The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2010, 18:36
Gdy Adam Nawałka wystawiał go na lewej obronie, to specjalnie przyjechał do klubu z tłumaczem, by jasno dać do zrozumienia, że na tej pozycji nie zamierza grać. Zdania na ten temat nie zmienił, choć w Tiereku występował jako... ofensywny pomocnik.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._na_lata_.html

Osobiscie nie wiem czy to prawda nie widziałem jego meczów w Tereku.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.01.2010, 21:56
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Nie róbcie z Clebera pomocnika! To jest obrońca, przede wszystkim STOPER!
Zaczynał jako napastnik
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.01.2010, 23:51
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Paulista to zawsze koło 5 bramek na sezon miał, do tego 2x więcej asyst i był czołowym wlasnie zawodnikiem w klasyfikacji kanadyjskiej wiec dawał bardzo duzo dla zespołu, ale był POMOCNIKIEM a nie napastnikiem. Stawiano go na roznych pozycjach i dla mnie wszędzie spisywał sie bardzo dobrze, środek, bok pomocy, cofniety napastnik, szło mu rozgrywanie, miał ładne dośrodkowania, dobre podania, choc duzo strat, ale to wynikało z ryzyka jakie podejmuje, mial chyba najlepszy drybling, moze tylko Błaszczu był od niego w tym lepszy. Takiego zawodnika zawsze bede żalować, Cwielonga nie, bo prawie nic nam do gry nie wnosi, oprocz czasem jakiejs szybciej szarży. a Paulista (mecz z GKSem chyba w 2006) potrafił przebiec pół boiska na pełnej parze i skonczyc to ładnym golem.

Bardzo lubie takich ofensywnych graczy.

hehe tez zapamiatałem ten super rajd Jasia ,i bramki z Bazylea i Amiką.

Tacy "jezdzcy" bez glowy sa potrzebni w zespole bo robią gre do przodu i zawsze cos sie dzieje.przynajmniej jest bardziej widowskowo.

Natomiast porowanac Jaśka do Cwielonga troche trudno,Jasiu w kazdym elemencie byl lepszy ,i nie mial tylu flustrukacych strat i pudeł gdzie pownien strzelic gola.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2010, 10:44
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Gdy Adam Nawałka wystawiał go na lewej obronie, to specjalnie przyjechał do klubu z tłumaczem, by jasno dać do zrozumienia, że na tej pozycji nie zamierza grać. Zdania na ten temat nie zmienił, choć w Tiereku występował jako... ofensywny pomocnik.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._na_lata_.html

Osobiscie nie wiem czy to prawda nie widziałem jego meczów w Tereku.
z tego co pamiętam to na początku swojej przygody w Rosji, grywał na pozycji ofensywnego pomocnika czego owocem była bramka i asysta
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.01.2010, 11:25
Moze przestawmy cały system na odwrót....
Cleber ofensywny pomocnik,Marcelo z Głową atak,skrzydła Piotr Brozek i Alvares.....
Takim tokiem myslenia to Pawełek w podstawówce grał na skrzydle ,moze by tak spróbował )
Z pustego Salomon nie naleje..
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.01.2010 o godz. 11:49.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.01.2010, 09:11
mam dla was prośbe pomóżcie Marcelo w głosowaniu na najlepszego stopera ligi na stronie goool.pl.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2010, 14:22
"Łukasz Garguła przeszedł w Łodzi kolejną operację kolana. Teraz zawodnika "Białej Gwiazdy" czeka rehabilitacja. Najważniejsze będą w niej najbliższe dwa tygodnie. Po nich piłkarz dowie się, kiedy będzie mógł wrócić na boisko. Być może już wiosną." cytat z 23.12
te dwa tygodnie to jakos do dwoch dni sie koncza wie ktos moze cos wiecej jak wyglada z nim sprawa?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.01.2010, 17:05
Czy uda się Gargułę postawić na nogi już w nadchodzącej rundzie ?
Z tego co pamiętam nie było ingerencji w więzadła...
Może na końcówkę sezonu ?
..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.01.2010, 20:33
damian755 napisał(a):Wyświetl post
mam dla was prośbe pomóżcie Marcelo w głosowaniu na najlepszego stopera ligi na stronie goool.pl
W głosowaniu, w którym najlepszym bramkarzem ligi został Burić, a aktualnie najwięcej głosów na środkowego obrońcę zgarnął... Pietrasiak? Dla Marcelo to ujma, że jest porównywany z kimś takim. Śmiechu warta ta cała sonda z takimi wynikami.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.01.2010, 17:08
wisla.krakow.pl napisał(a):
Choć do pierwszego dnia treningów pozostało jeszcze trochę czasu, to już teraz przy Reymonta pojawiają się kolejni piłkarze, którzy na razie indywidualnie przygotowują się do rozpoczęcia rundy wiosennej. Cieszy, że jest wśród nich także Łukasz Garguła.

Pomocnik Wisły, który pod koniec grudnia przeszedł operację kolana, intensywnie rehabilituje się z Filipem Piętą. Sam spędza też sporo czasu na basenie i siłowni. „To jest okres pozabiegowy. Pracujemy nad zakresem ruchu w kolanie, czyli wyprostem i zgięciem. Pracujemy też nad tym, żeby zmniejszyć utrzymujący się jeszcze na kolanie delikatny obrzęk” – powiada o swoich codziennych ćwiczeniach „Guła”. „Na pewno pocieszające jest to, że każdego dnia widzimy postęp” – dodaje.

Zawodnik na razie nie chce określać żadnych terminów przejścia do kolejnego etapu rehabilitacji, a tym bardziej do treningów piłkarskich. „W kolanie jest jeszcze lekkie zapalenie i w związku z tym nie da się jeszcze obiektywnie dokładnie ocenić jego stanu. Gdy zapalenie zniknie, myślę, że będziemy mogli trochę wybiec w przyszłość i ustalić, jak to będzie wyglądało. Na tą chwilę jednak unikamy konkretnych deklaracji i terminów” – powiedział Garguła.

Garguła wraca do zdrowia
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.01.2010, 17:16
Z reguły jestem optymistą, ale tym swoim "wracaniem do zdrowia" zaczyna mi kogoś przypominać...

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 07.01.2010, 18:51
Cytat:
Na tą chwilę jednak unikamy konkretnych deklaracji i terminów”
– powiedział Garguła.

skoro nie ma konkretow ,to to tylko jakis promyczek nadzieji.

dzis lepiej ,jutro gorzej...pojutrze ,,,kto wie

nie ma co sie podpalac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.01.2010, 18:58
myślałem, że uwolniliśmy się od tego pecha który nas ostatnio prześladował(czyt. Dawidowski), ale niestety Garguła rozwiał moje nadzieje na lepsze jutro
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.01.2010, 12:29
Wasilewski i Garguła idą do sądu
Cytat:
Adwokat Marcina Wasilewskiego (30 l.) kompletuje dokumentację, aby podać do sądu Axela Witsela, którego brutalny faul zahamował karierę Polaka. Menedżer Łukasza Garguły już wysłał do niemieckiej kancelarii prawnej papiery przeciw doktorowi Volkerowi Fassowi, bo ten zostawił w trakcie operacji kawałek igły w kolanie piłkarza Wisły - czytamy w "Super Expressie".
Już wkrótce możemy być świadkami polskich piłkarskich procesów stulecia.

Super Express/onet.pl

P.s wiem, że Wasyl nie jest naszym piłkarzem ale razem napisali to
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 08.01.2010 o godz. 12:32.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.01.2010, 12:44
No i dalej nie wiadomo po co była druga operacja Garguły i co ona zmieniła, skoro pozostawiono igłę i nie ingerowano w więzadła. Bo, żeby zrobić punkcję to chyba nie trzeba jechać do mistrza świata w operacjach nóg+ rehabilitować się Bóg wie ile...
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.01.2010, 13:18
Ta druga operacja była po to, na moje oko, żeby sprawdzić co dolega Gargule. On narzekał, że wciąż go boli noga i zachodziło podejrzenie, że Fass coś źle zrobił na operacji z więzadłami i piłkarz przez to nie mógł swobodnie zginać kolana. Do tego doszły informacje o igle itd.

Więc zrobiono mu drugi zabieg w Łodzi, po którym stwierdzono, że jeśli chodzi o sprawę dotyczącą więzadeł właściwie wszystko jest tak jak należy, a igła zostawiona w nodze nie przeszkadza, ani nie zagraża w niczym. Więc tak naprawdę okazało się, że ten drugi zabieg był w praktyce niepotrzebny, ale tego przed nim nikt nie wiedział. Trochę mu chyba tylko podczyszczono to kolano - a teraz pozostaje czekać co to z Gargułą będzie, boje się, że co jakiś czas będzie się nam rozkładał, aż mu po raz kolejny to kolano pójdzie na amen.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.01.2010, 16:29
Panie Dudi ile można pisać że to nie była operacja bo nie musiała być tylko zabieg celem którego było pozbycie się płynu zalegającego w kolanie. Dodatkowo coś tam porobili żeby wyprost kolana poprawić...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 08.01.2010, 16:48
Tak, słyszałem takie tłumaczenia. Pozbycie się płynu w kolanie można wykonać sobie u pierwszego lepszego wiejskiego znachora bez konieczności przechodzenia później wielomiesięcznej rehabilitacji. No i skoro wyszło na Fassa (bo chyba tak należy finał tej sprawy rozumieć- igła niczemu nie przeszkadza, więzadła całe), to dlaczego Garguła rzekomo podaje go do sądu i oskarża o zjebanie tej operacji? Jak dla mnie cała ta sprawa śmierdzi.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.01.2010, 17:24
Bo chyba nie uważasz, że igła w kolanie to normalny "efekt" operacji ?! Obojętne czy w efekcie pozostawienia tej igły ona czemuś przeszkadza czy nie ... Nie miała prawa tam zostać.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.01.2010, 18:07
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Tak, słyszałem takie tłumaczenia. Pozbycie się płynu w kolanie można wykonać sobie u pierwszego lepszego wiejskiego znachora bez konieczności przechodzenia później wielomiesięcznej rehabilitacji. No i skoro wyszło na Fassa (bo chyba tak należy finał tej sprawy rozumieć- igła niczemu nie przeszkadza, więzadła całe), to dlaczego Garguła rzekomo podaje go do sądu i oskarża o zjebanie tej operacji? Jak dla mnie cała ta sprawa śmierdzi.
To że tak twierdzi ten lekarz którego reputacja bardzo sie zachwiała nie znaczy że igła w kolanie a naprawde kawałek tej igły w niczym nie przeszkadza. Igła to igła ciało obce i napewno zagraża ,moze okazało sie po przeswietleniach że nie dotyka mięsni i scięgien w trakcie ruchu ale jak on sobie to wyobrażal że zostanie tam na zawsze? A może wyciagnie ją jak mówił za dwa lata? Za dwa lata igła będzie musiała byc wyciągnieta operacyjnie bo napewno zarosnie tkanką ,jesli oczywiście wczesniej nie stanie sie coś gorszego bo organizm nie trawi ciał obcych.Pewnie nie obejdzie sie bez artroskopii.
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 08.01.2010 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.01.2010, 21:25
Trochę o przygotowaniach i stadionie http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...adan,id,t.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.01.2010, 12:01
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
bo ta operacja polega na wyczyszczeniu stawu kolanowego, a nastepnie rekonstrukcji wiezadla krzyzowego.
A nie "pozostawienia igły w kolanie"
ja rozumiem, ze mogl sie bać ze kiedyś Garguła trafi do Namibii do wiezienia, i tylko dzieki tej super ukrytej igle będzie mógł się wydostać, jednakże igła opoznia rehabilitacje i pelny powrot do zdrowia.
A kazdy dzien, to pieniadze.
Na miejscu Garguły zachowałbym sie tak samo jak on.Nikt kto nie mial tej operacji nie zrozumie jak moze czlowieka w****iac mozolna rehabilitacja, a do tego jak ja trzeba powtórzyć, to juz sie czlowiekowi zyc odechciewa.
A płyn z kolana to na izbie przyjec kazdy lekarz ściąga.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.01.2010, 20:09
Z kolegami nie biegał także Paweł Brożek, który ciągle zmaga się z bólem pachwiny. "Brozio" wciąż ćwiczy tylko indywidualnie.
Paweł Brożek to z pachwina ma już problemy jakiś czas, to się chyba ciągnie od listopada albo wczesniej ;/
Lekarze z naszego klubu zadecydowali ze dla niego będzie najlepsze leczenie zachowawcze. Żeby znowu nie wyszlo ze do rundy wiosennej nie bedzie optymalnie przygotowany ;/

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 11.01.2010, 23:20
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Z kolegami nie biegał także Paweł Brożek, który ciągle zmaga się z bólem pachwiny. "Brozio" wciąż ćwiczy tylko indywidualnie.
Paweł Brożek to z pachwina ma już problemy jakiś czas, to się chyba ciągnie od listopada albo wczesniej ;/
Lekarze z naszego klubu zadecydowali ze dla niego będzie najlepsze leczenie zachowawcze. Żeby znowu nie wyszlo ze do rundy wiosennej nie bedzie optymalnie przygotowany ;/

Lekarzy u nas to powinni zaczac rozliczac i niech sie wezma do pracy ,bo od roku co czytam to Brozek ma ciagle cos z tymi pachwinami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.01.2010, 11:48
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Lekarzy u nas to powinni zaczac rozliczac i niech sie wezma do pracy ,bo od roku co czytam to Brozek ma ciagle cos z tymi pachwinami.
Praktycznie od kontuzji z meczu z Bełchatowem (marzec 2009) Brożek nie odzyskał pełnej sprawności. Pamiętam, że na początku obawiano się nawet jego półrocznej pauzy w grze, ale w końcu stwierdzono, że operacja nie jest konieczna i wrócił do gry stosunkowo szybko. Nie wiem, czy to jeszcze pokłosie tamtego urazu, czy innego, ale w grze Brozia nie ma już tego charakterystycznego "zrywu" i dynamiki. Przed przerwą zimową mówiło się, że Paweł ma się odbudować i powinno wyglądać to wszystko lepiej. Przed przerwą między rozgrywkami w zeszłym roku również się tak mówiło, a efektów nie było. Teraz ta informacja o problemach z pachwiną. Nie wygląda to dobrze. Normalnie zaproponowałbym wysłanie Brożka na jakieś zagraniczne konsultacje do lekarza z europejską renomą, ale jak pokazuje przykład Garguły nawet to nie daje pewności, że diagnoza i leczenie będą lepszej jakości.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.01.2010, 14:17
Moze zaczynam panikowac, ale obawiam sie, ze absencja w przygotowaniach moze znowu zaskutkowac permanentnym brakiem formy Brozka do tego stopnia, ze proste przyjecie czy kopniecie pilki bedzie dla niego stanowilo taka trudnosc jak dla normalnego czlowieka przejscie po cienkiej linie zawieszonej miedzy dachami wiezowcow.
On po prostu wyglada mi na typ zawodnika, ktory musi caly czas grac/trenowac aby myslec o dobrej formie. W przeszlosci jeszcze za czasow Petrescu, dluzsza przerwa w grze spowodowana kontuzja, rowniez doprowadzila do tego, ze po powrocie, Pawel juz do samego konca sezonu nie bardzo wygladal na kogos kto umie grac w pilke. Pozyskanie napastnika to w tej chwili priorytet najwyzszej rangi. Na pewno pomogloby to rowniez samemu Brozkowi, z ktorego w koncu zeszloby czesc presji jaka na nim spoczywa.
Nie mozna w kolo liczyc na to, ze Brozek w pojedynke upora sie z problemem skutecznosci, tak samo jak nie ma gwarancji, ze w razie gdyby jego niedyspozycja mocno sie przeciagala, obowiazki strzeleckie kolejny raz przejmie po nim Marcelo, chociaz zycze mu aby zostal pierwszym w historii ligi krolem strzelcow grajacym na pozycj stopera
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 12.01.2010, 14:30
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
To że tak twierdzi ten lekarz którego reputacja bardzo sie zachwiała nie znaczy że igła w kolanie a naprawde kawałek tej igły w niczym nie przeszkadza. Igła to igła ciało obce i napewno zagraża ,moze okazało sie po przeswietleniach że nie dotyka mięsni i scięgien w trakcie ruchu ale jak on sobie to wyobrażal że zostanie tam na zawsze? A może wyciagnie ją jak mówił za dwa lata? Za dwa lata igła będzie musiała byc wyciągnieta operacyjnie bo napewno zarosnie tkanką ,jesli oczywiście wczesniej nie stanie sie coś gorszego bo organizm nie trawi ciał obcych.Pewnie nie obejdzie sie bez artroskopii.
Przecież tą igłę zostawiono, więc po co tyle pisania z Twojej strony? I stwierdzono to po DRUGIEJ operacji, przeprowadzonej przez innego człowieka.

Cytat:
Bo chyba nie uważasz, że igła w kolanie to normalny "efekt" operacji ?! Obojętne czy w efekcie pozostawienia tej igły ona czemuś przeszkadza czy nie ... Nie miała prawa tam zostać.
Nie, igła w kolanie to nie jest normalny efekt operacji i jeśli tylko o to mają się sądzić, to ok- Garguła wygra sprawę, bo igła w tej kości jest. Pytanie tylko dlaczego Garguła musiał przejść i przeszedł kolejną operację, po której nie wiadomo kiedy wróci do treningów i gry w piłkę, skoro, staram się Wam to wytłumaczyć, bo widać, że do niektórych nie dociera, wg tego, co powiedziano o tej operacji NIC ONA NIE ZMIENIŁA, tak?! No, chyba, że rozcięcie skóry, zobaczenie igły, stwierdzenie, że w niczym ona nie przeszkadza wymaga kilku miesięcy na powrót do sprawności- wtedy nie mam pytań. Nazwijcie mnie paranoikiem, skoro dla Was to takie oczywiste, ale mi się nie chce w to wierzyć.

Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.01.2010, 17:03
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html wywiad z Małeckim niby artykuł świeży ale nie wiem czy gdzies wczesniej go nie bylo
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.01.2010, 17:34
To jest przedruk z Futbolu. I na dodatek wywiad w troche innych słowach był też w Futbol news.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.01.2010, 18:05
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
To jest przedruk z Futbolu. I na dodatek wywiad w troche innych słowach był też w Futbol news.
wlasnie tak mi sie wydawalo ze bardzo podobny wywiad czytalem jakis czas temu
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów