|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kirm na celowniku Olimpiakos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
WioReXXX dlaczego Krim nieudany? poczekajmy do końca sezonu i wtedy ocenimy ok?Skreślasz go zaledwie po pół sezonu,dajmy mu szanse.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dziennik Polski albo GK pisały, że wykupienie Alvareza pod koniec obecnego sezonu będzie kosztowało 400 tys. €. Totalnymi groszami bym tego nie nazwał, choć cena przystępna.
Markus, lepszej ceny za Marcelo raczej już nie da się uzyskać. Z Wisły nie ma szans na transfer do czołowego zachodniego klubu z Anglii, Niemiec czy Hiszpanii. A tylko takie zapłacą więcej niż 2 mln € za stopera. Teraz na Marcelo są chętni, bo widać w nim potencjał. Taki Hannover gotów go kupić na takiej samej zasadzie, jakiej zrobiła to Wisła. Czyli licząc, że chłopak się jeszcze rozwinie i wtedy odsprzedadzą go z zyskiem. Ale do tego Marcelo potrzebuje regularnej gry w lidze lepszej niż polska. Za rok raczej nie będzie już postrzegany jako zawodnik perspektywiczny, ale raczej jako zawodnik ukształtowany. Cena piłkarza nie wzrośnie, raczej wręcz na odwrót. Ja nie mówię, że trzeba zawodnika sprzedawać na siłę. Ale jeśli polityka transferowa ma wyglądać w ten sposób, to to ma sens. Sprowadzamy utalentowaną młodzież z Brazylii, ogrywamy ją w Polsce i odsprzedajemy z zyskiem na Zachód.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 07.01.2010 o godz. 21:31.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A co z transferem Brożka do Zenithu,podobno robili mu tam miejsce
![]() Za Marcelo 1 mln euro to będzie dobry pieniądz.Nie będzie można narzekać. Więcej chyba nie zapłacą. Nie zagrał przecież w żadnym poważnym meczu,no nie licząc jego epizodu z TT więc kto oszaleje i da 2 mln plus prowizja dla menago i kontrakt?. Flamengista ma racje,sprzedać teraz,bo po kolejnej wtopie z Levadią to nikt podobnych pieniędzy jak teraz za Marcelo nie będzie chciał dać. Tak samo trzeba było Brożka od razu sprzedawać jak zaczął trafiać do bramki. Teraz będziemy wyczekiwać niemalże jak cudu gdy znów coś prosto zacznie kopać. To są gracze z LP,tutaj zawsze zdarzy się komuś jeden sezon niewiarygodny(Zieńczuk,Stilić,Matusiak,Piechna,Sik ora,Niedzielan,Brożek,) i wtedy trzeba sprzedawać takiego jegomościa bez dwóch zdań. Jeździć, zachwalać,kit wciskać,że on tak może cały czas bo przecież bądźmy szczerzy, to są marni kopacze i jakikolwiek przejaw techniki,skuteczności, przeglądu pola należy natychmiast spieniężać.A Wy byście dali za 20 letniego argentyńskiego ligowca z Węgier,Słowacji 2 mln euro?Mówimy o obrońcy!
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.01.2010 o godz. 21:53.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
1mln euro? opanujcie się, często mnie śmieszą wasze pseudoeksperckie opinie ale czasem przesadzanie... Myślenie nie boli na prawde. Zarządzający wisły byli by naprawde idiotami jakby sprzedali Marcelo za 1 mln euro jak można tego nie widzieć ale na szczęście nie są, Wilczek wyraznie powiedział że nie sprzedadzą Marcelo jeśli się nie pojawi bardzo dobra oferta, a Skorża pewnie w tej spraweie się z nim zgadza.
Jak się nie ma nic niegłupiego do napisania to lepiej nic nie pisać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak go za tyle nie kupią to bedzie niezły kabaret http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...iku_Wisly.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
pismaki fajnie wymyślają. Olympiakos przegrał ostatnio 1:2 z AEK Ateny i już sobie wymyślili, że potrzebują Kirma
![]() ![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt niedawno pisał, że Małecki na dniach przechodzi do West Ham United
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niestety, ale to prawda ;/ Kirm odejdzie z Wisły do Olympiakosu. Godzinę temu w RMFie mówili. Niestety nie dosłyszałem ceny bo akurat wtedy coś się stało z radiem i przez chwilę przestało działać xP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powtórzyli tylko info, które jest w internecie. W RMF FM powiedzieli: " A. Kirm na celowniku Olympiakosu Pireus. W przyszłym tygodniu ma wpłynąć do Wisły Kraków oficjalna oferta dla słoweńskiego skrzydłowego"
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A to przepraszam. Musiałem coś źle usłyszeć. Mam nadzieję, że Krim zostanie z nami i wiosną pokarze swoje maksymalne możliwości
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie boli,więc pomyśl,że tyle dostaniesz za zawodnika ile ktoś ci da a nie tyle ile ty sobie żądasz czy napiszesz. Rynek wszytko weryfikuje,rynek.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
1-2 miliony Euro za Marcelo? Jaja sobie robicie, przecież to śmieszne pieniądze za takiego zawodnika.
Minimum 3 miliony Euro to właściwa cena. Poza tym według mnie można go sprzedać, ale najwcześniej 31 sierpnia 2010 roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Powiedz szczerze - cóż takiego się poprawiło od lipca/sierpnia, że mogę zakładać, że taki blamaż jak ten z Levadia sie nie powtórzy? Bo ja od tamtej pory widziałem dupe z Lechem, dupe z Legią, dupe z Cracovią, czyli z dosłownie każdym rywalem, któremu choć trochę się chciało i który rozpracował taktyke Skorży "wyp****dol na Brożka i jazda!". Szalał w tych meczach Marcelo ze ma takie miliony euro kosztować ? Jestesmy podrzędnym europejskim klubem, nie stać nas na wyśmiewanie ofert 2-3 mln ! ZA STOPERA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A kogo my sobie za te 3 mln możemy kupić? Chyba Sadloka i Sobiecha i to jak dobrze pójdzie... Te 3 mln to śmiesznie mało, zważywszy jakie pieniądze my sami uzyskaliśmy za takich ludzi jak: Gorawski, Jop, Dudka i ile żąda się w ówczesnym świecie za takie drewno jak wymienieni przeze mnie zawodnicy Ruchu czy chociażby Glik i Jodłowiec. Pozdrawiam
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Poniedzialek wiele sie wyjasni zbiera sie rada zarzad trener http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...a_Cupiala.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z dwoch mozliwych tranferow Kirm Marcelo wolalbym zeby to wlasnie odszedl Marcelo. Zastepstwo za Marcelo mamy natomiast za Kirma moze byc znacznie, znacznie ciezej znalezc zastepstwo, tym bardziej ze moim zdaniem Andraz w naszym zespole jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa i bedziemy mieli z niego bardzo duzo pozytku w rundzie wiosennej to raz a dwa, z tej dwojki na MS jedzie wlasnie Sloweniec bo raczej watpie by Marcelo pojechal do RPA z reprezentacja Brazylii. A dzieki temu wartosc podstawowego gracza reprezentacji Slowenii wzrosnie bardzo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Krótko - a to na naszej lidze świat się kończy? Lech za "grosze" ściaga piłkarza który kiwał graczy Juventusu, Angoli jakiś tam itd. Da się, uwierz. A i daleko szukać - MArcelo, Kirm... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chyba nie muszę przypominać ile Lech wydał na piłkarzy kupowanych wręcz na kilogramy w ciągu ostatnich lat, którzy raczej wybitni nie są, a i tani nie byli (także w utrzymaniu). Nie chcę generalizować bo mój poprzedni post dotyczył twojego stwierdzenia o prawach rynku. Trzymając się tej terminologii to potraktuj Marcelo jako inwestycję. Jeżeli rzeczywiście teraz nie znajdzie się nikt kto wyłoży satysfakcjonujące Wisłę pieniądze, nic nie stoi na przeszkodzie aby zdobył on jeszcze trochę bramek, popisał się wspaniałą grą w obronie czy dołożył być może nie wiele warty, kolejny tytuł mistrzowski by na końcu sezonu karuzela zaczęła kręcić się od nowa.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Chodziło mi o to, że jest spore prawdopodobieństwo, że blamaż z Levadia przypadkiem nei był i podobnego typu historie mozemy przeżywać za pół roku. Skąd zatem pewność, że wartość Marcelo będzie stale rosła? Równie dobrze może powtórzyć się kazus Brożka - szczyt formy, oferty, "jeszcze pół roku, hej Brozio jeszcze pół roku" z trybun... i koniec, kontuzja, nie wiadomo jak to się dalej potoczy... Jaki ma to związek z naszym Brazylijczykiem? Ano taki, że ew oferta 2-3 mln euro (zakładając ze jest) może już sie nie powtórzyć, a są to dla nas zbyt wielkie pieniądze by nimi gardzić. Też wolałbym go pchnąc za 5 mln jakims cudem, ale powtarzam - to jest polska liga, to jest nieopierzony w Europie kopacz, to wreszcie jest obrońca! A naprawdę istenieje wyraźna zależność ceny od pozycji na boisku. Druga sprawa jeszcze - jeśli ktos go chciał oglądać na żywo to nie jeździł po Wodzisławiach, tylko wybrał sie na puchary, ew. na jakiś "szlagier". A co tam się działo wiemy i Marcelo wyjatkiem nie był. Cytat:
Duce! - rozumiem o co ci chodzi, jest jednak jeden problem - po Levadii w kasie brakło ponoć 2 mln euro... Z biletów w Sosnowcu ich nie zbiorą.
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.01.2010 o godz. 00:02.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tia już za jednego chcą 7 milionów a zwie się Rober 7 milionów euro Lewandowski ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Choc na poważnie - z tej dwójki, moim zdaniem, drożej z naszej ligi pójdzie i tak Robert. element - postawa Wisły ma wielki wpływ na zainteresowanie Marcelo! Ze słabą Wisła nie pokaże się w Europie. I dobrze to rozumiesz (vide pierwszy post i fragment o Kirmie na Mundialu), nie rozumiem zatem czemu tu podważasz moją opinie...
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.01.2010 o godz. 00:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Bo być on sam robił na prawdę dużo, grał o kilka klas lepiej od reszty i nie mozna spoglądać na niego i jego umiejętności poprzez pryzmat reszty. Bo ktoś tam pisał że jak mają dać tyle i tyle za niego skoro Wisła dała dupy tu i tam. Ale może on nie dał dupy i był na tle reszty chłopem z innej bajki, ot co. Co nie zmienia faktu że przechodząc tego typu Lewatywę może pokazać się szerszej publiczności. Tak jak piszesz "zainteresowanie..." a nie "ocena jego umiejętności" bo równie dobrze może pokazać dużą klasę w przegranym meczu i taką samą w wygranym. Super się zaprezentować na tle Levadii i o dziwo równie dobrze na tle przykładowo Werderu Brema. Tu już piję do tych od oceniania go poprzez pryzmat wyników całego zespołu. Pisząc o Kirmie miałem na myśli opcję pokazania się szerszej publiczności bo akurat on od nas będzie na MŚ, a pisząc o Maurycym chodziło mi o to żeby go nie oceniać na tle reszty i wyników. @ felipe napisał(a):
Tym bardziej że on nie pokazuje całej swojej siły.. robi tyle ile w zupełności starcza na Polską ligę.. Dlatego poczekajmy do końca sezonu i wypuśćmy na puchary. Licząc że zajdziemy dalej niż ostatnio ![]()
Ostatnio edytowane przez element : 08.01.2010 o godz. 00:35.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|