|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wciąż nie rozumiesz. Chciałby by stało się coś, co jest w najlepszym wypadku tylko częściowo zależne od niego. Gdy do zdarzenia nie dochodzi to owe niespełnione, głośno wypowiedziane życzenie czyni go kłamcą? W tym miejscu wyraźnie brakuje logiki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|||
Dobry i przydatny piłkarz nie musi być 100% okazem zdrowia. Gdyby tak było to Błaszczykowski nie miałby czego szukać w Borussi. Nie przedłużono by też z nim kontraktu. Jeleń nie stałby się gwiazdą Auxurre, a Głowacki już dawno wyleciałby z Wisły. |
|||
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Costly to mógłby być ciekawy transfer ,ale znając życie nie dojdzie do skutku. Swoją drogą też mnie to rozbawiło jak Skorża mówi ,że jego Rycerze Edward z Józefem zrobili listę i o dziwo są na niej czołowi zawodnicy z polskiej ligi tylko teraz czeka co zrobi Legia i Lech bo może stanieją.... To trzeba być naprawdę geniuszem ****a ,żeby wpisać na listę potencjalnych zawodników wyróżniających się piłkarzy Ruch, Bełchatowa , Piasta czy Polonii Bytom... Cała zabawa ze skautingiem to powinna być zogniskowana na szukanie nowych Błaszczykowskich w niższych ligach chociażby .... Ogólnie nędza , nędza i jeszcze raz nędza... Skorża zatrudnił Clebera. Wszyscy tutaj ,żeśmy piali z zachwytu ,że profesjonalista ,że nauczyciel ,mentor, wzór do naśladowania. Ja to się tylko modlę ,żeby Marcel nie odszedł. Bo jakby tak nie daj Boże to po kilku występach Clebera będziecie tutaj tak samo na niego jechać jak na Mariusza "sunday league" Jopa. Ostatnio kilka godzin spędziłem na oglądaniu spotkań Tereka w których wystąpił Kliebier i jestem przerażony. Dramat... Wolny, mało zwrotny. Jak czytałem opinie o nim to nawet byłem spokojniejszy ale teraz jak na własne oczy to wszystko zobaczyłem to mam bardzo sceptyczne wrażenie. Póki co to na testach mamy zawodnika ,który sam się do nas zgłosił jaką to ocenę wystawia Skorży to szkoda pisać. "model angielski" śmiech , śmiech i jeszcze raz śmiech. ... Model angielski i już jest Jarosz w klubie... Ciekawe... Tak jak napisałem wcześniej a jak znowu umoczymy z Cracovią , Lechem , Legią czy pucharach to będzie przynajmniej miał Skorża kogo obarczyć odpowiedzialnością i wyrzucić. Jestem pewny ,że za jakiś czas do koncepcji dyrektora sportowego wrócimy... Idąc Ayala Twoim tokiem rozumowania to Skorży już dawno nie będzie na Reymonta a my nadal będziemy czekać aż Józek z Edkiem się rozkręcą.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.01.2010 o godz. 01:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
O Nowaku mozemy zapomniec, w klubie nie ma takiej kwoty jak 400tys euro nie mowiac juz o 800 tys euro, skoro klub jasno mowi ze nie maja nawet 400ty na wykup Alvareza, podstawowego gracza naszej ekipy na dzien dzisiejszy jak by nie patrzec, moze gdyby belchatow za stowke go puscil to Wiselka otworzyla by "sejf" ale na takie frajerstwo z ich strony bym nie liczyl...Zreszta w takiej sytulacji wole Costlego za grosze niz, Dawida"wieczna kontuzja" Nowaka za 400tys euro. Pozatym Dawid ......... Dawidowski ....kojazy sie zle i kto wie czy tak samo wiele spotkan pozwolilo by zagrac mu zdrowie w barwach Wisly co Dawidowskiemu.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Skoro Cosly tak mówi i przychylnie się wypowiada to jasno widać, że wszystko mu się podoba i po prostu chce tu grać. Legia i Lech go nie interesują a to świadczy, że zarobki nie są najważniejsze bo te kluby na pewno mniej niż Wisła by nie zaoferowały. W dodatku po mundialu jego cena może znacznie skoczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nowak jedną nogą w Wiśle http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Daw...476,1,727.html
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przegląd Sportowy to syf. Póki oficjalka nie potwierdzi (a mam serdeczną nadzieję, że tak się nie stanie) nie wierzę w ani jedno słowo napisane przez redaktorzyny Przekrętów i GóWien.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 15.01.2010 o godz. 07:52.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wszyscy się do Wisły garną bo to promocja i zarobic można nie najgorzej . Moze się tak zdażyc że zawodnik którego przypadki przypominaja nam serial z Dawidowskim może nie zdążyc w pełni zdrowia powrócic z kadry na Tajlandię ? Czego oczywiście mu nie życzę ale ostatna nauczka z Gargułą nasuwa się sama na myśl o tym transferze .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 15.01.2010 o godz. 08:34.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
jeśli to prawda http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...l?ticaid=19772 to powinni negocjować jak najniższą kwote
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czytam te wieści i aż mnie ze złości nosi. Kto w tym klubie myśli, kur**! 2mln za wiecznego połamańca, który jest kontuzjowany częściej niż Dawidowski. Bo albo nie mamy na transfery, albo jak mamy to wyrzucamy je w błoto. Owszem, nie zaprzeczam, że informacje z PS mogą być mylne, zmyślone, co nie zmienia faktu, że zainteresowanie ze strony Wisły jest i było. Wybaczcie ton wypowiedzi, ale ręce opadają...już wolę Costly'ego, który jak to murzyn - leci tam gdzie pieniądze lub Grosickiego, który lubi hazard, tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu piszą że Wisła chce Costlyego a nie Nowaka którego przypisuje nam PS.Myśle że Honduranin to bardzo dobry ruch.Może nie jest takim snajperem jak Nowak ale ma ZDROWIE !!!! A ono jest najważniejsze.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...cie-wisly.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Costly na pewno jest lepszym wzmocnieniem niż Nowak. Ten drugi pewnie zaraz złapię kontuzje na kilka miesięcy i tyle z niego będzie. Costly będzie grać na mundialu i jego cena na pewno po mistrzostwach pójdzie w górę. Honduranin w każdej chwili może podpisać kontrakt z kim chce, bo jego umowa wygasa w czerwcu.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na stronach GKS Bełchatów jest info ,że klub w zwiazku z kryzysem ma mniejsze wpływy i potrzeba moze byc sprzedaz kilku pilkarzy ,wiec pewnie stad nasze zainteresowanie Nowakiem .Pytanie tylko czy nie lepiej byloby sciagnac Costlego,ktory nie jest tak kontuzjogenny
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ze strony GKSu: Większe szanse na zmianę drużyny ma dziesięciu innych zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty. Przerwa zimowa jest ostatnią okazją, aby GKS mógł na nich zarobić. To m.in. Dariusz Pietrasiak, Patryk Rachwał czy Carlo Costly. Wszystko wskazuje na to, że ten ostatni opuści Bełchatów. Do PGE GKS-u wpłynęła bowiem korzystna oferta z ukraińskiego Metalista Charków.
więc informacje się potwierdzają, zanim się obejrzymy Costly'ego kupią Ukraińcy, a nam zostanie Nowak, super ![]() Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez mario69 : 15.01.2010 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mario69 - weź ty się wstrzymaj trochę z tym narzekaniem. Nie kupią nikogo - KŁAMCY!! NA POHYBEL!! Kupią jednego z najlepszych napastników ligi, który - fakt-ma problem z kontuzjami, ale tak jak już tu ktoś mówił, wszystko może się zmienić poprzez zmianę programu treningowego, to też, że po co wywalać kasę w błoto! Przyjeżdżają zawodnicy na testy - to samo. "Jak mamy taki szrot kupować, to niech nie kupują nikogo" -i tu koło się zamyka. Więc albo dajcie im spokojnie popracować, i efekty oceniać po okienku transferowym, albo po prostu przestańcie narzekać, bo to się już robi irytujące.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
"Kłamcy! Na pohybel!" - gdzie tak powiedziałem?
Nie można być wiecznym optymistą patrząc na ruchy transferowe w Wiśle od jakiegoś czasu, więc nie będę skakał z radości. Zmiana programu treningowego? Z tego co pamiętam każdy nowy zawodnik z problemami związanymi z kontuzjami po przejściu do Wisły miał je jeszcze większe, bo niestety - nie ma się co okłamywać - przygotowanie fizyczne jest słabe. O testach za to kolego nic nie wspominałem, ciekaw jestem kto przyjedzie. Popieram mądre ruchy np. zatrudnienie Nurkovica, Kirma, a nie przepłacanie za przeciętnego zawodnika, z którego forumowicze robią Boga, bo "rusza się jak Franek", "kopie jak Żuraw", ale za to siedzi jak Dawidowski. Nie jego wina, że jest kontuzjogenny, ale nie nasza powinność go utrzymywać. Fakt, wszyscy będą wniebowzięci, bo kupiliśmy za 450tys Euro, ale za pół roku znowu usłyszymy, że jest dziura budżetowa, że pieniądze poszły w błoto i transferów nie będzie, ot co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Przecież na Nowaka nie ma kasy, więc bez obaw - to zasłona dymna, co najwyżej nasz dyrektor techniczny może próbować tam wyciągnąć Costlego za jakieś grosze, skoro i tak mu się kończy kontrakt w czerwcu, a on ma gdzieś mieszkanie na takie wiosce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ludzie kolejny raz w ciągu miesiąca proszę Was. Opanujcie się, bo wstyd czytać to co tutaj się wypisuje. z drugiej strony nie dziwne że gazety piszą co im ślina przyniesie jak mają taką zgraję fanów.
Najpierw były tutaj płacze że sprzedaliśmy Brożka potem już nie było w klubie Marcelo, międzyczasie kupiliśmy z dziesięciu zawodników o którym istnieniu pewnie nawet Skorża nie wiedział... Perosław Ja się boję że Ty mi z lodówki wyskoczysz i głodny chodzę, wszędzie Cię pełno. A może byś się pouczył, poczekał tak, mniej nerwów Twoich i innych. Co by nie było i co bym nie wyczytał. Na pewno za Nowaka nie damy tyle co jest napisane. Chodź mam nadzieje że coś damy i chłopak pokarze wszystkim płaczkom tego forum że potrafi grać a kontuzje będą go omijać, to samo tyczy się Costlego którego byłem zwolennikiem już chwilę temu. Pozdrawiam ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Spkojnie, z tym Nowakiem to tylko wymysl dziennikarzy, nikt w klubie nie jest na tyle glupi zeby podpisywac kaleke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Costly bylby duzo wiekszym wzmocnieniem imo. Troche nie rozumiem gdyby przyszedl Nowak zamiast niego. Przeciez Skorza od dawna mowi, ze szuka takiego zawodnika jak Costly, a ten dodatkowo bardzo przychylnie wypowiada sie o Wisle.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Skoro Costly przychylnie wypowiada się o Wiśle to musi coś być na rzeczy. Na pewno nie gada tylko żeby gadać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.01.2010 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Analogicznie kontuzjogenny to 'taki, który powoduje kontuzje'. Wynika z tego, ze nie mozna odnosić owego przymiotnika do zawodników, chcąc wyrazić znaczenie 'podatny na kontuzję', można natomiast powiedzieć, że np. boks jest dyscypliną kontuzjogenną, czyli taką, ktorej uprawianie może powodować (powoduje) powstawanie kontuzji. Natomiast powiedzieć, że zawodnik X jest kontuzjogenny znaczyłoby, że ów sportowiec powoduje kontuzje u innych stykających się z nim zawodników (a może i u siebie nawet), czyli jest po prostu niebezpieczny dla otoczenia (ewentualnie także dla siebie). Nie sądzę jednak, by koniecznie trzeba było tak właśnie mówić - można to wyrazić znacznie prościej, nie uciekając się do "uczonych" słów. Poza naszym tu zainteresowaniem pozostaje oczywiście kłopot, co zrobić z takim osobnikiem.
prof. dr hab. Mirosław Skarżyński |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|