|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
W związku ze zbliżającymi się świętami, Nowym Rokiem itd., chciałbym życzyć wszystkim przede wszystkim jednego - powrotu w 2010 r. na Reymonta 22. Jednak chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą, że nastąpi to tak jak się mówi, czyli już w lipcu... Dlatego, chociaż może i to zostanie uznane za niepoprawny optymizm, życzyłbym wszystkim powrotu na nasz stadion po prostu w przyszłym roku, choćby na ostatni mecz w grudniu No a puki co czeka nas sporo wizyt w Sosnowcu w przyszłym roku (nie róbcie sobie nadziei, że dostosują w pełni stadion Hutnika - to jest po prostu Kraków) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Tak, tak ... Ciekawe kto z Was pamięta jak parch ogłaszał podpisanie dziesięcioletniego kontraktu z polskim Murinho.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Życzę także w nowym roku w Wiśle ludzi którzy zainteresują się mocniej tym co się dzieje na stadionie, bo wybaczcie mam nieodparte wrażenie że nikt ze strony Wisły nie naciska na ZDiK i Polimex na wyjaśnienie nurtujących tematów i podanie ich do publicznej wiadomości.Tak to wygląda jakby czekali jak miasto im poda na tacy stadion a przy odbiorze będą dopiero oglądać co za prezent dostali i czy im się podoba.Czy tam w klubie nie ma nikogo z Białą Gwiazdą w sercu kto by się przejmował budową stadionu,kluczowej inwestycji w ciągu ostatnich ponad 80 lat (od budowy starego stadionu) , i informował o pewnych sprawach kibiców którzy są jednymi z głównych i najpewniejszych sponsorów klubu ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jak patrzę na budowę A/B to też mam wątpliwości, czy zdążą w terminie :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja tam się bardzo ciesze, ze takie coś powstanie przy al. 3 maja. Te tereny po prostu teraz straszą, a tak wypięknieje nam okolica naszego "wspaniałego" stadionu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Możemy się śmiać z żydowskich planów, ale fakty są takie, że już na dziś dzień ich baza bije naszą na łeb, a w terminie lub nawet przed dostaną 15tys. stadionik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ten kompleks ma powstac obok naszych obiektow
do tej pory sądziłem że tereny w obrębie ulic Reymonta , Reymana , 3 Maja i Chodowieckiego należą do Wisły , jest moze jakaś mapka pokazująca przynależność parceli
Ostatnio edytowane przez madenn : 21.12.2009 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wracając do tematu krzesełek na stadionie. Wpadł mi do głowy pewien (szalony?) pomysł. Większość z nas chciałaby widzieć czerwone krzesełka na stadionie, ale co zrobić z niebieskimi, które już są na trybunach za bramkami? Otóż proponuję... przenieść je na trybunę główną, która nie będzie widoczna okiem kamery, wszyscy wiemy co to ma na celu. Jeśli chodzi o dodatkowe koszty przenoszenia krzesełek, to jestem pewien że znalazłaby się spora grupa wolontariuszy (w tym ja), którzy zrobią to za darmo. Żeby było łatwiej przeforsować ten pomysł można pokusić się o napisy: na trybunie wschodniej - czerwonej, biały napis WISŁA. Natomiast na zachodniej - niebieskiej, biały napis KRAKÓW. Jak wiemy biały z błękitem to barwy Krakowa, a nasze niebieskie krzesełka pod taki błękit można by podciągnąć. Tylko czy na trybunie głównej krzesełka mają być takie same? Coś kiedyś gdzieś ktoś wspominał o fotelikach składanych, ale to chyba nie ta wersja projektu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Z tego co słyszałem to wysokość miedzy dachem a ostatnim rzędem ma być u nich 2,50 m. To miejsce gdzie stoi ten gość na zdjęciu nie będzie ogólnie dostępne. Tak wiec nikt łbem po dachu nie będzie prać. Ogólnie mimo ,ze ich stadion jest mniejszy od naszego to obiektywnie rzecz biorąc to projekt jest całkiem fajny. Na pewno najlepszy z obecnie realizowanych stadionów o pojemności ok 15 tys. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i wykasowali zajebiaszczy projekt...
Urzeklo mnie jedno zdjęcie ze strony stadionwisly.info. Drobny zabieg w Photoshopie i możemy zobaczyć, dlaczego nasz stadion bedzie lepszy od twgo w Wawie, Poznaniu, czy też za miedzą. ![]()
Ostatnio edytowane przez Gordian : 21.12.2009 o godz. 23:25.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cracovia ma kompleks na Kablu, będzie mieć kompleks przy 3 Maja, a nasi kopią w tym czasie na jakimś klepisku lub biegają po Parku Jordana... I nic nie wskazuje by było lepiej.
Pod względem zaplecza Parchy wyprzedzają nas o dwie długości. Wszelkie zatem komentarze dotyczące estetyki ich inwestycji są z lekka nie na miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z lekka nie na miejscu jest porównywanie naszej bazy i ich, kiedy mowa o estetyce...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kompleks na Kablu? chyba masz cos źle z głową mówiąc o 2 boiskach, na ktorym cwiczą wszystkie roczniki, ze to kompleks, bo tam nawet głupiego basenu nie ma wiec nie mów, że nas w czymś wyprzedzają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Oj Gordian, ale masz całkowitą racje co do tego zdjęcia naprawdę ładnie się to wszystko prezentuje
![]()
Ostatnio edytowane przez sharkey : 21.12.2009 o godz. 23:33.
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Na Kablu mają w sumie 4 boiska. Dwa pełnowymiarowe i dwa mniejsze. Natomiast nasi trampkarze muszą jeździć do Skotnik a I drużyna ostatnio do Myślenic. Nasze centrum treningowe miało powstać już dawno, a tu lata mijają i dalej nic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mają więc 2 pełnowymiarowe boiska + jeszcze jedno w perspektywach na cichym kąciku. A my
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mamy też, na terenach TS-u (działka 180/4 - vide mapka w poście 6329) nieco większe od pełnowymiarowego boisko treningowe z taką sobie nawierzchnią. Korzystają z niego praktycznie wszyscy...
Ja już przestałem wierzyć, że przy tym układzie właścicielskim w Wiśle uda się rozbudować bazę treningową. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dodam ze na terenie Telefoniki zaraz przy stadionie stoi byłe boisko lekkoatletyczne na ktorym stosunkowo niskim kosztem można postawić balon ze sztuczna murawą-zaraz przy stadionie więc mają 2 kroki na basen i do gabinetów odnowy.Nie trzeba nigdzie jeździć. Ale u nas nikt nie mysli albo im szkoda kasy (albo Cupaił nie pozwala).Jakby zakute łby z zarządu przeliczyły ile kasy jest za wynajmowanie boisk w Myslenicach czy Skotnikach, doliczą koszty i czas dojazdu to pewnie by sie okazało że w perspektywie czasowej kilkuletniej taniej albo tyle samo kosztuje taki balon z murawą
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeszcze jedno - nie wierzę w słowa Filipiaka w temacie budowy na Cichym Kąciku.
Ostatnio edytowane przez kristos : 22.12.2009 o godz. 10:57.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tia,
Tylko Cupiał co pół roku tam hotel "buduje", więc nie ma tematu robienia czegoś z myślą o "perspektywie czasowej kilkuletniej". Jednym z powodów, dla których nie znosiłem Cracovii było to, że co dostawali to niszczyli. Przykładem na to było m.in. zasyfienie tamtych terenów, zniszczenie jednego z najpiękniej położonych basenów w centrum Krakowa, w którym wyrosło drzewo. Przykro mówić, ale to skandal, że TF przez tyle lat nie zrobiła pobliskimi gruntami.
Ostatnio edytowane przez rav : 22.12.2009 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Apropo basenu. Po wybudowaniu trybuny zachodniej basen odkryty od strony Reymonta traci sens. Przecież on będzie 24 h na dobę w cieniu stadionu. Arapaho wiem dlatego napisałem o który basen mi chodzi.
Ostatnio edytowane przez Czarny : 22.12.2009 o godz. 11:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.No ale przecież można się chyba powkur..ć że się u nas nic nie da .Liczę na cud ze jakaś zabłakana osoba blisko Cupiała przypadkiem tu zaglądnie i podpowie mu wkoncu jakąś mądrą rzecz czyli kompleks sportowy.Za którą mógłby być wspominany nie tylko przez kibiców Wisły ale i przez mieszkańców Krakowa.Jak Henryk Jordan.P.S.Wiem ze z tym Jordanem pojechalem górnolotnie po bandzie ale tak mi wyszło ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślałem raczej o basenie w trybunie E
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do tej bazy treningowej i kortów Cracovii to koncepcja całkiem niezła. Ale nie cieszcie się za wcześnie, bo ciężko się spodziewać że zrealizują kiedykolwiek ten projekt. W okolicach Reymonta, stadionu Wisły i terenów Cracovii w tamtym rejonie i tak przez lata będą straszyć chaszcze, ruiny, dzikie wysypiska - krótko mówiąc smród, bród i ubóstwo... Przeciętny klub z jakiejś B-klasy ma bardziej zadbane otoczenie obiektu niż Wisła. I nie ma w tym stwierdzeniu przesady, bo wszyscy pamiętają obrypaną i straszącą przez wiele lat ścianę budynku klubowego, tą pod sektorami A/B, każdy widział jakie chaszcze były kilka metrów od samego stadionu 12-krotnego mistrza kraju... Nie spodziewajcie się, że to się zmieni. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
co do bazy treningowaj to mam wrażenie, że teraz Wiślacy będą spdzali najwięcej czasu na nowootwartych obiektach w Myślenicach
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego według Ciebie nasz stadion będzie lepszy np. od tego w Poznaniu? To, że będzie lepszy od obiektu przy ul. Kałuży jest oczywiste - nasz będzie miał ponad 30 tys. miejsc, ten Cracovii 15 tys. miejsc, więc te dane wszystko tłumaczą. Co do porównania stadionu Wisły z tym na Łazienkowskiej w Warszawie, to sprawa jest bardziej dyskusyjna. W pewnych kwestiach nasz będzie lepszy, w innych z kolei warszawski obiekt. Ale w czym stadion na R 22 będzie górował nad tym w Poznaniu? Stadion w Poznaniu będzie przede wszystkim dużo większy od naszego, będzie posiadał hotel za jedną z trybun, a poza tym będzie wyższy i po prostu większy wielkością. Co do wyglądu obu obiektów to jest to kwestia gustu, jednak stadion Lecha na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie bardziej nowoczesnego niż nasz. Więc gdybyś mógł to wyjaśnij mi Twoje stwierdzenie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|