|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niestety nie zagości w naszych kinach....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
). Film napewno warto zobaczyć ale nie da się ukryć że to taka trochę lepiej zrobiona bajka dla dorosłych. No i trochę długi. Natomiast trzeba przyznać że pieknie zostały zrobione zdjęcia (animacje?) krajobrazowe. Czasami aż zatykało dech w piersiach gdy latali wśród skał na tych swoich smokach. Było to na tyle sugestywne że w trakcie filmu żołądek bolał mnie tak jak bym właśnie był w samolocie podchodzącym do lądowania.Dla równowagi dodam że mojej żonie bardzo się podobało.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.01.2010 o godz. 01:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam dokument BBC - "Necro business" - o łódzkich łowcach skór. Zakazany w Polsce - znajdziecie na YouTube jak wpiszecie "łowcy skór".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wie ktos czy ktoras polska stacja wemitowala lub zamierza wyemitowac film pt " Krolestwo Niebieskie"z Orladno Bloomem
daaawno juz byla premiera,potem na C+ ogladalem i nic...nikt chyba potem juz tego nie puszczal pytam bo film fajny i moge polecic,Troje czy Gladiatora puszczją co poł roku a tego jakos nie moga....a szkoda.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jestem świeżo po oglądnięciu avatara i powiem że to pokahontas w wersji 3D
No może przesadziłem ale jak dla mnie słaby jedynie efekty są niezłe. Podejrzewam że za kilka dni nie będę pamiętał tego filmu ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
poza duzymi produkcjami warto czasem zobaczyć coś krótszego ale bardziej w temacie
np., reportaż o serbskich kibicach, do pobrania tutaj: http://inicjatywa14.net/index.php?op...214&Itemid=102 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
czy może ktoś polecic jakies filmy zwiazane z kibicowskim trybem zycia badz podobne ? : )
![]()
BSNT ! ŚWL NA WIEKI !!
KUPIĘ !! Koszulkę: Pies który jeździ koleją. Kapelusz: WSP
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
akurat te juz widzielem : ) ale mys;lalem ze sa jescze jakies interesujące : ) ![]()
BSNT ! ŚWL NA WIEKI !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
"Up in the air"z George'm Clooneyem. Jako długoletni pracownik firmy zawodowo zwalniającej pracowników innych firm (i dziwić sie ze USA tak są do przodu jeżeli jest miejsce nawet dla takich macherów ;-) ) musi się zmierzyć z nieustającymi zmianami wywołanymi przez młodsze pokolenie. Koniec końcow--dobry film toczący sie na kilku płaszczyznach. Jakoś mam słabośc do tego aktora--zawsze gra dobre role.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nie ogladałem jeszcze, więc się nie wypowiem, ale podobno ciekawy jest "Cass":
Prawdziwa historia Cassa Pennanta, jednego z najbardziej znanych członków legendarnej już grupy chuliganów West Ham United, zwanej I.C.F. Cass dorastał w sierocińcu a następnie został adoptowany przez starszą parę, o białym kolorze skóry, i musiał mieszkać w białej dzielnicy Londynu, walczą o przetrwanie. Swoją agresję wyładowywał na meczach piłki nożnej. http://release24.pl/szukacz/cass//0 W internecie już jest parę wersji, są też już napisy... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sam siebie cytuje, jest niezle...
Ekhm to pisalem po obejrzeniu kilkuminutowego zwiastuna. po obejrzeniu filmu zmieniam calkowicie zdanie, fabula jest swietna a film to w mojej opinii najwybitniejsze dzielo w calej historii kinematografii swiatowej. Absolutny pewniak jesli idzie o zdobycie tabunu Oscarow(za efekty ma Oscara bankowo). Czegos takiego jeszcze w zyciu nie widzialem i w mojej opinii przebija Wladce Pierscieni. Dlugo nie moglem sie podniesc po obejrzeniu tego filmu. I chyba jednak nadal nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac. Muzyka, efekty, fabula. To sa naprawde najwieksze atuty tego filmu. Jestem po prostu zachwycony "Avatarem". |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak taki film ma zdobyć "tabun oskarów" to ja dziękuje. Avata poza efektami nie ma w sobie nic.
Jarmark nie sztuka. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Rise of the footsoldier
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Masz może jakiś link do tego filmu? edit. dzięki ja_ka juz mi sie zasysa Powód: film
Ostatnio edytowane przez sergio : 05.01.2010 o godz. 18:55.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Niestety, ściągnąłem go stąd: http://torrenty.org/torrent/182783
Film taki sobie ale myślę, że wielu odwiedzającym to forum się spodoba. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja_ka_ zapomnialem o tym wspomniec
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Avatar - co do efektów to świetne ale muszę się przyznać że oczekiwałem czegoś więcej
mało było takich momentów gdzie coś "wychodziło" z ekranu 9/10 POLECAM ![]() a Bękarty Wojny dla mnie osobiście porażka, ponad 2 h zmarnowane na oglądanie takiego gniota...nie wiem dlaczego tak ludzie zachwycają się twórczością Tarantino...
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 05.01.2010 o godz. 20:27.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzieki wielki : )
![]()
BSNT ! ŚWL NA WIEKI !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4 filmy (chory jestem to mam czas
) 1)Ballast--amerykanski film pokazujący jak może się zmienić życie kilku osób z powodu jednego samobójstwa.Kino niekomercyjne.8.5/10 2) The Lovely Bones-umierasz, ale to nie znaczy że odchodzisz. Czego może chcieć 14sto letnia ofiara gwałtu i morderstwa? Nie jest to horror, więc na rąbanie siekierą i egzorcyzmy nie ma co liczyć ;-)7.5/10 3)Amreeka- wyjazd z Palestyny do USA nie jest tak trudny jak samo odnalezienie się w nowej rzeczywistości. Film dla tych którzy twierdzą , że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu. Dosyć realistyczny 8/10 4) Afterwards(Potem)-a co gdy przeznaczenia nie da się oszukać? John Malkovich po prostu nie schodzi poniżej pewnego poziomu. 8/10
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 07.01.2010 o godz. 22:55.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A ja z innej beczki ... Polecam "Gran Torino" z Clintem Eastwoodem jeden z lepszych filmów roku 2009
![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Obejrzałem Avatar.
Efekty faktycznie wgniatają w siedzenie, ale w gruncie rzeczy w tym filmie poza nimi nic nie ma. Z dobrym SF nowy film Camerona nie ma nic wspólnego. Jak ktoś lubi taka ładnie opakowaną niewymagającą rozrywkę to ten film mu się spodoba. Dla tych, co od filmu chcą ciut więcej niż efektów specjalnych, to będzie stracony czas. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Również polecam Gran Torino z niesamowitymi dialogami GORACO POLECAM
Co do efektów specjalnych Avatar rzeczywiscie byl przedni, ale mi sie bardziej podobala wizja rozwalajacego sie Los Angeles w 2012 ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Obejrzałam wczoraj "Zmierzch: Księżyc w nowiu" - pierwsza część mi się podobała nawet - taka bajeczka do snu. Ale wczoraj to wysiedzieć nie mogłam, straszna nuda ... W kinach chyba już nie ma, ale jak ktoś będzie się zabierał za ściąganie/wypożyczenie to niech lepiej a spacer pójdzie
![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
OK Dziękuje ![]()
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 08.01.2010 o godz. 09:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
w kinie byłam... na ostatnim seansie w moim mieście...
![]() ![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To taka mała dygresja , gdyż do kin wchodzi niedługo Wilkołak z Benicio del Toro i mam nadzieję , że w końcu ta konwencja kiczu z ukur***nymi szminkami faciami , zatrudnionymi do roli wampirów -pójdzie w zapomnienie. Liczę na film co najmniej tak dobry jak Wilk(1994) z Jackiem Nicholsonem.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 08.01.2010 o godz. 09:58.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|