|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Tą listę proponuję wyrzucić jako news-a przed wyborami. Żeby ludzie mieli taką mini ściągę w 1 miejscu.
PO = żenada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Elżbieta Sieja tez jest z PO, a głosowała "za". Jej dyscyplina nie obowiązuje? Więc dlaczego obowiązywała Fedorowicza i innych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
http://www.rp.pl/artykul/16,407184.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
P.S. Darek Olszówka ostatnio był podpisany w kronice jako Polska XXI.
Ostatnio edytowane przez Pietruś : 30.12.2009 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapunktował, bo chciał zagłosować przeciwko PO, tak samo jak w sprawie budżetu.....
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie ma co chwalić radnych PISu.. mają oni większość w radzie miasta więc mogli się podzielić, że połowa głosuje za a połowa przeciw
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chce chwalić PiS-u, tylko podałem kto zagłosował za i z jakiej partii jest lub był, takie gadanie że się podzielili nie przemawia do mnie, projekt przepadł a plus mają CI co zagłosowali za, jakie były ich przesłanki mnie to nie interesuje, poprali budowe hali i trzeba im to zapamiętać czy będą startować w wyborach z list PiS czy nie nalezy to pamietać, a reszcie no cóż... nie rozwalajmy tematu budowa stadionu niech będzie budowa stadionu, lepiej rozmowy przenieść do ABG do tematu o walce też o stadion Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ochłońcie ludziska ! Jestem kibicem Wisły i żal mi ale cóż poradzicie, takie jest stanowisko miasta i trzeba je uszanować. Nie można wszystkich pieniędzy przeznaczać tylko na Wisłe Kraków (chciałbym ale tak się nie da) może jeszcze miasto ma nam wybudować centrum handlowe, żeby wisła czerpała co roku z tego tytułu zyski ? Rozumiem, że jest dotacja z UE ale trzeba znaleźć prywatnego sponsora, żeby wybudować tą hale, przy okazji mógłby być sponsorem całego TSW. Pewnie kilku pojedzie po mnie za tego posta ale trzeba się postawić też z innej strony... 30 mln to nie jest dużo i wydaje mi się, że powinien się znaleźć jakiś sponsor skoro w Gdańsku na 5 lat sprzedaje się nazwę stadionu za 35 mln-ów to u nas też można pogadać z inwestorami
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie 8 za przy 16 radnych to taka typowa ściema choć trzeba przyznać że to co robi w radzie PO to jest po prostu kpina w żywe oczy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Mam tego dość. Olewam że nie lubie Pisu.
Od dziś głosuję na Darka Olszówke i tyle. Wisła jest najważniejsza w moim życiu i w dupie mam inne rzeczy, będę się spinał że miasto nie ma na to i tamto i analizował słuszność wyższych idei ... akurat Na straż miejską to k...wa mają, nierobów francowatych. Pora sie zradykalizować... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekaw jestem czy gdyby to PO mialo stosunek 8 do 8 bylyby tu takie same komentarze.
Tzn. nie jestem ciekaw bo wiem ze bylyby zupelnie inne, nie ma to jak samemu sobie tlumaczyc rzeczywistosc byle pasowala do swojej wlasnej wizji. Winowajca glowny jest ten co zawsze. NIE DLA MAJCHROWSKIEGO ! ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytat z wypowiedzi przed posiedzeniem jednego z głosujących na nie:
Paweł Bystrowski (PO) cytat z jego strony: "Moją pasją jest kolarstwo górskie, ponadto jestem kibicem sportowym, a zwłaszcza piłkarskim. W Radzie Miasta priorytetem dla mnie są inwestycje w bazę sportową oraz działania zmierzające do upowszechniania kultury fizycznej i sportu, " niesamowita obłuda.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Czy będzie protest czy nie w Krakowie od wielu lat prawicowe partie zawsze wygrywają. Trzeba ukarać tych co byli przeciw z imienia i nazwiska. Co nie zmienia faktu, że radni PO zaszkodzili Nam kibicom, odpowiedzialność zbiorowa- ukarać winowajcę.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A to mnie akurat lata, chciał zagłosować za halą Wisły i za budżetem. To się dla mnie liczy. I czy połowa zagłosowała czy połowa nie ... też mi to lata, w przysłlości niewątpliwie będę patrzył na nazwiska. I żeby nie było, nie jestem pisiorem. Ale już to co ta PO wyrabia w Krakowie, to się po prostu w żadnych słowach nie da opisać. Życzę im jak najgorzej. Powiedzieć wam coś szczerze? Mam wrażenie że niestety nasza hala właśnie poszła się paść. Nie wierze, że uda się znaleźć inwestora. Majchrowski byk też "out"; nawet dopuścić pod obrady nie chciał wniosku, nasz wielce szanowny gość na hali.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 30.12.2009 o godz. 17:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a) do objęcia rządów b) do przegłosowania budżetu to jeśli by chciał to powinien także znaleźć poparcie dla naszej hali. Tyle że nie jestem złośliwy a wręcz jestem jak najdalej od szukania winnego akurat w tym ugrupowaniu, bo cały ten syf jest niestety przez PO i Majchrowskiego. Tyle że faktem jest że to 8/8 i tak psu na budę.Dyscypliny widać nie było ,pewnie jest tam po prostu więcej rozsądnych osób no ale to nie zmienia faktu że sytuacja jest ujowa. Hali nie będzie a o stadionie lepiej nie myśleć co tam się jeszcze może dziać, by nie popaść w gruba depresję. I tego się trzymajmy, u mnie skończyło się głosowanie na partie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.12.2009 o godz. 17:19.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kiedyś pisałem, żeby głosować na tych kandydatów, których wystawi lub wskaże np. SKWK. Najlepiej żeby to byli ludzie z R22. Wystarczyłoby 3 lub 4, o których głosy zabiegaliby wszyscy, tak jak teraz o głosy niezrzeszonych zabiega Majchrowski, PO, PiS. Dopóki tego nie będzie to jedni na PO drudzy na PiS, niektorzy na SLD czyli ciągle to samo. Trzeba wpuścić trochę swieżego powietrza do tej stajni.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
z drugiej strony tak sobie myślę, że jednak hala i dobro Wisły to nie wszystko. liczy się miasto, a inwestycje w sale kongresową i rozwój MPK to zdecydowany priorytet..
pieniądze na stadion są, więc cieszmy się że stadion będzie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ale w hali grają koszykarki, wiadomo że to nie piłka nożna( popularność nie ta) ale jednak na poziomie europejskim a zanim wybudują tą hale w czyżynach to bardzo długo zejdzie (ponad 3 lata) i pozatym mają być tam różne imprezy nie tylko sportowe i nie wiadomo czy koszykarki by tam mogły grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogóle co wy mieszacie wybory z własnym zdaniem o danej osobie. Właśnie przez takie głupie gadania później się dzieje źle w kraju, bo władza działa pod korzyść głosów a nie lepszego życia. Co wy myślicie, że ci co głosowali na nie to są przeciwni sportu w krakowie ? Nie! Oni przyjeli w głosowaniu projekt dofinansowania stadionu, bo były te pieniądze bardzo potrzebne. A jeżeli wiecie to budżet Krakowa jest i tak wyższy w stosunku wydatków do przychodów i nie wiem czy jeszcze większe wydatki byłyby korzystne. Trzeba to przyjąć z godnością, bo dzisiaj nawet PO zgodziło się na przyjęcie budżetu ze względu na rozwój Krakowa, bo bez tego byłaby tragedia ;/ Po prostu zbyt słabe argumenty były, że nie przekonały radnych. Trzeba znaleźć prywatnego sponsora i tyle... takie życie i nie należy się rozżalać bo i tak się już nic nie zmieni, budżet jest zatwierdzony i musimy radzić sobie sami...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
To wszystko to było nic innego niż gierki polityczne. Majchrowski i PO stracili na tym najwięcej, ale o tym się przekonają w najbliższych wyborach. W moich oczach najwięcej zyskał pan Darek Olszówka który robił co mógł oraz jak już wspomniałem niektórzy posłowie PiS-u, którzy chcąc nie chcąc głosowali ZA naszą sprawą. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
to może ktoś w takim razie podać nazwiska przychylnych dla nas radnych? na kogo "radzicie" oddawać głosy w przyszłości?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Puknij sie mocno w czólko kolego za rok koszykarki w tej ciasnej kanciapie wogole grac nie bedą mogly jesli awansuja do Pucharow -nie zgodzi sie pewnie Federacja . i tez bedziesz tak pisal a stadion pilkarski...widac w jakich bólach sie rodzi ,i jeszce pewnie potrwa to troche... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Zwierze - możliwości były, ale wyborcy nie skorzystali z nich zawczasu, kilkanaście lat temu trzeba było pójść inną drogą, teraz lata upłyną, zanim się wypleni układy w polityce i sporcie.
Ludzie są zbyt łatwowierni. Przypominam, że to ludzie wybierali tych hipokrytów. Ja na szczęście nie, więc mam czyste sumienie. Szkoda, że u nas w kraju tak się losy potoczyły. Szkoda tego okrągłego stołu. Mogło to wyglądać inaczej. Mogliśmy przeboleć kilka lat komuny, która prowadziła nasz kraj do bankructwa i świetnie na tym wyjść. Dokonałby się społeczny lincz na tych darmozjadach i bandytach i o Kwaśniewskich, Oleksych, Millerach itp. nikt by nie słyszał, a na lewicowca 99,99999% by patrzyło jak na wariata. Skutkiem, ci z Solidarności nie układaliby się z komuchami. Nie powstałoby zatem towarzystwo kaczorów toczące pianę, byleby ich tylko zwalczyć nie patrząc na kraj. Jest kilka zdroworozsądkowych partii w naszym kraju, ale akurat mamy taki naród, że uwierzył w przekupne media, które wygadywały potężne bzdury na lidera tej partii. Uznano za wariata kogoś, kto na to nie zasługiwał, jedyną osobę, która od czasów Mościckiego miała w naszym kraju pomysł na rządzenie. Moje zdanie jest takie, że dobry komunista, to martwy komunista, a każdy przyjaciel mego wroga jest mym wrogiem. Nie jest natomiast mym przyjacielem wróg mego wroga, jeśli skupia się tylko na niszczeniu i budowaniu. Wszystkie trzy grupy powinny spocząć za kratkami, za to, że marnują kolejne lata w naszym kraju. To w wersji łagodnej, bo w tej naprawdę sprawiedliwej zasługują na najwyższy wyrok, o jaki wnioskuje JKM. Już nie wspomnę, że m. in. z mej pensji dostają swoje wynagrodzenie, z wielką obłudą tłumacząc, że to na "wyrównanie szans w społeczeństwie", jak oni to nazywają "sprawiedliwością społeczną" (która ma się tak do sprawiedliwości, jak krzesło do krzesła elektrycznego.) i jakoś nikt nie ma siły się przyczepić, że taniej chłopu dać wędkę i nauczyć się nią posługiwać, niż dawać mu co chwilę rybkę. Ja tam nikomu nie zamierzam dziękować, uważam, że to po prostu śmieszne. Ja nie zamierzam się kierować emocjami, czy ktoś krzywdził mój klub czy go błogosławił, mało mnie to obchodzi. Nie mieszam polityki do sportu, w odróżnieniu od różnych organów zajmujących się sportem w naszym kraju. Jakie są możliwości Zwierze? Pomyśleć logicznie. Co z tego jak kto głosował. Należy głosować na tych, co mają pomysł na rządzenie i realne szansę ich realizacji. W taki sposób ograniczy się układy. Wtedy być może będą osoby mające sport w d... ale przed takim głosowaniem zatroszczą się o opinię fachowca i pomyślą jaki to może być zysk, jakie korzyści. Nasi radni nie pomyśleli i jestem święcie przekonany, że w ich myślach sport, promocja miasta i ekonomia akurat zajmowały najmniej miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
sorki ,zle zacytowany post. mial byc ten rodzynek pysia Cytat:
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie, ja jeszcze jakiś czas temu też myślałem że priorytetem powinny być Czyżyny ale parę osób szybko mnie przekonało że taki średniej wielkości obiekt jest nie tylko potrzebny Wiśle ale też miastu.Ile nas omija imprez, koncertów(nie na naście tyś ale właśnie poniżej 10) bo nie ma gdzie grać albo jak już coś jest to w żenujących warunkach - patrz nasza obecna hala - jeśli jeszcze do tego dodamy sporą dotacje z UE to na prawdę szkoda że nie wykorzystano możliwości by nie tak wielkim kosztem postawić coś co będzie służyło wszystkim przez lata.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|