The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 19:03
Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
- przedłużyłbym kontrakt z Ilie Cebanu (Mołdawianin udowodnił w kilku meczach rundy jesiennej, że jest solidnym bramkarzem, ponadto jest to piłkarz który może wydatnie pomóc w budowaniu dobrej atmosfery w zespole).
- wystawiłbym na listę transferową z kwotą odstępnego 1 złoty następujących zawodników: Łukasz Jarosiński, Bartłomiej Łapuszek, Bartosz Rosłoń, Paweł Zalewski, Konrad Gołoś
-sporządziłbym liste zawodników "do wypożyczenia" do klubów z 1. ligi bądź Ekstraklasy, znaleźli by się na niej: Dariusz Trela, Wojciech Cygal, Daniel Brud, Sebastian Janik, Bartosz Kozieł, Sebastian Chrzanowski i Maciej Batko.
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.

To tyle jeśli chodzi o tych zawodników, których "karty" są w posiadaniu Wisły.

Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2009, 20:25
Cytat:
- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
Powiedziałbym, że Cupiałowi się jajka zaświeciły i opchnie Marcelo sprowadzając dobrego Clebera, ale kolesia, który pogra rok-dwa
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.12.2009, 12:42
Cytat:
Sześciu zawodników Polonii Warszawa zimą będzie musiało sobie szukać nowego klubu. Taką decyzję o ich przyszłości podjął trener Czarnych Koszul - Jose Maria Bakero - informuje "Przegląd Sportowy".

Uznania w oczach hiszpańskiego szkoleniowca nie znaleźli: Daniel Kokosiński, Błażej Telichowski, Jacek Kosmalski, Michał Chałbiński, Szymon Kaźmierowski oraz sprowadzony w lecie za prawie 800 tys. złotych - Węgier Tamas Kulcsar.
Piłkarze najprawdopodobniej już w zimowym okienku transferowym pożegnają się z zespołem Czarnych Koszul.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Jeżeli szukamy lewego obrońcy to Telichowskiego można wziąść,Polonia zadowoli się raczej symboliczną kwotą za niego.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2009, 13:01
Spady po DyskoPool'u Warszawa zbierać? Proszę Cię...

Skorża powinien udać sie na zakupy do Portugalii albo Serie B. Cleber, Paulista, Cantoro, Alvarez chyba czegoś powinni nas nauczyć.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 22.12.2009, 13:35
ja bym się przypatrzył staremu znajomemu z Levadii - Vitali Gussev (26 lat)
22 gole w 2009

Oleg Andronic, Mołdawia, 20 lat, Zimbru Chişinău - król strzelców 16 bramek

Kristaps Grebis, 29 lat, król strzelców na Łotwie z 30 bramkami, Metalurgs

Maycon Rogerio Silva Calijuri, 23 lata, Brazylijczyk, FK Homel, król strzelców na Białorusi z 15 golami

Nickolas Gelashvili, 24 lata, FC Zestaponi - król strzelców w Gruzji - 19 goli

Edgar Benítez Santander, 22 lata, Paragwaj, w 2008 22 gole w 37 meczach, w 2009 w Meksyku w klubie Pachuca dopiero 6 bramek
Ostatnio edytowane przez massoud : 22.12.2009 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.12.2009, 16:44
http://sport.interia.pl/raport/trans...zystke,1415234

Everthona chcą wywalić więc powinien byc spokojnie do wyciągnięcia, jak grał jeszcze w 2 lidze to trzeba było sie nim interesować, wiecej niz Łobo by nie zarabiał. Podobnie jak Onwuachi, który teraz gra ze Smolarkiem w Grecji. Przynajmniej wypożyczenie. Jesli kluby Cypryjskie mogą kupowac, wypozyczac itp piłkarzy z dolnej strefy PD albo z Segundy, to czemu nie my ?
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.12.2009 o godz. 16:50.

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.12.2009, 16:55
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
-
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.
...
Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;
Zgadzam się z tobą tylko ze nie ściągajmy zawodników Śląska bo ci są przeciętni. Na uwagę zasługuje naprawdę Costly, który może być bdb inwestycją, jeżeli udałoby się nam go pozyskać już w Styczniu (nie sądze, że Bełchatów ryzykowałby tak jak z Gargułą i za max 200 tys. Euro puszczą go do nas ). Sprzedaż Diaza za 1,5 mln euro, pozyskać za niego Kaźmierczaka, Grzelaka( nie mamy w ogóle klasycznego lewoskrzydłowego! ) i jak dałoby się to Golańskiego i byłoby to naprawdę dobre okienko transferowe
Ale ogólnie szukałbym zawodników w II ligach typu jak chociażby Serie B, czy Championship czy Ligue One (pozyskać Białkowskiego)
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.12.2009, 20:40
Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2009, 21:09
BiałaGwiazda zapomnij 1 milion idzie na łatanie dziury
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.12.2009, 21:59
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)
człowieku o czym ty marzysz! czasy kiedy łatwą ręką wydawaliśmy szmal na transfery już dawno minęły... dziś cieszyłbym się gdyby chociaż 500 tyś € poszło na transfery...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.12.2009 o godz. 22:01.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 23.12.2009, 09:15
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Takie transfery, to nie na polska lige. Sprzedawać mozna za miliony, ale nie kupować... Graczy pokroju tych dwóch wyżej wymienionych można znaleźć za 100-400tys euro
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 23.12.2009, 09:41
Michał Janota.. co myślicie o tym chłopaku?

Teraz w Excelsior, no ale normalnie trenujący z I-wszą drużyną Feynoordu. Nie sądzę, aby był zbyt drogi w utrzymaniu, ma dopiero 19 lat ..no i wydaję mi się, że umiejętności, które w pełni uprawniały by go do gry w Wiśle Kraków!
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Stary 23.12.2009, 10:10
Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2009, 10:29
wiślaQ napisał(a):Wyświetl post
Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.
Kowalski to też nasz wychowanek
a z MESY: Batko, Jeleń, Brud, Czekaj, Jania, Kozieł, Liegnza, Masiuda, Ochaman, Wanatowicz, Zalewski
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.12.2009, 10:34
O Janocie mówi sie w kwestii przejścia do braci z Gdańska.. Ja mam nadziej ( wiem wiem że nadzieja matką głupich ) że Wisła " po cichu " załatwi takie transery który wzmocnią drużyne i zwiększą rywalizacje w zespole..
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.12.2009, 10:35
że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Stary 23.12.2009, 11:02
Cytat:
Kowalski to też nasz wychowanek
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.
Powód: cytat..
Ostatnio edytowane przez wiślaQ : 23.12.2009 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 23.12.2009, 11:19
wiślaQ napisał(a):Wyświetl post
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.
i co z tego
jest naszym wychowankiem a tam był tylko wypożyczony: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8319
oto dowód
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2009, 12:45
skoro na Białorusi nie dyktują cen zaporowych za zawodników to może warto poszukac ciekawych wzmocnien, niekonioecznie w Bate ale w Dynamie Mińsk,FK Gomel,Szachtjorze Soligorsk który rok temu z pucharów wyeliminował Cracovie.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 23.12.2009, 14:30
Kierunek białoruski może być ciekawą alternatywą, podobnie jak rynek bałkański.
Trzeba tylko postawić pytanie, czy Wisła Kraków jest gotowa inwestować w transfery, czy jednak w szkolenie młodzieży. Ilu wychowanków gra obecnie w I-wszej kadrze? No właśnie ..ale to inny wątek zupełnie.

Gdybym mial jakiś wpływ na decyzje transferowe Wisły napewno zainteresowałbym się choćby Janotą. Tak, też dziś wyczytałem o zainteresowaniu Lechii.. Ale czytałem również o zainteresowaniu przez nich Saganowskim i wieloma innymi. Wątpie, by ściągnęli wszystkich.

Kolejny problem - bramkarz! Jeśli mam być szczery ..to postawiłbym na Cebanu, lub spróbował ściągnąć Białkowskiego. Wśród doświadczonych - Moretto był dobrym kandydatem.
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.12.2009, 15:04
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D
Dokładnie ja tak samo ;p
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 23.12.2009, 18:18
Ma ktoś może maila do Macieja Skorży ? Chciałbym mu złożyć życzenia świąteczne ;d i poprosić o transfer Michała Janoty, Bartosza Białkowskiego za sprzedaż Juniora Diaza
Jeśli nie to chociażby Carlo Costlyego.
Jak dla mnie lista transferowa to:
1. Białkowski
2. Costly
3. Janota
4. Golański
Ciekawe ile oni by chcieli na kontrakty ? Sprzedaż Diaza za 1,7 mln euro to Białkowski 180 tys euro kontrakt (transfer ok. 200 tys euro pewnie ) Costly też 200 tys. euro ( 220 tys euro kontrakt) Janota ok.300 tys euro (140 tys euro kontrakt) = 380 + 420 + 420 tys euro = 1220 tys euro
... niestety to jest moje s-f ;/ a rzeczywistość jest zbyt brutalna. Chociaż 2 tych zawodników byłoby sukcesem. Niechce bramkarza Moretto bo on jest już za stary i niezbyt przyszłościowy
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.12.2009, 18:29
Ja rozumiem ze nie mam kogo kupić, ale z Ocstlym to wy chyba jaja sobie robicie. Koleś strzela malo goli zarównow Belchatowie jak i w reprezentacji Hondurasu. Znając cierpliwośc kibiców Wisły to raczej bylby to kiepski deal
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.12.2009, 18:31
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś może maila do Macieja Skorży ? Chciałbym mu złożyć życzenia świąteczne ;d i poprosić o transfer Michała Janoty, Bartosza Białkowskiego za sprzedaż Juniora Diaza
Jeśli nie to chociażby Carlo Costlyego.
Jak dla mnie lista transferowa to:
1. Białkowski
2. Costly
3. Janota
4. Golański
Ciekawe ile oni by chcieli na kontrakty ? Sprzedaż Diaza za 1,7 mln euro to Białkowski 180 tys euro kontrakt (transfer ok. 200 tys euro pewnie ) Costly też 200 tys. euro ( 220 tys euro kontrakt) Janota ok.300 tys euro (140 tys euro kontrakt) = 380 + 420 + 420 tys euro = 1220 tys euro
... niestety to jest moje s-f ;/ a rzeczywistość jest zbyt brutalna. Chociaż 2 tych zawodników byłoby sukcesem. Niechce bramkarza Moretto bo on jest już za stary i niezbyt przyszłościowy
1906% poparcia, jeszcze wymiana moim zdaniem Pepe-> Grosicki albo Łobo-> Grosicki i byłoby ok.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 23.12.2009, 18:39
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem ze nie mam kogo kupić, ale z Ocstlym to wy chyba jaja sobie robicie. Koleś strzela malo goli zarównow Belchatowie jak i w reprezentacji Hondurasu. Znając cierpliwośc kibiców Wisły to raczej bylby to kiepski deal
nie mówiąc o nieustających muchach w nosie pana piłkarza
Odpowiedz cytując
YkCzyk
Junior Member

Stary 24.12.2009, 19:50
Obaj poszukują klubu
1. Nikola Drinćić
http://www.youtube.com/watch?v=UFppgeiQDDw

2. Razvan Cocis
http://www.youtube.com/watch?v=1RcPs9FiFOc
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.12.2009, 22:41
rozgrywajacy z Białorusi Filipp Rudik, zaliczył dwa mecze w kadrze.Jego specjalizacją są rzuty wolne.Ma 22 lata, może warto go zaprosic na testy skoro nie widaomo jak będzie ze zdrowiem Guły czy Sobola ? http://www.transfermarkt.at/de/spiel...pp/profil.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.12.2009, 23:26
Zastanowił bym się nad wypożyczeniem Janczyka na sezon, kończy mu się wypożyczenie z Lokeren.Pomyślał bym też nad Przemysław Kaźmierczak.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.12.2009, 11:00
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Zastanowił bym się nad wypożyczeniem Janczyka na sezon, kończy mu się wypożyczenie z Lokeren.Pomyślał bym też nad Przemysław Kaźmierczak.
Kaz był przymierzany od czasów jego gry w Pogoni myślę, że teraz bedzie lepszym wzmocnieniem, a o Jańczyku możemy raczej zapomnieć.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.12.2009, 11:17
cfa napisał(a):Wyświetl post
Kaz był przymierzany od czasów jego gry w Pogoni myślę, że teraz bedzie lepszym wzmocnieniem, a o Jańczyku możemy raczej zapomnieć.
Janczyk ****a Janczyk!!! Jańczyk istnieje w wyobraźni Szpakowskiego razem z Boguckim...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów