kłamcy! Na pohybel!" - gdzie tak powiedziałem?

Nie można być wiecznym optymistą patrząc na ruchy transferowe w Wiśle od jakiegoś czasu, więc nie będę skakał z radości. Zmiana programu treningowego? Z tego co pamiętam każdy nowy zawodnik z problemami związanymi z kontuzjami po przejściu do Wisły miał je jeszcze większe, bo niestety - nie ma się co okłamywać - przygotowanie fizyczne jest słabe.

O testach za to kolego nic nie wspominałem, ciekaw jestem kto przyjedzie. Popieram mądre ruchy np. zatrudnienie Nurkovica, Kirma, a nie przepłacanie za przeciętnego zawodnika, z którego forumowicze robią Boga, bo "rusza się jak Franek", "kopie jak Żuraw", ale za to siedzi jak Dawidowski. Nie jego wina, że jest kontuzjogenny, ale nie nasza powinność go utrzymywać. Fakt, wszyscy będą wniebowzięci, bo kupiliśmy za 450tys Euro, ale za pół roku znowu usłyszymy, że jest dziura budżetowa, że pieniądze poszły w błoto i transferów nie będzie, ot co.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.01.2010, 11:03
Przecież na Nowaka nie ma kasy, więc bez obaw - to zasłona dymna, co najwyżej nasz dyrektor techniczny może próbować tam wyciągnąć Costlego za jakieś grosze, skoro i tak mu się kończy kontrakt w czerwcu, a on ma gdzieś mieszkanie na takie wiosce.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.01.2010, 11:13
mario69 napisał(a):Wyświetl post
"Kłamcy! Na pohybel!" - gdzie tak powiedziałem?

Nie można być wiecznym optymistą patrząc na ruchy transferowe w Wiśle od jakiegoś czasu, więc nie będę skakał z radości. Zmiana programu treningowego? Z tego co pamiętam każdy nowy zawodnik z problemami związanymi z kontuzjami po przejściu do Wisły miał je jeszcze większe, bo niestety - nie ma się co okłamywać - przygotowanie fizyczne jest słabe.

O testach za to kolego nic nie wspominałem, ciekaw jestem kto przyjedzie. Popieram mądre ruchy np. zatrudnienie Nurkovica, Kirma, a nie przepłacanie za przeciętnego zawodnika, z którego forumowicze robią Boga, bo "rusza się jak Franek", "kopie jak Żuraw", ale za to siedzi jak Dawidowski. Nie jego wina, że jest kontuzjogenny, ale nie nasza powinność go utrzymywać. Fakt, wszyscy będą wniebowzięci, bo kupiliśmy za 450tys Euro, ale za pół roku znowu usłyszymy, że jest dziura budżetowa, że pieniądze poszły w błoto i transferów nie będzie, ot co.
Nie mówie tylko o Tobie, ale o ogóle forumowej społeczności. Sam czytałeś, że niby Skorża OBIECAŁ (a wcale tego nie zrobił) 3 transfery, teraz mowi, ze jeden, dwa bedzie zadowolony - to widzisz, już piszą, że kłamca. A co do testów, to z nich mamy Juniora, więc ja osobiście uważam, że warto.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.01.2010, 11:14
Ludzie kolejny raz w ciągu miesiąca proszę Was. Opanujcie się, bo wstyd czytać to co tutaj się wypisuje. z drugiej strony nie dziwne że gazety piszą co im ślina przyniesie jak mają taką zgraję fanów.
Najpierw były tutaj płacze że sprzedaliśmy Brożka potem już nie było w klubie Marcelo, międzyczasie kupiliśmy z dziesięciu zawodników o którym istnieniu pewnie nawet Skorża nie wiedział...
Perosław Ja się boję że Ty mi z lodówki wyskoczysz i głodny chodzę, wszędzie Cię pełno. A może byś się pouczył, poczekał tak, mniej nerwów Twoich i innych.
Co by nie było i co bym nie wyczytał. Na pewno za Nowaka nie damy tyle co jest napisane. Chodź mam nadzieje że coś damy i chłopak pokarze wszystkim płaczkom tego forum że potrafi grać a kontuzje będą go omijać, to samo tyczy się Costlego którego byłem zwolennikiem już chwilę temu.
Pozdrawiam
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.01.2010, 12:03
Spkojnie, z tym Nowakiem to tylko wymysl dziennikarzy, nikt w klubie nie jest na tyle glupi zeby podpisywac kaleke.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.01.2010, 12:07
Costly bylby duzo wiekszym wzmocnieniem imo. Troche nie rozumiem gdyby przyszedl Nowak zamiast niego. Przeciez Skorza od dawna mowi, ze szuka takiego zawodnika jak Costly, a ten dodatkowo bardzo przychylnie wypowiada sie o Wisle.
Odpowiedz cytując
1Marek1
Member

Od: 06.2004

Stary 15.01.2010, 12:14
Skoro Costly przychylnie wypowiada się o Wiśle to musi coś być na rzeczy. Na pewno nie gada tylko żeby gadać.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Stary 15.01.2010, 12:26
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
niestety w Wiśle daleko do rozsądnych działań. Wystarczy przypomnieć sprawę Matusiaka. Wypożyczyli go z Palermo na 5 miesięcy, za które Matusiak dostał prawie 200 tysięcy euro!!!. Z góry było wiadomo, że go nie wykupią, bo Palermo chciało około 2 miliony euro. Nic jak super interes
Codziennie z forum można się dowiedzieć czegoś ciekawego. Myślałem że go wypożyczyliśmy z Heerenveen.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.01.2010, 12:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Spkojnie, z tym Nowakiem to tylko wymysl dziennikarzy, nikt w klubie nie jest na tyle glupi zeby podpisywac kaleke.
żebyście się kur.... nie zdziwili... paradoksalnie nasi działacze i właściciel prowadzą taką politykę ,że aby pójść krok naprzód to najpierw trzeba uczynić dwa ,trzy kroki wstecz.... Kupimy jeśli sprzedamy... Jak nie sprzedamy to nie kupimy... Mnie to najbardziej boli ,że nawet nie potrafimy stworzyć systemu który byłby nastawiony na łowienie zawodników naprawdę tanich ale perspektywicznych ,nad którymi można jeszcze popracować... nie mamy takiego systemu na terenie Polski nie mamy na terenie chociażby krajów ościennych... Może zamiast ściągać jakiś zidanów z łapanki warto byłoby zainwestować kilku ludzi którzy się poświęcą tylko czesaniu , węszeniu ,drążeniu. Ktoś kiedyś powiedział ,że Polska jest pełna piłkarzy pokroju Kuby Błaszczykowskiego tylko niestety żaden z nich nie ma wujka Brzęczka w rodzinie. Coś w tym jest... Możemy nie ściągać zawodników za pieniądze . Pewnie taka polityka też ma sens. Ale na Boga przynajmniej szkolmy tych chłopaków z rezerw... Niech ta praca nad nimi ma jakiś głębszy sens. Nie sztuka dla sztuki. Aby tylko paru zasłużonych weteranów mogło brać miesięczną pensję. Nie wiem czy ktoś oglądał mecz MU-CSKA Moskwa (3-3). Wiecie jaka była średnia wieku piłkarzy CSKA ? 23 lata... a lewy obrońca CSKA miał 18 lat.... i to Rosjanin nie jakiś Brazylijczyk za 17 mln euro... Dziwię się ,że Skorża sobie tego nie potrafi jakoś ustawić.... Skorża ma wiele oczekiwać do wszystkich na około a nie ma prawie żadnych wymagań do siebie.... Cały czas utyskuje ,że inni to mają dobrze bo mogą robić transfery a on cały czas lepi i łata... To po co on w Wiśle pracuje? Nie chce tutaj wywoływać nowej dyskusji i zbytnio kogoś hołubić ale tak Dan Petrescu potrafił rozstać się z Unirei (czy jak to się deklinuje) bo prezesi nie zagwarantowali utrzymania składu... Proste nie widzę możliwości dalszej pracy to dziękuję i szukam czegoś na miarę swoich ambicji. Czasami sobie tak myślę powinniśmy sobie w tym okienku dać na wstrzymanie z transferami i dograć ten sezon tym co jest i zagwarantować sobie prawo gry w Lidze Europejskiej. Nie mamy stadionu. To jakby nie patrzeć niweczy wpływu do budżetu a tym czasem zanosi się ,że bezdomni będziemy znaczniej dużej niż to planowano. Polska organizacja pracy ****a mać.... Holendrzy potrafią wybudować stadion w parę miesięcy pod klucz nie ma ,że boli a u nas...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.01.2010 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 15.01.2010, 12:42
Analogicznie kontuzjogenny to 'taki, który powoduje kontuzje'. Wynika z tego, ze nie mozna odnosić owego przymiotnika do zawodników, chcąc wyrazić znaczenie 'podatny na kontuzję', można natomiast powiedzieć, że np. boks jest dyscypliną kontuzjogenną, czyli taką, ktorej uprawianie może powodować (powoduje) powstawanie kontuzji. Natomiast powiedzieć, że zawodnik X jest kontuzjogenny znaczyłoby, że ów sportowiec powoduje kontuzje u innych stykających się z nim zawodników (a może i u siebie nawet), czyli jest po prostu niebezpieczny dla otoczenia (ewentualnie także dla siebie). Nie sądzę jednak, by koniecznie trzeba było tak właśnie mówić - można to wyrazić znacznie prościej, nie uciekając się do "uczonych" słów. Poza naszym tu zainteresowaniem pozostaje oczywiście kłopot, co zrobić z takim osobnikiem.
prof. dr hab. Mirosław Skarżyński
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów