|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem). - przedłużyłbym kontrakt z Ilie Cebanu (Mołdawianin udowodnił w kilku meczach rundy jesiennej, że jest solidnym bramkarzem, ponadto jest to piłkarz który może wydatnie pomóc w budowaniu dobrej atmosfery w zespole). - wystawiłbym na listę transferową z kwotą odstępnego 1 złoty następujących zawodników: Łukasz Jarosiński, Bartłomiej Łapuszek, Bartosz Rosłoń, Paweł Zalewski, Konrad Gołoś -sporządziłbym liste zawodników "do wypożyczenia" do klubów z 1. ligi bądź Ekstraklasy, znaleźli by się na niej: Dariusz Trela, Wojciech Cygal, Daniel Brud, Sebastian Janik, Bartosz Kozieł, Sebastian Chrzanowski i Maciej Batko. -ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka. To tyle jeśli chodzi o tych zawodników, których "karty" są w posiadaniu Wisły. Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie: Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt. Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal. Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław. Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław. Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu; |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Spady po DyskoPool'u Warszawa zbierać? Proszę Cię...
Skorża powinien udać sie na zakupy do Portugalii albo Serie B. Cleber, Paulista, Cantoro, Alvarez chyba czegoś powinni nas nauczyć. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ja bym się przypatrzył staremu znajomemu z Levadii - Vitali Gussev (26 lat)
22 gole w 2009 Oleg Andronic, Mołdawia, 20 lat, Zimbru Chişinău - król strzelców 16 bramek Kristaps Grebis, 29 lat, król strzelców na Łotwie z 30 bramkami, Metalurgs Maycon Rogerio Silva Calijuri, 23 lata, Brazylijczyk, FK Homel, król strzelców na Białorusi z 15 golami Nickolas Gelashvili, 24 lata, FC Zestaponi - król strzelców w Gruzji - 19 goli Edgar Benítez Santander, 22 lata, Paragwaj, w 2008 22 gole w 37 meczach, w 2009 w Meksyku w klubie Pachuca dopiero 6 bramek
Ostatnio edytowane przez massoud : 22.12.2009 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/trans...zystke,1415234
Everthona chcą wywalić więc powinien byc spokojnie do wyciągnięcia, jak grał jeszcze w 2 lidze to trzeba było sie nim interesować, wiecej niz Łobo by nie zarabiał. Podobnie jak Onwuachi, który teraz gra ze Smolarkiem w Grecji. Przynajmniej wypożyczenie. Jesli kluby Cypryjskie mogą kupowac, wypozyczac itp piłkarzy z dolnej strefy PD albo z Segundy, to czemu nie my ?
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.12.2009 o godz. 16:50.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Ale ogólnie szukałbym zawodników w II ligach typu jak chociażby Serie B, czy Championship czy Ligue One (pozyskać Białkowskiego) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
BiałaGwiazda zapomnij 1 milion idzie na łatanie dziury
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.12.2009 o godz. 22:01.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie transfery, to nie na polska lige. Sprzedawać mozna za miliony, ale nie kupować... Graczy pokroju tych dwóch wyżej wymienionych można znaleźć za 100-400tys euro
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Michał Janota.. co myślicie o tym chłopaku?
Teraz w Excelsior, no ale normalnie trenujący z I-wszą drużyną Feynoordu. Nie sądzę, aby był zbyt drogi w utrzymaniu, ma dopiero 19 lat ..no i wydaję mi się, że umiejętności, które w pełni uprawniały by go do gry w Wiśle Kraków! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
a z MESY: Batko, Jeleń, Brud, Czekaj, Jania, Kozieł, Liegnza, Masiuda, Ochaman, Wanatowicz, Zalewski ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
O Janocie mówi sie w kwestii przejścia do braci z Gdańska.. Ja mam nadziej ( wiem wiem że nadzieja matką głupich ) że Wisła " po cichu " załatwi takie transery który wzmocnią drużyne i zwiększą rywalizacje w zespole..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
Powód: cytat..
Ostatnio edytowane przez wiślaQ : 23.12.2009 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i co z tego
jest naszym wychowankiem a tam był tylko wypożyczony: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8319 oto dowód ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro na Białorusi nie dyktują cen zaporowych za zawodników to może warto poszukac ciekawych wzmocnien, niekonioecznie w Bate ale w Dynamie Mińsk,FK Gomel,Szachtjorze Soligorsk który rok temu z pucharów wyeliminował Cracovie.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kierunek białoruski może być ciekawą alternatywą, podobnie jak rynek bałkański.
Trzeba tylko postawić pytanie, czy Wisła Kraków jest gotowa inwestować w transfery, czy jednak w szkolenie młodzieży. Ilu wychowanków gra obecnie w I-wszej kadrze? No właśnie ..ale to inny wątek zupełnie. Gdybym mial jakiś wpływ na decyzje transferowe Wisły napewno zainteresowałbym się choćby Janotą. Tak, też dziś wyczytałem o zainteresowaniu Lechii.. Ale czytałem również o zainteresowaniu przez nich Saganowskim i wieloma innymi. Wątpie, by ściągnęli wszystkich. Kolejny problem - bramkarz! Jeśli mam być szczery ..to postawiłbym na Cebanu, lub spróbował ściągnąć Białkowskiego. Wśród doświadczonych - Moretto był dobrym kandydatem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś może maila do Macieja Skorży ? Chciałbym mu złożyć życzenia świąteczne ;d i poprosić o transfer Michała Janoty, Bartosza Białkowskiego za sprzedaż Juniora Diaza
![]() Jeśli nie to chociażby Carlo Costlyego. Jak dla mnie lista transferowa to: 1. Białkowski 2. Costly 3. Janota 4. Golański Ciekawe ile oni by chcieli na kontrakty ? Sprzedaż Diaza za 1,7 mln euro to Białkowski 180 tys euro kontrakt (transfer ok. 200 tys euro pewnie ) Costly też 200 tys. euro ( 220 tys euro kontrakt) Janota ok.300 tys euro (140 tys euro kontrakt) = 380 + 420 + 420 tys euro = 1220 tys euro ... niestety to jest moje s-f ;/ a rzeczywistość jest zbyt brutalna. Chociaż 2 tych zawodników byłoby sukcesem. Niechce bramkarza Moretto bo on jest już za stary i niezbyt przyszłościowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja rozumiem ze nie mam kogo kupić, ale z Ocstlym to wy chyba jaja sobie robicie. Koleś strzela malo goli zarównow Belchatowie jak i w reprezentacji Hondurasu. Znając cierpliwośc kibiców Wisły to raczej bylby to kiepski deal
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie mówiąc o nieustających muchach w nosie pana piłkarza
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Obaj poszukują klubu
1. Nikola Drinćić http://www.youtube.com/watch?v=UFppgeiQDDw 2. Razvan Cocis http://www.youtube.com/watch?v=1RcPs9FiFOc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rozgrywajacy z Białorusi Filipp Rudik, zaliczył dwa mecze w kadrze.Jego specjalizacją są rzuty wolne.Ma 22 lata, może warto go zaprosic na testy skoro nie widaomo jak będzie ze zdrowiem Guły czy Sobola ? http://www.transfermarkt.at/de/spiel...pp/profil.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanowił bym się nad wypożyczeniem Janczyka na sezon, kończy mu się wypożyczenie z Lokeren.Pomyślał bym też nad Przemysław Kaźmierczak.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|