The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2009, 17:10
harimata napisał(a):Wyświetl post
Ale jak taki ateista czy komunista może to zrozumieć to już wykracza po za jego kompetencje światopoglądowe.
Czyli jak ktoś nie wierzy w Boga albo jest komunista to juz nie moze byc dobrym obywatelem i nie moze pomagac? No popatrz. Moze dlatego TV woli Owsiaka od Caritasu czy podobnych organizacji? Bo ludzie maja juz dosc obludy i hipokryzji prezentowanej przez zaslepionych nienawiscia osobnikow? Uwazasz sie za wielkiego katolika milujacego innych a w podpisie przekreslona gwiazda Dawida i inne symbole roznych wyznac, organizacji.
A co do tworzenia sobie lewackiego idola. Kto broni zeby jakis prawicowy bohater sie narodzil i zostal gwiazda TV. Tylko, ze takich narazie nie widac.
I napisze to po raz kolejny. Sprzet zakupiony z ramienia WOŚP to wielokrotnie wiecej niz 0,2%.
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.12.2009, 17:16
Pokaż mi te programy. Bo TV Tram to nie jest publiczna TV. Idea WOŚP dobra wykonanie tragiczne. Gdyby musieli płacić za czas antenowy i reklamy to liczyli by straty a nie zyski. Ale przez ten jeden dzień przez te 5 godzin można zarobić w publicznej TV na przestrzeni całego roku kilkaset milionów zł. Więc gdzie tu jest logika 500mln=50 mln ?
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2009, 17:17
Gdzieś ty u niego dostrzegł przekreslone gwiazdy Dawida, etc? Chyba przekreśla TVN, PO i Wybiórczą... no chyba, że odbierasz to jako symbole żydowskie, to ok...

Swoją drogą, ja na WOŚP nie dorzucam się już od lat. Nie popieram tej akcji, nie utożsamiam się z nią, jest kiczowata poprzez swój 'orkiestrowy' charakter i dobrze mi z tym. Ale.. nie potępiam też tych, którzy dają kasę... nie lubię jedynie tego sztucznego lansowania, bujania się w serduszkach itd..
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.12.2009, 17:25
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
nie utożsamiam się z nią, jest kiczowata poprzez swój 'orkiestrowy' charakter i dobrze mi z tym. Ale.. nie potępiam też tych, którzy dają kasę... nie lubię jedynie tego sztucznego lansowania, bujania się w serduszkach itd..
Możesz rzucić parę groszy i nie brać serduszka. Tym sposobem nie utożsamiasz się, a pomagasz.

Typowy hipokryta.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 27.12.2009 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.12.2009, 17:27
Pokaż mi te programy.
Co niedziele 12.00 Anioł Pański i o 12.15 Między ziemią a niebem -TVP1
Niedziela 17.20 serial pt. Ojciec Mateusz - TVP1
Sobota 07.45 Ziarno - TVP1
Sobota 17.20 serial pt. Siostry - TVP1
w tygodniu 18.00 serial pt. Plebania - TVP1
Sobota 17.20 Slowo na niedziele - TVP2
co piatek msza z Sanktuarium Bozego Miłosierdzia - TVP3
Wiara i Zycie raz w tygdoniu - TVP3

tyle znalazlem + newsy dotyczace tematyki religijnej w informacjach i jakies okazyjne programy zwiazane z religia
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:27
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak ktoś nie wierzy w Boga albo jest komunista to juz nie moze byc dobrym obywatelem i nie moze pomagac? No popatrz. Moze dlatego TV woli Owsiaka od Caritasu czy podobnych organizacji? Bo ludzie maja juz dosc obludy i hipokryzji prezentowanej przez zaslepionych nienawiscia osobnikow? Uwazasz sie za wielkiego katolika milujacego innych a w podpisie przekreslona gwiazda Dawida i inne symbole roznych wyznac, organizacji.
A co do tworzenia sobie lewackiego idola. Kto broni zeby jakis prawicowy bohater sie narodzil i zostal gwiazda TV. Tylko, ze takich narazie nie widac.
I napisze to po raz kolejny. Sprzet zakupiony z ramienia WOŚP to wielokrotnie wiecej niz 0,2%.
Nie pisz o czymś o czym ni masz zielonego pojęcia. Bo ja mogę napisać, że twoim ojcem jest Muminek ale nie mam na to żadnych dowodów. Więc przedstaw konkretne rozliczenia, rozeznania bo na razie to siejesz propagandę. Bo ludzie prawicowi są mieszani z błotem i spychani na margines. Co do moich poglądów patrz konstytucja RP. Wiesz kim był by Owsiak bez TV : cyt J.Owsiak :,, Bez telewizji byłbym jak dziad pod kościołem.'' Komuniści już wystarczająco nam pomogli. To właśnie dzięki nim jesteśmy krajem 3 świata w Europie.
Kod:

Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Co niedziele 12.00 Anioł Pański i o 12.15 Między ziemią a niebem -TVP1
Niedziela 17.20 serial pt. Ojciec Mateusz - TVP1
Sobota 07.45 Ziarno - TVP1
Sobota 17.20 serial pt. Siostry - TVP1
w tygodniu 18.00 serial pt. Plebania - TVP1
Sobota 17.20 Slowo na niedziele - TVP2
co piatek msza z Sanktuarium Bozego Miłosierdzia - TVP3
Wiara i Zycie raz w tygdoniu - TVP3

tyle znalazlem + newsy dotyczace tematyki religijnej w informacjach i jakies okazyjne programy zwiazane z religia
Cy ty tutaj wkleiłeś ? Czy te programy w jakiś sposób propagują działalność Caritasu ? Najpierw myśl potem działaj bo zginiesz w tym świecie.
Kod:

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 27.12.2009, 17:34
Cy ty tutaj wkleiłeś ? Czy te programy w jakiś sposób propagują działalność Caritasu ? Najpierw myśl potem działaj bo zginiesz w tym świecie.
To są programy w których się promuje religie i Kościół bo ponoć w TVP tylko Owsiak.
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:40
To są programy w których się promuje religie i Kościół bo ponoć w TVP tylko Owsiak.
Mój komentarz dla Ciebie jest tylko jeden : Ha ha ha ha ha

Zobacz o czym tutaj się pisze i przemyśl swój komentarz. Jak chcesz to wyszukaj mi jakiś dobry film na dzisiaj na 21.00. Ludzie czytanie ze zrozumieniem i analiza treści to podstawowe umiejętności jak czytanie i pisanie ale nie każdy ma je wystarczająco rozwinięte. Więc włącz sobie Cunter Strika i dalej zabijaj terrorystów.
Kod:

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 27.12.2009, 17:45
Mój komentarz dla Ciebie jest tylko jeden : Ha ha ha ha ha

Zobacz o czym tutaj się pisze i przemyśl swój komentarz. Jak chcesz to wyszukaj mi jakiś dobry film na dzisiaj na 21.00. Ludzie czytanie ze zrozumieniem i analiza treści to podstawowe umiejętności jak czytanie i pisanie ale nie każdy ma je wystarczająco rozwinięte. Więc włącz sobie Cunter Strika i dalej zabijaj terrorystów.
Mój komentarz dla Ciebie tez bedzie : ha ha ha
jak WOŚP w styczniu znów zbierze kilkanaście milionów złotych, Ciebie żeby wtedy tylko krew nie zalała ze złości
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:52
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Możesz rzucić parę groszy i nie brać serduszka. Tym sposobem nie utożsamiasz się, a pomagasz.

Typowy hipokryta.
Czy ty w ogóle znasz znaczenie pojęcia hipokryzja? Co w moim zachowaniu przypomina hipokryzję? To, że nie lubię tego zgiełku, ale zarazem nie potępiam ludzi go lubiących? Każdy ma prawo do własnych wyborów i do czynienia tego, co wg niego jest odpowiednie i słuszne.

Pomóc to ja i mogę ale niekoniecznie tej fundacji.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.12.2009, 17:52
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś ty u niego dostrzegł przekreslone gwiazdy Dawida, etc? Chyba przekreśla TVN, PO i Wybiórczą... no chyba, że odbierasz to jako symbole żydowskie, to ok...
Miał, tylko usunął. No chyba, że się mylę ( a chciałbym sie mylić) to wtedy przeprosze.
Co do Twojej opini - to jak juz zostalo powiedziane, nie ogladaj, nie nos serduszka, wspomoz.
Co do suchych statystyk - postaram sie zrobic.
I nie mow, ze ludzie z prawicy sa spychani na margines bo napewno nie bardziej niz z lewicy.
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 27.12.2009, 17:53
Mój komentarz dla Ciebie tez bedzie : ha ha ha
jak WOŚP w styczniu znów zbierze kilkanaście milionów złotych, Ciebie żeby wtedy tylko krew nie zalała ze złości
Będę się cieszył. Każda pomoc się liczy. Skąd wiesz może nawet się dorzucam do zbiórek. Pozdrawiam i sorka bo trochę Cię zjechałem. Ale zasłużenie.
Kod:

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.12.2009, 20:49
I tak moherowe towarzystwo zrobilo nam z bohatera ŻYDA ...ot tak ,jak nie ma argumentow mozna krzyknać z ambony ŻYD!! Jeden taki charytatywny jest w tym najlepszy ...ba ma nawet swój czas antenowy 24 godziny na dobe!
I nie mowcie na mnie ateista ,komunista itp... nie jestem nim, ale najwięksi złodzieje (oprócz rządów które nas okradaja ) zapominaja ze CHRYSTUS ,JEGO MATKA I OJCIEC BYLI ŻYDAMI i chodzby nie wiem jak przeinaczali historie tego nie wymarzą ,więc sami bija takimi slowami w naszą wiarę!!!!!!!!
a jak ktos chce namacalny dowód pomocy OWSIAKA niech spojrzy w książeczke ,swojego dziecka a jak nie ma to w sasiada od 2000 roku każde dziecko w POLSCE mialo zrobione przesiewowe badanie sluchu a cercyfikat orkiestry jest w książeczce...bo aparatury wartej miliony nie macie mozliwości widzieć i lepiej zeby nikt z waszej rodziny nie mial nigdy okazji !!!
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 27.12.2009, 21:24
WOŚP to moda i lansowanie.

O setkach innych organizacji które pomagają nikt nic nie wie. I niech tak pozostanie. Każdy niech w swoim sumieniu odpowie czy zrobił coś aby pomóc potrzebującemu.

ps. węgorz2 nie wdaję się z tobą w dyskusję bo uwierz mi na słowo nie posiadasz wiedzy która pozwoliła by ci dyskutować o tym co piszesz.
Kod:

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.12.2009, 21:39
ps. węgorz2 nie wdaję się z tobą w dyskusję bo uwierz mi na słowo nie posiadasz wiedzy która pozwoliła by ci dyskutować o tym co piszesz.
Ty jesteś wszechwiedzący, wspaniały, elokwentny.

Nie wdajesz się w dyskusję? Zamilcz więc. Zjedź mnie i bądź dumny ze swojej infantylności.

Elo, lansuję się bo mam czerwone serduszko na kurtce raz w roku. Jestem kotem.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 27.12.2009 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.12.2009, 22:22
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
CHRYSTUS ,JEGO MATKA I OJCIEC BYLI ŻYDAMI
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
naszą wiarę!!!!!!!!
Rozumiem, że w Twojej wierze to Józef jest ojcem Jezusa... pogratulować znajomości własnej religii Panie katoliku.

Co z tego, że Jezus był żydem? Żydzi go odrzucili i nie uznają za Boga. Antysyjonizm nic tu nie ma do rzeczy...

michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Elo, lansuję się bo mam czerwone serduszko na kurtce raz w roku. Jestem kotem.
Hehe... co Wy tak wszystko bierzecie personalnie do siebie?

Naprawde nie potrafisz obiektywnie stwierdzić, że dużo ludzi wrzuca Owsiakowi bo mają sztucznie wytworzone ciśnienie?
Przecież ten cały finał to wielkie doskonale wyreżyserowane przedsięwzięcie. Całodzienne łączenia w telewizji, pierniczenie: musimy pobić rekord z poprzeniego roku.
90% społeczeństwa nie myśli samodzielnie ( mają od tego TV czy gazety, które im mówią co jest dobre a co złe ) to jak ma przejść obojętnie obok słodkich nastolateczek, które kwestując zbawiają świat? Idąc w czasie finału po ulicy jesteś kilkakrotnienachalnie atakowany przez kwestujących owsiaków. Wszędzie dookoła ludzie z serduszkami a Ty jeden debil bez serduszka... przecież to zbrodnia.

Moda? Lansowanie się? Jak najbardziej tak! Gdzie jest te 120.000 wolontariuszy przez cały rok? Raz do roku sobie przypominają, że trzeba zrobić coś wielkiego?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.12.2009, 22:25
Dopilnuje dla was banow bando chamow nie potrafiacych ze soba rozmawiac. Pozegnamy sie wg przelicznika miesiac za kazde wyzwisko i pokaz buractwa w stylu "sram na to" albo "i ch*j".
Forum kibicow to nie wersal i bluzgac mozna ale nie bedzie jeden kibic Wisly lzyl drugiego. Albo dorosnie i to zrozumie albo niech zajmie sie czyms innym.
Poziom dyskisji tak niski ze watpie zeby ktokolwiek chcial tu pisac.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.12.2009, 22:30
Hamas,no 2 razy,do roku bo jeszcze latem imprezują na Woodstocku ze swoim guru.A przecież za coś Przystanek Woodstock trzeba opłacić,patrząc na gwiazdy które tam występują ,myślę że część tam również kasuje za wstęp,i nie wmówicie mi że ze zbiórek na WOŚP nie idzie na to ani złotówka.Oczywiście nie potępiam p.Owsiaka ,i wielkie brawa za to ile dzieciaków min.dzięki temu że tak to zorganizował żyje i jest zdrowych,ale czasami mógłby się zastanowić co mówi o innych.
Do puszki wrzucam bo zależy mi na zdrowiu małego nic nikomu niewinnego człowieka a nie dla mody ,czy innego widzi mi się
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.12.2009, 22:42
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Hamas,no 2 razy,do roku bo jeszcze latem imprezują na Woodstocku ze swoim guru.A przecież za coś Przystanek Woodstock trzeba opłacić,patrząc na gwiazdy które tam występują ,myślę że część tam również kasuje za wstęp,i nie wmówicie mi że ze zbiórek na WOŚP nie idzie na to ani złotówka.Oczywiście nie potępiam p.Owsiaka ,i wielkie brawa za to ile dzieciaków min.dzięki temu że tak to zorganizował żyje i jest zdrowych,ale czasami mógłby się zastanowić co mówi o innych.
Do puszki wrzucam bo zależy mi na zdrowiu małego nic nikomu niewinnego człowieka a nie dla mody ,czy innego widzi mi się
Wszystkie kapele na W grają za darmo, jedynie za symboliczny zwrot kosztów dojazdu do lokalizacji Wjazdu nie ma. A przystanek finansowany jest przez sponsorów i z odsetek od funduszy zebranych na danej orkiestrze.

A dla wszystkich, którzy zastanawiają się ile $ z działalności WOŚP idzie na Owsiaka odsyłam do ich sprawozdań finansowych, które są ogólnie dostępne i bardzo przejrzyste.

Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Stary 27.12.2009, 22:59
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie kapele na W grają za darmo, jedynie za symboliczny zwrot kosztów dojazdu do lokalizacji Wjazdu nie ma. A przystanek finansowany jest przez sponsorów i z odsetek od funduszy zebranych na danej orkiestrze.

A dla wszystkich, którzy zastanawiają się ile $ z działalności WOŚP idzie na Owsiaka odsyłam do ich sprawozdań finansowych, które są ogólnie dostępne i bardzo przejrzyste.
Pewnie, że nie potrzebują kasy z puszek bo mają jakąś tam wyrobioną marke i zawsze się chętni znajdą, zeby się dołożyć do tego spędu. Owsiak chyba się miał rok czy dwa temu wycofać w ogóle z dawania kasy na brudstok? Bo nawet dawanie kasy z odsetek jest dla mnie niesmaczne.
Już najśmieszniejsze jest, że to niby organizowane w podzięce dla wolontariuszy...
120.000 ludzi zbiera do puszek... na brudstoku jest 420.000 ludzi... cudowne rozmnożenie...
Nawet nie ma co pisać, że większość wolontariuszy na wódstok nie jeździ ( już widze te emo-gimnazjalistki w błocie... ).

Co do kapel... to nawet u nich na forum piszą, że mają problemy żeby nasze gwiazdki u nich grały za darmo.

Tak szczerze. Nie sądzicie, że troche "róbta co chceta" się kłóci z taką dbałością o życie ludzkie?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2009, 23:19
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post
Moda? Lansowanie się? Jak najbardziej tak! Gdzie jest te 120.000 wolontariuszy przez cały rok? Raz do roku sobie przypominają, że trzeba zrobić coś wielkiego?
Może Ty się pochwalisz co robiłeś dla kogoś?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 27.12.2009, 23:52
kolegę 1q2 odsyłam tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=3242&page=7
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2009, 23:55
Hmmm... troche trafiłeś kulą w płot... Popatrz sobie na forum to może odkryjesz co i dla kogo m.in. robie teraz...
Patrze i nic nie widzę./ok Hamas więc rób swoje i pozwól innym robić swoje/
Ogólnie co rok jest taka dziwna dyskusja, ja rozumiem że w środowisku kibicowskim 'młodzi buntownicy' od Owsiaka nie są zbyt lubieni i to raczej nie dziwi.Tyle że to jest inna bajka.
Cała akcja czyli WOŚP, w naszych warunkach jest cholernie potrzebna i szukanie dziury w niej jest wd mnie przejawem małości.
Nie czarujmy się że gdyby jej nie było to te tony sprzętu do ratowania dzieci pojawiły by się w szpitalach w inny sposób a dla mnie tylko to się liczy - cała otoczka jak i 'wodzirej' jest wd mnie lekką szopką ale to kwestia drugorzędna.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 28.12.2009, 00:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Patrze i nic nie widzę./ok Hamas więc rób swoje i pozwól innym robić swoje/
To pogrubione zdanie powinno zakończyć dyskusję.
Caritas nie lansuje się w mediach to sporo osób nawet o jego działalności nie wie (skoro do kościoła chodzi może z 50% "katolików", a wśród młodych jeszcze mniej). O Owsiaku słyszą, wrzucą 2 zł... i dobrze, lepsze to niż nic. Milion takich gości i już być może parę setek dzieci uratowanych. Gdyby nie Owsiak te osoby nie zrobiłyby NIC dla innych.

Takie czasy nastały, że wszystko trzeba oprawić ładnie by uzsykać zyski. WOŚP się do tych czasów dostosował to z roku na rok bije swoje rekordy zbiórek. I dobrze

I Caritas i WOŚP wzajemnie sie nie wykluczają. Ba, funcjonują obok siebie naście lat, prowadząc rózne działalności. I dobrze. Kto chce wspiera organizację kościelną, to chce orkiestrę Owsiaka, kto chce obie instytucje. Po co tworzyć głupie podziały?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.12.2009, 00:59
to może wypowiem się jako praktykujący "katol"
do Kościoła chodzę, WOŚP też popieram. Mam znajomych którym sprzet Orkiestry uratował dziecko, dlatego złego słowa nie powiem na ta akcję. Owsiak jako człowiek mnie nie interesuje, ważne są fakty i czyny, a te niewątpliwe są po stronie WOŚP.

niektórzy tutaj piszą że "gdyby ludzie pomagali systematycznie", "dawali czesciej jak raz do roku"...no spoko...tylko sęk w tym że nie dawali, i siłą orkiestry jest to że ludzi nakłoniła do wsparcia chociaż raz w roku.

Caritas jest niewątpliwie wspaniałą organizacją bo działają bez wielkiej pompy, a pomagają wielu ludziom. Jednak śmiać mi się chce jak niektotrzy przedstawiciele kleru krytykują WOŚP, a sami nie są "czyści". Znam kilka takich przypadków z mojej okolicy, nie mówiąc już o wyparowanej kasie na stocznie zbieranej przez ks. Rydzyka.

jeszcze chciałem się odnieść to tego zdania:

Komuniści już wystarczająco nam pomogli. To właśnie dzięki nim jesteśmy krajem 3 świata w Europie.
na pewno nie pochwalam tamtego okresu historii, ze względu właśnie na moją wiarę...ale śmiać mi się chce jak ludzie piszą że komunizm stoczył nas na dno...prawda jest taka że bez "osiągnieć" przemysłu socjalistycznego bylilibyśmy gdzieś za Angolą teraz. Kopalnie, Huty, Drogi, Kolej, w tym CMK, KGHM...to wszystko co do dziś ciągnie jakoś tą lichą gospodarkę...prawda jest taka że zarówno AWS, SLD, PiS, PO nie potrafią właściwie zrekonstruować polskiego przemysłu. Od kilku lat nic się nie dzieje...nic...a wybudować Hutę, czy elektrownie to nie jest koszt stadionu na Euro , nie oszukujmy się...stadion to mały pikuś przy tego typu inwestycjach.

planujemy budować Elektrownie Jądrową, zapominając że prawie już stała w Żarnowcu (90%), ale Solidarność przerobiła ją na kurniki, a reaktory po dziś dzień gdzieś w skandynawii działają

no ale na takie tematy trzeba porozmaiwać z ludzmi związanymi z przemysłem, a nie politologami, nauczycielami i ekonomistami, którzy tworzą nasz obecny rząd.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2009, 02:10
czytam tak te dyskusje tutaj i mnie przeraza to czemu jak w Polsce ktos cos dobrego robi badz chce zrobic to zaraz trzeba go krytykowac. Owsiak zrobil tyle dobrego ze chociazby z szacunku do tego ze uratowal tyle istnien ludzkich moznaby przemilczec negatywne aspekty WOSP. Cała idea WOSP jest piekna bo jest pozytywna a ze sa tez minusy tego to chyba nic nienormalnego? Wszystko ma swoje plusy i minusy jednakze porownujac plusy z minusami wynikajace z WOSP to zalety sa tak wielkie iz moznaby nie oczerniac akcji i nie rozprawiac o tym ze ma zle strony. Czy tym ktorzy krytykuja WOSP cos złego robi ta akcja? Ludzie ratuja zycie i zdrowie ludzi a Wy sie do tego dopieprzacie ;/ Nie działa ta organizacja na niczyja niekorzysc, nie zwalczaja Caritasu czy innej organizacji wiec nie wiem czemu tyle zalow tu jest wylewane na WOSP. Ludzie zastanowcie sie co piszecie, czy to jest szopka czy nie to niewazne, moze taka szopka jest potrzebna bo jest odmiana od takiej zwyklej dzialalnosci charytatywnej (takiej "po cichu" prowadzonej). Ja nie wiem czy takie rzeczy to tylko w Polsce ze jak ktos cos pozytywnego robi to zawsze sie znajdzie grupa osob co go bedzie gnoic :(
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2009, 08:57
Tak szczerze. Nie sądzicie, że troche "róbta co chceta" się kłóci z taką dbałością o życie ludzkie?
Nie wiem czy jesteś za młody, czy nie interesowałeś się muzyka alternatywna lat 80-tych i środowiskiem/audycjami radiowymi z tym zwiazane? Zatem wytłumacze skad sie wzieło "róbta co chceta" Tobie i paru innym osobom. Zycie punkowca/metala czy innego zgreda nie było łatwe w latach 80tych i wiązało się z tym ze często nie mozna było w szkole sredniej nosic nawet troche dłuzszych włosów (wiadomo były szkoły bardziej liberalne), do tego dochodził sposób ubierania sie, zupełnie nieakceptowalny. Owsiak, osoba juz wtedy dobrze znana, głównie jako współorganizator Jarocina, prowadzący audycje "rozgłośni harcerskiej" gdzie chyba tylko tam mozna było posłuchac "normalnej" muzyki, głównie pod wpływem listów od zrozpaczonej, zbuntowanej młodzieży jak to tępieni sa w szkole i przez rodziców za sposób ubierania się i uczesania (teraz nieprawdopodobne, prawda?) ułozył hasło "róbta co chceta" i mówił o tym w 3-kowym "Brumie" czy zinach. Zreszta w tych klimatach "urodził " sie WOŚP, na poczatku jako trasa koncerowa 3 kapel (chyba IRA, VooVoo i cos tam jeszcze), ludzie słuchajacy 3-ki zaczeli wysyłac pieniadze i tak sie zaczeło.
Potem był program w TV o tym tytule ale o zupełnie nieszkodliwym znaczeniu j.w., określenie buntu młodzieńczego a na pewno nie chodziło o robienie nic złego. Kiedy okazało się, ze jest to zwykle rozumiane inaczej, Owsiak zmienił tytuł programu, wydaje mi sie że już nie uzywa tego zwrotu ale przylgnął on do niego.
Znaczenie "róbta co chceta" nie znaczy dosłownie, ale rozumiem ze jest pojmowane tak bez znajomości historii jego powstania.

Editka:
Miałem okazję bywac na oddziałach neonatologii i pediatrii w kilku szpitalach i naprawdę urzadzeń z naklejonym serduszkiem jest wszedzie bardzo duzo. Az strach myslec co by sie działo gdyby tego sprzetu tam nie było.
Wszystkim sceptykom WOŚP nie zycze takiego kontaktu z tymi oddziałami w przyszłości ale chce zeby sie troche zastanowili. Nie ma znaczenia dla mnie co sie dzieje z tymi pieniedzmi, ja widze badania i ratowanie zycia noworodkom za pomoca tego sprzetui to mi wystarczy.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 28.12.2009 o godz. 09:05.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Stary 28.12.2009, 09:31
O rany głodne kawałki o biednej prześladowanej za PRL-u młodzieży... no prosze Cie.

Tzw. "Bunt Młodzieńczy" jak to określiłeś zawsze sprowadza się do robienia z mojego punktu widzenia rzeczy złych. Chyba, że uważasz ćpanie, notoryczne zachlewanie się, nieograniczony seks z przygodnymi partnerami ( skądś musi się brać część tych dzieci z chorobami na które Pan Owsiak zbiera ) za zjawiska pozytywne lub ewentualnie etap przez, który każdy przejść musi.

Jarocin już dawno został zdyskredytowany jako impreza organizawana za zgodą i pomocą służb specjalych PRL. Ot taki wentyl bezpieczeństwa.

Kaan napisał(a):Wyświetl post
(teraz nieprawdopodobne, prawda?)
Teraz na porządku dziennym... Każdy pogląd odbiegający od panujących "norm" jest natychmiast pacyfikowany. W ogóle nauczanie, które przygotowuje wiernych słuchaczy mainstreamowych mediów też jest przerażające...

Rozumiem, że wszystkim miłośnikom WOŚP-u hasło "cel uświęca środki" jest nieobce i skoro pozostaje to w zgodzie z Waszym sumieniem ( o ile w takie wierzycie ) to mi nic do tego.

Wasze szukanie akceptacji dla swojego poparcia WOŚP-u zawierające się tylko i wyłącznie w ciągłym powtarzaniu tekstu o oblepionych serduszkami maszynach, które ratują zdrowie jest troche nudne. Po co to w kółku powtarzać? Czy inne organizacje ( oprócz tych całych polsatowskich czy walterowskich, które non-stop trąbią ile i komu pomogły ) muszą się chwalić, że dzień dziennie ratują życie czy zapewniają byt setkom ludzi? Dla mnie jest to nachalne.

Zresztą ja kończe udział w tej dyskusji bo rozmiawiamy o zupełnie innych kwestiach. Wy widzicie tylko sprzęt w szpitalu.

Każdy niech pomaga jak mu się podoba i niech sobie przekonuje na co dzień kogo chce do uczestnictwa w tej akcji.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2009, 18:17
Proud napisał(a):Wyświetl post
na pewno nie pochwalam tamtego okresu historii, ze względu właśnie na moją wiarę...ale śmiać mi się chce jak ludzie piszą że komunizm stoczył nas na dno...prawda jest taka że bez "osiągnieć" przemysłu socjalistycznego bylilibyśmy gdzieś za Angolą teraz. Kopalnie, Huty, Drogi, Kolej, w tym CMK, KGHM...to wszystko co do dziś ciągnie jakoś tą lichą gospodarkę...prawda jest taka że zarówno AWS, SLD, PiS, PO nie potrafią właściwie zrekonstruować polskiego przemysłu. Od kilku lat nic się nie dzieje...nic...a wybudować Hutę, czy elektrownie to nie jest koszt stadionu na Euro , nie oszukujmy się...stadion to mały pikuś przy tego typu inwestycjach.

planujemy budować Elektrownie Jądrową, zapominając że prawie już stała w Żarnowcu (90%), ale Solidarność przerobiła ją na kurniki, a reaktory po dziś dzień gdzieś w skandynawii działają

no ale na takie tematy trzeba porozmaiwać z ludzmi związanymi z przemysłem, a nie politologami, nauczycielami i ekonomistami, którzy tworzą nasz obecny rząd.
wiekszych bredni dawno nie czytalem
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów