The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2009, 18:13
w dzień temp w okolicach 0 stopni.. ludzi napewno bedzie masa bop to okres sylwestrowy... a warunki na stokach dobre
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.01.2010, 10:48
Byłem wczoraj w Kasince, warunki bardzo trudne. Muldowisko jak zwykle ale i bardzo duzo lodu, praktycznie na całej trasie. Do sypiącego sniegu włączone było cały czas naśnieżanie. Sypany śnieg był cały czas zdzierany, głównie przez snołbordzistów do żywego lodu.Ale mimo tego duzo ludzi w tym uczacych sie (oby im nie przeszło).
Mimo tego przyjemnośc z jazdy była, dobrze jest spróbowac sił i techniki w takich warunkach (tępy śnieg i lód). Niestety był to mój pierwszy wyjazd tego sezonu i nogi mi wysiadały...

Zastanawiam czy kiedykolwiek dozyje dobrze przygotowanej trasy w Kasinie...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 04.01.2010, 22:56
Myślę, że nigdy bo na jednym stoku w jednej chwili chce jeździć za dużo ludzi. Sytuacja analogiczna do góry Chełm w Myślenicach. Jazda tylko we wczesnych godzinach porannych (i to w tygodniu) gwarantuje dobre warunki.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.01.2010, 22:59
Byłem dziś w Rzykach k.Andrychowa.Warunki super,ludzi dużo co mnie trochę zdziwiło.Ogólnie polecam ludziom z okolicy
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.01.2010, 17:41
Co do stoku w Jaworkach - byłem tam przez weekend i warunki niezbyt, tzn. mułdy się robią, miejscami jest sam lód albo bryłki lodu więc niefajnie trochę. Może jak będzie dłużej sypac i będą to ubijac to będzie lepiej.
Na plus jedynie ilosc ludzi - 0 kolejek, pojedynczo na wyciągu się jeździło.

Edit: wiertar na Palenicę nie pojechałem bo rozmawiałem z jakimiś przypadkowymi narciarzami którzy powiedzieli mi że byli na Palenicy i warunki też niebogate.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 06.01.2010 o godz. 17:32.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 06.01.2010, 00:50
to jak kiepsko było na jaworkach to czemu nie podjechałeś na palenice warunki napewno lepsze były i to w sumie po drodze?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2010, 09:02
NA Mosornym w Zawoi był ktoś jakie ceny w tym roku i jakie warunki
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 08.01.2010, 09:30
jutro chyba Jaworzyna pierwsze ślizgi w tym sezonie
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.01.2010, 10:28
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
jutro chyba Jaworzyna pierwsze ślizgi w tym sezonie
Jeśli masz czas, ochotę i oczywiście umiejętności to polecam przejazd starą "7". trasa nieczynna od kilku lat i zarośnięta drzewkami takimi do 40 cm
jednak jak nasypie śnieg to jest rewelacyjna do freeride'u
jest troche podobna do "5" tylko odrobine mniej stroma i krótsza
ale jazda marzenie
drzewka jak sie je tnie krawedziami to odlatuja po pare metrów
potem tylko trzeba przejść kawałek do dolnej stacji "5" i juz jestes w domu
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 08.01.2010, 10:28
Wspomniano tu Palenicę.
Słyszałam, że otwarto tam nową trasę.
Może mi ktoś ją przybliżyć ? Chyba raczej rekreacyjna ?
Dawno nie byłam w Szczawnicy na nartach niestety :(
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 08.01.2010, 10:37
W godzinnach porannych i wczesno popołudniowych naprawdę fajne warunki można zastać w Myślenicach na Chełmie, byłem we wtorek i bardzo przyjemnie się jeździało. Śniegu całkiem sporo, ludzi niewiele nic tylko jeździć. Wieczorami już trzeba nastawić się na jazdę po muldach, czasami też przyjemną.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.01.2010, 12:09
http://podstolice-ski.pl/ Był ktos?
Jakie warunki w Sieprawiu?

Cytat:
Jak na moje, to nie warto jechać do Sieprawia, bo jest to strata czasu...
Dlaczego?
A polecil bys cos niedaleko Krakowa? Zalezy mi na tym aby byla wypozyczalnia w przyzwoitej cenie no i stoki niezatrudne
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 09.01.2010 o godz. 12:41.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.01.2010, 12:30
Jak na moje, to nie warto jechać do Sieprawia, bo jest to strata czasu...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.01.2010, 12:52
Siepraw jest krótkim stokiem. małe nachylenie. można zawsze jechac na Chełm do Myślenic albo z takich już lepszych to Kasinka albo troszkę dalej Laskowa
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 09.01.2010, 14:06
Ela napisał(a):Wyświetl post
Wspomniano tu Palenicę.
hmm nową jak nową palenica II(rodzinna) została otwarta jakieś 6 lat temu ale skoro dawno nie byłaś to rzeczywiscie nowa Trasa jest czerwono-niebieska, dwa trudniejsze miejsca z wiekszym nachyleniem. a tak to ciekawa długa trasa(1800m) z pięknymi widokami, oświetlona.

to zapraszam do Szczawnicy, bo warunki naprawde bardzo dobre. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.01.2010, 14:36
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
Siepraw jest krótkim stokiem. małe nachylenie. można zawsze jechac na Chełm do Myślenic albo z takich już lepszych to Kasinka albo troszkę dalej Laskowa
Kasinka - nie spotkałem sie tam z przyzwoicie przygotowanym stokiem, ja sobie dosc radze na nartach więc nie był to problem dla mnie , ale juz ci z którymi byłem czasem walczyli o życie + nie zwracają hajsu za niewykożystane punkty na stoku a to ich psi obowiązek

Laskowa - w tygodniu znośna, ale w weekend luda od zarąbania. Dość czesto koło niej przejeżdżałem jadąc do Sącza i wyglądała z drogi na stromą a w rzeczywistości b łatwa i płaska

Chełm - nie byłem w zimie tylko raz w lecie na piechote i wygląda zachęcająco. W zeszłym sezonie była taka promocja w Carrefourze na Witosa że za zakupy powyżej 150 pln dostawało sie 4 h karnet za darmo właśnie na ten stok

ostatnio dośc często jezdziłem na Łysej górze w Limanowej - mało ludzi nawet w weekend - ci z Sącza jeżdżą do Krynicy a Kraków zatrzymuje sie w Laskowej, ceny znośne, trasa krótka ale dość ostra no i można pod wyciągiem po świeżym śniegu pojezdzić a dalej jest od laskowej o 10-15 km. jedyna wada to dojazd- droga wąska kręta i miejscami stroma. ale z tak miłą obsługą sie nie spotkałem się jeszcze nigdzie
http://limanowa-ski.pl/

ela napisał(a):
Wspomniano tu Palenicę.
polecam to forum
http://www.skiforum.pl/showthread.ph...light=palenica
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.01.2010, 15:22
Podstolice - stok zdecydowanie na plus.Widać gołym okiem, że ten ośrodek dopiero rusza, ale przygotowanie i nachylenie trasy + niewielka ilość narciarzy w godzinach porannych + 20 minut jazdy z Krakowa to naprawdę mocne atuty. Minusy to na pewno długość i szerokość trasy, aczkolwiek te 450 m to i tak całkiem sporo jak na wielkość "gór" w pobliżu Krakowa, a szerokość ma się znacznie zwiększyć, jak tylko warunki pozwolą na zaśnieżenie większej ilości terenu.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 09.01.2010, 15:28
pytanko mam: Był ktoś ostatnio ( wczoraj, przedwczoraj ) w Rabce na Maciejowej Jakie warunki
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 09.01.2010, 15:33
Dziś inicjacja sezonu na Długiej Polanie w nowym Targu. I tak - pełno dzieciarni ze szkółek na dość małej trasie i wolny śnieg z racji dodatniej temperatury - czyli ogólnie na minus. Ale jak na pierwszy raz w tym sezonie da radę - na rozgrzewkę.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 09.01.2010, 17:07
panew napisał(a):Wyświetl post

polecam to forum
http://www.skiforum.pl/showthread.ph...light=palenica
a ja polecam pytać mnie bo w sumie wszystkie informacje i odpowiedzi na zadawane pytania o Szczawnice i Palenice pochodzą odemnie także jak ktoś ma jakieś pytanko to śmiało
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 09.01.2010, 18:17
Dzisiaj inauguracja na Jaworzynie. Od 9 do 10.30 stały napływ ludzi, kolejka na 20 min czekania, większość wymiękła lub wybrała Słotwiny. Warunki trudne, lecz PIERWSZY raz mi się tak dobrze jeździło. Oprócz dodatniej temperatury oraz 2 miejsc (niewielkich) z prześwitami na trasie mało osób. Jeżeli taka temp. się utrzyma to śnieg max na 5 dni.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 09.01.2010, 18:23
i jak był ktoś ostatnio na Maciejowej w Rabce ?
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Stary 09.01.2010, 23:59
Dziś inauguracja sezonu w Rochaczach na Słowacji.

Na plus:

-Minimalna ilość ludzi-wyciągi dostępne bez kolejki a często na dłuższym odcinku trasy nie było widać nikogo.

-Bardzo dobre przygotowanie tras-zero muld, przetarć.

-Wreszcie wprowadzili karty chipowe w miejsce tych problematycznych, papierowych listków

-Darmowe toalety

Na minus:

-Pogoda. Na wysokości 1000-1500 metrów temperatura +3 stopnie i przez 6 godzin jeżdżenia 2.5h to ulewa-bardzo konkretna.

-Knajpy (wiem, że nie jest to minus czysto narciarski ale wyjazd na narty to dla mnie nie tylko szusowanie). Niby są jakieś dwa bufety, gdzie serwują kiełbasy i frytki ale trzeba jeść na polu. Przy złej pogodzie (jak dziś) żywcem nie ma się gdzie schować. Jedyny "lokal" do którego możemy wejść to totalna speluna i kontenerami na śmieci w środku (serio). Szkoda strasznie bo ośrodek fajny ale otoczka do nart w porównaniu z ośrodkami u nas mocno średnia.
Ostatnio edytowane przez macyo : 10.01.2010 o godz. 00:11.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 11.01.2010, 09:34
wiertar napisał(a):Wyświetl post
hmm nową jak nową palenica II(rodzinna) została otwarta jakieś 6 lat temu ale skoro dawno nie byłaś to rzeczywiscie nowa Trasa jest czerwono-niebieska, dwa trudniejsze miejsca z wiekszym nachyleniem. a tak to ciekawa długa trasa(1800m) z pięknymi widokami, oświetlona.

to zapraszam do Szczawnicy, bo warunki naprawde bardzo dobre. pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź.
Hmm.. to faktycznie aż tak długo nie byłam w Szczawnicy ? Jak ten czas leci
Koniecznie muszę to nadrobić, bo bardzo lubię ten stok. Infrastruktura też mi się podoba.

To przy okazji mam jeszcze jedno pytanie.
Czy to prawda , że władze Szczawnicy, jako jedno z niewielu miast w Polsce, zakazały posypywania ulic solą?

To byłby dodatkowy atut.
Mam nadzieję, że w innych miastach też na to wpadną.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.01.2010, 10:55
Ela napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję za odpowiedź.
Hmm.. to faktycznie aż tak długo nie byłam w Szczawnicy ? Jak ten czas leci
Koniecznie muszę to nadrobić, bo bardzo lubię ten stok. Infrastruktura też mi się podoba.

To przy okazji mam jeszcze jedno pytanie.
Czy to prawda , że władze Szczawnicy, jako jedno z niewielu miast w Polsce, zakazały posypywania ulic solą?

To byłby dodatkowy atut.
Mam nadzieję, że w innych miastach też na to wpadną.
nie ma sprawy serdecznie zapraqszam do Szczawnicy, jeżeli w czymś mogę jeszcze pomóc to smiało pytaj

tak, podczas zimy na terenie Szczawnicy obowiązuje tzw "biała szata" czyli drogi nie są posypywane solą. i szczerze powiedziawszy wole białą droge niż to pieprzone błoto pośniegowe.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.01.2010, 11:16
macyo napisał(a):Wyświetl post

-Knajpy (wiem, że nie jest to minus czysto narciarski ale wyjazd na narty to dla mnie nie tylko szusowanie). Niby są jakieś dwa bufety, gdzie serwują kiełbasy i frytki ale trzeba jeść na polu. Przy złej pogodzie (jak dziś) żywcem nie ma się gdzie schować. Jedyny "lokal" do którego możemy wejść to totalna speluna i kontenerami na śmieci w środku (serio). Szkoda strasznie bo ośrodek fajny ale otoczka do nart w porównaniu z ośrodkami u nas mocno średnia.
niestety ale na Słowacji to chyba norma, infrastruktura "około zjazdowa" leży, bo jak nie speluna, to żarcie śmieciowe lub gorący kubek :/ (w Polsce na jedzenie z kolei narzekać nie mogę )... poza dojazdy do stoków są czasem w fatalnym stanie... oczywiście są też wyjątki ale to dotyczy nowo wybudowanych obiektów
w większych ośrodkach ceny podobne jak w Polsce
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 11.01.2010, 11:43
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
niestety ale na Słowacji to chyba norma, infrastruktura "około zjazdowa" leży, bo jak nie speluna, to żarcie śmieciowe lub gorący kubek :/ (w Polsce na jedzenie z kolei narzekać nie mogę )... poza dojazdy do stoków są czasem w fatalnym stanie... oczywiście są też wyjątki ale to dotyczy nowo wybudowanych obiektów
w większych ośrodkach ceny podobne jak w Polsce
To w takim razie polecam Terchovą w małej Fatrze i restauracje przy stoku Stary Majer :

http://www.starymajer.sk/menu/pl/page.php?article=19

Dania bardzo smaczne i niedrogie w sumie.
Lokal ten uchodzi za najlepszą regionalną knajpę na Słowacji.

W tej samej miejscowości - ponad stacją górną wyciągu Paseky - jest też schronisko - Chata na Gruni gdzie podają fantastyczny " Madziarski gulasz "
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.01.2010, 15:19
a przystępne ceny są ?

w sumie będę jechał w tamte rejony więc może zajrzę

ja byłem w zeszłym roku na:
http://www.velkaraca.sk/
trasy ok, ale żarcie kiepskie, oczywiście jest też lepsza knajpa, ale kilkukrotnie droższa
też tamta część Słowacji z tym że bliżej granicy
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.01.2010, 15:31
Polecicie jakiś stok, blisko krakowa, dobry dla początkującego na desce?
Jakie ceny sa za godzine nauki jazdy na desce z instruktorem?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.01.2010, 17:38
macyo napisał(a):Wyświetl post
Dziś inauguracja sezonu w Rochaczach na Słowacji.

Na plus:

-Minimalna ilość ludzi-wyciągi dostępne bez kolejki a często na dłuższym odcinku trasy nie było widać nikogo.

-Bardzo dobre przygotowanie tras-zero muld, przetarć.

-Wreszcie wprowadzili karty chipowe w miejsce tych problematycznych, papierowych listków

-Darmowe toalety

Na minus:

-Pogoda. Na wysokości 1000-1500 metrów temperatura +3 stopnie i przez 6 godzin jeżdżenia 2.5h to ulewa-bardzo konkretna.

Są jakieś promocje czy niestety 30 ojro dziennie obowiązuje ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów