The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2009, 19:43
Ze strony Stowarzyszenia
http://www.youtube.com/watch?v=JxKvbYk4Ytc
Zapamiętajcie te gęby do wyborów.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.12.2009, 19:58
Zawiodłem się na Kocurku.... Zagłosował za budżetem, zawieśił członkostwo w PO a przeciw hali głosował... Nie spodziewałem się tego po nim, bo go znam. A raczej tak mi się wydawało...
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2009, 20:04
Adam Giersz: zmiana wykonawcy spowoduje opóźnienie

"...Jak wyjaśnił, obiekt musi być gotowy do czerwca 2011 roku. - W innym przypadku będzie konieczność zastosowania alternatywnych rozwiązań - wyjaśnił, mając na myśli możliwość wykorzystania modernizowanych stadionów w Chorzowie bądź Krakowie. "

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...je-opoznienie/
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.12.2009, 20:22
.......enie, delikatnie mówiąc. Już widze jak Wrocław da sobie wyszarpać euro, byłby to szczyt głupoty.
Odpowiedz cytując
Jarromiro
Member

Od: 05.2003

Stary 30.12.2009, 20:52
Nie wiem czy Wrocław sobie da odebrać Euro, ale pierwsze pytanie jest czy Mostostal da sobie odebrać kontrakt. Wiem, wiem opóźnienie ponaglenia itd., ale jak się uprą, zanim sąd rozstrzygnie o zasadności wypowiedzenia, zabezpieczą plac budowy do czasu rozliczenia prac wykonanych. Dobry papuga z tego może wyciągnąć tak gdzieś koło 6 miesięcy. Następna sprawa to kasa. Mostostal wygrał przetarg z ok. 730 mln zetów. Każdy wykonawca (nawet jeśli się ktoś nie przyczepi do zamówienia z wolnej ręki za taką kasę), wiedząc że inwestor ma topór na gardle podyktuje swoją cenę i na pewno nie będzie to cena Mostostalu. Wręcz przeciwnie, skoro już jest taka obsuwa to trzeba działać na okrągły zegar, a to kosztuje. A to z kolei rodzi kłopot ze środkami z budżetu (ile to minęło od takich naszych kłopotów). Inna sprawa to czas. Skoro Niemcy budowali swoje stadiony przeciętnie ok. 3 lata, to startowanie u nas z budową 3 lata przed Euro to jest lekkie nieporozumienie. W każdym razie jestem wielce ciekawy finału tego zamieszania, zwłaszcza, że wróble ćwierkają że i na Narodowym jest jakaś obsuwa, a w Kijowie nie wiedzą jak dach zbudować, wiemy już że sporo inwestycji komunikacyjnych już jest w ogóle rozłożonych. Te jasełka wyglądają coraz ciekawiej
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2009, 20:56
pysio napisał(a):Wyświetl post
nie ma co chwalić radnych PISu.. mają oni większość w radzie miasta więc mogli się podzielić, że połowa głosuje za a połowa przeciw chcieli odrzucić projekt, odrzucili.. a przy okazji zyskali sympatie Wiślaków! Cwane listy! nie dajcie się nabrać
Nie jestem zwolennikiem PiS-u, ale z tego co słyszymy radni tego klubu zachowali się dużo lepiej niż radni PO, którzy gremialnie zagłosowali przeciw. Ja na pewno podziękuję im za to odpowiednio w wyborach.

Podobnie jak Majchrowskiemu. Po tym, jak potraktowali Wisłę, są u mnie przegrani.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.12.2009, 21:06
o tym, że Wrocław się wyłoży to lepiej nie roić. Niby dlaczego zresztą mielibyśmy im źle życzyć, dość dużo zaangażowania i pieniędzy tam poszło. I dociągną sprawę do końca, bo muszą, choć ich to nerwów, stresu a dodatkowego geldu może i też.
Zresztą, o ile wiem, to na inne miejsce to się FIFA/UEFA nie zgodzi, bo już przyklepała (choć akurat tego pewny nie jestem).

Ale z drugiej strony może i nie byłoby złe takie robienie złudnych nadziei przez naszych ważnych w mieście , by nie ociągać się z budową, bo może szansa kręci się za progiem?
Tylko Wisełka na tym skorzysta, a i my z nią też, bo stadion w pełni gotowy będzie.

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 30.12.2009, 22:32
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem PiS-u, ale z tego co słyszymy radni tego klubu zachowali się dużo lepiej niż radni PO, którzy gremialnie zagłosowali przeciw. Ja na pewno podziękuję im za to odpowiednio w wyborach.

Podobnie jak Majchrowskiemu. Po tym, jak potraktowali Wisłę, są u mnie przegrani.
Ja sobie polecam zapamiętać nazwisko klanu do którego należą panowie F. (jeden radny, drugi poseł). Zwłaszcza ten drugi, starszy, lubi sobie Wisłę wykorzystywać do promocji własnej osoby i nazwiska. Ja się dziwię, że jeszcze są ludzie, którzy wierzą że jest inaczej.

Okazje, by podziękować obu panom będą kolejno w 2010 roku i w 2011. Mam nadzieję, że do tego czasu nie zapomną niektórzy o tym z czym mamy do czynienia obecnie i obaj panowie zakończą swoją polityczną "karierę".
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 30.12.2009, 22:35
Ja akurat Wrocławowi dobrze nie życze bo wszędzie się pchają( co prawda expo i tej technologicznej siedziby UE co dostał Budapeszt nie dostali, ale koszykówke mieli a Kraków nic co prawda też samemu sobie winnym bo włąsnie żadnej hali nie ma).

W Portugalii euro było rozgrywane na 10 stadionach a teraz uefa nie chciała się zgodzić na więcej niż 8 :/(pewnie dlatego że nie chciała nierównego podziału a na Ukrainie prócz 2 stadionów mają troche większe problemy.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 30.12.2009, 23:02
No_look_Pass napisał(a):Wyświetl post
Ludzie są zbyt łatwowierni. Przypominam, że to ludzie wybierali tych hipokrytów. Ja na szczęście nie, więc mam czyste sumienie.
Chłopie, na nikogo nie głosowałeś i mówisz, że masz czyste sumienie? Najłatwiej ręce umyć, a jak coś się źle dzieje to prawić morały. Jesteś najgorszy bo po pierwsze nie oddałeś głosu na nikogo "dobrego", a po drugie zmniejszyłeś frekwencję i przez to każdy wyborca głosujący na "złego" kandydata miał statystycznie silniejszy głos.

To mnie właśnie w naszej Polsce rozwala. Jak mamy coś ruszyć, gdy ludzie nie idą na wybory i jeszcze są z tego dumni, nie mówiąc że do narzekania pierwsi..

Swoją drogą ciekawie byłoby rzeczywiście, gdyby np SKWK wystawiło "swojego" człowieka, niezrzeszonego. Ciekaw jestem jaki byłby rezultat takiego zagrania. Dobra reklama na wiślackich stronach, plakaty itd...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 30.12.2009, 23:39
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam wszystkich kibiców Wisły, że nie przeszła moja poprawka na halę. Przykro mi bardzo, bo to też moja osobista porażka, która boli jak przegrany mecz derbowy. Mogę jedynie obiecać, że jeśli tylko będę miał wpływ na jakiekolwiek decyzje to Wisła zawsze będzie najważniejsza! Pewni radni mnie bardzo zawiedli swoim zachowaniem. Pozdrawiam tych co chcą coś zmienić i dziękuję tym, którzy poświęcili swój czas żeby przyjść na sesje. Pamiętajmy, że Wisła jest jedna i musimy o nią walczyć. Przegraliśmy bitwę ale nie wojnę. Pogrzebiemy tych co nas zdradzili. Potem wrócimy i zwyciężymy!
ładnie Pan chce zyskać poparcie potencjalnych wyborców. gratuluje taktyki.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 30.12.2009, 23:48
Pysio mysle, ze najwyzszy czas abys zaczal uzywac mozgu.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.12.2009, 00:15
Pysio przestan sie błaznić
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 31.12.2009 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.12.2009, 00:18
Pomysł z radnymi z SKWK może i dobry tylko ilu realnie możemy wprowadzić do Rady? Jednego? Może dwóch? Aktywizm poza-meczowy u nas kompletnie leży. Nie potrafimy zmobilizować 100 osób w wolnym czasie ( tak wiem część pojechała na sylwestra ) na jedną z ważniejszych chwil dla dalszego funkcjonowania naszego klubu, a mamy przekonać kilka tysięcy ludzi do pójścia na wybory i skreślenia odpowiedniego kandydata?
Zresztą przykład Pana Darka ( do, którego nadal mam dystans... ) pokazuje, że jeden czy nawet dwóch radnych nie przekona całej rady do danej koncepcji.

Prawda jest taka, że dopóki nie stworzymy zgranego zespołu, który poprzez plakaty, ulotki, manifestacje nie pokaże, że należy się z nami jako kibicami liczyć to nic nie osiągniemy. Zawsze będziemy przegrywali z potrzebą budowy nowej linii tramwaju czy remontu dróg, które nie ukrywajmy obchodzą większą część elektoratu.

QBAS napisał(a):Wyświetl post
To mnie właśnie w naszej Polsce rozwala. Jak mamy coś ruszyć, gdy ludzie nie idą na wybory i jeszcze są z tego dumni, nie mówiąc że do narzekania pierwsi..
Oczywiście, że trzeba być dumnym z tego, że się nie legitymizuje swoim głosem tego całego układu. Co za róznica PiS, PO, SLD czy PSL? To samo bagno, ci sami skorumpowani ludzie. Nawet młody narybek partyjny, który może ma piękne ideały i chęć zmian Polski czy Krakowa szybko sie zniechęca i zaczyna taplać w tym błocie.

Jak myślicie, że wybierając tego a nie innego radnego coś zmienicie to gratuluje.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 31.12.2009, 00:31
ciekawostka podeslana przez znajoma osobe

tekst na OFICJALNEJ STRONIE MIASTA DOTYCZACY DERBOW

"Święta Wojna
Cracovia to krakowski klub sportowy. Wisła to też klub sportowy z Krakowa. Cracovia i Wisła razem to po prostu święta wojna."

I po tym art ....

http://www.krakow.pl/miasto/tradycje/?id=swieta.html

w jaki sposob z takimi urzedasami mamy zwyciezac :/
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.12.2009, 00:35
Akurat daleki jestem od ciśnięcia pysiowi. Proponuję wrócić do czasów "nieprzyznania" Krakowowi organizacji ME. Wówczas najwiekszym wrogiem był PiS, Majchrowski cacy, a teraz gdy okazało się, że od tylca jebie nas PO, zaczęło się polowanie na czarownice. Jesteśmy ze względu na cenę przebudowy i problemy z kontynuacją łakomym kąskiem dla wszelkiej maści aparatczyków. Olszówka może i zaangażował się w walkę z radą miasta, ale osobiście nie widzę powodów by kolesiowi klaskać.

Ps.Głosowałem we wszystkich wyborach za PO i nadal zamierzam. Tylko w prezydenckich głosowałem za przydupasem Filipiaka Majchrowskim, bo mnie zmyliło PeOwskie poparcie dla komunistycznej świni. Teraz pie.dolę nie głosuję na nikogo.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
michalpp
Junior Member

Stary 31.12.2009, 01:41
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że trzeba być dumnym z tego, że się nie legitymizuje swoim głosem tego całego układu. Co za róznica PiS, PO, SLD czy PSL? To samo bagno, ci sami skorumpowani ludzie. Nawet młody narybek partyjny, który może ma piękne ideały i chęć zmian Polski czy Krakowa szybko sie zniechęca i zaczyna taplać w tym błocie.

Jak myślicie, że wybierając tego a nie innego radnego coś zmienicie to gratuluje.
To idziesz do wyborów i oddajesz nieważny głos, skoro uważasz, że nikt na niego nie zasługuje. I wtedy podnosisz frekwencję i z czystym sumieniem możesz krytykować każdego jednego. Bo nie pójść wcale nie jest wyjściem.
Ostatnio edytowane przez michalpp : 31.12.2009 o godz. 01:44.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 31.12.2009, 07:06
Nieobecni "wirtualnie" (w protokole oznaczeni jako nieobecni, faktycznie obecni na sali obrad i podczas innych głosowań):

Stanisław Maranda,

Barbara Mirek-Mikuła,

Marta Suter,

Agata Tatara,

Piotr Wiszniewski

I po co Wy w wyborach startowaliście, skoro teraz boicie się oddawać swój głos....? Nawet Wam się dupy ruszyć nie chciało, by wyjść z sali i zachować pozory?
Ostatnio edytowane przez rav : 31.12.2009 o godz. 09:44.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 31.12.2009, 08:23
Gigant nie pocianalem mu za to, ze nie lubi PisU tylko widze, ze akurat działanie radnego Olszówki w tym wypadku nie jest czystym populizmem i o mnie rozdraznilo.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 31.12.2009, 09:45
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, na nikogo nie głosowałeś i mówisz, że masz czyste sumienie? Najłatwiej ręce umyć, a jak coś się źle dzieje to prawić morały. Jesteś najgorszy bo po pierwsze nie oddałeś głosu na nikogo "dobrego", a po drugie zmniejszyłeś frekwencję i przez to każdy wyborca głosujący na "złego" kandydata miał statystycznie silniejszy głos.

Jesteś wyjątkowo bezczelny.
Ja nie mówię, że na nikogo nie głosowałem, tylko że nie głosowałem na hipokrytów i łajdaków z PiS, PO, PSL, SLD i tego typu partii buraczano-kartoflano-czerwono-złodziejskich.
Ja głosowałem na partię, która ma pomysł na rządzenie. Która to? Nie powiem. Niech ludzie się sami zatroszczą o to, żeby wiedzieć jakie partie mają plany, zamiast słuchać durnych i kłamliwych spotów wyborczych.

Mam czyste sumienie, jak wspominałem. Byłem na wyborach i głosowałem zgodnie z własnymi przekonaniami. Moja partia jednak nie dostała się do żadnych rad, sejmów, senatów itp. bo w mediach zniszczono jej ikonę.

A ty mi nie wyskakuj tutaj z tekstami, że na nikogo nie głosowałem, że zmniejszyłem frekwencję. Ja nie powiedziałem, że nie głosowałem, tylko powiedziałem, że nie głosowałem na hipokrytów. Tobie radzę trochę przemyśleć swoje wypowiedzi, bo brzmi to tak, jakbyś kiedyś zagłosował z pełnym przekonaniem na którąś z tych gównianych partii, a teraz się tego wstydził.

Jedna rada - naucz się patrzeć na program i analizować to, co jest możliwe do przeprowadzenia i czy przyniesie odpowiedni skutek, a nie słuchaj spotów i wypowiedzi przedwyborczych.

Jesteśmy młodą demokracją i musimy odpokutować złe decyzje większości. Ja mam większe pretensje do naszego narodu, niż do polityków.
Kto przymyka oko na wybryki złodzieja, kto mu na nie przyzwala, zamiast go zdzielić w łeb i obciąć ręce, to robi jeszcze gorzej, niżby sam kradł. Kto więc ich wybrał, jest znacznie bardziej winny niż oni.
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.12.2009, 10:47
michalpp napisał(a):Wyświetl post
To idziesz do wyborów i oddajesz nieważny głos, skoro uważasz, że nikt na niego nie zasługuje. I wtedy podnosisz frekwencję i z czystym sumieniem możesz krytykować każdego jednego. Bo nie pójść wcale nie jest wyjściem.
Nie jesteś katolikiem nie chodzisz do kościoła, nie wierzysz / nie uznajesz demokracji nie chodzisz na wybory.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 31.12.2009, 11:03
Jesteś wyjątkowo bezczelny.
Ja nie mówię, że na nikogo nie głosowałem, tylko że nie głosowałem na hipokrytów i łajdaków z PiS, PO, PSL, SLD i tego typu partii buraczano-kartoflano-czerwono-złodziejskich.
Ja głosowałem na partię, która ma pomysł na rządzenie. Która to? Nie powiem. Niech ludzie się sami zatroszczą o to, żeby wiedzieć jakie partie mają plany, zamiast słuchać durnych i kłamliwych spotów wyborczych.
Nie wiem czy rozumiesz co mówisz, bo moim zdaniem bezczelny nie jestem.

Natomiast jeśli rzeczywiście głos w wyborach oddałeś, to zwracam honor. Bo z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że jak wielu Polaków (patrz frekwencja) - na wybory "lejesz" z góry na dół, a później krytykujesz rządzących. A takiego zachowania nie znoszę. Do narzekania pierwsi, do brania jakiejkolwiek odpowiedzialności ostatni.

Jak widzę, jednak Ciebie to nie dotyczy i chwała Ci za to Szkoda tylko, że jest masa takich osób..

Można pójść i oddać nieważny głos, podwyższając frekwencję. Można także tak jak rozumiem Ty, zagłosować na partię, która nie ma obecnie realnych szans na wygranie wyborów, ale spełnia wg Ciebie kryteria programowe. Można też zagłosować za "mniejszym złem", co stało się chyba w dużej mierze podczas ostatnich wyborach parlamentarnych.

Tobie radzę trochę przemyśleć swoje wypowiedzi, bo brzmi to tak, jakbyś kiedyś zagłosował z pełnym przekonaniem na którąś z tych gównianych partii, a teraz się tego wstydził.
Oszczędź sobie takich wypowiedzi, bo bajki piszesz i to jest dopiero bezczelne.

Nigdzie nie napisałem na kogo głosowałem i tego nie zrobię. Tak jak pisałem wcześniej, najważniejsze to oddawać świadomy głos w wyborach. A każdy może mieć swój pogląd, niekoniecznie z moim zgodny.

Jedna rada - naucz się patrzeć na program i analizować to, co jest możliwe do przeprowadzenia i czy przyniesie odpowiedni skutek, a nie słuchaj spotów i wypowiedzi przedwyborczych.
Wybacz, ale jak będę od Ciebie rad oczekiwał to sam o nie poproszę więc nie wyskakuj z nim przed szereg.

Jesteśmy młodą demokracją i musimy odpokutować złe decyzje większości. Ja mam większe pretensje do naszego narodu, niż do polityków.
Kto przymyka oko na wybryki złodzieja, kto mu na nie przyzwala, zamiast go zdzielić w łeb i obciąć ręce, to robi jeszcze gorzej, niżby sam kradł. Kto więc ich wybrał, jest znacznie bardziej winny niż oni.
Żeby na koniec było zgodni i świątecznie, z tą wypowiedzią się niemal całkowicie zgadzam
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.12.2009, 11:19
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Podsumowanie na koniec roku: dlaczego nas tak było mało... ?!
Pozwolę sobie na komentarz dotyczący zachowania radnych. W PO była dyscyplina, chociaż byłem u nich na klubie i prosiłem o poparcie mojej poprawki. Liczyłem, że kibice Wisły się wyłamią (Fedorowicz, Bystrowski, Chwajoł). Tylko Chwajoł przeprosił i powiedział, że ma wyrzuty sumienia za to głosowanie. Prosiłem również żeby w ostateczności klub PO się wstrzymał przy mojej poprawce, wtedy była szansa że przejdzie głosami mniejszości. Niestety radny Garda na zadane mi pytanie jak będę głosował nad budżetem jak przejdzie moja poprawka (odpowiedziałem że będę wtedy za) zaproponował żeby być przeciw mojej poprawce bo może przejść cały budżet a oni są przeciw... a sam w ostatecznośći się wyłamał i głosował za budżetem. Takie zachowanie Gardy i Kocurka (też się wyłamał) to cios poniżej pasa... Reszta PO bez komentarza bo wiadomo jak głosowali i co mówili wcześniej. W PiS nie było dyscypliny nad poprawkami, więc mogli zagłosować wszyscy jakby chcieli, tym bardziej że mieli większość do przegłosowania całego budżetu. Zagłosowali z PiS za moją poprawką radni kibice Cracovii (Gilarski, Rachwał, Piechowicz). Dziękuję radnemu Franaszkowi (z klubu PiS ale nie jest członkiem tej partii), który obiecał i dotrzymał slowa. Niestety PiS (z którym mam złe doświadczenia) częściowo poparł poprawkę w sprawie hali (jeszcze głosował za Hausner i Kozdronkiewicz), ale ostatecznie w sprawie budżetu głosował razem z radnymi od prezydenta Majchrowskiego (radna Mirek-Mikuła, która niedawno pisała na tych stronach oświadczenie, że popiera Wisłę to wczoraj była obecna na sali i nie głosowała za poprawką... "wyszło" nieobecna). Reszta z PiS przeciw (Kosior, Bator, Pilch, Franczyk) lub obecni/nieobecni (jak na pierwszej stronie). Teraz radni niezależni. Obiecała i dotrzymała słowa pani radna Sieja (dziękuję!). Najbardziej zawiedli mnie: Osmenda (uważa się za kibica Wisły, kiedyś chodził na mecze w szaliku) i Sularz (na meczu był raz ale sympatyzuje za Wisłą), którzy mieli być za a byli przeciw... Zdradę zaliczyła też radna Suter (najciemniej pod latarnią), która zostanie wyrzucona za to z mojego koła! Szczególne podziękowania dla radnego Sułowskiego, który nie jest kibicem, a zawsze głosuje ze mna za Wisłą! Wierność.
Podsumowując radnych, to na koszu w hali nikogo nie widziałem, na boksie rówież, w Sosnowcu też nie spotkałem. Poczekamy i zobaczymy jak odnajdą się na nowym stadionie bo na starym paru czasami widziałem.
Konkluzja: radnym się bywa, a kibicem jest sie zawsze!
Życzę wszystkim sukcesu w nowym roku: stadionu w terminie, mistrzostwa Polski, Ligi Mistrzów i w końcu nowej hali. Może będzie lepiej...
Nie wczuwaj się aż tak człowieku...dobra wypromowałeś się na forum,nabrałeś troszkę rozgłosu w mediach ale chyba najwyższy czas sobie odpuścić bo Pana posty robią się nieco żenujące.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.12.2009, 11:21
Cytat:
Natomiast jeśli rzeczywiście głos w wyborach oddałeś, to zwracam honor. Bo z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że jak wielu Polaków (patrz frekwencja) - na wybory "lejesz" z góry na dół, a później krytykujesz rządzących. A takiego zachowania nie znoszę. Do narzekania pierwsi, do brania jakiejkolwiek odpowiedzialności ostatni.

Jak widzę, jednak Ciebie to nie dotyczy i chwała Ci za to Szkoda tylko, że jest masa takich osób.
.
A ja takich ludzi rozumiem, oczywiście tych co się interesują polityką i wiedzą co się dzieje w karaju. Nie moge poweidzieć, za wiele na ten teamt o sobie, bo miałem tylko jedna okazję do głosowania, z której skorzystałem. Ale np teraz się zastanawim czy wezmę udział w głosowaniu na prezydenta. Rozważam tylko dwie opcje Tusk lub Kaczyński. Jeszcze rok temu głosowałbym na Tuska, ale jak się okazuje PO radzi sobie porównywalnie co PiS wcześniej.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 31.12.2009, 11:22
.....................
Powód: bo trzeba pisac i myslec tak jak wiekszosc :|
Ostatnio edytowane przez Coglin : 31.12.2009 o godz. 18:03.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 31.12.2009, 11:34
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
.
A ja takich ludzi rozumiem, oczywiście tych co się interesują polityką i wiedzą co się dzieje w karaju. Nie moge poweidzieć, za wiele na ten teamt o sobie, bo miałem tylko jedna okazję do głosowania, z której skorzystałem. Ale np teraz się zastanawim czy wezmę udział w głosowaniu na prezydenta. Rozważam tylko dwie opcje Tusk lub Kaczyński. Jeszcze rok temu głosowałbym na Tuska, ale jak się okazuje PO radzi sobie porównywalnie co PiS wcześniej.
Na tym to właśnie polega. W tym momencie nikt nie wie, który z wyborów będzie lepszy dla nas wszystkich. Oczywiście obaj kandydaci przekonują, że właśnie oni są panaceum na całe zło, ale decyzję trzeba podejmować zdroworozsądkową, a nie po obejrzeniu jednego czy drugiego spotu wyborczego

Nikt nikogo do wyborów nie zmusza (przynajmniej w Polsce), najłatwiej jest powiedzieć "nie dotyczy mnie to", "mój głos nic nie znaczy", "nie wiem na kogo głosować" itd. Moim zdaniem poważny, dorosły człowiek powinien wykazać się odpowiedzialnością i oddać głos w wyborach. Wcześniej pisałem jak można do samego głosowania podejść.

Bo jeśli większość ludzi do wyborów nie pójdzie, to o nas wszystkich decydować będzie zdecydowana mniejszość. A jest to baaardzo niebezpieczne i dopiero wtedy mogą być prawdziwe problemy. Zatem jeśli o mnie chodzi to namawiam wszystkich do oddania głosu. Na kogo? Niech każdy podejmie sam tę trudną (bo wybór jest dość marny) decyzję..
Odpowiedz cytując
michalpp
Junior Member

Stary 31.12.2009, 11:39
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteś katolikiem nie chodzisz do kościoła, nie wierzysz / nie uznajesz demokracji nie chodzisz na wybory.
Z tym, że różnica jest taka, że w tej demokracji żyć musisz.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.12.2009, 11:46
Coglin napisał(a):Wyświetl post
ale za to wybory tuz tuz
zaangazowanie, zaangazowaniem, ale trzeb znac umiar we wchodzeniu w tylek potencjalnym wyborca.
no ale o co chodzi? ludzią nie przypasujesz, przynajmniej gość sie stara, próbował zadziałać i za to mu chwała, nie tak jak reszta radnych ma to w dupie....mój głos ma i tyle w tym temacie
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.12.2009, 12:08
Jak widzę wpisy niektórych forumowiczów, to aż mi sylwestrowy apetyt odchodzi. Napisze sobie jeden z drugim wszechkrakus, TS w podpisie i udaje greka. A na sesji byłeś jeden z drugim krytykancie ? Wychodzi na to że raczej nie, gdyż inaczej wiedziałbyś jeden z drugim ignorancie, że tylko dzięki poprawce Radnego Olszówki, wczoraj w ogóle głosowano sprawę hali a Ty dzisiaj możesz go za to bezmyślnie obrażać. Fajnie się wypromował, no nie ? Zgłosił logiczną poprawkę, którą inni odrzucili i jeszcze tutaj pisze rzeczy, których zwykłe pikniki nie kumają. Jaka wiara, jaka walka, jaka Wisełka ?. To sztuczny Radny w/g nich, który z premedytacją od kilkudziesięciu lat jeździ nawet na wyjazdy drużyny, po to tylko, żeby przed takimi jak oni się teraz wypromować. Och, aż się śmiać trudno i płakać także.

Widzę, że macie dylematy, jak dorosły Polak powinien postępować w wyborach ? Odpowiedź jest prosta. Nie obchodzi mnie to w kontekście spraw Wisły. To ich własny wybór i sprawa ich dorosłości do tego wyboru.
Obchodzi mnie natomiast, jak powinien głosować dorosły Wiślak w przyszłych wyborach lokalnych. Powinien głosować wyłącznie na kandydatów Wiślackich i takiego jeszcze dodatkowo, który będzie uczciwym gospodarzem w mieście, żeby interesy swojej rodziny oraz swojego klubu, każdy wyborca zabezpieczył w najlepszy z możliwych sposobów.

A politycznych agitatorów partii rządzących w kraju i mieście oraz bezmyślnych ludzi im wierzących, proszę o zaprzestanie ogłupiania innych.

Wczoraj wszyscy Radni mieli szansę udowodnić, że są ludźmi inteligentnymi i potrafią liczyć, nie tylko we własnych portfelach. Niestety, wybraliśmy sobie karierowiczów i partyjniaków, którzy na rozkaz partii i w jej bezwzględnym interesie, wyrzucili wczoraj na śmietnik, kwotę 34 milionów złotych, unijnych pieniędzy TS, co z rozumem i doorosłością nie ma nic wspólnego, o gospodarnosci w interesie społecznym już nie mówiąc. Wszyscy wiedzą komu najbardziej zawdzięczamy wynik wczorajszego głosowania. Brak Krakowa na Euro 2012, czyli ten sam efekt odrzucenia rozwoju Krakowa i miliardów pieniędzy unijnych oraz państwowych, także zawdzięczamy tym samym ludziom i ich partyjnemu zacietrzewieniu.

Dziękuję tym Radnym i tym kibicom, dla których sprawa Wisły oraz gospodarność miasta Krakowa nie były obojętne. Szacunek. Jedynie Tacy jak Wy, zasługują na moją i innych Wiślaków uwagę oraz wyborcze poparcie.

Natomiast tym Radnym i ich partiom politycznym - http://www.youtube.com/watch?v=JxKvbYk4Ytc - trzeba brutalnie podziękować w najbliższych wyborach, aby już nigdy nie marnowali wysiłku lokalnych społecznosci, na rzecz których obiecywali pracować z sensem.

Wiśle życzę lepszego, do siego Roku .
Ostatnio edytowane przez kot : 31.12.2009 o godz. 14:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.12.2009, 12:16
Coglin napisał(a):Wyświetl post
ale za to wybory tuz tuz
zaangazowanie, zaangazowaniem, ale trzeb znac umiar we wchodzeniu w tylek potencjalnym wyborca.
na poczatek to proponuje popracowac nad ortografią.

A wszystkim "przeciwnikom" Darka Olszówki proponuje chwile pomyslec zanim cokolwiek napiszą, bo wy chyba myslicie ze na forum mozna zdobyc tysiące głosow...do rady miasta wybory są w okręgach ,wiec teraz zastanowcie sie, ile osob ktore czyta forum, wchodzi w ten temat, ilu z nich jest z okregu w ktorym startuje Olszówka, ilu z nich w ogole ma prawo głosu, ilu z tych ktorzy mają prawo głosu zagłosuje akurat na niego. Moze sie zbierze kilka - kilkanascie. No to rzeczywiscie, genialny plan udawania kibica w celu zdobycia poparcia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów