The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2009, 13:41
@Bronowianin, jest kameralny w dobrym tego słowa znaczeniu, robi klimat zamknietej przestrzeni co na spektakl piłkarski wpływa bardzo dobrze. Wiaże się to przede wszystkim z konstrukcja dachu: płaska, niską, masywną. Tego brakuje i w Warszawie i przede wszystkim w Poznaniu.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2009, 13:58
zgadzam się z Kaan. Jednak strasznie wadzi mi ten nasz ''okrąglak'' ... według mnie- psuje cały klimat
Bo liczy się tylko WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.12.2009, 14:29
Do tego co napisał Kaan dorzucę jeszcze to, że sprawia wrażenie (mimo tej feralnej odległości od linii bocznych do trybun) wrażenie bardzo ciasnego, przytulnego i ciepłego. Czego nie da się powiedzieć o innych obiektach. W wątku o innych budowanych stadionach na tym forum, jest podane bardzo podobne zdjęcie do tego tyle że z poznania. Legii pewnie też się znajdzie tam taka fotka.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.12.2009, 14:32
Powiem tak ,że ogladajac trybunę Wsch od strony murawy to robi ona niezłe wrażenie a jak dojdzie jeszcze dach i trybuna przeciwna bedzie całkiem nieżle.Zdjecia tego widoku nie oddają jak sie patrzy na zywo
Odpowiedz cytując
lukas74
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 22.12.2009, 14:33
Nie ma co narzekać, jest tak jak jest. Niestety w naszym przypadku paradoksalnie zaszkodziło to ,że zanim ktokolwiek zaczął myśleć o EURO to stadion przy R22 był już budowany, a wiemy jak długo trwała cała procedura z tym związana. We Wrocławiu czy Gdańsku można było stworzyć cały projekt od podstaw bo wiadomo było ,ze jak dostaniemy Euro to pieniądze na ten cel się muszą znaleźć. U nas zaczęły się wymuszone przeróbki projektu i architektonicznie raczej średnio to wypadło, a ten okrąglak, odległości linii bocznych od trybun czy łuki łączące trybuny są tego najlepszym przykładem. Niestety szkoda ,że nie można było ogłosić konkursu na projekt tak jak w przypadku Cracovii. Mamy o wiele lepszą działkę od nich, bo u nas nie trzeba było się aż tak bardzo trzymać zaleceń konserwatorów i na pewno powstałby projekt, któremu te z Gdańska czy Wrocławia do pięt by nie dorastały. Nie piszę tu o Poznaniu bo akurat ich stadion mi się nie podoba, a jedynym jego atutem jest pojemność. Cieszmy się z tego co mamy, choć na pewno szkoda straconej szansy na budowę stadionu na miarę XXI wieku, bo nasz niestety taki nie będzie
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.12.2009, 14:44
Niektórzy już pewnie widzieli, ale wrzucę mimo wszystko.

Screeny stadionu Wisły z FIFY z dodatkiem PLP09, jeśli chodzi o projekt na pewno są różnice, ale klimat oddaje idealnie:

http://i48.tinypic.com/1y77tw.jpg
http://i48.tinypic.com/1zcnu2v.jpg
http://i46.tinypic.com/n2kdnn.jpg
http://i49.tinypic.com/20fdswh.jpg
http://i45.tinypic.com/wcl1k9.jpg
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.12.2009, 14:59
Świetne, nie wiedziałem tego. Żeby tylko kasa była...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.12.2009, 16:30
Dobre te screeny, zakładając jeszcze, że kibice nie będą w takiej większości ubrani na czarno to widoki z murawy będą bardzo przyjemne A i jeszcze oprawa meczowa
Wkręciłem się w klimat
What's new?

Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2009, 17:17
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego według Ciebie nasz stadion będzie lepszy np. od tego w Poznaniu? To, że będzie lepszy od obiektu przy ul. Kałuży jest oczywiste - nasz będzie miał ponad 30 tys. miejsc, ten Cracovii 15 tys. miejsc, więc te dane wszystko tłumaczą. Co do porównania stadionu Wisły z tym na Łazienkowskiej w Warszawie, to sprawa jest bardziej dyskusyjna. W pewnych kwestiach nasz będzie lepszy, w innych z kolei warszawski obiekt. Ale w czym stadion na R 22 będzie górował nad tym w Poznaniu? Stadion w Poznaniu będzie przede wszystkim dużo większy od naszego, będzie posiadał hotel za jedną z trybun, a poza tym będzie wyższy i po prostu większy wielkością. Co do wyglądu obu obiektów to jest to kwestia gustu, jednak stadion Lecha na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie bardziej nowoczesnego niż nasz. Więc gdybyś mógł to wyjaśnij mi Twoje stwierdzenie.

Weź Ty się chłopie zastanów. Chcesz mieć więcej tej swojej przestrzeni i wielkości? To sobie loże vip wykup! Nasz stadion będzie mniejszy od tego w Poznaniu, ale za to klimat będzie o wiele bardziej kibicowski. Albo wiesz co? Może sobie canal+ po prostu kup.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.12.2009, 18:03
Jutro bardzo ważne głosowanie. Dobrze by było wysłać parę maili do radnych, szczególnie tych z PIS-u i niezależnych - bo tylko oni rozważają uchwalenie budżetu wraz z poprawkami. PO ma wszystko blokować.

Zatem przypomnijcie nasze argumenty, czyli przede wszystkim:
- nie można zmarnować szansy wykorzystania 8 mln euro z Urzędu Marszałkowskiego; pieniądze te przepadają w czerwcu, jeśli miasto nie dołoży drugiej połowy,
- koszykarki Wisły reprezentują Kraków w Europie w prestiżowych rozgrywkach; grają w starej, rozpadającej się hali, która za pół roku może zostać niedopuszczona do rozgrywek; jednocześnie hala 15-tysięczna w Czyżynach w żaden sposób nie spełni potrzeb którejkolwiek drużyny klubowej.

Panie i Panowie - mobilizacja!

Lista radnych: www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=9859
Po kliknięciu na nazwisko radnego - znajdziecie adres mailowy.

Głosowanie jutro ok godz 11.
Ostatnio edytowane przez rav : 22.12.2009 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 22.12.2009, 18:46
Gargamel napisał(a):Wyświetl post
Nasz stadion będzie mniejszy od tego w Poznaniu, ale za to klimat będzie o wiele bardziej kibicowski.
To jaki będzie klimat i jak ten stadion się będzie sprawdzał, funkcjonował zobaczymy jak kiedyś skończą jego budowę - puki co to odległa przyszłość i nie ma pewności czy w ogóle go ukończą... A to, że będzie mały i ciasny jak to określacie, to dla jednych jest atut - dla innych wada. Jedni chcą uczynić z Krakowa skansen bez nowoczesnej architektury, wieżowców i postępu - inni chcą widzieć go takim jaki powinien być: prężnie rozwijającą się metropolią ze wspaniałymi, nowoczesnymi budowlami. To są kwestie osobistych upodobań. Niestety przedstawicieli "ciemnogrodu" jest więcej i dlatego w mieście dzieje się źle... Jednak bezdyskusyjne jest to, że nasz stadion będzie po prostu za mały w stosunku do potrzeb i rangi klubu. Jeśli za kilka lat będzie na miarę potrzeb, to nie oznacza to, że tak samo będzie za kilkanaście czy kilkadziesiąt... Wiemy przecież, że za życia nawet najmłodszych z nas (w tej chwili) nowy nie powstanie... Dywagacje na temat tego jaką pojemność powinien mieć obiekt Wisły powinny zaczynać się od liczby 45 tys.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.12.2009, 19:48
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
To jaki będzie klimat i jak ten stadion się będzie sprawdzał, funkcjonował zobaczymy jak kiedyś skończą jego budowę - puki co to odległa przyszłość i nie ma pewności czy w ogóle go ukończą...
Dokładnie. Jestem przekonany, że jeszcze przez wiele lat nie znajdą się pieniądze na murawę i IT, dlatego może moje wnuki doczekają powrotu na Reymonta...

Cytat:
A to, że będzie mały i ciasny jak to określacie, to dla jednych jest atut - dla innych wada. Jedni chcą uczynić z Krakowa skansen bez nowoczesnej architektury, wieżowców i postępu - inni chcą widzieć go takim jaki powinien być: prężnie rozwijającą się metropolią ze wspaniałymi, nowoczesnymi budowlami. To są kwestie osobistych upodobań. Niestety przedstawicieli "ciemnogrodu" jest więcej i dlatego w mieście dzieje się źle...
Stadion będzie spełniać wymagania uefa Elite - będzie więc bardzo nowoczesny. A uroda to kwestia gustu i na pewno nie od stadionu zależeć będzie postrzeganie naszego miasta w Europie...

Cytat:
Jednak bezdyskusyjne jest to, że nasz stadion będzie po prostu za mały w stosunku do potrzeb i rangi klubu. Jeśli za kilka lat będzie na miarę potrzeb, to nie oznacza to, że tak samo będzie za kilkanaście czy kilkadziesiąt... Wiemy przecież, że za życia nawet najmłodszych z nas (w tej chwili) nowy nie powstanie... Dywagacje na temat tego jaką pojemność powinien mieć obiekt Wisły powinny zaczynać się od liczby 45 tys.
Po pierwsze - mamy problem z zapełnieniem 20 tysięcznika. Będziemy mieć stadion prawie dwa razy większy... Uwierz mi, że nie prędko śr. frekwencja zbliży się do 30 tysięcy... A tylko wtedy jest sens myśleć o czymś większym.

Po drugie, nie masz zielonego pojęcia co wydarczy się za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat. W latach 90", Wisła grała z Cracovią derby w drugiej lidze na sypiących się stadionach. Gdybyś wtedy powiedział komuś, że za 15 lat Wisła będzie mieć 7 tytułów więcej, derby grane są w ekstaklasie, to nazwał by cię nie poważnym... Gdybyś dodał, że derby te od 2010 roku odbywać się będą na nowoczesnych 33 i 15 tys obiektach, w pełni zadaszonych, z podgrzewaną murawą, to zabiłby cię śmiechem...

Dlatego nie udawaj, że wiesz co będzie za naście lat...

Po trzecie, jeśli nasza frekwencja w 2030 będzie powyżej 30 tys, nasz stadion z aktualnie budowanych w Polsce najłatwiej nadaje się do rozbudowy. Wystarczy rozebrać okrąglak i sektor E, w ich miejsce wybudować piętrową trybunę i już zyskujemy z 3-4 tysiące...
Ddf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.12.2009, 20:00
Widze fotki ,symulacje widoku trybun innych forumowiczow ...wszytko pieknie

ale....

nie chce tu czarnowidztwa uprawiac ... jednak jak widze tempo prac w sosunku do tego ile trzeba jeszce wykonac,to zdania nawet przewijace sie przez to forum ze do lipca to napewno oni nie zdazą nabieraja niestety coraz mocniejszego brzmienia...

do lipca mamy 6 miesiecy -trzeba wykonac cala naziemna czesc trybuny zachodniej,dach i poziom podziemny.dochodzi do tego masa elementow wykonczenowych ,cale otoczenie stadionu,drogi dojscia,,kolowtroki i inne duperele.itd.

popatrzcie nawet na D...stoi dalej w srodku puste,a kiedy zostalo niby to oddane -a ile wczesniej stala ta trybuna wogole pusta...a tu o zadnych przetargach na ta trybune nawet nie slychac.
fajnie ze stadion sie buduje ale w jakich "bólach" ..przeciez to powinno byc oczko w glowie kazdego w tym klubie ,bo tyle czekamy na to .

a jak widze jak to sie u nas "dzieje" to mam wrazneie ze domninuje mysl "dzis budujemy kawalek,a jutro to sie pomyśli"....paranoja poprostu,zamiast teraz sie zmobilizowac to kazdemu to lata ..
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.12.2009 o godz. 20:02.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.12.2009, 20:22
Też się dziwię że tak się podniecacie jaki to będzie doping i klimat. Póki co zanosi się na to, że jak oddadzą stadion (kiedykolwiek to nastąpi) to tak czy tak D będzie zamknięte bo nie będzie do niego wejść. Jak słyszę opowieści że znajdzie się operator który wyłoży kase na D, muzeum czy wykończenie biur to śmiech mnie ogarnia. To tak samo jak od 2 lat słyszę od Pana Miętty, że znajdzie się ktoś kto dołoży do Hali Ostatnio jest nowa śpiewka jakoby po wybudowaniu Hali znalazł się sponsor na męską koszykówkę. Niestety urodziłem się realistą.....
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 22.12.2009, 20:59
Panowie my tu gadu-gadu na temat wałkowany tysiąc razy a jutro de facto głosowanie nad przyszłością TS-u

Wysyłajcie przynajmniej maile do radnych lub bądźcie jutro na głosowaniu.
Zróbcie cokolwik, dorzuccie grosza do sprawy hali.

Wisła to nie tylko piłka nożna !!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.12.2009, 22:01
No właśnie, zawsze mnie zastanawiało dlaczego nie ma u nas sekcji męskiej siatkówki?Pewnie dla prezia też hala za mała i się nie da uruchomic...
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 22.12.2009, 22:05
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, zawsze mnie zastanawiało dlaczego nie ma u nas sekcji męskiej siatkówki?Pewnie dla prezia też hala za mała i się nie da uruchomic...
Hala za mała i kasa też za krótka...nawet dla koszykarzy....Nie mamy też żużla, piłki wodnej i warcabów pod wodą....

KASA, MAMONA, SZMALEC, HAJS, WALUTA
Powód: Djengi
Ostatnio edytowane przez spartan : 22.12.2009 o godz. 22:22.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.12.2009, 22:09
no dobra kosz jakis tam jest, zawsze są to jakies podwaliny pod cos lepszego, a siatki z tego co wiem meskiej wcale nie ma
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.12.2009, 08:20
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/reg...-pilkarzy.html
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.12.2009, 10:29
Farsy ciąg dalszy.

"Na razie nie podjęto jeszcze decyzji, czy zamienne szkło proponowane przez wykonawcę zostanie użyte. Zewnętrznej firmie zleciliśmy wykonanie ekspertyzy, która ma stwierdzić, czy proponowany materiał będzie spełniał wszelkie wymogi - informuje Jerzy Marcinko."

A to powyżej co ?Zdjęcie z 08.12.2008. Będą po jakiś ekspertyzach wymieniać?Niedawno pisali że do końca roku przeszklenie ma być gotowe

"Dokończenie projektów wykonawczych trybuny zachodniej miasto zamierza już jednak zlecić innej firmie. "
To jeszcze nie ma projektanta z tego wynika. Mam nadzieję że do czerwca go wybiorą żeby miał czas zaprojektować .
K...a mam nadzieję że ten dziennikarz nie wie co pisze i to wszystko nieprawda
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.12.2009 o godz. 10:33.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 23.12.2009, 10:42
o której głosowanie w sprawie hali?
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 23.12.2009, 10:51
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Farsy ciąg dalszy.

"Na razie nie podjęto jeszcze decyzji, czy zamienne szkło proponowane przez wykonawcę zostanie użyte. Zewnętrznej firmie zleciliśmy wykonanie ekspertyzy, która ma stwierdzić, czy proponowany materiał będzie spełniał wszelkie wymogi - informuje Jerzy Marcinko."

A to powyżej co ?Zdjęcie z 08.12.2008. Będą po jakiś ekspertyzach wymieniać?Niedawno pisali że do końca roku przeszklenie ma być gotowe

"Dokończenie projektów wykonawczych trybuny zachodniej miasto zamierza już jednak zlecić innej firmie. "
To jeszcze nie ma projektanta z tego wynika. Mam nadzieję że do czerwca go wybiorą żeby miał czas zaprojektować .
K...a mam nadzieję że ten dziennikarz nie wie co pisze i to wszystko nieprawda

Nie chodziło o szyby zewnętrznej elewacji - te są "lepszej jakości". Wykonawca zaproponował użycie zamienników wyłącznie od strony skyboxów, czyli wewnętrznej. Wyraźnie to jest napisane w artykule.

DoggTS:

"Do budowy trybuny wschodniej stadionu Wisły, od strony parku Jordana, będzie użyte cieńsze i gorsze jakościowo szkło niż pierwotnie planowano"
To oznacza raczej że do budowy elewacji wschodniejtrybuny użyto szkła, w tym do budowy skyboxów będzie użyte szkło gorsze jakościowo.

"Jego zdaniem nie powinno się zamieniać jakości szkła stosowanego do wykończenia trybuny. Szkłem ma zostać wyłożona jej fasada. Zostanie ono również zastosowane w pomieszczeniach, z których ma być widok na boisko".
To oznacza że do budowy fasady zastosowano szkło, nigdzie tutaj nie określono, że to akurat szkłem gorszej jakości będzie wykończona fasada.Ale może być też tak jak ty piszesz. Raczej podejrzewałbym niedoinformowanie dziennikarza i kiepsko sformułowany artykuł.
Powód: Do Dogg TS
Ostatnio edytowane przez Czarny : 23.12.2009 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
DoggTS
Member

Od: 04.2005

Stary 23.12.2009, 11:02
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Nie chodziło o szyby zewnętrznej elewacji - te są "lepszej jakości". Wykonawca zaproponował użycie zamienników wyłącznie od strony skyboxów, czyli wewnętrznej. Wyraźnie to jest napisane w artykule.
Nie prawda.
W DP jest napisane ze gorsze szyby maja byc montowane po obu stronach stadionu....
Dziennik Polski napisał(a):
Do budowy trybuny wschodniej stadionu Wisły, od strony parku Jordana, będzie użyte cieńsze i gorsze jakościowo szkło niż pierwotnie planowano. Takie oszczędzanie na materiale może skutkować tym, że później trzeba będzie więcej płacić w zimie za ogrzanie pomieszczeń pod trybunami, a latem zastosować mocniejszą klimatyzację - mówi jeden ze specjalistów związanych branżą budowlaną (nazwisko do wiadomości redakcji).

Jego zdaniem nie powinno się zamieniać jakości szkła stosowanego do wykończenia trybuny. Szkłem ma zostać wyłożona jej fasada. Zostanie ono również zastosowane w pomieszczeniach, z których ma być widok na boisko. - Proponowany zamiennik różni się od szkła przedstawionego w projekcie. Wyższa refleksyjność szkła, które zostanie zastosowane w szczególnych warunkach oświetlenia da wyraźny lustrza-ny efekt i będzie mogła prowadzić do oślepień i odblasków. Odbicia promieni słonecznych w szybach zamontowanych w lożach VIP oraz dziennikarzy będą dawały odblaski oślepiające widzów na trybunach oraz sportowców - przekonuje specjalista.
może mi ktoś wytłumaczyć - jest projekt, w projekcie są ustalenia co trzeba zbudować i z czego. Firma wygrywa przetarg - ma wykonać prace wg projektu za określoną kwotę.
Na jakiej podstawie mają być użyte gorsze zamienniki? Czy wykonawca odda różnice w cenie zleceniodawcy?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.12.2009, 11:36
Ręce mi opadły jak to przeczytałem. Mam taka prosbę do Pana radnego Olszówki o zapytanie do prezydenta: Czy ktoś w ogóle panuje nad tą budową Mamy normalnie czeski film...
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 23.12.2009, 11:52
Cytat:
może mi ktoś wytłumaczyć - jest projekt, w projekcie są ustalenia co trzeba zbudować i z czego. Firma wygrywa przetarg - ma wykonać prace wg projektu za określoną kwotę.
Na jakiej podstawie mają być użyte gorsze zamienniki? Czy wykonawca odda różnice w cenie zleceniodawcy?
Wykonawca nic nikomu nie odda to jest pewne. Firma Polimex tak właśnie działa niski przetarg i potem szukanie oszczędności na wszystkim. Robią zamieszanie, kilka wywiadów w mediach gdzie zwalaja wine np. na projektanta lub mówią że czegoś w przetargu brakuje i inwestor musi im kasy dodać.
Ogólnie strasznie mnie dziwi sposób w jaki finansuje sie polskie budowy. Wykonawca dostaje kwote określoną w przetargu a potem ile zaoszczędzi to jego.
Ze szkłem na elewacjach zapewne jest właśnie tak, szkoda tylko że inwestor sie na to zgodził no i architekt ale jak znam realia to pewnie Pan O. dostał papier do podpisania i nic wiele zrobic nie mógł.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.12.2009, 12:10
Za chwilę wykonawca zrobi nam w ramach oszczęności, trybuny z drewnianych desek, a dach z ceraty. Ciekawe, że na stadioniku u parchów nikt nie wali takich tekstów o oszczędnościach. Ewidentnie Mostostal przegina bagietkę, a najgorsze to jest to że nikt z tego cyrku na Pl. Wszystkich Świetych nie panuje nad tą budową.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 23.12.2009, 12:20
Tak tylko dla przypomnienia, w przetargach publicznych nie ma czegoś takiego ze projektant poda jednego dostawcę/producenta i na tym koniec. Prawo dopuszcza stosowanie zamienników o nie gorszych parametrach, niż te zaprojektowane przy zgodzie inwestora/projektanta.Tu akurat mamy przypadek gdy Gw chce zastosować gorszej jakościowo towar, więc nie ma żadnych przesłanek do zaakceptowania tego. Najbardziej zdziwiło mnie o tym oślepieniu piłkarzy i widzów. Wystarczy popatrzeć na przekrój trybuny. Fizyk ze mnie żadne, ale ze szkoły pamiętam że kąt padania jest równy kontowi odbicia. Więc jak swiatło miało by padać na przeszklenia pomiędzy trybunami, jak one są zasłonięte przez stopnice piętra?

Ostatnio edytowane przez Wicked : 23.12.2009 o godz. 12:23.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.12.2009, 12:22
U parchów nie ma takich tekstów,bo projekt był gotowy od początku do końca od a do z.I każde nie wywiązanie się z umowy groziło by sporymi karami finansowymi.
U nas jak wiadomo projekty trybun nie są dokończone i firma która buduje musi w większości przypadków sama osądzać co będzie słuszne,i nie zamierza dokładać z własnej kieszeni na np. grubsze szyby bo interesu ona w tym nie ma żadnego.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.12.2009, 13:16
Zostawiajac stadion z boku, bo jemu nic juz nie przeszkodzi w budowie, dzisiaj zapadna decyzje dotyczace istnienia innej sekcji naszego klubu Wisla Krakow!
Wychodzaac z zalozenia ze "pieniadze sprawiaja ze swiat sie kreci" bo tylko tak mozna nazwac zmiane przepisow w koszykówce, które beda obowiazywac od nowego roku, nasza hala, w której dzieja sie ostatnio rzeczy niesamowite bedzie gówno warta, bo nie dosc ze to jest zabytek z innej epoki, jest mala i nie ma mozliwosci poszerzenia lini boiska. Czyli nie spelnia wymogów.
To bylby koniec kosza na Wisle. I my nie mozemy do tego dopuscic
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów