The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2009, 01:43
No widze ze Rafał "powinnismy sobie dac sobie rady z Levadią" Jans jedzie sie szkolic,no w sumie ma co ,zwlaszcza niech podpatrzy lekcje pt "jak nie lekcewazyc przeciwnika"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.12.2009, 08:44
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No widze ze Rafał "powinnismy sobie dac sobie rady z Levadią" Jans jedzie sie szkolic,no w sumie ma co ,zwlaszcza niech podpatrzy lekcje pt "jak nie lekcewazyc przeciwnika"
Wojtas szacunek dla Ciebie bardzo dobre słowa
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.12.2009, 10:02
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Tego chyba nie da się nauczyć.
Tak czy siak facet nie potrafił rozpracować taktyki Levadii ale będzie podpatrywał rozwiązania taktyczne AuxerreJakie to słodkie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2009, 10:10
Blaszczu16 i element - uderzacie w sedno sprawy. Adwersarze Skorży - kto za niego ? Konkretnie, nazwiska ! Łatwo pisać "zmienić trenera" , "mam dość". Petrescu ? Kto pamięta jak Wisła grała kiedy on był trenerem ? To był dramat,większy niż w jakimkolwiek spotkaniu z zeszłej rundy. A w składzie był Dudka, Błaszczykowski, Baszczyński - piłkarze robiący różnice. Chyba nikt nie nazwie Błaszczykowskiego "gwiazdeczką" albo "leniem". Zdanie Błaszczykowskiego i Dudki o Petrescu zainteresowani znają. Za Kasperczakiem też tęskiono doputy, dopuki nie spalił sprawy w Zabrzu. Po Zabrzu juz o nim "krzykacze" zapomnieli, mimo że to on odnosił największe w ostatnich dekadach sukcesy z Wisłą. Gdyby nie Zabrze dziś krzycznoby: "Dawać Petresu, albo Kasperczaka". Jestem przekonany, że Petrescu teraz juz tak dobrze nie będzie szło. Byłem przeciwnikiem zwalniania Petrescu i jestem cholerycznym przeciwnikiem zwalniania Skorży, BO LEPSZEGO NIEMA, A JUŻ NAPEWNO NA LEPSZEGO NAS NIE STAĆ. Jaki jest zatem sens wykrzykiwać "zwolnić Skorżę"? Kto znający efekt częstych zmian trenerów w Wiśle wykrzykuje takie bzdety ? Pechem jest to że DRUŻYNA przegrała ważne mecze na przestzreni stosunkowo krótkiego okresu czasu. Ale za Kasperczaka było gorzej Tibilisi Valarenga z Legią na wyjazdach 4-1 i 5-1. Amica w pucharach też nas lała i z tego co pamiętam to dostaliśmy od nich 3-0. I to mio tego że nie oszukujmy się W Wiśle grali wtedy duzo lepsi niż obecnie piłkarze. Ktoś to pamięta ? Nie bo po co. Lepiej ponapierdzielać na Skorżę od tak dla zasady.
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2009, 10:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tego chyba nie da się nauczyć.
Tak czy siak facet nie potrafił rozpracować taktyki Levadii ale będzie podpatrywał rozwiązania taktyczne AuxerreJakie to słodkie.
Chyba Girondins Bordeaux.
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.12.2009, 10:34
A ja przypomnę po raz kolejny, że w tamtej rundzie lub przez jej część radziliśmy sobie bez Garguły, Sobola, Głowy, Brożka, a mimo to mamy pierwsze miejsce!! Za czasów Kasperczaka dostawał on wszystkich piłkarzy z polskiej ligi jakich chciał, teraz nie ma transferów gotówkowych, albo są gdy sprzedamy kogoś wtedy 10% idzie na nowego zawodnika. Aha i nie narzekajcie na transfery, bo niewypały zawsze się zdarzały, zdarzają i zdarzać będą, popatrzcie na Real.Jedną sprawą jest, że mają kupę pieniędzy ale policzcie sobie ile w ciągu ostatnich 2-3 lat przewinęło się u nich zawodników i ilu tak naprawdę wnosi nową jakość do zespołu, a wydali grube miliony...
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2009, 10:50
libero napisał(a):Wyświetl post
Blaszczu16 i element - uderzacie w sedno sprawy. Adwersarze Skorży - kto za niego ? Konkretnie, nazwiska ! Łatwo pisać "zmienić trenera" , "mam dość". Petrescu ? Kto pamięta jak Wisła grała kiedy on był trenerem ? To był dramat,większy niż w jakimkolwiek spotkaniu z zeszłej rundy.
Prorokami nie jesteśmy.
A z tym Petrescu to już się nie wydurniaj.
Czasem na efekty trzeba poczekać. Jak to mówią duże lody dłużej się kręci.

Nazywanie Maćka Skorży pseudotrenerem też jest według mnie co najmniej nie na miejscu.
Trochę więcej szacunku

Co do Janasa i przytoczonych cytatów to nieźle się chłopina skompromitował. Amerykę to on nie odkrył.
Tysiące ludzi zaraz po losowaniu powiedziało pewnie to samo, powinniśmy ich pokonać.
Szczegółowa analiza rywala.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 29.12.2009 o godz. 14:35.
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 29.12.2009, 11:17
Nie oczekujcie cudow po kims kto uczyl sie od Janasa seniora.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.12.2009, 11:36
Niestety sprawy na tym forum ostatnio wygladaja tak:
Skorża - pamięta się porażkę z Levadią i to uznaje się jako wyznacznik klasy trenera.
Petrescu - uznaje się chore teorię, że gdybyśmy go zostawili, dziś bylibyśmy w LM, po co nam mistrzostwa Polski, w Petrescowym stylu było widać taktykę, której dziś nie dostrzegamy... itd.
A prawda jest taka, że obaj są bardzo dobrymi trenerami. Tylko nie każdy trener, w każdym środowisku potrafi osiągnąć sukces.

Wkurza mnie tylko jedna rzecz związana z Danem, że wszyscy jego zwolennicy uważają, że nie dostał wystarczająco czasu na zbudowanie zespołu i gdyby mu dano dłużej popracować, zbudowałby z nas drugą Unireę. Ja też mogę pogdybać i mogę powiedzieć, że gdyby Skorża dostał te wzmocnienia o które prosi od początku swojego pobytu w Wiśle to mielibyśmy drużynę w LM. I na co takie gdybanie? Przecież czasu nie cofniemy i nie przywrócimy Dana, tak samo transferów szybko nie zobaczymy, chyba, że jakiegoś Betona.

Wrzućcie na luz, każdy z Was ma trochę racji, zwolennicy Dana, że jest on dobrym trenerem, bo jest, ja już to wiedziałem za jego kadencji, tylko, że szczerze mówiąc, nie widziałem by w chwili jego zwalniania miał tylu zwolenników co teraz, niestety forum upadło i nie można zarzucić ciekawymi postami . Oraz zwolennicy Skorży mają dużo racji, każdy trener musi mieć swoją Levadię, jeżeli dostał kolejną szansę, ważne by wyciągnął wnioski, skoro jesteśmy pierwsi w lidze, musiał nas dobrze przygotować, szkoda, że myślał, że Levadię przejdziemy z palcem w ... Dwóch Mistrzostw Polski nie zdobywa się przypadkiem, nawet Barcelony, w najsilniejszym składzie nie pokonuje się codziennie (możecie mówić sobie, że przyjechali na wakacje, jednak ja nie wierzę by za nowego szkoleniowca pozwolili sobie na totalną olewkę, z resztą, nikogo nie będą obchodzić okoliczności tego zwycięstwa za kilkanaście lat)

Wyluzujcie, to do niczego nie prowadzi (no chyba że do bana za jakieś coraz ostrzejsze posty )
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.12.2009, 13:02
libero napisał(a):Wyświetl post
Blaszczu16 i element - uderzacie w sedno sprawy. Adwersarze Skorży - kto za niego ? Konkretnie, nazwiska ! Łatwo pisać "zmienić trenera" , "mam dość". Petrescu ?
Tak czysto hipotetycznie i przykładowo Augusto Inácio.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.12.2009, 14:43
Szyman423 napisał(a):Wyświetl post
Chyba Girondins Bordeaux.
Mój błąd ale i tak na jedno wychodzi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 29.12.2009, 16:32
Skorża i tak jest najlepszy i lepszego trenera na chwile obecną nie ma szans znaleźć sezon z MP i tak pewnie zakończymy tylko zobaczymy co potem w pucharach ,bo coś nie widzie tego dobrze.
arti
Guest

Stary 31.12.2009, 12:27
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Niestety sprawy na tym forum ostatnio wygladaja tak:
Skorża - pamięta się porażkę z Levadią i to uznaje się jako wyznacznik klasy trenera.
Petrescu - uznaje się chore teorię, że gdybyśmy go zostawili, dziś bylibyśmy w LM, po co nam mistrzostwa Polski, w Petrescowym stylu było widać taktykę, której dziś nie dostrzegamy... itd.
A prawda jest taka, że obaj są bardzo dobrymi trenerami. Tylko nie każdy trener, w każdym środowisku potrafi osiągnąć sukces.

Wkurza mnie tylko jedna rzecz związana z Danem, że wszyscy jego zwolennicy uważają, że nie dostał wystarczająco czasu na zbudowanie zespołu i gdyby mu dano dłużej popracować, zbudowałby z nas drugą Unireę. Ja też mogę pogdybać i mogę powiedzieć, że gdyby Skorża dostał te wzmocnienia o które prosi od początku swojego pobytu w Wiśle to mielibyśmy drużynę w LM. I na co takie gdybanie? Przecież czasu nie cofniemy i nie przywrócimy Dana, tak samo transferów szybko nie zobaczymy, chyba, że jakiegoś Betona.
Co do Petrescu to jeszcze dodam do tego co wyżej, że teraz okaże się czy nauczył się funkcjonować jako trener w kraju i kulturze innej niż swoja. U nas w tym upatruję źródła Jego najwiekszych problemów (jak szef/trener w zespole ludzkim nie złapie tej samej fali z ludźmi którym przewodzi to niewiele z tego jest-sprawa jasna), zobaczymy jak będzie w Rosji.
Zmieniając temat bo okazja po temu - to Wszystkim Ludziom związanym w jakikolwiek sposób z Wisłą - Panu Cupiałowi, Zawodnikom, Trenerom, Działaczom, Kibicom i Wszystkim Pozostałym, życzę samych sukcesów na każdym polu w 2010!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.12.2009, 16:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Co do Petrescu to jeszcze dodam do tego co wyżej, że teraz okaże się czy nauczył się funkcjonować jako trener w kraju i kulturze innej niż swoja. U nas w tym upatruję źródła Jego najwiekszych problemów (jak szef/trener w zespole ludzkim nie złapie tej samej fali z ludźmi którym przewodzi to niewiele z tego jest-sprawa jasna), zobaczymy jak będzie w Rosji.
Heh, a co ma do rzeczy fakt, gdzie się trenuje druzynę? Liczy się tylko sposób organizacji klubu. U nas ten sposób jest chory.
Polscy trenerzy o tym wiedzą i przychodząc do Wisły starają się lawirować między wymaganiami bossa, obostrzeniami dyrektora finansowego, zajawkami prezesa, kapryśnością kopaczy, żonglowaniem popularnością u dziennikarzy i kibiców.
W klubach Rosji sa już o dwa okrązenia przed nami. Każdy wie, co ma robić i z czego jest rozliczany, a także kogo ma sam rozliczać.
Co do Dana, to nie będzie pracowął z samymi Rosjanami. Już zapowiada, że chce sprowadzic do Rosji piłkarzy, którzy go cenią... kilku Rumunów, kilku innych cudzoziemców, dla ktorych to on jest autorytetem. A władze klubu mu ufają. To chyba wystarczy?
Tam nikt mu nie sprowadzi Kaczorowskiego....

a ja życzę wszystkim związanym z Wisłą, w 2010 roku - profesjonalizmu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.01.2010, 13:36
Ciekawe kulisy poszukiwania trenera, niektóre nazwiska niczego sobie

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...zyckim-trener/

Nie wiedziałem gdzie to umieścić, chyba najlepszy temat
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Eleusis
Senior Member

Stary 04.01.2010, 13:54
Skorzy caly czas wypomina sie ta nieszczesna Levadie, ze gramy slabo, a to zly styl i w ogole wszystko beznadziejnie. Wolelibyscie przegrywac w pieknym stylu, anizeli wygrywac brzydko, w druzynie jest sporo kontuzji kluczowych graczy, wiec Skorza nie moze opracowac do konca swej ''taktyki''. Poza tym, pare tych MP juz zdobyl, a badz co badz druzyne przejmowal w stanie co najmniej zlym. Jesli znajdziecie lepszego trenera- na obecna chwile, na nasz ''ogromny'' budzet, dajcie znac... Coz, takie sa 'realia'.
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.01.2010, 13:58
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Skorzy caly czas wypomina sie ta nieszczesna Levadie, ze gramy slabo, a to zly styl i w ogole wszystko beznadziejnie. Wolelibyscie przegrywac w pieknym stylu, anizeli wygrywac brzydko, w druzynie jest sporo kontuzji kluczowych graczy, wiec Skorza nie moze opracowac do konca swej ''taktyki''. Poza tym, pare tych MP juz zdobyl, a badz co badz druzyne przejmowal w stanie co najmniej zlym. Jesli znajdziecie lepszego trenera- na obecna chwile, na nasz ''ogromny'' budzet, dajcie znac... Coz, takie sa 'realia'.
W Polsce raczej nie ma lepszego kandydata niż Skorża. Jan Urban czy Jacek Zieliński są gorsi. Tak sobie niedawno myślałem, że Michał Probierz z Jagiellonii jest dobrym trenerem i może kiedyś on.
Wisła jest najważniejsza!
Szarny
Senior Member

Stary 04.01.2010, 14:38
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
W Polsce raczej nie ma lepszego kandydata niż Skorża. Jan Urban czy Jacek Zieliński są gorsi. Tak sobie niedawno myślałem, że Michał Probierz z Jagiellonii jest dobrym trenerem i może kiedyś on.
Probierz nie jest dobrym trenerem, on ma po prostu bardzo dobrych piłkarzy na kilku pozycjach ( Hermes, Bruno, Franek, Grosik), którzy robią całą gre. Jaga nie wygrała na wyjeździe, nawet nie pamiętam już od kiedy, to też o czymś świadczy. Gość w meczach wyjazdowych kombinuje ze składem, boi się grać otwartą piłkę jak na własnym boisku itp. On jeszcze bardziej "nie ma jaj" niż Skorża. Poza tym w Polsce nie ma dobrego trenera, bo gdyby taki gdzieś był, to chyba byśmy o tym wiedzieli.
Eleusis
Senior Member

Stary 04.01.2010, 17:09
Probierz, jak na nasze warunki na razie trener gora przecietny, ma dobrych pilkarzy, jednak pare jego decyzji zaważyło na stracie kilku punktów przez Jage(chocby nieprzygotowany do gry Szamotulski za Sandomierskiego). Tyle, ze jest mlody, jak na trenera.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.01.2010, 19:25
Czytając raz po raz forum mam wrażenie, że niektórzy są w gorącej wodzie kąpani. To dopiero !!! pierwsze !!! okienko Skorży jako trenera-menadżera Wisły, choć ja uważam, że ten tytuł menadżera to śmiech na sali. Jestem pesymistą dlatego uważam, że transferów gotówkowych nie będzie, chyba że Marcelo out i wtedy góra 2-2,5 mln euro. Milion pójdzie zapewne na długi Wisły po odpadnięciu z LM (znowu Levadia). Menadżer musi miec siatkę scoutów, którzy będą dostarczać wartościowych zawodników. Chcąc nie chcąc, najważniejszym czynnikiem, który decyduje w ocenie pracy menadżera w okienku transferowym jest budżet klubu i ilość pieniędzy, którą może on wydać na wzmocnienia składu.

Lecz przypominam: Wisełka ma DŁUGI! Cupiałowi góra pieniędzy topnieje, więc o spektakularnych gotówkowych które zafunduje nam właściciel nie ma mowy!!!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 09.01.2010 o godz. 19:27.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2010, 09:38
"Fizjolog Paolo Terziotti opuszcza sztab szkoleniowy "Białej Gwiazdy" "

Dziennik Polski
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.01.2010, 14:45
Cytat:
"Fizjolog Paolo Terziotti opuszcza sztab szkoleniowy "Białej Gwiazdy" "
Kolejny "winny" odchodzi. Natomiasti Janas w nagrode do Francji a Skorza przygotowuje sie do walki o nowy kontrakt... smiechu warte...
Malinowy król malowanych róż
westersyl
Guest

Stary 09.01.2010, 14:52
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Kolejny "winny" odchodzi. Natomiasti Janas w nagrode do Francji a Skorza przygotowuje sie do walki o nowy kontrakt... smiechu warte...
W jaką nagrodę on zrobił to dla siebie w wolny czasie.

Być może pomylił się trochę w rozpoznaniu przeciwnika, ale kto przypuszczał ze będziemy walić głową w mur ? Z resztą Rafał Janas dopiero zbiera doświadczenie. Według wielu osób w tym naszej rady nadzorczej jest to człowiek, który wkłada najwięcej serca w to co robi. Nie znam go osobiscie ale uważam go za inteligentnego gościa.

Terrozi od samego początku mi się nie podał, zresztą sam wspominał że znalazł się w piłce przypadkiem i wcześniej się tym nie interesował.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.01.2010, 15:29
Ja .......e, jak ktoś jeszcze napisze o "zbieraniu doświadczenia" jako o usprawiedliwieniu dla tego, co ta drużyna przez znakomitą część sezonu odpierdala, to chyba mnie krew zaleje! Zbierać doświadczenie to można w drugiej lidze, a nie drużynie, która "ma grać o najwyższe cele" (co roku oczywiście, jak Amica gra o MP). Przestań być minimalistą i zacznij wymagać w końcu od tych ludzi tego, za co dostają tyle kasy!

Edit: teraz to ja Ciebie nie rozumiem. Napisałeś "z resztą Janas dopiero zbiera doświadczenie", więc zrozumiałem to tak, że może popełniać błędy, bo przecież jest młody. A to, że te błędy mają potem katastrofalne skutki zdaje się Cię nie ruszać, bo znowu- zbiera doświadczenie. Chyba, że bagatelizujesz rolę trenera asystenta, ale widzę po podpisie, że trenera za to, co prezentuje drużyna też nie obwiniasz. Inna sprawa to już Paweł Brożek- living legend
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 09.01.2010 o godz. 16:23.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
westersyl
Guest

Stary 09.01.2010, 15:54
Cytat:
Ja .......e, jak ktoś jeszcze napisze o "zbieraniu doświadczenia" jako o usprawiedliwieniu dla tego, co ta drużyna przez znakomitą część sezonu odpierdala, to chyba mnie krew zaleje! Zbierać doświadczenie to można w drugiej lidze, a nie drużynie, która "ma grać o najwyższe cele" (co roku oczywiście, jak Amica gra o MP). Przestań być minimalistą i zacznij wymagać w końcu od tych ludzi tego, za co dostają tyle kasy!
Nie wiem o co Ci chodzi, przeczytaj najpierw o czym jest mowa następnie zacznij się wypowiadać.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.01.2010, 17:18
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Wariant optymistyczny jest taki, że to początek operacji "sprzątanie po Skorży".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.01.2010, 17:30
Cytat:
Zwolniony niedawno z Górnika Zabrze trener Ryszard Komornicki (51 l.) zdradza całą prawdę o polskich piłkarzach. - Oni nie chcą po prostu ciężko trenować. Nie chcą się wysilać. "Po co mam dużo biegać na treningu, skoro mogę mniej, a i tak kasa będzie się zgadzała?" Tak myśli większość polskich piłkarzy - mówi Faktowi "Koko".

- Dzisiaj, żeby grać w piłkę, trzeba być profesjonalistą. A wie Pan co oznaczał profesjonalizm dla piłkarzy Górnika? Wchodzę do szatni przed meczem ligowym, a jeden z zawodników, jak gdyby nigdy nic, je sobie kanapki z szynką. Pół godziny przed pierwszym gwizdkiem! I dla niego było to całkiem normalne. Tłumaczył, że był po prostu głodny. To ja się pytam, co taki delikwent robi w zawodowym klubie? - opowiada Komornicki.

„Koko” tylko się uśmiecha, kiedy słyszy, że piłkarze Górnika narzekali, że zbyt intensywnie trenują. - A w jaki sposób oni chcieli mieć siłę do biegania i wytrzymałość? Bez tego nie ma czego szukać w futbolu. A jak piłkarze Górnika dbali o kondycję? Po treningu jechali przekąsić coś do McDonalda. Nic dziwnego, że później było dla nich za ciężko. A później wyjeżdżają do zagranicznej ligi i zamiast grać, siedzą na trybunach. Bo tam nikt nie będzie słuchał, że jest za ciężko. Jeśli dla ciebie jest za ciężko, to na twoje miejsce jest trzech innych, którzy chcą trenować. A on przecież jest nauczony w Polsce, że jak jest za ciężko, to się idzie do prezesa i zwalnia trenera. Tam to jednak nie działa i trzeba z podkulonym ogonem wracać z powrotem do Polski - mówi były trener Górnika.

- Szczot czy Gorawski obrażali się, że sadzałem ich na ławkę rezerwowych. Jak to, przecież to wielkie gwiazdy! Takie gwiazdy, że Szczot gra w lidze już od tylu sezonów i strzelił raptem siedem goli. Napastnik! A Gorawski? Co on zrobił dla Górnika? A przepraszam, spadł z nim ligi. No faktycznie, wcześniej nikomu się to nie udało - dodaje Komornicki. Były trener Górnika za opłakany stan polskiego futbolu obwinia nie tylko piłkarzy. - Wszędzie w Europie podstawa to szkolenie młodzieży. A u nas? W PZPN są ważniejsze rzeczy - walka o władze, zjazdy, które są jedną wielką farsą. A szkolenie młodzieży? Kto by się przejmował takimi drobiazgami. Tylko pytam, jak my w ten sposób chcemy dogonić piłkarski świat? - kończy "Koko".
Jakbym juz gdzies to widzial...

To tylko potwierdzenie tego o czym byla mowa wczesniej, przez niektorych na forum.

P.S. Komornicki - Polski Petrescu
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 09.01.2010, 17:43
widzę, że coraz więcej osób zaczyna dostrzegać to co ja zauważyłem już dawno temu.. lecz wtedy wszyscy ze mnie drwili i uważali, że się nie znam na piłce itp.. a teraz widzę, że Ci sami "eksperci" nagle chcą zwolnienia Maćka..

ehh.. chorągiewki z Was są..

SKORŻA MUSI ODEJŚĆ!!!
westersyl
Guest

Stary 09.01.2010, 17:51
pysio napisał(a):Wyświetl post
widzę, że coraz więcej osób zaczyna dostrzegać to co ja zauważyłem już dawno temu.. lecz wtedy wszyscy ze mnie drwili i uważali, że się nie znam na piłce itp.. a teraz widzę, że Ci sami "eksperci" nagle chcą zwolnienia Maćka..

ehh.. chorągiewki z Was są..

SKORŻA MUSI ODEJŚĆ!!!
Uspokój się człowieku jesteśmy przed rozpoczęcie przygotowań do nowej rundy, w Polsce nie ma lepszego trenera, drużyna jest na pierwszym miejscu.

Dla przypomnienia zajebisty Petrescu umoczył z ostatnią drużyną ligi greckiej.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 09.01.2010, 17:56
Pominawszy, ze Wisla grala piach przez doslownie cala runde jesienna (1 mecz dobry), a wiosna nie bylo inaczej, to po takich derbach jak te ostatnie Skroza powinien sam nieodwolalnie zrezygnowac. Wczesniej powtapial DOSLOWNIE WSZYSTKO CO BYLO DO WTOPIENIA, nawet z Eskimosami (przepraszam Estonczykami). Bronia go tylko 2 zlote strzaly Lobodzinskiego, bo nawet w meczu o majstra zespol wyszedl tak skoncentrowany i przygotowany, ze po 15 sekundach bylo 0:1 ! Chwala Bogu, ze Lobo ODDAL TAK GENIALNE STRZALY WLASNIE WTEDY KIEDY TRZEBA BYLO.

Zrzucanie winy na Bendarza (on rzekomo przegral z Levadia) i Terziottiego (przegral z LEGIA, LECHEM I KSC) to jest smiech na sali Tarzam sie ze smiechu, ale widze, ze niektorzy w to wierza, albo udaja, ze wierza, bo przeciez Maciej "Liga Bedzie Ciekawsza" Skorza jest Bogiem! Przeciez zafundowal nam takie widowiska w tej rundzie (trwajace max 15minut), ze tylko mu pomnik postawic.

westersyl, a twoje bozszycze MS umoczyl BEZ WALKI DERBY, ESKIMOSOW i KAZDY MECZ, KTORY TYLKO DALO SIE PRZEGRAC. Obudzisz sie w czerwcu... Dalej klepcie Maciusia i gwiazdeczki po plecach, przeciez nic sie nie stalo, walkower z KSC... przyzwyczajajmy sie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.01.2010 o godz. 19:20.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów