|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No widze ze Rafał "powinnismy sobie dac sobie rady z Levadią" Jans jedzie sie szkolic,no w sumie ma co ,zwlaszcza niech podpatrzy lekcje pt "jak nie lekcewazyc przeciwnika"
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
bardzo dobre słowa ![]() ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tego chyba nie da się nauczyć. Tak czy siak facet nie potrafił rozpracować taktyki Levadii ale będzie podpatrywał rozwiązania taktyczne Auxerre Jakie to słodkie.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Blaszczu16 i element - uderzacie w sedno sprawy. Adwersarze Skorży - kto za niego ? Konkretnie, nazwiska ! Łatwo pisać "zmienić trenera" , "mam dość". Petrescu ? Kto pamięta jak Wisła grała kiedy on był trenerem ? To był dramat,większy niż w jakimkolwiek spotkaniu z zeszłej rundy. A w składzie był Dudka, Błaszczykowski, Baszczyński - piłkarze robiący różnice. Chyba nikt nie nazwie Błaszczykowskiego "gwiazdeczką" albo "leniem". Zdanie Błaszczykowskiego i Dudki o Petrescu zainteresowani znają. Za Kasperczakiem też tęskiono doputy, dopuki nie spalił sprawy w Zabrzu. Po Zabrzu juz o nim "krzykacze" zapomnieli, mimo że to on odnosił największe w ostatnich dekadach sukcesy z Wisłą. Gdyby nie Zabrze dziś krzycznoby: "Dawać Petresu, albo Kasperczaka". Jestem przekonany, że Petrescu teraz juz tak dobrze nie będzie szło. Byłem przeciwnikiem zwalniania Petrescu i jestem cholerycznym przeciwnikiem zwalniania Skorży, BO LEPSZEGO NIEMA, A JUŻ NAPEWNO NA LEPSZEGO NAS NIE STAĆ. Jaki jest zatem sens wykrzykiwać "zwolnić Skorżę"? Kto znający efekt częstych zmian trenerów w Wiśle wykrzykuje takie bzdety ? Pechem jest to że DRUŻYNA przegrała ważne mecze na przestzreni stosunkowo krótkiego okresu czasu. Ale za Kasperczaka było gorzej Tibilisi Valarenga z Legią na wyjazdach 4-1 i 5-1. Amica w pucharach też nas lała i z tego co pamiętam to dostaliśmy od nich 3-0. I to mio tego że nie oszukujmy się W Wiśle grali wtedy duzo lepsi niż obecnie piłkarze. Ktoś to pamięta ? Nie bo po co. Lepiej ponapierdzielać na Skorżę od tak dla zasady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja przypomnę po raz kolejny, że w tamtej rundzie lub przez jej część radziliśmy sobie bez Garguły, Sobola, Głowy, Brożka, a mimo to mamy pierwsze miejsce!! Za czasów Kasperczaka dostawał on wszystkich piłkarzy z polskiej ligi jakich chciał, teraz nie ma transferów gotówkowych, albo są gdy sprzedamy kogoś wtedy 10% idzie na nowego zawodnika. Aha i nie narzekajcie na transfery, bo niewypały zawsze się zdarzały, zdarzają i zdarzać będą, popatrzcie na Real.Jedną sprawą jest, że mają kupę pieniędzy ale policzcie sobie ile w ciągu ostatnich 2-3 lat przewinęło się u nich zawodników i ilu tak naprawdę wnosi nową jakość do zespołu, a wydali grube miliony...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A z tym Petrescu to już się nie wydurniaj. Czasem na efekty trzeba poczekać. Jak to mówią duże lody dłużej się kręci. Nazywanie Maćka Skorży pseudotrenerem też jest według mnie co najmniej nie na miejscu. Trochę więcej szacunku ![]() Co do Janasa i przytoczonych cytatów to nieźle się chłopina skompromitował. Amerykę to on nie odkrył. Tysiące ludzi zaraz po losowaniu powiedziało pewnie to samo, powinniśmy ich pokonać. Szczegółowa analiza rywala.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 29.12.2009 o godz. 14:35.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Nie oczekujcie cudow po kims kto uczyl sie od Janasa seniora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Niestety sprawy na tym forum ostatnio wygladaja tak:
Skorża - pamięta się porażkę z Levadią i to uznaje się jako wyznacznik klasy trenera. Petrescu - uznaje się chore teorię, że gdybyśmy go zostawili, dziś bylibyśmy w LM, po co nam mistrzostwa Polski, w Petrescowym stylu było widać taktykę, której dziś nie dostrzegamy... itd. A prawda jest taka, że obaj są bardzo dobrymi trenerami. Tylko nie każdy trener, w każdym środowisku potrafi osiągnąć sukces. Wkurza mnie tylko jedna rzecz związana z Danem, że wszyscy jego zwolennicy uważają, że nie dostał wystarczająco czasu na zbudowanie zespołu i gdyby mu dano dłużej popracować, zbudowałby z nas drugą Unireę. Ja też mogę pogdybać i mogę powiedzieć, że gdyby Skorża dostał te wzmocnienia o które prosi od początku swojego pobytu w Wiśle to mielibyśmy drużynę w LM. I na co takie gdybanie? Przecież czasu nie cofniemy i nie przywrócimy Dana, tak samo transferów szybko nie zobaczymy, chyba, że jakiegoś Betona. Wrzućcie na luz, każdy z Was ma trochę racji, zwolennicy Dana, że jest on dobrym trenerem, bo jest, ja już to wiedziałem za jego kadencji, tylko, że szczerze mówiąc, nie widziałem by w chwili jego zwalniania miał tylu zwolenników co teraz, niestety forum upadło i nie można zarzucić ciekawymi postami . Oraz zwolennicy Skorży mają dużo racji, każdy trener musi mieć swoją Levadię, jeżeli dostał kolejną szansę, ważne by wyciągnął wnioski, skoro jesteśmy pierwsi w lidze, musiał nas dobrze przygotować, szkoda, że myślał, że Levadię przejdziemy z palcem w ... Dwóch Mistrzostw Polski nie zdobywa się przypadkiem, nawet Barcelony, w najsilniejszym składzie nie pokonuje się codziennie (możecie mówić sobie, że przyjechali na wakacje, jednak ja nie wierzę by za nowego szkoleniowca pozwolili sobie na totalną olewkę, z resztą, nikogo nie będą obchodzić okoliczności tego zwycięstwa za kilkanaście lat)Wyluzujcie, to do niczego nie prowadzi (no chyba że do bana za jakieś coraz ostrzejsze posty ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak czysto hipotetycznie i przykładowo Augusto Inácio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Skorża i tak jest najlepszy i lepszego trenera na chwile obecną nie ma szans znaleźć sezon z MP i tak pewnie zakończymy tylko zobaczymy co potem w pucharach ,bo coś nie widzie tego dobrze.
|
|
|
|
Guest
|
|
Zmieniając temat bo okazja po temu - to Wszystkim Ludziom związanym w jakikolwiek sposób z Wisłą - Panu Cupiałowi, Zawodnikom, Trenerom, Działaczom, Kibicom i Wszystkim Pozostałym, życzę samych sukcesów na każdym polu w 2010! ![]() |
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Polscy trenerzy o tym wiedzą i przychodząc do Wisły starają się lawirować między wymaganiami bossa, obostrzeniami dyrektora finansowego, zajawkami prezesa, kapryśnością kopaczy, żonglowaniem popularnością u dziennikarzy i kibiców. W klubach Rosji sa już o dwa okrązenia przed nami. Każdy wie, co ma robić i z czego jest rozliczany, a także kogo ma sam rozliczać. Co do Dana, to nie będzie pracowął z samymi Rosjanami. Już zapowiada, że chce sprowadzic do Rosji piłkarzy, którzy go cenią... kilku Rumunów, kilku innych cudzoziemców, dla ktorych to on jest autorytetem. A władze klubu mu ufają. To chyba wystarczy? Tam nikt mu nie sprowadzi Kaczorowskiego.... a ja życzę wszystkim związanym z Wisłą, w 2010 roku - profesjonalizmu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciekawe kulisy poszukiwania trenera, niektóre nazwiska niczego sobie
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...zyckim-trener/ Nie wiedziałem gdzie to umieścić, chyba najlepszy temat ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorzy caly czas wypomina sie ta nieszczesna Levadie, ze gramy slabo, a to zly styl i w ogole wszystko beznadziejnie. Wolelibyscie przegrywac w pieknym stylu, anizeli wygrywac brzydko, w druzynie jest sporo kontuzji kluczowych graczy, wiec Skorza nie moze opracowac do konca swej ''taktyki''. Poza tym, pare tych MP juz zdobyl, a badz co badz druzyne przejmowal w stanie co najmniej zlym. Jesli znajdziecie lepszego trenera- na obecna chwile, na nasz ''ogromny'' budzet, dajcie znac... Coz, takie sa 'realia'.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz nie jest dobrym trenerem, on ma po prostu bardzo dobrych piłkarzy na kilku pozycjach ( Hermes, Bruno, Franek, Grosik), którzy robią całą gre. Jaga nie wygrała na wyjeździe, nawet nie pamiętam już od kiedy, to też o czymś świadczy. Gość w meczach wyjazdowych kombinuje ze składem, boi się grać otwartą piłkę jak na własnym boisku itp. On jeszcze bardziej "nie ma jaj" niż Skorża. Poza tym w Polsce nie ma dobrego trenera, bo gdyby taki gdzieś był, to chyba byśmy o tym wiedzieli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz, jak na nasze warunki na razie trener gora przecietny, ma dobrych pilkarzy, jednak pare jego decyzji zaważyło na stracie kilku punktów przez Jage(chocby nieprzygotowany do gry Szamotulski za Sandomierskiego). Tyle, ze jest mlody, jak na trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czytając raz po raz forum mam wrażenie, że niektórzy są w gorącej wodzie kąpani. To dopiero !!! pierwsze !!! okienko Skorży jako trenera-menadżera Wisły, choć ja uważam, że ten tytuł menadżera to śmiech na sali. Jestem pesymistą dlatego uważam, że transferów gotówkowych nie będzie, chyba że Marcelo out i wtedy góra 2-2,5 mln euro. Milion pójdzie zapewne na długi Wisły po odpadnięciu z LM (znowu Levadia). Menadżer musi miec siatkę scoutów, którzy będą dostarczać wartościowych zawodników. Chcąc nie chcąc, najważniejszym czynnikiem, który decyduje w ocenie pracy menadżera w okienku transferowym jest budżet klubu i ilość pieniędzy, którą może on wydać na wzmocnienia składu.
Lecz przypominam: Wisełka ma DŁUGI! Cupiałowi góra pieniędzy topnieje, więc o spektakularnych gotówkowych które zafunduje nam właściciel nie ma mowy!!! Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 09.01.2010 o godz. 19:27.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
"Fizjolog Paolo Terziotti opuszcza sztab szkoleniowy "Białej Gwiazdy" "
Dziennik Polski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Guest
|
|
Być może pomylił się trochę w rozpoznaniu przeciwnika, ale kto przypuszczał ze będziemy walić głową w mur ? Z resztą Rafał Janas dopiero zbiera doświadczenie. Według wielu osób w tym naszej rady nadzorczej jest to człowiek, który wkłada najwięcej serca w to co robi. Nie znam go osobiscie ale uważam go za inteligentnego gościa. Terrozi od samego początku mi się nie podał, zresztą sam wspominał że znalazł się w piłce przypadkiem i wcześniej się tym nie interesował. |
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja .......e, jak ktoś jeszcze napisze o "zbieraniu doświadczenia" jako o usprawiedliwieniu dla tego, co ta drużyna przez znakomitą część sezonu odpierdala, to chyba mnie krew zaleje! Zbierać doświadczenie to można w drugiej lidze, a nie drużynie, która "ma grać o najwyższe cele" (co roku oczywiście, jak Amica gra o MP). Przestań być minimalistą i zacznij wymagać w końcu od tych ludzi tego, za co dostają tyle kasy!
Edit: teraz to ja Ciebie nie rozumiem. Napisałeś "z resztą Janas dopiero zbiera doświadczenie", więc zrozumiałem to tak, że może popełniać błędy, bo przecież jest młody. A to, że te błędy mają potem katastrofalne skutki zdaje się Cię nie ruszać, bo znowu- zbiera doświadczenie. Chyba, że bagatelizujesz rolę trenera asystenta, ale widzę po podpisie, że trenera za to, co prezentuje drużyna też nie obwiniasz. Inna sprawa to już Paweł Brożek- living legend ![]()
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 09.01.2010 o godz. 16:23.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wariant optymistyczny jest taki, że to początek operacji "sprzątanie po Skorży".
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
To tylko potwierdzenie tego o czym byla mowa wczesniej, przez niektorych na forum. P.S. Komornicki - Polski Petrescu |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
widzę, że coraz więcej osób zaczyna dostrzegać to co ja zauważyłem już dawno temu.. lecz wtedy wszyscy ze mnie drwili i uważali, że się nie znam na piłce itp.. a teraz widzę, że Ci sami "eksperci" nagle chcą zwolnienia Maćka..
ehh.. chorągiewki z Was są.. SKORŻA MUSI ODEJŚĆ!!! |
|
|
|
Guest
|
|
Dla przypomnienia zajebisty Petrescu umoczył z ostatnią drużyną ligi greckiej. |
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Pominawszy, ze Wisla grala piach przez doslownie cala runde jesienna (1 mecz dobry), a wiosna nie bylo inaczej, to po takich derbach jak te ostatnie Skroza powinien sam nieodwolalnie zrezygnowac. Wczesniej powtapial DOSLOWNIE WSZYSTKO CO BYLO DO WTOPIENIA, nawet z Eskimosami (przepraszam Estonczykami). Bronia go tylko 2 zlote strzaly Lobodzinskiego, bo nawet w meczu o majstra zespol wyszedl tak skoncentrowany i przygotowany, ze po 15 sekundach bylo 0:1 ! Chwala Bogu, ze Lobo ODDAL TAK GENIALNE STRZALY WLASNIE WTEDY KIEDY TRZEBA BYLO.
Zrzucanie winy na Bendarza (on rzekomo przegral z Levadia) i Terziottiego (przegral z LEGIA, LECHEM I KSC) to jest smiech na sali Tarzam sie ze smiechu, ale widze, ze niektorzy w to wierza, albo udaja, ze wierza, bo przeciez Maciej "Liga Bedzie Ciekawsza" Skorza jest Bogiem! Przeciez zafundowal nam takie widowiska w tej rundzie (trwajace max 15minut), ze tylko mu pomnik postawic.westersyl, a twoje bozszycze MS umoczyl BEZ WALKI DERBY, ESKIMOSOW i KAZDY MECZ, KTORY TYLKO DALO SIE PRZEGRAC. Obudzisz sie w czerwcu... Dalej klepcie Maciusia i gwiazdeczki po plecach, przeciez nic sie nie stalo, walkower z KSC... przyzwyczajajmy sie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.01.2010 o godz. 19:20.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|