The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 19:07
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego u nas nie można zrobić tak jak na Lechu tzw dzień otwarty na stadionie gdzie kibice mogą wejsc zobaczyć jak wyglada postep prac na budowie porozmawiać z kierownictwem co zostało zrobione co bedzie robione w najblizszym czasie .Czy u nas takie coś to wielki problem? Na stronkach Legii zdjecia sa średnio 2-3 dni a u nas ? szkoda gadać
Tak, u nas takie coś to ogromny problem. Twoje pytanie należy do retorycznych, bo odpowiedź jest prosta: to jest Kraków. Legia zrobiła profesjonalną stronę o budowie stadionu, która jest regularnie aktualizowana, są tam wszelkie informacje na temat budowy ich stadionu, zdjęcia, filmiki, wywiady itd. Zresztą już dawno temu mówiłem jaka przepaść jest pod tym względem między budową innych obiektów, a pracami na naszym stadionie. Mówiliście wtedy że strona internetowa nie ma nic do tego jak stadion powstaje itp., więc nie wiem w czym teraz problem? Aha i jeszcze jedno. Po co u nas robić stronkę o budowie stadionu i zamieszczać tam jakieś informacje na ten temat, skoro u nas to co się pisze, to o czym się zapewnia i to co się zapowiada, a to co się robi w rzeczywistości to dwie różne sprawy... Wystarczy tylko wspomnieć o tym, że żaden z etapów budowy naszego stadionu nie został zrealizowany zgodnie z harmonogramem. Jak zaczynano prace nad nową trybuną C to mówiłem że NAPEWNO nie zostanie ona oddana do użytku na czas - sprawdziło się to jak widać... Budowa naszego stadionu to przykład fuszerki i niedbalstwa - w dodatku za bardzo duże pieniądze...

W związku ze zbliżającymi się świętami, Nowym Rokiem itd., chciałbym życzyć wszystkim przede wszystkim jednego - powrotu w 2010 r. na Reymonta 22. Jednak chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą, że nastąpi to tak jak się mówi, czyli już w lipcu... Dlatego, chociaż może i to zostanie uznane za niepoprawny optymizm, życzyłbym wszystkim powrotu na nasz stadion po prostu w przyszłym roku, choćby na ostatni mecz w grudniu No a puki co czeka nas sporo wizyt w Sosnowcu w przyszłym roku (nie róbcie sobie nadziei, że dostosują w pełni stadion Hutnika - to jest po prostu Kraków)
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.12.2009, 19:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No toś się zagalopował. Pierwszą trójkę powiadasz ? No to kto wypada z podium My, Legia czy Amica. Faktycznie te 3 mln. zł. na transfery robia duuuuże wrażenie Żeby wskoczyc na podium to trzeba znacznie więcej i w dodatku wymienić to drewno, ktore jest obecnie. Niektórzy jak widzę biorą na poważnie wynurzenia tego chłopka spod Bydgoszczy.
Chwila moment.To tylko moje przeczucie, które nawet nie wiesz jak bardzo mam nadzieję że się nie spełni . A kto by wypadł? No coż my już mieliśmy 7 miejsce.Na przykład oczywiście. Ale to temat o stadionie więc koniec o parchach.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.12.2009, 19:26
Tak, tak ... Ciekawe kto z Was pamięta jak parch ogłaszał podpisanie dziesięcioletniego kontraktu z polskim Murinho.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 21.12.2009, 19:35
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Tak, u nas takie coś to ogromny problem. Twoje pytanie należy do retorycznych, bo odpowiedź jest prosta: to jest Kraków. Legia zrobiła profesjonalną stronę o budowie stadionu, która jest regularnie aktualizowana, są tam wszelkie informacje na temat budowy ich stadionu, zdjęcia, filmiki, wywiady itd. Zresztą już dawno temu mówiłem jaka przepaść jest pod tym względem między budową innych obiektów, a pracami na naszym stadionie. Mówiliście wtedy że strona internetowa nie ma nic do tego jak stadion powstaje itp., więc nie wiem w czym teraz problem? Aha i jeszcze jedno. Po co u nas robić stronkę o budowie stadionu i zamieszczać tam jakieś informacje na ten temat, skoro u nas to co się pisze, to o czym się zapewnia i to co się zapowiada, a to co się robi w rzeczywistości to dwie różne sprawy... Wystarczy tylko wspomnieć o tym, że żaden z etapów budowy naszego stadionu nie został zrealizowany zgodnie z harmonogramem. Jak zaczynano prace nad nową trybuną C to mówiłem że NAPEWNO nie zostanie ona oddana do użytku na czas - sprawdziło się to jak widać... Budowa naszego stadionu to przykład fuszerki i niedbalstwa - w dodatku za bardzo duże pieniądze...

W związku ze zbliżającymi się świętami, Nowym Rokiem itd., chciałbym życzyć wszystkim przede wszystkim jednego - powrotu w 2010 r. na Reymonta 22. Jednak chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą, że nastąpi to tak jak się mówi, czyli już w lipcu... Dlatego, chociaż może i to zostanie uznane za niepoprawny optymizm, życzyłbym wszystkim powrotu na nasz stadion po prostu w przyszłym roku, choćby na ostatni mecz w grudniu No a puki co czeka nas sporo wizyt w Sosnowcu w przyszłym roku (nie róbcie sobie nadziei, że dostosują w pełni stadion Hutnika - to jest po prostu Kraków)
Życzę tego samego wszystkim- bez złudzeń z tym lipcem .Zresztą trudno w powyższym tekscie z czymkolwekj się nie zgodzić.A można dodać że czekają nas kolejne batalie o kasę na IT, wyjasnienie sprawy kasy na murawę ( jest czy jej niema w ramach prac GW) no i wykończenia trybuny D ( ponoć operator ma być wyłoniony do końca grudnia - czego pewnie jak zwykle nie będzie).
Życzę także w nowym roku w Wiśle ludzi którzy zainteresują się mocniej tym co się dzieje na stadionie, bo wybaczcie mam nieodparte wrażenie że nikt ze strony Wisły nie naciska na ZDiK i Polimex na wyjaśnienie nurtujących tematów i podanie ich do publicznej wiadomości.Tak to wygląda jakby czekali jak miasto im poda na tacy stadion a przy odbiorze będą dopiero oglądać co za prezent dostali i czy im się podoba.Czy tam w klubie nie ma nikogo z Białą Gwiazdą w sercu kto by się przejmował budową stadionu,kluczowej inwestycji w ciągu ostatnich ponad 80 lat (od budowy starego stadionu) , i informował o pewnych sprawach kibiców którzy są jednymi z głównych i najpewniejszych sponsorów klubu?Czy zarząd jest ślepy i głuchy na to że jest poruszenie wśród kibiców TSW i byłoby dobrze z ich strony jakoś zareagować?
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 21.12.2009, 19:54
Jak patrzę na budowę A/B to też mam wątpliwości, czy zdążą w terminie :/
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.12.2009, 20:59
Ja tam się bardzo ciesze, ze takie coś powstanie przy al. 3 maja. Te tereny po prostu teraz straszą, a tak wypięknieje nam okolica naszego "wspaniałego" stadionu.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.12.2009, 21:12
Możemy się śmiać z żydowskich planów, ale fakty są takie, że już na dziś dzień ich baza bije naszą na łeb, a w terminie lub nawet przed dostaną 15tys. stadionik.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.12.2009, 21:19
ten kompleks ma powstac obok naszych obiektow

do tej pory sądziłem że tereny w obrębie ulic Reymonta , Reymana , 3 Maja i Chodowieckiego należą do Wisły , jest moze jakaś mapka pokazująca przynależność parceli
Ostatnio edytowane przez madenn : 21.12.2009 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 21.12.2009, 21:43
Wracając do tematu krzesełek na stadionie. Wpadł mi do głowy pewien (szalony?) pomysł. Większość z nas chciałaby widzieć czerwone krzesełka na stadionie, ale co zrobić z niebieskimi, które już są na trybunach za bramkami? Otóż proponuję... przenieść je na trybunę główną, która nie będzie widoczna okiem kamery, wszyscy wiemy co to ma na celu. Jeśli chodzi o dodatkowe koszty przenoszenia krzesełek, to jestem pewien że znalazłaby się spora grupa wolontariuszy (w tym ja), którzy zrobią to za darmo. Żeby było łatwiej przeforsować ten pomysł można pokusić się o napisy: na trybunie wschodniej - czerwonej, biały napis WISŁA. Natomiast na zachodniej - niebieskiej, biały napis KRAKÓW. Jak wiemy biały z błękitem to barwy Krakowa, a nasze niebieskie krzesełka pod taki błękit można by podciągnąć. Tylko czy na trybunie głównej krzesełka mają być takie same? Coś kiedyś gdzieś ktoś wspominał o fotelikach składanych, ale to chyba nie ta wersja projektu.
Odpowiedz cytując
lukas74
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.12.2009, 21:51
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Buahahahahhahahahhahahah !!!! Rany Boskie !!! Faktycznie u beznapletnych będą chyba montować krzesełka od trzeciego rzędu od góry. W innym wypadku parchy będą prać pustymi łbami po tym nibydachu !!!

Z tego co słyszałem to wysokość miedzy dachem a ostatnim rzędem ma być u nich 2,50 m. To miejsce gdzie stoi ten gość na zdjęciu nie będzie ogólnie dostępne. Tak wiec nikt łbem po dachu nie będzie prać. Ogólnie mimo ,ze ich stadion jest mniejszy od naszego to obiektywnie rzecz biorąc to projekt jest całkiem fajny. Na pewno najlepszy z obecnie realizowanych stadionów o pojemności ok 15 tys.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 21.12.2009, 22:05
madenn napisał(a):Wyświetl post
do tej pory sądziłem że tereny w obrębie ulic Reymonta , Reymana , 3 Maja i Chodowieckiego należą do Wisły , jest moze jakaś mapka pokazująca przynależność parceli
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 21.12.2009, 22:42
No i wykasowali zajebiaszczy projekt...

lukas74 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co słyszałem to wysokość miedzy dachem a ostatnim rzędem ma być u nich 2,50 m. To miejsce gdzie stoi ten gość na zdjęciu nie będzie ogólnie dostępne. Tak wiec nikt łbem po dachu nie będzie prać. Ogólnie mimo ,ze ich stadion jest mniejszy od naszego to obiektywnie rzecz biorąc to projekt jest całkiem fajny. Na pewno najlepszy z obecnie realizowanych stadionów o pojemności ok 15 tys.
Projekt na wizualizacjach prezentował się bardzo ładnie no ale jak na razie wychodzi jak wychodzi. Chciałoby się powiedzieć: "im dalej w las tym ciemniej". Już na zdjęciach z budowy widać, że stadion nie będzie taki śliczny jak na projektach. Każda trybuna będzie miała inną wysokość. Po zdjęciach trybun od ul. Kałuży i Focha, gdzie już montują dach widać to idealnie. Zdjęcia, jednak to zdjęcia. Zachęcam wszystkich żeby sami poszli zobaczyć (kto może) jak obie budowy na żywo wyglądają. Zrobiłem sobie taką wycieczkę z pod muzeum narodowego, w stronę ul Reymana. Front stadionu Cracovii będzie ładny, jak nie s.......ą napisu nad wejściem, powinien być dobrze widoczny. Niestety ściana od Focha, to porażka. Wyglądem przypomina taki mały hipermarket, coś jak Kaufland. Nie ładne to. Mam tylko nadzieję, że po zakończeniu budowy będzie to lepiej wyglądało. A i to całe podświetlanie fasady, też nie bardzo mi się widzi. Módlmy się, żeby nie było zbyt oczojebnie, bo będzie przeszkadzało w podziwianiu panoramy Wawelu z Błoń. Rzecz kolejna. Jupitery. Katastrofa. Oby u nas jakoś subtelniej to rozwiązali. Ostatnie co mi się rzuciło w oczy, przeglądając zdjęcia z budowy to wielkość trybuny od Focha. Jest najbardziej zaawansowana i już widać jak będzie wyglądała. Prezentuję się jak na małym stadionie w jakimś dożynkowym miasteczku typu Bełchatów. Jest strasznie niska. Zdjęcie które widziałem było robione z najwyższego obecnie możliwego punktu trybuny głównej, czyli z ostatniego rzędu pierwszej kondygnacji trybun jak się zdaje. Kamera telewizyjna będzie wyżej i może się okazać że telewidzowie będą mieli piękny widok na Błonia, Park Jordana a nawet na stadion Wisły . tyle o Cracovii, bo wątek o czym innym i tylko się rozmywa.

Urzeklo mnie jedno zdjęcie ze strony stadionwisly.info. Drobny zabieg w Photoshopie i możemy zobaczyć, dlaczego nasz stadion bedzie lepszy od twgo w Wawie, Poznaniu, czy też za miedzą.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 21.12.2009 o godz. 23:25.

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.12.2009, 22:48
Gordian napisał(a):Wyświetl post
hahahahahahahahahaha zajebisty projekt, ta mini dziurawa trybunka wymiata
Śmiejesz się jakbyśmy mieli coś lepszego,a tym czasem nie mamy nic.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.12.2009, 22:55
hahahahahahahahahaha zajebisty projekt, ta mini dziurawa trybunka wymiata
Cracovia ma kompleks na Kablu, będzie mieć kompleks przy 3 Maja, a nasi kopią w tym czasie na jakimś klepisku lub biegają po Parku Jordana... I nic nie wskazuje by było lepiej.

Pod względem zaplecza Parchy wyprzedzają nas o dwie długości. Wszelkie zatem komentarze dotyczące estetyki ich inwestycji są z lekka nie na miejscu.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 21.12.2009, 23:08
Z lekka nie na miejscu jest porównywanie naszej bazy i ich, kiedy mowa o estetyce...

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.12.2009, 23:21
Kompleks na Kablu? chyba masz cos źle z głową mówiąc o 2 boiskach, na ktorym cwiczą wszystkie roczniki, ze to kompleks, bo tam nawet głupiego basenu nie ma wiec nie mów, że nas w czymś wyprzedzają...
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.12.2009, 23:30
Oj Gordian, ale masz całkowitą racje co do tego zdjęcia naprawdę ładnie się to wszystko prezentuje
Ostatnio edytowane przez sharkey : 21.12.2009 o godz. 23:33.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
lukas74
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 22.12.2009, 08:13
palikot napisał(a):Wyświetl post
Kompleks na Kablu? chyba masz cos źle z głową mówiąc o 2 boiskach, na ktorym cwiczą wszystkie roczniki, ze to kompleks, bo tam nawet głupiego basenu nie ma wiec nie mów, że nas w czymś wyprzedzają...

Na Kablu mają w sumie 4 boiska. Dwa pełnowymiarowe i dwa mniejsze. Natomiast nasi trampkarze muszą jeździć do Skotnik a I drużyna ostatnio do Myślenic. Nasze centrum treningowe miało powstać już dawno, a tu lata mijają i dalej nic.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.12.2009, 10:13
Mają więc 2 pełnowymiarowe boiska + jeszcze jedno w perspektywach na cichym kąciku. A my "POLETKO" nazwane tak bodaj przez Kasperczaka. Może nie jest to mega wypasiona baza treningowa ale przynajmniej nie mają na swoich stronach informacji, że trenerzy wyjechali szukać w okolicach Krakowa boiska gdzie można trenować...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.12.2009, 10:48
Mamy też, na terenach TS-u (działka 180/4 - vide mapka w poście 6329) nieco większe od pełnowymiarowego boisko treningowe z taką sobie nawierzchnią. Korzystają z niego praktycznie wszyscy...

Ja już przestałem wierzyć, że przy tym układzie właścicielskim w Wiśle uda się rozbudować bazę treningową.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 22.12.2009, 10:51
A dodam ze na terenie Telefoniki zaraz przy stadionie stoi byłe boisko lekkoatletyczne na ktorym stosunkowo niskim kosztem można postawić balon ze sztuczna murawą-zaraz przy stadionie więc mają 2 kroki na basen i do gabinetów odnowy.Nie trzeba nigdzie jeździć. Ale u nas nikt nie mysli albo im szkoda kasy (albo Cupaił nie pozwala).Jakby zakute łby z zarządu przeliczyły ile kasy jest za wynajmowanie boisk w Myslenicach czy Skotnikach, doliczą koszty i czas dojazdu to pewnie by sie okazało że w perspektywie czasowej kilkuletniej taniej albo tyle samo kosztuje taki balon z murawą
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 22.12.2009, 10:54
rav napisał(a):Wyświetl post
Mamy też, na terenach TS-u (działka 180/4 - vide mapka w poście 6329) nieco większe od pełnowymiarowego boisko treningowe z taką sobie nawierzchnią. Korzystają z niego praktycznie wszyscy...

Ja już przestałem wierzyć, że przy tym układzie właścicielskim w Wiśle uda się rozbudować bazę treningową.
Ja też nie wierzę i wg.mnie lepiej to wszystko przeznaczyć pod komercję a bazę zbudować gdzie indziej od podstaw.
A jeszcze jedno - nie wierzę w słowa Filipiaka w temacie budowy na Cichym Kąciku.
Ostatnio edytowane przez kristos : 22.12.2009 o godz. 10:57.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2009, 10:58
Tia,
Tylko Cupiał co pół roku tam hotel "buduje", więc nie ma tematu robienia czegoś z myślą o "perspektywie czasowej kilkuletniej".

Jednym z powodów, dla których nie znosiłem Cracovii było to, że co dostawali to niszczyli. Przykładem na to było m.in. zasyfienie tamtych terenów, zniszczenie jednego z najpiękniej położonych basenów w centrum Krakowa, w którym wyrosło drzewo. Przykro mówić, ale to skandal, że TF przez tyle lat nie zrobiła pobliskimi gruntami.
Ostatnio edytowane przez rav : 22.12.2009 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 22.12.2009, 11:16
Z lekka nie na miejscu jest porównywanie naszej bazy i ich, kiedy mowa o estetyce...
Masz całkowitą rację,bo Oni mają a My nie i długo nie będziemy mieli,już wolałbym stadion na 20tyś ale za to godną bazę treningową,toż to KS Borek ma lepszą
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 22.12.2009, 11:27
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A dodam ze na terenie Telefoniki zaraz przy stadionie stoi byłe boisko lekkoatletyczne na ktorym stosunkowo niskim kosztem można postawić balon ze sztuczna murawą-zaraz przy stadionie więc mają 2 kroki na basen i do gabinetów odnowy.Nie trzeba nigdzie jeździć. Ale u nas nikt nie mysli albo im szkoda kasy (albo Cupaił nie pozwala).Jakby zakute łby z zarządu przeliczyły ile kasy jest za wynajmowanie boisk w Myslenicach czy Skotnikach, doliczą koszty i czas dojazdu to pewnie by sie okazało że w perspektywie czasowej kilkuletniej taniej albo tyle samo kosztuje taki balon z murawą

Apropo basenu. Po wybudowaniu trybuny zachodniej basen odkryty od strony Reymonta traci sens. Przecież on będzie 24 h na dobę w cieniu stadionu.

Arapaho wiem dlatego napisałem o który basen mi chodzi.
Ostatnio edytowane przez Czarny : 22.12.2009 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 22.12.2009, 11:32
rav napisał(a):Wyświetl post
Tia,
Tylko Cupiał co pół roku tam hotel "buduje", więc nie ma tematu robienia czegoś z myślą o "perspektywie czasowej kilkuletniej".

Jednym z powodów, dla których nie znosiłem Cracovii było to, że co dostawali to niszczyli. Przykładem na to było m.in. zasyfienie tamtych terenów, zniszczenie jednego z najpiękniej położonych basenów w centrum Krakowa, w którym wyrosło drzewo. Przykro mówić, ale to skandal, że TF przez tyle lat nie zrobiła pobliskimi gruntami.
rav przecież wiem ze "buduje"... .No ale przecież można się chyba powkur..ć że się u nas nic nie da .Liczę na cud ze jakaś zabłakana osoba blisko Cupiała przypadkiem tu zaglądnie i podpowie mu wkoncu jakąś mądrą rzecz czyli kompleks sportowy.Za którą mógłby być wspominany nie tylko przez kibiców Wisły ale i przez mieszkańców Krakowa.Jak Henryk Jordan.
P.S.Wiem ze z tym Jordanem pojechalem górnolotnie po bandzie ale tak mi wyszło
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 22.12.2009, 11:32
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Apropo basenu. Po wybudowaniu trybuny zachodniej basen odkryty od strony Reymonta traci sens. Przecież on będzie 24 h na dobę w cieniu stadionu.
Myślałem raczej o basenie w trybunie E
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 22.12.2009, 12:46
loomp napisał(a):Wyświetl post
Wracając do tematu krzesełek na stadionie. Wpadł mi do głowy pewien (szalony?) pomysł. Większość z nas chciałaby widzieć czerwone krzesełka na stadionie, ale co zrobić z niebieskimi, które już są na trybunach za bramkami? Otóż proponuję... przenieść je na trybunę główną, która nie będzie widoczna okiem kamery, wszyscy wiemy co to ma na celu. Jeśli chodzi o dodatkowe koszty przenoszenia krzesełek, to jestem pewien że znalazłaby się spora grupa wolontariuszy (w tym ja), którzy zrobią to za darmo. Żeby było łatwiej przeforsować ten pomysł można pokusić się o napisy: na trybunie wschodniej - czerwonej, biały napis WISŁA. Natomiast na zachodniej - niebieskiej, biały napis KRAKÓW. Jak wiemy biały z błękitem to barwy Krakowa, a nasze niebieskie krzesełka pod taki błękit można by podciągnąć. Tylko czy na trybunie głównej krzesełka mają być takie same? Coś kiedyś gdzieś ktoś wspominał o fotelikach składanych, ale to chyba nie ta wersja projektu.
Pomysł raczej nie szalony, ale idiotyczny... Dobrze, że żartowałeś, a nie napisałeś tego na serio... Ale lepiej uważaj z głośnym wygłaszaniem takich pomysłów bo ktoś jeszcze to może podchwycić i nam zrobią taką fuszerkę na stadionie - chociaż kto wie czy jeszcze czegoś gorszego nie odpieprzą...

Co do tej bazy treningowej i kortów Cracovii to koncepcja całkiem niezła. Ale nie cieszcie się za wcześnie, bo ciężko się spodziewać że zrealizują kiedykolwiek ten projekt. W okolicach Reymonta, stadionu Wisły i terenów Cracovii w tamtym rejonie i tak przez lata będą straszyć chaszcze, ruiny, dzikie wysypiska - krótko mówiąc smród, bród i ubóstwo... Przeciętny klub z jakiejś B-klasy ma bardziej zadbane otoczenie obiektu niż Wisła. I nie ma w tym stwierdzeniu przesady, bo wszyscy pamiętają obrypaną i straszącą przez wiele lat ścianę budynku klubowego, tą pod sektorami A/B, każdy widział jakie chaszcze były kilka metrów od samego stadionu 12-krotnego mistrza kraju... Nie spodziewajcie się, że to się zmieni.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 22.12.2009, 12:51
co do bazy treningowaj to mam wrażenie, że teraz Wiślacy będą spdzali najwięcej czasu na nowootwartych obiektach w Myślenicach
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 22.12.2009, 13:00

Urzeklo mnie jedno zdjęcie ze strony stadionwisly.info. Drobny zabieg w Photoshopie i możemy zobaczyć, dlaczego nasz stadion bedzie lepszy od twgo w Wawie, Poznaniu, czy też za miedzą.
Mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego według Ciebie nasz stadion będzie lepszy np. od tego w Poznaniu? To, że będzie lepszy od obiektu przy ul. Kałuży jest oczywiste - nasz będzie miał ponad 30 tys. miejsc, ten Cracovii 15 tys. miejsc, więc te dane wszystko tłumaczą. Co do porównania stadionu Wisły z tym na Łazienkowskiej w Warszawie, to sprawa jest bardziej dyskusyjna. W pewnych kwestiach nasz będzie lepszy, w innych z kolei warszawski obiekt. Ale w czym stadion na R 22 będzie górował nad tym w Poznaniu? Stadion w Poznaniu będzie przede wszystkim dużo większy od naszego, będzie posiadał hotel za jedną z trybun, a poza tym będzie wyższy i po prostu większy wielkością. Co do wyglądu obu obiektów to jest to kwestia gustu, jednak stadion Lecha na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie bardziej nowoczesnego niż nasz. Więc gdybyś mógł to wyjaśnij mi Twoje stwierdzenie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów