The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2010, 22:22. Puchar Narodów Afryki 2010
Zakładam ten temat, żebyśmy mogli dyskutować o 3 co do wielkości imprezie stricte piłkarskiej na świecie, po MŚ i ME. Na inaugurację mecz NIEPRAWDOPODOBNY! Anogla - Mali - na 11 minut przed końcem Angola prowadziła 4:0 by....zremisować 4:4! Powiem szczerze, takiego meczu nie pamiętam....
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.01.2010, 22:24
a na jakim kanale sa mecze?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 10.01.2010, 22:25
Eurosport i Eurosport2 - może gdzieś jeszcze indziej na satelicie
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.01.2010, 22:25
a ja zadam jedno pytanie.. to gra w końcu jutro to Togo czy jednak nie?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.01.2010, 22:28
Mecze są na Eurosporcie, prawie wszystkie. Jakby ktoś miał bramki to chętnie obejrzę, bo oglądałem Real a potem Juve i meczyk przegapiłem.

Co do Togo to nadal nie wiadomo. Pozostają w Angoli i wszystko wciąż się waży.http://www.sport.pl/pilka/1,87772,74...aciskaja_.html
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 10.01.2010, 22:28
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
a ja zadam jedno pytanie.. to gra w końcu jutro to Togo czy jednak nie?
Na tę chwilę nie grają. Podporządkowali się prośbą rządu, który wezwał ich do kraju i ogłosił żałobę narodową.
Ale komentator na Eurosporcie mówił, że podobno Togo wnioskuje o przełożenie tego meczu grupowego co mogło by znaczyć, że może wrócą.
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.01.2010, 22:29
Niesamowitym mecz Mali trzeba to przyznać. Ale i tak utopiłem na nich pieniądze, bo grałem jednak na ich zwycięstwo, nie remis

Tu skrót ---> http://www.youtube.com/watch?v=2z3B1jtz7uU

Jakość beznadziejna, ale cos tam widać.
Ostatnio edytowane przez fialo : 10.01.2010 o godz. 22:35.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.01.2010, 22:46
Cytat:
Piłkarze Togo w niedzielę wieczorem udali się na lotnisko, aby opuścić Angolę, gdzie rozpoczął się turniej o Puchar Narodów Afryki. Dwa dni wcześniej na skutek ostrzelania ich autokaru przez terrorystów zginęły dwie osoby - drugi trener i rzecznik prasowy ekipy. Kilka osób, m.in. dwóch zawodników, zostało rannych.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...afryki,1422267

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 10.01.2010, 22:52
Takiego meczu to ja nie pamietam, 11 minut do końca 0-4 w plecy i Mali gra totalny piach. Mimo to wyrównuje na 4-4. Afrykańskie drużyny maja dziure w obronie, na MŚ Europa ich zniszczy. Wszystkie 4 bramki Mali to takie troche rozpaczliwe wrzutki na afere.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.01.2010, 22:56
Ale bramka Kanoute przecudowna. BArdzo dawno nie widziałem tak perfekcyjnego złożenia się do strzału głową. Nie dosć że piłką przejęła sporą moc ze wrzutki to jeszcze Kanoute nadał jej więcej prędkości. Ni chuja nie do wyjecia przez nikogo na świecie.

Mecz fantastyczny, oby był taki cały turniej i oby stadiony były chociaz w 50% na każdym meczu zapełnione, a nie jak na ostatnim PNA, kiedy to podczas meczów bez gospodarzy były tylko pojedyncze jednostki fanów na trybunach
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.01.2010, 23:29
Ale żeby 4-0 wygrywać i przerżnąć ? MASAKRA ! No turniej będzie ciekawy, ciekawe czy ktoś z naszych poszedł oglądać piłkarzy grających w turnieju, bo myślę że kogoś dobrego można wyciągnąć.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2010, 23:41
Jakby ktoś gdzieś widział ten meczyk do ściągniecia z sieci, to dajcie namiary . Aż ściska, że się takiego meczu nie widziało
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.01.2010, 23:46
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Zakładam ten temat, żebyśmy mogli dyskutować o 3 co do wielkości imprezie stricte piłkarskiej na świecie, po MŚ i ME. Na inaugurację mecz NIEPRAWDOPODOBNY! Anogla - Mali - na 11 minut przed końcem Angola prowadziła 4:0 by....zremisować 4:4! Powiem szczerze, takiego meczu nie pamiętam....

Mozna by sie tez w sumie spierac co ma wiekszą wartosc Copa America czy Puchar Narodow

jak dla mnie chyba jednak turniej w Afryce.,,

Pierwszy mecz naprawde super emocje ,i co najwaznsjzsze nawet tak tych trąbek slychac nie bylo..

nieiwem czy tym Ze Kalanga co dzis byl na lawce Angoli to zesmy sie swego czasu nie interesowali ?

a obstawiam ze turniej wygra WKS
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.01.2010, 00:07
banasik napisał(a):Wyświetl post
Ale bramka Kanoute przecudowna. BArdzo dawno nie widziałem tak perfekcyjnego złożenia się do strzału głową. Nie dosć że piłką przejęła sporą moc ze wrzutki to jeszcze Kanoute nadał jej więcej prędkości. Ni chuja nie do wyjecia przez nikogo na świecie.

Mecz fantastyczny, oby był taki cały turniej i oby stadiony były chociaz w 50% na każdym meczu zapełnione, a nie jak na ostatnim PNA, kiedy to podczas meczów bez gospodarzy były tylko pojedyncze jednostki fanów na trybunach
Jak zobaczyłem tą bramkę to odrazu pomyślałem o Patricku Kluivercie. Kapitalny strzał.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.01.2010, 01:10
jeden z ciekawszych meczy w tym turnieju odkąd pamiętam, oby reszta spotkań stała na podobnym poziomie
\
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.01.2010, 15:54
Chyba zapowiada się powtórka z przed dwóch lat gdy mieliśmy wspaniałe mistrzostwa
Wczoraj 4-4 po niesamowitym meczu a dziś już trzy bramki w meczu Malawi-Algieria. PNA to jedyny turniej w ,którym możemy jeszcze oglądać radosny futbol dlatego warto oglądać

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.01.2010, 16:51
Kolejna niespodzianka Malawi pokonuje Algierie 3:0.
Togo oficjalnie się wycofało.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2010, 16:53
Radosny futbol - przy pustych trybunach, na których kibiców jest tyle, co żydów na spotkaniu z Bełchatowem na przykład... To jest smutne - brakuje tych "niedzielnych kibicow futbolu" w Afryce, którzy tak jak na MŚ 06, gdy grała Tunezja z Arabią Saudyjską potrafiliby wypełnić stadion. No, ale przyzwyczaiłem się do tego po ostatnim turnieju gdzie na przedpotopowych stadionach siedziało po 500 osób - tutaj sobie chociaz na ładne stadionu patrzymy
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 11.01.2010, 19:01
WKS-Burkina Faso 0:0
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.01.2010, 19:06
No to kolejna niespodzianka w turnieju stała się faktem. A co do pustych trybun..może kibice po prostu bali się przyjeżdzac do tej Angoli?. Zresztą w tym pucharze..nie licząc meczów gdzie grają gospodarze czy półfinału/finału..nigdy nie było oszałmiającej frekwencji.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
banani_
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 11.01.2010, 21:05
I to jest własnie smutne. Na 17,3 mln ludzi w Angoli i 950 mln w Afryce nie znajdzie się 20 - 30 tyś fanów futbolu którzy kupią bilet za równowartość 2-6 $. Zawsze się łudzę, że Afryka ma wielki potencjał, ale zawsze się zawodzę...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.01.2010, 23:09
John1906 napisał(a):Wyświetl post
WKS-Burkina Faso 0:0

WKS jako faworyt byc moze i calej imprezy zawiodl ....grali jakby na stojaka.
Ale pierwszy mecz na tego typu imprezach to zawsze niewiadoma,nastepnz jednak to o zycie z Ghana....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.01.2010, 07:55
Ze Kalanga, tak to ten co niby miał grać u nas. A tak naprawde nigdzie nie gra tylko trybuny

Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.01.2010, 18:11
fialo napisał(a):Wyświetl post
Niesamowitym mecz Mali trzeba to przyznać. Ale i tak utopiłem na nich pieniądze, bo grałem jednak na ich zwycięstwo, nie remis

Tu skrót ---> http://www.youtube.com/watch?v=2z3B1jtz7uU

Jakość beznadziejna, ale cos tam widać.
http://www.portalkibica.pl/aktualnos...na-afryke.html <= Tu więcej o Afryce, o kibicach i też bramki z tego meczu.

Taki mecz jak z Mali miał miejsce w 98 roku pomiędzy Burkiną Faso a DR Konga. Burkina w 87 min. strzeliła na 4-1, po to aby trzy kolejne akcje przyniosły gole rywalom. I tak po 3 minutach było 4-4.
Końcówka tego meczu w rzeczywistym czasie:
http://www.dailymotion.pl/video/x7w7...a-cup-19_sport

Co do frekwencji to bym nie przesadzał. Angola w eliminacjach do MŚ miała dopiero 39 frekwencję na kontynencie, jedynie 8 400 widzów na mecz, więc nie ogólniałbym dla całej Afryki, bo np. średnia MŚ U-20 w Egipcie wyniosła ponad 25 tys., a w Nigerii U-17 prawie 15 tysięcy. Afryka podczas meczów eliminacyjnych miała podobną frekwencję do Europy, najlepsze kraje przekroczyły zdecydowanie 30 tys widzów na mecz.

Teraz ciekawy mecz Nigerii z Egiptem. Do przerwy 1-1. Przybyło trochę widzów, może powpuszczali za free. Co do Angoli to dzięki tej imprezie powstała wreszcie jakakolwiek infrastruktura piłkarska.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 12.01.2010 o godz. 18:16.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.01.2010, 18:25
Nigeria-Egipt 1:2. Za Mikrofonem Heniu Kasperczak i Mateusz Borek, na boisku fajne akcje , ładne strzały, świetne podania i wielka radość z gry. Aż chce się oglądać! A jest chyba kogo bo taki Obafemi Martins siedzi na ławce...

Co od frekwencji: dziwicie sie, a przeciez to tam najwięcej na świecie żyje ludzi ,którzy musza przeżyc z a dolara dziennie! Mnie poraża koszt stadionów. Podobno ok.1.3 mld dolarów wydano na stadiony na ktorych ni ebedzie komu grac po mistrzostwach.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 12.01.2010 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 12.01.2010, 18:30
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nigeria-Egipt 1:2. Za Mikrofonem Heniu Kasperczak i Mateusz Borek, na boisku fajne akcje , ładne strzały, świetne podania i wielka radość z gry. Aż chce się oglądać! A jest chyba kogo bo taki Obafemi Martins siedzi na ławce...

Co od frekwencji: dziwicie sie, a przeciez to tam najwięcej na świecie żyje ludzi ,którzy musza przeżyc z a dolara dziennie! Mnie poraża koszt stadionów. Podobno ok.1.3 mld dolarów wydano na stadiony na ktorych ni ebedzie komu grac po mistrzostwach.
zapomniałeś dodać, że Kalu Uche na boisku.
skąd my go znamy
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.01.2010, 18:33
John1906 napisał(a):Wyświetl post
zapomniałeś dodać, że Kalu Uche na boisku.
skąd my go znamy
No tak.W sumie to po jego podaniu padł gol. Wg mnie Egipcjanie kontrolują grę i graja naprawde dobrze w obronie. Egipt to tacy Niemcy Afryki
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 12.01.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 12.01.2010, 18:55
Jak dla mnie kolejna niespodzianka Egipt-Nigeria 3:1
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.01.2010, 19:11
Oglądałem pierwsze 45minut meczu (1:1). Do Straty bramki przez Nigerię Super Orły prezentowały się bardzo dobrze. Mądra gra piłka,krótkie podania z klepy, dobre rozciąganie gry prawdę mówiąc byłem pewny że to wygrają ... Ale po stracie bramki coś pękło.. Egipt zaczął grać Agresywnie i Wysoko i Nigeryjczycy się trochę pogubili. Myślałem że w przerwie jednak ich trener jakoś na nowo poustawia a tu jednak niespodzianka i nic z tego... a szkoda bo chciałem żeby Super Orły wygrały ;-D
Jednak Egipt to jest Egipt ... to ich porównanie z Niemcami jest bardzo trafne ^^
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.01.2010, 19:54
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Czemu nie będzie komu grać? Wszędzie są rozgrywki ligowe, u nas w Polsce też słyszę narzekania jakie to wielkie stadiony powstają... Jakby tak się patrzyło to nic by się nie rozwijało.

Widzów ostatecznie troche przybyło i wyciągneli na 18 000. Teraz na meczu Mozambiku z Beninem wydaje mi się że jest jeszcze więcej w tym grupa kibiców Beninu. Średnia frekwencja nie wyjdzie nawet taka zła.

Egipt z Nigerią wygrał zasłużenie. Jutro rusza gr D, w tym Kamerun i Tunezja.

PS. Benin prowadzi 2-0... ale samobój.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów