The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2010, 19:33
http://www.wisla-online.pl/news/agen...-niemczech-789
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 07.01.2010, 19:34
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Czy w Domzale, gdzie miał swietne statysyki miał super współpartnerów?
Wydaje mi się że Kirm musiał się zgrać z zespołem, widać to było po końcowce rundy gdzie było dużo lepiej, dlatego myślę że na wiosnę to będzie prawdziwe wzmocnienie na skrzydle. Mam nadzieje ze nie odejdzie. To samo z Marcelo wolałbym zeby nie odchodził tylko dlatego że brakuje pieniędzy na transfery. Wole pewnego Marcelo w składzie niż dwóch czy trzech grajków którzy bedą niewiadomą.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2010, 19:41
nie umiemy też pozyskiwać odpowiednich zawodników. Zna ktoś ogólną historie zawodnika tj Ediur Gudjohnsen? najpeirw miał mała przygodę w PSV po czym wrócił do swojego macierzystego klubu Reykjavik. Nastepnie przeszedł na zasadzie wolnego transferu ( bo w Islandii - jakby to powiedzieć- kluby idą piłkarzom na rekę i nie blokują transferów) do Boltonu gdzie zabłyszczał i jego wartość poszła diametralnie w górę m.in. dlatego też, że stał się gwiazdą swojej reprezentacji. Zobaczcie sobie na którym miejscu jest reprezentacja Islandii u21 w swojej grupie w eliminacjach ME. Porównajcie sobie ceny zawodników u21 Islandia-Polska. Polacy są 3-4 razy drożsi a czy poziom mają wyższy?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.01.2010, 20:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z Marcelo to jest tak jak wiekszosc juz tu zauważyła czyli mamy na jego miejsce zabezpieczenie,i jestemy na to gotowi.

Cleber to bedzie napewno dobry zastepca ,i wniesie nawet jeszce wiecej spokoju do defensywy.To nie bedzie tak ze Wisła sie kończy bo odchodzi "najwieksza gwiazda" jak to ostatnio wyczytałem....bzdura...odchodzi wspanialy zawodnik ale na jego miejsce jest bardzo doswiadczony stoper ,i do tego 100% profesjonalista.Wzor dla pilkarzy na boisku i pozanim.

Ale tez mysle ze Marcelo jakos wcale jesli by zostal -to to nie bedzie dla niego kara- wrecz przeciwnie byl przeciez publikowany niedawno wywiad w ktorym jasno mowi ze chce zdobyc Mistrzostowo z Wisla,a jak bedzie jakas ofera to taka zeby satysfakcjonowala zarowno jego jak i WIsle.Nie robmy z niego manier panienki jak swego czasu Stilic ,a z Wisly wieziena dla niego i tą ktora mu blokuje kariere,bo jeszcze ją napewno zrobi.

niby się zgadzam...ale pamiętajmy Wojtas, że Cleber przed odejściem z Wisły nie grał już tak dobrze. A Marcelo wyrósł nam na nie tylko ostoję defensywy, ale również jednego z najskuteczniejszych zawodników. Poza tym, jest młody, pewnie będzie się nadal rozwijał. Dla mnie to jest piłkarz, jakiego dawno nie było w polskiej lidze. Ostatnim był chyba Uche.
Dodatkowo mam wrażenie że Marcelo buduje atmosferę w drużynie. Jak przychodził do Wisły, grał dobrze, ale był taki jakby miękki...ale teraz widać że nabrał charakteru, nie tylko na boisku, ale także poza nim.

jak już kiedyś pisałem, zamiast wzmocnień chciałbym utrzymania obecnej kadry + powrotu do zdrowia kontuzjowanych(z tym niestety nie mamy pewności) .

Jeśli już mielibyśmy teraz sprzedać Marcelo, to za kwotę 2,5 - 3 mln E + kwotę od następnego transferu. Np. 15 -20%. Mam wrażenie że kiedyś Brazylijczyk zagra w naprawdę solidnym zachodnim klubie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.01.2010, 21:09
Kirm na celowniku Olimpiakos?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.01.2010, 21:09
WioReXXX dlaczego Krim nieudany? poczekajmy do końca sezonu i wtedy ocenimy ok?Skreślasz go zaledwie po pół sezonu,dajmy mu szanse.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2010, 21:17
donecki napisał(a):Wyświetl post
Kirm na celowniku Olimpiakos?
brednie. wiadomo, że jego sprzedaż teraz jest bezsensowna. w tej rundzie powinien być skuteczniejszy, bo trochę się ograł w zespole a po MŚ jego cena wzrośnie. chyba, że od razu ktoś za niego wyłoży przynajmniej 2,5mln euro
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.01.2010, 21:24
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Alvarez (...) (za totalne grosze)
Dziennik Polski albo GK pisały, że wykupienie Alvareza pod koniec obecnego sezonu będzie kosztowało 400 tys. €. Totalnymi groszami bym tego nie nazwał, choć cena przystępna.

Markus,

lepszej ceny za Marcelo raczej już nie da się uzyskać. Z Wisły nie ma szans na transfer do czołowego zachodniego klubu z Anglii, Niemiec czy Hiszpanii. A tylko takie zapłacą więcej niż 2 mln € za stopera. Teraz na Marcelo są chętni, bo widać w nim potencjał. Taki Hannover gotów go kupić na takiej samej zasadzie, jakiej zrobiła to Wisła. Czyli licząc, że chłopak się jeszcze rozwinie i wtedy odsprzedadzą go z zyskiem. Ale do tego Marcelo potrzebuje regularnej gry w lidze lepszej niż polska.

Za rok raczej nie będzie już postrzegany jako zawodnik perspektywiczny, ale raczej jako zawodnik ukształtowany. Cena piłkarza nie wzrośnie, raczej wręcz na odwrót. Ja nie mówię, że trzeba zawodnika sprzedawać na siłę. Ale jeśli polityka transferowa ma wyglądać w ten sposób, to to ma sens. Sprowadzamy utalentowaną młodzież z Brazylii, ogrywamy ją w Polsce i odsprzedajemy z zyskiem na Zachód.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 07.01.2010 o godz. 21:31.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2010, 21:34
A co z transferem Brożka do Zenithu,podobno robili mu tam miejsce

Za Marcelo 1 mln euro to będzie dobry pieniądz.Nie będzie można narzekać. Więcej chyba nie zapłacą. Nie zagrał przecież w żadnym poważnym meczu,no nie licząc jego epizodu z TT więc kto oszaleje i da 2 mln plus prowizja dla menago i kontrakt?. Flamengista ma racje,sprzedać teraz,bo po kolejnej wtopie z Levadią to nikt podobnych pieniędzy jak teraz za Marcelo nie będzie chciał dać. Tak samo trzeba było Brożka od razu sprzedawać jak zaczął trafiać do bramki. Teraz będziemy wyczekiwać niemalże jak cudu gdy znów coś prosto zacznie kopać. To są gracze z LP,tutaj zawsze zdarzy się komuś jeden sezon niewiarygodny(Zieńczuk,Stilić,Matusiak,Piechna,Sik ora,Niedzielan,Brożek,) i wtedy trzeba sprzedawać takiego jegomościa bez dwóch zdań. Jeździć, zachwalać,kit wciskać,że on tak może cały czasbo przecież bądźmy szczerzy, to są marni kopacze i jakikolwiek przejaw techniki,skuteczności, przeglądu pola należy natychmiast spieniężać.

A Wy byście dali za 20 letniego argentyńskiego ligowca z Węgier,Słowacji 2 mln euro?Mówimy o obrońcy!
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.01.2010 o godz. 21:53.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 07.01.2010, 22:01
1mln euro? opanujcie się, często mnie śmieszą wasze pseudoeksperckie opinie ale czasem przesadzanie... Myślenie nie boli na prawde. Zarządzający wisły byli by naprawde idiotami jakby sprzedali Marcelo za 1 mln euro jak można tego nie widzieć ale na szczęście nie są, Wilczek wyraznie powiedział że nie sprzedadzą Marcelo jeśli się nie pojawi bardzo dobra oferta, a Skorża pewnie w tej spraweie się z nim zgadza.

Jak się nie ma nic niegłupiego do napisania to lepiej nic nie pisać.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 07.01.2010, 22:07
Jak go za tyle nie kupią to bedzie niezły kabaret http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...iku_Wisly.html
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.01.2010, 22:15
pismaki fajnie wymyślają. Olympiakos przegrał ostatnio 1:2 z AEK Ateny i już sobie wymyślili, że potrzebują Kirma
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.01.2010, 22:38
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
pismaki fajnie wymyślają. Olympiakos przegrał ostatnio 1:2 z AEK Ateny i już sobie wymyślili, że potrzebują Kirma
już fakt sprzedał Marcelo do Olympiakosu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 07.01.2010, 22:46
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
już fakt sprzedał Marcelo do Olympiakosu
Fakt niedawno pisał, że Małecki na dniach przechodzi do West Ham United
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 07.01.2010, 22:48
Niestety, ale to prawda ;/ Kirm odejdzie z Wisły do Olympiakosu. Godzinę temu w RMFie mówili. Niestety nie dosłyszałem ceny bo akurat wtedy coś się stało z radiem i przez chwilę przestało działać xP
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.01.2010, 22:49
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Fakt niedawno pisał, że Małecki na dniach przechodzi do West Ham United
Oraz w drugą strone:
Kluivert w Wiśle, Nonda w Wiśle,Kanu w Wiśle, Appiah w Wiśle
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 07.01.2010, 22:54
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale to prawda ;/ Kirm odejdzie z Wisły do Olympiakosu. Godzinę temu w RMFie mówili. Niestety nie dosłyszałem ceny bo akurat wtedy coś się stało z radiem i przez chwilę przestało działać xP
powtórzyli tylko info, które jest w internecie. W RMF FM powiedzieli: " A. Kirm na celowniku Olympiakosu Pireus. W przyszłym tygodniu ma wpłynąć do Wisły Kraków oficjalna oferta dla słoweńskiego skrzydłowego"
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 07.01.2010, 22:59
A to przepraszam. Musiałem coś źle usłyszeć. Mam nadzieję, że Krim zostanie z nami i wiosną pokarze swoje maksymalne możliwości
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2010, 23:02
Valdaer napisał(a):Wyświetl post
1mln euro? opanujcie się, często mnie śmieszą wasze pseudoeksperckie opinie ale czasem przesadzanie... Myślenie nie boli na prawde.

Jak się nie ma nic niegłupiego do napisania to lepiej nic nie pisać.
Nie boli,więc pomyśl,że tyle dostaniesz za zawodnika ile ktoś ci da a nie tyle ile ty sobie żądasz czy napiszesz. Rynek wszytko weryfikuje,rynek.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.01.2010, 23:04
1-2 miliony Euro za Marcelo? Jaja sobie robicie, przecież to śmieszne pieniądze za takiego zawodnika.

Minimum 3 miliony Euro to właściwa cena. Poza tym według mnie można go sprzedać, ale najwcześniej 31 sierpnia 2010 roku.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2010, 23:15
element napisał(a):Wyświetl post

A za Marcelo nie 3 tylko 5 mln euro i ****. Nie pasuje to won. Nie może tak być że my go za 3 mln euro, a następni po pół roku za 15. Z takim rozumowaniem każdy będzie nas w chuja robił, bo Polska, bo to, bo sramto.
Skończyć z takim myśleniem. To na dziś dzień najlepszy grajek w Ekstraklasie... Brazylijczyk.. 22 lata... super warunki... torpeda w polu karnym.. dokończyć sezon i puścić go w obieg na puchary. Cena wzrośnie.
Jak było już mówione - możemy krzyczeń i "pińcet" milionów za Marcelo, ale to rynek decyduje...Co z tego, że jest najlepszy w ekstraklasie? w C-klasie tez jest ktos najlepszy. W II lidze tez, w Primera Division itd.

Powiedz szczerze - cóż takiego się poprawiło od lipca/sierpnia, że mogę zakładać, że taki blamaż jak ten z Levadia sie nie powtórzy?
Bo ja od tamtej pory widziałem dupe z Lechem, dupe z Legią, dupe z Cracovią, czyli z dosłownie każdym rywalem, któremu choć trochę się chciało i który rozpracował taktyke Skorży "wyp****dol na Brożka i jazda!". Szalał w tych meczach Marcelo ze ma takie miliony euro kosztować ?

Jestesmy podrzędnym europejskim klubem, nie stać nas na wyśmiewanie ofert 2-3 mln ! ZA STOPERA
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2010, 23:22
A kogo my sobie za te 3 mln możemy kupić? Chyba Sadloka i Sobiecha i to jak dobrze pójdzie... Te 3 mln to śmiesznie mało, zważywszy jakie pieniądze my sami uzyskaliśmy za takich ludzi jak: Gorawski, Jop, Dudka i ile żąda się w ówczesnym świecie za takie drewno jak wymienieni przeze mnie zawodnicy Ruchu czy chociażby Glik i Jodłowiec. Pozdrawiam

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 07.01.2010, 23:25
W Poniedzialek wiele sie wyjasni zbiera sie rada zarzad trener http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...a_Cupiala.html
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.01.2010, 23:27
Z dwoch mozliwych tranferow Kirm Marcelo wolalbym zeby to wlasnie odszedl Marcelo. Zastepstwo za Marcelo mamy natomiast za Kirma moze byc znacznie, znacznie ciezej znalezc zastepstwo, tym bardziej ze moim zdaniem Andraz w naszym zespole jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa i bedziemy mieli z niego bardzo duzo pozytku w rundzie wiosennej to raz a dwa, z tej dwojki na MS jedzie wlasnie Sloweniec bo raczej watpie by Marcelo pojechal do RPA z reprezentacja Brazylii. A dzieki temu wartosc podstawowego gracza reprezentacji Slowenii wzrosnie bardzo.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 07.01.2010, 23:27
duce! napisał(a):Wyświetl post
A kogo my sobie za te 3 mln możemy kupić? Chyba Sadloka i Sobiecha i to jak dobrze pójdzie... Te 3 mln to śmiesznie mało zważywszy jakie pieniądze my sami uzyskaliśmy za takich ludzi jak Gorawski, Jop, Dudka i ile żąda się w ówczesnym świecie za takie drewno jak wymienieni przeze mnie zawodnicy Ruchu czy chociażby Glik i Jodłowiec. Pozdrawiam
Niszczycie
Krótko - a to na naszej lidze świat się kończy?

Lech za "grosze" ściaga piłkarza który kiwał graczy Juventusu, Angoli jakiś tam itd. Da się, uwierz.

A i daleko szukać - MArcelo, Kirm...
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2010, 23:38
felipe napisał(a):Wyświetl post
Niszczycie
Krótko - a to na naszej lidze świat się kończy?

Lech za "grosze" ściaga piłkarza który kiwał graczy Juventusu, Angoli jakiś tam itd. Da się, uwierz.

A i daleko szukać - MArcelo, Kirm...
Chyba nie muszę przypominać ile Lech wydał na piłkarzy kupowanych wręcz na kilogramy w ciągu ostatnich lat, którzy raczej wybitni nie są, a i tani nie byli (także w utrzymaniu). Nie chcę generalizować bo mój poprzedni post dotyczył twojego stwierdzenia o prawach rynku. Trzymając się tej terminologii to potraktuj Marcelo jako inwestycję. Jeżeli rzeczywiście teraz nie znajdzie się nikt kto wyłoży satysfakcjonujące Wisłę pieniądze, nic nie stoi na przeszkodzie aby zdobył on jeszcze trochę bramek, popisał się wspaniałą grą w obronie czy dołożył być może nie wiele warty, kolejny tytuł mistrzowski by na końcu sezonu karuzela zaczęła kręcić się od nowa.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 07.01.2010, 23:56
element napisał(a):Wyświetl post
Ale co to ma wspólnego z Marcelo?
Co kogo obchodzi Skorża, jego taktyka, Wisła, Levadia i ich wyniki.
Skupiają się na Marcelo i on jest ich centrum zainteresowań.
Liga w jakiej gra też mnie nie przekonuje bo każdy poważny scout itd ogląda go na żywo i choćby to był mecz w lidze Polskiej może zauważyć że typ przewyższa ten poziom o kilka klas. Koniec kropka.
Ok, nie wyjasniłem precyzyjnie...
Chodziło mi o to, że jest spore prawdopodobieństwo, że blamaż z Levadia przypadkiem nei był i podobnego typu historie mozemy przeżywać za pół roku. Skąd zatem pewność, że wartość Marcelo będzie stale rosła?
Równie dobrze może powtórzyć się kazus Brożka - szczyt formy, oferty, "jeszcze pół roku, hej Brozio jeszcze pół roku" z trybun... i koniec, kontuzja, nie wiadomo jak to się dalej potoczy...

Jaki ma to związek z naszym Brazylijczykiem? Ano taki, że ew oferta 2-3 mln euro (zakładając ze jest) może już sie nie powtórzyć, a są to dla nas zbyt wielkie pieniądze by nimi gardzić. Też wolałbym go pchnąc za 5 mln jakims cudem, ale powtarzam - to jest polska liga, to jest nieopierzony w Europie kopacz, to wreszcie jest obrońca! A naprawdę istenieje wyraźna zależność ceny od pozycji na boisku.
Druga sprawa jeszcze - jeśli ktos go chciał oglądać na żywo to nie jeździł po Wodzisławiach, tylko wybrał sie na puchary, ew. na jakiś "szlagier". A co tam się działo wiemy i Marcelo wyjatkiem nie był.

Cytat:
Nie wiem jak duce! ale nie ja tego nie łykam. Zresztą ktoś z Amiki na zapisie wideo sekundę się motał po pytaniu o tego typa. 300 tyś czy ile oni tam niby dali za niego to po mojemu blef. Ale mniejsza oto.

Trzeba skończyć z myśleniem bo Polska liga to za marne ochłapy, a potem przyglądać się jak go opierdalają za 5x razy większy hajs. Poza tym powtarzam że typ gra w Polskiej lidze, ale nie jest Polakiem, ma całkowicie inną mentalność, charakter i nastawienie do swojej roboty. Zaznaczam to po raz enty bo niektórzy upierają się ze skoro Polak to opchnąć za złotówkę.
Pożyjemy zobaczymy, może i blef (choć w jakim ew celu szczerze nie mam pojęcia?). A swoją drogą nawet jakby dali i 1 mln to czy nie warto za gracza z takimi realnymi osiągami w europie? Mając nie tak dawno opchniętego Murawskiego za 3 mln? Gdyby u nas Małecki strzelił Juventusowi zebrałoby się grono domagajace się min 10 mln za transfer.

Duce! - rozumiem o co ci chodzi, jest jednak jeden problem - po Levadii w kasie brakło ponoć 2 mln euro... Z biletów w Sosnowcu ich nie zbiorą.
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.01.2010 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.01.2010, 00:03
Ok, nie wyjasniłem precyzyjnie...
Chodziło mi o to, że jest spore prawdopodobieństwo, że blamaż z Levadia przypadkiem nei był i podobnego typu historie mozemy przeżywać za pół roku. Skąd zatem pewność, że wartość Marcelo będzie stale rosła?
Równie dobrze może powtórzyć się kazus Brożka - szczyt formy, oferty, "jeszcze pół roku, hej Brozio jeszcze pół roku" z trybun... i koniec, kontuzja, nie wiadomo jak to się dalej potoczy...

Jaki ma to związek z naszym Brazylijczykiem? Ano taki, że ew oferta 2-3 mln euro (zakładając ze jest) może już sie nie powtórzyć, a są to dla nas zbyt wielkie pieniądze by nimi gardzić. Też wolałbym go pchnąc za 5 mln jakims cudem, ale powtarzam - to jest polska liga, to jest nieopierzony w Europie kopacz, to wreszcie jest obrońca! A naprawdę istenieje wyraźna zależność ceny od pozycji na boisku.
Druga sprawa jeszcze - jeśli ktos go chciał oglądać na żywo to nie jeździł po Wodzisławiach, tylko wybrał sie na puchary, ew. na jakiś "szlagier". A co tam się działo wiemy i Marcelo wyjatkiem nie był.

Pożyjemy zobaczymy, może i blef (choć w jakim ew celu szczerze nie mam pojęcia?). A swoją drogą nawet jakby dali i 1 mln to czy nie warto za gracza z takimi realnymi osiągami w europie? Mając nie tak dawno opchniętego Murawskiego za 3 mln? Gdyby u nas Małecki strzelił Juventusowi zebrałoby się grono domagajace się min 10 mln za transfer.

Duce! - rozumiem o co ci chodzi, jest jednak jeden problem - po Levadii w kasie brakło ponoć 2 mln euro... Z biletów w Sosnowcu ich nie zbiorą.

Tia już za jednego chcą 7 milionów a zwie się Rober 7 milionów euro Lewandowski
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 08.01.2010, 00:06
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tia już za jednego chcą 7 milionów a zwie się Rober 7 milionów euro Lewandowski
Wolno im, tak samo nam 5 mln za Marcelo

Choc na poważnie - z tej dwójki, moim zdaniem, drożej z naszej ligi pójdzie i tak Robert.

element - postawa Wisły ma wielki wpływ na zainteresowanie Marcelo! Ze słabą Wisła nie pokaże się w Europie. I dobrze to rozumiesz (vide pierwszy post i fragment o Kirmie na Mundialu), nie rozumiem zatem czemu tu podważasz moją opinie...
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.01.2010 o godz. 00:10.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2010, 00:15

element - postawa Wisły ma wielki wpływ na zainteresowanie Marcelo! Ze słabą Wisła nie pokaże się w Europie. I dobrze to rozumiesz (vide pierwszy post i fragment o Kirmie na Mundialu), nie rozumiem zatem czemu tu podważasz moją opinie...
Rozchodzi się o to że nawet jeśli nie uda się przejść tego typu Levadii to nie można oceniać grajka po tym co reszta kolegów i trener pokazali.
Bo być on sam robił na prawdę dużo, grał o kilka klas lepiej od reszty i nie mozna spoglądać na niego i jego umiejętności poprzez pryzmat reszty.
Bo ktoś tam pisał że jak mają dać tyle i tyle za niego skoro Wisła dała dupy tu i tam. Ale może on nie dał dupy i był na tle reszty chłopem z innej bajki, ot co.
Co nie zmienia faktu że przechodząc tego typu Lewatywę może pokazać się szerszej publiczności.

Tak jak piszesz "zainteresowanie..." a nie "ocena jego umiejętności" bo równie dobrze może pokazać dużą klasę w przegranym meczu i taką samą w wygranym.
Super się zaprezentować na tle Levadii i o dziwo równie dobrze na tle przykładowo Werderu Brema.
Tu już piję do tych od oceniania go poprzez pryzmat wyników całego zespołu.

Pisząc o Kirmie miałem na myśli opcję pokazania się szerszej publiczności bo akurat on od nas będzie na MŚ, a pisząc o Maurycym chodziło mi o to żeby go nie oceniać na tle reszty i wyników.

@

felipe napisał(a):
Ocenianie przez pryzmat poziomu ligi /wynikow klubu / jest czyms normalnym i powszechnym.
A sęk właśnie w tym że Marcelo bije na łeb resztę zawodników w naszej lidze. Dlatego głupio go oceniać na tle naszej ligi / zespołów itd.. tyle.
Tym bardziej że on nie pokazuje całej swojej siły.. robi tyle ile w zupełności starcza na Polską ligę..
Dlatego poczekajmy do końca sezonu i wypuśćmy na puchary. Licząc że zajdziemy dalej niż ostatnio
Ostatnio edytowane przez element : 08.01.2010 o godz. 00:35.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów