|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem z Cieszyna i wiem, ze legalizacja tam juz byla od dawna, teraz tylko zmienilo sie to na papierku, zaden policjant tam sie tym nigdy nie przejmowal... a w Ostravie to juz wogole Czesi moga wszystko i smieja sie z Nas, ze mamy komune
![]() ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Posiadanie narkotyków w Czechach było już legalne dużo wcześniej. Teraz jedynie doprecyzowano przepisy co do ilości posiadanych narkotyków.
Krok oczywiście, że dobry. Jeśli pozwala się ludziom pić wódkę, to nie bardzo rozumiem dlaczego zabrania się palić marihuany? Jednocześnie tym samym pozwala się na funkcjonowanie rynku mafijnego, który ze sprzedaży narkotyków czerpie potężne zyski finansowe. "Chcącemu krzywda się nie dzieje". Niech każdy ma prawo decydować o tym co dla niego jest dobre. I tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tak tylko niech sobie pala w domu a nie na ulicy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam, ze to sie przyczyni do zmniejszenia ceny grama w Polsce. Teraz odwazni będą jechać do Czech i kupować 15g na osobe i przywozić jakoś do Polski na sprzedaż. Im wiecej zioła, tym cena mniejsza.
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie jest to obojętne. I tak się nie chwycę żadnych narkotyków, no i tak jak kolega z postu nr 4 liczę, że 'legalne' to będzie tylko w domu, a nie w miejscach publicznych, no chyba, że i alkohol niskoprocentowy - piwo, również będzie można legalnie wypić na ławeczce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Aż mi się historia przypomniała.Siedzimy sobie w jednym z praskich dużych klubów ,co ciekawe znajdującym się obok komisariatu - jakaś impreza d&b była.Alkohol się leje, siwy dym , nagle wchodzi chyba z 10 policjantów, czarne uniformy, łażą , rozglądają się...myślicie że ktoś się tym przejął , zgasił dzointa ? - u nas to by było 'gleba ****a' i szukanie czy ktoś czasem nie posiada 0.1 grama.Jak się później okazało panowie szukali delikwenta co okradł jakiegoś turystę - generalnie pełna kultura.Czechy to fajny kraj - można normalnie pić na polu, nikt Cię bez powodu nie przeszukuje itp , nic dziwnego że policja ma na samochodach napis 'pomagać i chronić' i to nie jest pusty slogan.Z drugiej strony tępione jest chuligaństwo,źle zaparkowane auto ma dużą szanse wylądować na policyjnym parkingu , jest 0 tolerancji na alkohol i narkotyki za kółkiem A co do postu StelmiOriginal , ja myślę że ten cały szum w mediach spowoduje tylko to że nasi wspaniali policjanci , masowo będą się ustawiać zaraz za granicą i trzepanko - statystyki wykrywania przestępstw im pójdą w górę że hej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Moim zdaniem coś takiego jak marihuana czy oficjalne burdele powinny być legalne, popyt na to zawsze będzie, a i państwo może przytulić na tym trochę grosza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wg mnie 'troszke' przesadzili, mogli sie ograniczyc do taj marihuany.. ale nawet heroina?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
<quote>Czechy to fajny kraj - można normalnie pić na polu, nikt Cię bez powodu nie przeszukuje itp , nic dziwnego że policja ma na samochodach napis 'pomagać i chronić' i to nie jest pusty slogan.</quote>
Czyli na reprezentacji w Pradze nie byłeś... ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
przecież napisał że "tępione jest chuligaństwo"
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() niby legalnie można mieć u pepików 15 g przy sobie i 5 krzaków w domu, ale wiadomo ze w lokalach też kupić można. tyle, że nie zgodziłbym się, że to jest całkwowita legalizacja. to nie amsterdam gdzie masz legalne coffe shopy i możesz normalnie zapalić na ulicy. To jest właśnie legalizacja. W Czechach chyba zrobili dekryminalizację. Co nie zmienia faktu że decyzja na + |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Legalizacja to zalegalizowanie nielegalnej substancji, nie oznacza to że można z nij korzystac w miejscu publicznym, alkohol jest legalny, a też nie możesz go "pić na ulicy"
dekryminalizacja to moim zdaniem zniesienie odpowiedzialności karnej za substancje, za które do tej pory miałeś przesrane, ale nie o tym temat. Też sądzę że sytuacja na plus, dodam że jeszcze w Hiszpani i Rosji można posiadać marihuanę na własny użytek, nie wiem jaką ilość ale grunt że można. Europa staję się coraz bardziej liberalna jeśli chodzi o marihuanę-i dobrze wg. mnie bo jak ktoś chce zapalić to i tak zapali jego sprawa, więc czemu ma za to mieć później problemy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to jest inna inszość - nie żebym ich za te akcje bronił, szczególnie że u czeskich kibiców policja jest traktowana jak u nas.
Tyle że w życiu codziennym są o wiele mniej upierdliwi niż nasi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Panowie to kiedy do Czech jedziemy
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Wszyscy przyklaskujecie decyzji rządu czeskiego, ale zwróćcie uwagę do czego to prowadzi? Kolega nawiązał do tematu alkoholu, który pity był już wówczas, gdy nikt nie zdawał sobie sprawy, że szkodzi zdrowiu i prowadzi do patologicznych zachowań..utarło się więc picie w świadomości, kulturze i jest jak jest..Trudno już to zmienić i nawet don kichot nie pomoze. Mamy teraz XXI wiek, świadomość nieco większą, oczy szerzej otwarte, prawo w swoich rękach i wybór. Co wybierzemy, do czego chcemy dążyć? Obawiam się tylko, że dziś zalegalizujemy narkotyki "miękkie", jutro już wszystkie. Powiedzieliiśmy liberalne "A", więc musi być "B"...co bedzie tym "B"? "Jak nieskrępowana wolność - to wolność!".."Każdy powinien żyć jak chce i robić co chce"....czy nie są to bzdury? Czy do głosu nie doszła patologia i głupota, czy nie za dużo programów typu "My sweet 16 Wg. mnie w tym tępie dożyjemy kresu naszej cywilizacji i amerykańskiego, zmcdonalizowanego stylu życia. Zaleją nas Turcy, Hindusi, podbiją i zniewolą Arabi. Padli Majowie więc i to nasze na konsumpcje nastawione gówno również kresu doczeka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Mi tam wiśta wio ta ustawa bo narkotyków nie zażywam. Ale ta ustawa wg. mnie jest zła. Mogę się zgodzić jeszcze na marihuanę ale heroina, LSD ? Posiadanie jest dozwolone a produkcja i handel ? Ale wg. definicji alkohol,tytoń, narkotyki są traktowane jednakowo jako używki. Trzeba mieć własny rozum.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tyle że prawo musi przynajmniej sprawiać wrażenie w miarę sprawiedliwego. Nie może tak być że pijąc wóde wspieram budżet państwa i wszystko jest ok a jarając trawę robi się ze mnie bandziora i mam szanse trafić do pierdla.Szczególnie że społecznie alkohol jest nieporównywanie groźniejszy niż trawa Więc albo wariant a czyli wszystko delegalizujemy, albo wariant b i traktujemy najbardziej popularne używki tak samo, czyli robimy je legalne. Ja jestem za tym drugim wyjściem+ olbrzymia akcja zachęcająca ludzi(szczególnie młodych) do wybrania innej drogi niż chlanie bądź ćpanie + bardzo surowe kary za nie przestrzeganie zakazu sprzedaży używek ludziom niepełnoletnim. Szczególnie że wiemy że restrykcje nic nie dają.To na prawdę nie jest ściema że w 1 kraju w którym na każdym roku możesz legalnie kupić trawę, jej spożycie jest jedno z niższych w Europie ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wiadomo ,że nie jest to dobre i nawiązałem do tego w moim poście. Alkohol jest juz tak zakorzeniony w świadomości ludzi, że nawet nie ma co z tym walczyć, bo jest to walka z wiatrakami. Inna sprawa to narkotyki. Jesteśmy na takiem etapie, że mamy wybór. Nie można przyklaskiwać bezmózgiemu tłumowi, który ma wiele głów (i głosów) ale nie ma rozumu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|