The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2009, 22:05
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
errata nie ma nic wspólnego z hip hopem. Bardziej to hiphopolo jest. beef ma się tym charakteryzować że ma być ostry, ma być pojechanie rywala, ostre pancze itd. a to co zrobił tedzik ni jak do tego pasuje

takie jest moje zdanie pozdro
właśnie ten chillout to najwiekszy pancz jaki mogł trafic w Peje... a tak wogole to kto powiedział że beef musi być taki jak ty mowisz bo wlaśnei w tym to jest dobre że odróżnia sie od innych beef'ow.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.12.2009, 10:23
wiertar napisał(a):Wyświetl post
właśnie ten chillout to najwiekszy pancz jaki mogł trafic w Peje... a tak wogole to kto powiedział że beef musi być taki jak ty mowisz bo wlaśnei w tym to jest dobre że odróżnia sie od innych beef'ow.
takie coś do mnie nie przemawia albo bawimy się w hip hop albo w jakieś dziecinne zabawy

tak samo jak zaproszenie na diss mroza.... do kawałka ok rozumiem ale do pojazdu na innego rapera?

http://www.youtube.com/watch?v=krmAl...layer_embedded tede odpowiada na zapowiedź
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 21.12.2009 o godz. 10:39.
I
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.12.2009, 11:17
Eee tam gadacie.

Diss wcale nie musi być usiany k****wami i ch****ami. Im bardziej inteligentniejszy, tym lepszy.
Nie sztuka kogoś zwyzywać, sztuka to powiedzieć komuś TY Ch*****ju nie uzywając tego słowa ani razu

PS.
Kto był na Firmie?
Powód: ?
Ostatnio edytowane przez Jarza : 21.12.2009 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 21.12.2009, 11:25
Jarza napisał(a):Wyświetl post
Eee tam gadacie.

Diss wcale nie musi być usiany k****wami i ch****ami. Im bardziej inteligentniejszy, tym lepszy.
Nie sztuka kogoś zwyzywać, sztuka to powiedzieć komuś TY Ch*****ju nie uzywając tego słowa ani razu

PS.
Kto był na Firmie?

Ok.Każdy ma inne pojęcie beefu i fajnie bo jakby każdy tak samo myślał to by było nudno

Zwróć uwagę jak to robią murzyni, tam sienie pier**lą tylko jadą ostro

a na firmie nie byłem bo firma mnie śmieszy...
I
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.12.2009, 12:11
Ok.Każdy ma inne pojęcie beefu i fajnie bo jakby każdy tak samo myślał to by było nudno

Zwróć uwagę jak to robią murzyni, tam sienie pier**lą tylko jadą ostro

a na firmie nie byłem bo firma mnie śmieszy...
no ale jaki jest sens cisnąć komuś cały czas że jest ****ą, *****ą i nie wiadomo kim jeszcze?
Zobacz jak Tede ośmiesza rysia. W tym beefie nie było ani razu ze strony Jacka '****y'.

"posłuchałem 5 dissów ułożyłem je w głowie
argumentów nic tu, sam mówiłem to o sobie
to wygląda nie wesoło Ryszardzie,
no bo wychodzi na to że rapowałem o prawdzie"

chyba nie było jeszcze wrzucane: http://www.youtube.com/watch?v=mtF4TLLkETc
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 21.12.2009, 12:53
Tuman napisał(a):Wyświetl post
no ale jaki jest sens cisnąć komuś cały czas że jest ****ą, *****ą i nie wiadomo kim jeszcze?
Zobacz jak Tede ośmiesza rysia. W tym beefie nie było ani razu ze strony Jacka '****y'.

Śmieszne jest zarzucanie Peji bluzgów... Jak pisałem wcześniej wg. mnie (i nie tylko ) to ma być mocne pierd**nięcie z argumentami a nie spokojne wyliczanie wad pomrukując. Rap wywodzi się od czrnuchów a jak już pisałem wcześnie tam się nie cackają

To wygląda tak:
Tede - ma jakieś tam argumenty
Peja - również jakieś argumenty + mocne akcentowanie w postaci bluzgów, także tam same bluzgi nie są i nie jest ich aż tak wcale dużo w brew powszechnemu uważaniu

Widocznie mamy inne definicje beefów
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 21.12.2009 o godz. 13:01.
I
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.12.2009, 13:42
Śmieszne jest zarzucanie Peji bluzgów... Jak pisałem wcześniej wg. mnie (i nie tylko ) to ma być mocne pierd**nięcie z argumentami a nie spokojne wyliczanie wad pomrukując. Rap wywodzi się od czrnuchów a jak już pisałem wcześnie tam się nie cackają

To wygląda tak:
Tede - ma jakieś tam argumenty
Peja - również jakieś argumenty + mocne akcentowanie w postaci bluzgów, także tam same bluzgi nie są i nie jest ich aż tak wcale dużo w brew powszechnemu uważaniu

Widocznie mamy inne definicje beefów
Hmmm to nie chodzi o definicje beefów, tylko o to jakim kto jest raperem. Posłuchaj sobie wypowiedzi Tedego i Peji. Rysiu ma problem żeby sie wysłowić, każdy jego przerywnik to ****a, ja .......e itp...
Po czym to samo sie dzieje w dissach. Podaj mi przykład z tego beefu, gdzie peja podał jakiś KONKRETNY argument, że Tede jest tą 'grubą ****om', albo 'bananowcem'. Ja oprócz pustych słów nie słysze tam niczego innego.
Tede, nie dość, że podaje konkretne argumenty, to jeszcze potrafi to wszystko obrócić przeciwko peji.
No ale to jest tak naprawde kwestia gustu. Fani WJ uważają że peja sie pogrąża, natomiast fani SLU nadal będą uważać że rysiek jest zajebisty, a tede to gruba ****a.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.12.2009, 13:59
Jarza napisał(a):Wyświetl post

PS.
Kto był na Firmie?
ja byłem )

A co do zdania na temat firmy albo Rycha miałem inne jak znałem Głuchą noc i na 100% w porównaniu do tego jakie mam po przesłuchaniu wszystkiego...teraz zmieniłem zdanie na lepsze.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 21.12.2009, 15:01

dokladnie co za problem napisac dissa w stylu jebise twoją matke bo jest brzydka i stara i nie wyjeżdzaj TSW FANATYK że czarnuchy w stanach tak właśnie robią bo porównywanie Peji do jakiegokolwiek drugo nawet trzecio ligowego rapera jest śmieszne.

nie wiem czy słyszałem o takim Raperze jak Devin the Dude. w stanach mówią o nim "ulubiony raper twojego ulubionego rapera". facet jest typowym hedonistą ale robi rap z takim poczuciem humoru że pól stanów byś mogł tym obdarzyc
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 21.12.2009, 15:33
E tam Firma - śmieszy, a Rychu nie śmieszy?
Wszystko nazywa się Ulicznym Rapem i tak powinno być postrzegane.

Mocny bas cały czas i bombowa stopa

Tak to trzeba interpretować. A z resztą nie będę nikogo nawracać...

EDIT:
Dla mnie najlepszym kawałkiem Firmy jest "Słowo na Ulicy" - jak wspomniał Bosski na koncercie Klasyk!!!!
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Jarza : 21.12.2009 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.12.2009, 15:39
tymbardziej ze muzycznie z Firmą aktualnie ciężko coś porównywać z PL , może OSTR co najwyzej , ale jak wolicie to mozecie tylko slyszec JP
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.12.2009, 15:58
Mnnie firma nową płytą pozytywnie zaskoczyła, Po co, na co, Jedna prawda (zwłaszcza nawijka Bosskiego) Szczęście w nieszczęściu to świetne kawałki. Moim zdaniem chłopaki zrobili postęp tak muzycznie, jak i tekstowo
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.12.2009, 16:11
Każdy słucha to co mu się podoba, nie ma sensu nawracać drugiego na Peje, czy na Tedego. Nie bardzo rozumiem też zupełnie jak można ich ze sobą porównywać? Jeden jest ulicznikiem, "penerem", drugi "bling bling" w BMW, w Air Max'ach. Nie specjalnie przepadam za nimi, ale muszę się zgodzić z Tuman'em. Jacek Rysia zjadł.

Mocny napisał(a):
tymbardziej ze muzycznie z Firmą aktualnie ciężko coś porównywać z PL , może OSTR co najwyzej , ale jak wolicie to mozecie tylko slyszec JP
Zmasakrowałeś mnie... jak chcesz porównywać Ostrego i Firmę? Pod jakim względem? Jedyne co ich łączy to to że są częścią szeroko rozumianego hip-hopu, nic więcej. Na miejscu Adama bym się chyba obraził za Twoje zdanie

bless!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 21.12.2009, 16:31
czemu miałby sie Adam obrazić ?

ma dość ambitną muze i dlatego moge go z firmą porównać czego nie moge powiedzieć np o Tedem
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 21.12.2009, 16:32
Jedno obiektywnie ambitne zdanie od Firmy i się już nie odzywam
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 21.12.2009, 16:51
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
Jedno obiektywnie ambitne zdanie od Firmy i się już nie odzywam
http://www.youtube.com/watch?v=nodVp...eature=related
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 21.12.2009, 17:08
okej, teraz porównaj mi to z dowolnym kawałkiem Ostrego, skoro to jest ambitne to muzyka Ostrego jest jaka?
Co do tego kawałka Firmy to jedyna sensowna zwrotka jest trzeciego gościa (Roman?), tego co nawija po Bas Tajpie. Nie mówię że Firma jest zła, jeżeli ktoś lubi tego słuchać, proszę bardzo, ale porównanie tego do Adama, to jest przegięcie!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 21.12.2009, 17:09
"zdanie"

a odrozniasz muze od wokali ?

chyba nie , bo ja wyraznie napisalem "muzycznie"

ale zeby teraz nie wyszlo ze nie znam liryk to moze taki fragment

codzienne zatargi z ludzmi takie to od życia lanie
ktoś się patrzy w twoje oczy i bezczelnie przy tym kłamie
no co zrobisz, wiesz że kłamie , a ty kłamiesz że mu wierzysz
on wie że ty tez udajesz , lecz w tym kraju tak należy
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 21.12.2009, 17:38
Jak już łapiemy się za słówka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyka
Wikipedia napisał(a):
Od mowy ludzkiej różni się znacznie większą abstrakcyjnością przekazywanych treści oraz wykorzystaniem oprócz głosu ludzkiego również instrumentów muzycznych.
"W tym tkwi sekret,
im dedykuję ten tekst i czekam na więcej przekleństw,
bo przecież w nich rap,
o takich samych jak oni ****ach,
co do własnych błędów nie potrafią się przyznać."
Zazdrość- O.S.T.R
dobra, znalazłeś, brawo. Przynajmniej nie ma w nim nic o trawie, dziw*ach, ćpaniu, jp, i laniu "leszczy". Nie będę się sprzeczać o to czy Firma ma przekaz czy nie /uważam że za dużo to go nie posiada/ Nadal uważam że porównanie Ostrego do krakowskiej korporacji antypolicyjnej to obraza dla tego pierwszego.

De gustibus non est disputandum! Tym może zakończmy tę polemikę, bo ani ja nie przekonam nikogo do swoich poglądów, ani nikt mnie do tego że słuchanie Firmy poza tym że być może nawet wpada to w ucho ma jakikolwiek sens.

BTW. coś o Jacku i Ryśku:
"Nie każdy beef wychodzi skill'som na przeciw,
Brat, ....... beef, dziś to wszystko marketing."

bless
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 21.12.2009, 18:01
Tzn. zanim skończymy musze sprostować jedną rzecz , nie chodzi mi o przesłanie choć jak widzisz da sie fajne rzeczy wynaleźć

a o "warstwę melodyczną" (nie tekst) , nikt w PL tak nie bawi się formą i stylami , drum'n'base , dancehall itp.

praktycznie połowa sobotniego koncertu była "tańczona"

to jest nowa jakosc w PL
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 21.12.2009, 18:36
Tak jak ofsajd wspomniał - porównywanie Firmy z OSTR to nieporozumienie. Całkowicie odmienne style i horyzonty. Kawałki Firmy kompletnie mi nie podchodzą, nie znajduję w nich absolutnie nic wartościowego. Z drugiej strony rozumiem, że dla kogoś może być inaczej - ok.
Zdecydowanie wolę rap na poziomie Eldo, OSTR, Łony, Tetrisa czy Fisza. Czymś wspaniałym jest fakt, że nawet po miesiącach słuchania ich kawałków można odnaleźć coś nowego. Czegoś, co się wcześniej nie dostrzegało. Chociaż światopogląd np. Łony mi nie odpowiada, to jednak muzykę robi świetną. I oby on sam doszedł do wniosku, że mieszanie się w politykę nie popłaca, jako artyście .

A odnośnie Tede vs Peja - obaj panowie mogliby już skończyć. Nic dobrego z tego i tak nie wyniknie, więc... po co?
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 21.12.2009, 21:33
Hmmm to nie chodzi o definicje beefów, tylko o to jakim kto jest raperem. Posłuchaj sobie wypowiedzi Tedego i Peji. Rysiu ma problem żeby sie wysłowić, każdy jego przerywnik to ****a, ja .......e itp...
Po czym to samo sie dzieje w dissach. Podaj mi przykład z tego beefu, gdzie peja podał jakiś KONKRETNY argument, że Tede jest tą 'grubą ****om', albo 'bananowcem'. Ja oprócz pustych słów nie słysze tam niczego innego.
Tede, nie dość, że podaje konkretne argumenty, to jeszcze potrafi to wszystko obrócić przeciwko peji.
No ale to jest tak naprawde kwestia gustu. Fani WJ uważają że peja sie pogrąża, natomiast fani SLU nadal będą uważać że rysiek jest zajebisty, a tede to gruba ****a.

Cytat:
Teraz postaram się przeanalizować dissy Peji.

1."...Seria twoich przypałów nie ma końca bananie..." - Moim zdaniem celnie.
2."...marna kopia Jay-z dla polaków to zbyt tanie..." - Kolejny celny.
3."Tede tej celebrycie chcesz być na szczycie?
tak szkoda mi cie ze ten smród od ciebie wyciekł..." Po raz kolejny celnie. Szkoda, że właśnie Tede niby kumpel ujawnił się jako fałszywiec.
4."...[że co?] w Kołobrzegu moi fani cie pobili?
tak żeś to sobie cwana ****o rozkminił ?..." - W wywiadzie Tede gada, że Ci goście mieli koszulki SLU. Czyli chybiony.
5."skończyłeś się z wybrzmieniem ostatniego kiloherza..." - Nie do końca, prawda. Przecież później był Warszafski Deszcz, Sport, Esende Mylfon, więc chybiony.
6. "...zastanów się Jacku co ty sam odpierdalasz..." - akurat takich sytuacji jak w Zielonej Górze nie było, ale chyba chodzi bardziej o to co nagrywa Tede. Ja bym uznał za celny.
7."...spaliłeś się w beefie z Płomieniem koleżko..." - Ja uważam, że Tede wygrał beef z P81 i czy nazywanie go koleżką ma jeszcze jakiś sens ? Chybiony.
8. "z płyty na płytę zaniża poziom nie wiesz?..." - Wiele osób tak uważa i coś w tym jest, ale Notes2 jest świetny, więc taki pół na pół.
9."...chcesz być na szczycie tylko gdzie twoi fani?..." - Jakichś tam fanów to Tede ma, ale chyba nie jest ich, aż tylu co fanów Peji. Czyli celny strzał.
10."...gdy wychodzisz na scenę to pod scena paraliż..." - Prawda, dostał niedawno w pysk od gościa pod sceną. celnie.
11. "...nie zrobisz już w Mielnie urodzin rozumiesz?..." - To chyba nie zależy od Peji. moim zdaniem fail.
12. "...'98 Giżycko mogłem zabrać Ci forsę...tyś super mc, legenda pamiętasz?...dziś to wspomnienie jesteś wrakiem człowieka..." - Nie powiedział dlaczego mógł mu zabrać tą forse, ale coś w tym musi być. Czy Tede to wrak człowieka ? Z tym się nie zgodzę, ale poza tym wszystko się zgadza czyli...celnie.
13."...na ch** te promomixy na ch** te tracklisty
nie pamięta jak się sam tak promował sukinsyn?..." - Bez komentarza. Świetny strzał Rycha.
14. "...może kiedyś byłeś wielki teraz zaledwie mały..." - Jeśli to odniesienie do wizerunku scenicznego to zgadza się.
15. "...Uwierzyłeś w swój lift
wstawiając gówniany kit..." Chybiony.
16. "...jesteś .......oną ściemą niech wszyscy to zrozumieją..." - Większosc to zrozumiała, ale jednak celny strzał.
17."...jak szczur pomykasz po swego miasta chodnikach..." - Podobno Tede nie cieszy się szacunkiem w Warszawie, więc strzał w dyszkę.
18. "...szczur co dołączył do wyścigu wiec znikaj..." - Drugi bardzo celny strzał. Chyba nie trzeba przypominać "Człowiek ej to wyścig szczurów..."
19."gdzie się podział TDF co wygrywał wszystkie wojny?..." - Jaki wszystkie? ile ich było ? Wcześniej sam powiedział, ze spalił się w beefie z Płomieniem. Niecelnie
20. "...w tym przypadku to prawda wiec spróbuj się z tym zmierzyć..." - Faktycznie na forach jest sporo tematów o beefie. Jednak Tede ma to chyba w dupie, więc chybiony.
21. "...tych którzy traktują innych z góry tak mi przykro..." - Chyba jest to prawda. Pezet w którymś dissie nawijał " ale Ty idź Tedemu załatw jointy, przynieś piwko..." - Celnie.
22."...pokazałeś Tedunio że jesteś skończoną *****ą..." - Po raz kolejny celny strzał. Faktycznie Tede postąpił jak *****a.
23. "...mówisz żenada żeś oświadczenie poskładał
powiedz czym się kierowałeś nad czym żeś się zastanawiał
chcesz ugrać kilka punktów i tak ziomek bez skutku..." - Wydaje mi się, ze to prawda. Płyta Tedego została przyjęta bardzo entuzjastycznie i sporo osób mówiło, ze to powrót w wielkim stylu, Jacek chyba wyczuł sytuację i chciał ugrać kilka punktów dojebując Peji na facebooku no i pewnie brał też możliwość zarobku na beefie.
24. "...wyjeżdżasz bezczelnie z premierą przede mną durniu
zero szacunku za ten ruch gwiazdo gatunku..." - Tutaj się Rysiek myli. TDF zrobił to specjalnie, bo Onar wydawał wcześniej płytę. Poza tym co w tym złego ? Peja ma monopol na wydawanie płyt i nikt nie może wydać przed nim ? Może ta linijkę mu Onar podesłał Tutaj bardzo niecelnie.
25. "...mowie odważnie Twój ex kumple Rysiek
ty byłeś moim kumplem może wydawało mi się?..." - Chyba o to ten cały eef ze strony Peji, chodzi właśnie o tą sytuację w której Tede postępuje tak,a nie inaczej.
26. "...i za chwile usłyszę : nigdy cie nie lubiłem
potwierdzenie żeś fałszywy mam od dawna skminiłem..." - Po raz kolejny w dychę.
27. "...Musiałeś uderzyć we mnie by zjednać sobie przychylność lamusów..." - Prawda. Sporo osób, które wcześniej jechały Tedego teraz nagle wypisują jaki to On świetny,a poza tym może to być też nawiązanie do tego co Jacek powiedział w wywiadzie o smsach..." Ogólnie celny strzał.
28. "..........isz o Air Maxach, New erach, spierdzielaj. nie pamiętasz jak sam robiłeś za banner,a teraz naśmiewasz się z dzieciaków, które noszą ciuchy od sponsorów, czujesz się lepszy ****a, nie masz honoru, śmiejesz się z tych co nie mają wyboru, biorą co dają, a Ty szydzisz z nich gnoju..." - Kolejny bardzo mocny argument. Na N2 promo Tede nawijał o tych co sprzedali się za ciuchy.
29. "...Ja skończyłem podstawówkę, za to Ty jesteś po studiach i chciałbyś mi dorównać wyzywając mnie od durnia...." nie rozumiem w czym dorównać ? W ubliżaniu ? - chybiony
30. "...W Gdyni na bruku piłem wódę nie na smutno z Ostaszem co Cię ruchał [oszukiwał] więc nazwę Cię ****ą..." - Co to ma do rzeczy z kim Peja pił wódkę ? Kolejny niecelny.
31."...Twój kontrakt z TVN to przypadek bananie, zapamiętaj odstąpiłem Tobie rolę w Kryminalnych..." - Nigdy o tym nie słyszałem, ale jeśli to prawda to celny strzał. Chociaż nie sądzę, ze Tedego wzięli do TVN-u tylko dlatego, ze kiedyś zagrał w Kryminalnych.
32. "...Wnet poczujesz się super, gdy moi psychofani stuningują Ci dupę...." - Mnie się ten wers bardzo niepodoba. W pierwszym dissie Peja nawijał, ze Tede sobie wymyślił, ze w Kołobrzegu to właśnie fani Rycha go pobili.
33. "...Szydzisz z miłości, zazdrościsz, weź possij. .." - Nawiązanie do Rosatti i kawałka Mamma Mia ? Jeśli tak to celnie.
34. "...Super BMK?a przedłużeniem twej męskości..." - Nie wiem jaką furę ma Rysiek, ale co do rzeczy ma rozmiar penisa ? Każdy kupuje samochód na jaki go stac i jaki mu się podoba. wydaje mi się, że to zazdrość. Chybiony.
35."...Twe przydupasy bez kasy grają te trasy...." Nic o tym nie wiem, wiec nie mogę ocenić.
36. "...Tak nie mam prawka, więc zapierdalam z buta. Po ulicach Emokah, nikt nie pluje się tutaj, bo to dla nich ta nuta, bo Mokotów dziś ze mną, bo wstyd im za Ciebie..." - Bardzo celny strzał,a zarazem odpowiedź na zarzut z dissu Tedego (17)
37."...By grac w naszym mieście żeś szuja pojąłem, pamiętam jak śmiałeś się ze mną z tej marzanny z Sokołem..."- Kolejny raz fałszywość Tedego. Razem z Peją śmiał się z "pocisku" na Sokoła,a teraz wbija nóż w plecy. Wcześniej z resztą zrobił remix Uderz w Puchara i zagrali to chyba na jakimś kocnercie, a na N2 śmieje się z Sokoła i tego tracku.
38. "...Przesłuchałeś moja płytę, a ja twojej dupo żadnej, bo od zawsze, twoją twórczości brałem pół serio-pół żartem..." - Fakt, ze Peja raczej się nie wypowiadał na temat twórczości Tedego, wiec celny.
39. "...Do domostw z całej polski Ryszard ma drzwi otwarte,a ty masz szlaban na rewirach, nawet gdy masz mediów wsparcie..." - Rychu gra koncerty w całej Polsce, nawet w mojej małej miejscowości grał, a Tede ? Nie przychodzi na niego zbyt wiel osób, ogólnie trochę z niechęcia jest przyjmowany, oczywiście nie wszędzie.
40. "...Jesteś artystą jakich mało na tej scenie, jesteś swym cieniem, boli niezrozumienie. Nagana za naganą od twych fanów no i w pyte(?) w końcu po tylu latach dostaniesz te złotą płytę..." - Celny strzał. Ścieżka Dźwiękowa zebrała bardzo niepochlebne opinie, kilka wcześniejszych produkcji z resztą też, tak samo jak mixtapey Buhha.
41. "...cie niszczę, bo na twa ekipę gwiżdżę, poznasz moją i tak myślę, że chętnie bym wjechał na koncert tej piździe..." - Peja chyba zapomniał jak Wall-E z kumplami wbił na jego koncercie na scenę i Peja stał zestrachany. Nie dziwi mnie to bo Waldek to spory gościu, a do tego jego kumple także gdyby chcieli zrobić Rysiowi krzywdę to nawet by nie pisnął.
42. "...Odebrał resztę fanów, godność, zdrowie i pieniądze, tylko jest jedno ale twa trasa niewypałem..." - Szydera z koncertów Tedzika, ale czy Rychu na prawdę myśli, że odebrał by mu fanów wbijając na scenę ? Chyba jednak by ich tylko zjednał i sam sobie by zaszkodził.
43."...gdybym wbiegł na przypale wcisnąłbyś czerwony alert..." - I po co to ? To byłaby już totalna porażka. Słabo Rysiu. Niewypał
44."...Jak już wiesz Pede, wszystkie Ryśki to dobre chłopaki, a Jacki w polskim rapie raczej same słabiaki..." - Z Jacków w hip-hopie to znam tylko Tedego i Meza i tylko Mezo jest słaby, tak wiec niecelnie.
45.".... I żebyś mi nie wytknął, ze to ja z nim nagrałem, powiem to był taki czas, gdy mu rękę podawałeś...." - Był też chyba taki czas kiedy Peja sam mu podawał rękę. Hipokryzja ? Z resztą i Tede i Peja nagrali kawałki z Mrozem, a jest to ktoś pokroju Meza, więc to chyba taki autodiss.
46. "...Rożnica jest taka, Tedunio zaznaczam, że Ty z Mezo nagrasz na bank w dzisiejszych czasach..." - Tak jak wyżej
47. ".... Ja nie pierwszy lepszy Leszek z dissem się nie śpieszę..." - Wydaje mi się, że to już kolejne nawiązanie do Eldo. Ogólnie ten argument/punch nic nie wnosi.
48. "...Ziom za ziomem nucę ten refren jak swój, bo mam za sobą ziomków, a Ty sam w deszczu stój. ..." - Celnie. W końcu Tede nie ma zbyt wielu popleczników na naszej scenie, a Peja wręcz przeciwnie, ale już pracuje nad tym by zmniejszyć to grono. Poza tym chyba też zahacza o Warszafski Deszcz i WJ.
49. ".... Zajęło Ci tydzień, aby odpowiedzieć na tych parę slow prawdy z mojej strony..." - Prawdą we freestylu było tylko to "Co to za ziom, który wbija Ci sztylet" - Jednak celnie
Rozpisane argumenty Ryśka, niektóre celne inne nie ale argumenty

*nie napisane przeze mnie
pozdrawaim i sory za długi post
I
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.12.2009, 21:46
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Tak jak ofsajd wspomniał - porównywanie Firmy z OSTR to nieporozumienie. Całkowicie odmienne style i horyzonty. Kawałki Firmy kompletnie mi nie podchodzą, nie znajduję w nich absolutnie nic wartościowego. Z drugiej strony rozumiem, że dla kogoś może być inaczej - ok.
Zdecydowanie wolę rap na poziomie Eldo, OSTR, Łony, Tetrisa czy Fisza. Czymś wspaniałym jest fakt, że nawet po miesiącach słuchania ich kawałków można odnaleźć coś nowego. Czegoś, co się wcześniej nie dostrzegało. Chociaż światopogląd np. Łony mi nie odpowiada, to jednak muzykę robi świetną. I oby on sam doszedł do wniosku, że mieszanie się w politykę nie popłaca, jako artyście .

Ogólnie, to mam podobne zdanie, tak jak wymieniłeś tych paru, tworzy ambitny h-h, który nie opiera się na zrobienia kawałku dla zrobienia kawałku... Porównując np. Firmę z OSTR, to tematy tych pierwszych nie są tak szerokie jak tego drugiego.

Słucham h-h od małego i wiem że to może dziwne porównanie ale, tak jak kiedyś lubiłem posłuchać K44, Paktofonikę, tak teraz, nie mogę się przekonać do Firmy, może dlatego, że po prostu nie trafiają w mój gust, a może dlatego(nie uwłaczając tu nikomu z słuchaczy spośród Forumowiczów; bo wiem ze napewno są ludzie na poziomie którzy lubią Firmę), ale jak widzę u nas w szkole naszych "Największych inteligentów" z bluzami "Firma, JP na 100%" to mnie samo odrzuca.

P.S. Ten temat jak sam wskazuje tytuł miał być bez komercyjny, a zszedł zupełnie na samą komercje.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 21.12.2009 o godz. 22:04.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.12.2009, 22:20
Hahaha, naprawdę jeśli ktoś nie widzi w dissach Peji argumentów to znaczy że jest zaślepiony tdf'em albo jest po prostu ignorantem. Bo tak jak wyliczył to w swoim poście "Fanatyk" (mimo że pominął Kontrargumenty i Powiedz jakie to uczucie), macie od ch*ja argumentów... Z kolei Tede cały czas nawija o tym że Peja jest cpunem/ o Zielonej Górze/że jest debilem/ że fani SLU to idioci. I tak w skrócie wygląda beef z jego strony... Rozumiem że traktuje to jako rozrywkę, ale nagrywanie dissów z Mrozem ( ) to zakrawa na śmiesznośc. Bo do pewnego momentu to jest śmieszne a dalej robi się słabe... Co do przeklinania w dissach, kto z nas nie używa "mocnych" słów ręka w górę... To jest element beefu i nie wiem skąd cię to razi, tymbardziej że Peja nie nadużywa wymienionych przez ciebie zwrotów w dissach (nadużywał ich w dissie na Liroya ). Tyle, pozdrawiam !
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 21.12.2009, 22:27
"Ty pisz diss za dissem, ja Ci odpiszę najfajniejszym długopisem" Tyle w temacie
Może próbując na chwile zostawić temat beefu, jak wygląda waszym zdaniem polska czołówka ? I kto jest numerem jeden ?
Ostatnio edytowane przez Coach : 21.12.2009 o godz. 22:33.
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 21.12.2009, 22:39
A może podsumowanie roku? kto zawiódł, a kto pozytywnie zaskoczył? płyta roku? najgorszy album? hmm..?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.12.2009, 22:48
Mnie Słoń rozjebał (pozytywnie ) Chore melodie są poprostu.... chore ;p Zajebista płytka. Słoń, Peja, Kaczor, Paluch, Gural, Scheller, Onar, Pezet - dla mnie czołówka. Głównie ich słucham więc o innych Mezo-Mrozo "raperach" się nie wypowiem, wiem również że inni do czołowki zaliczają OSTRego, mnie on szczerze nie podchodzi.

A co do beefu to chciałbym usłyszeć diss w wspólnym wykonaniu - Peja, Kaczor, Słoń, Paluch i PTP Roz****ili by Tedego w huj ;p Słoń zarówno jak chore kawałki na płycie nagrałby pewnie chory diss, że aż Jacuś by się do psychologa musiał udac ;p
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.12.2009, 22:57
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
Hahaha, naprawdę jeśli ktoś nie widzi w dissach Peji argumentów to znaczy że jest zaślepiony tdf'em albo jest po prostu ignorantem. Bo tak jak wyliczył to w swoim poście "Fanatyk" (mimo że pominął Kontrargumenty i Powiedz jakie to uczucie), macie od ch*ja argumentów... Z kolei Tede cały czas nawija o tym że Peja jest cpunem/ o Zielonej Górze/że jest debilem/ że fani SLU to idioci. I tak w skrócie wygląda beef z jego strony... Rozumiem że traktuje to jako rozrywkę, ale nagrywanie dissów z Mrozem ( ) to zakrawa na śmiesznośc. Bo do pewnego momentu to jest śmieszne a dalej robi się słabe... Co do przeklinania w dissach, kto z nas nie używa "mocnych" słów ręka w górę... To jest element beefu i nie wiem skąd cię to razi, tymbardziej że Peja nie nadużywa wymienionych przez ciebie zwrotów w dissach (nadużywał ich w dissie na Liroya ). Tyle, pozdrawiam !
o Pejce mozna powiedziedc ze nawija caly czas o tym ze Tede to banan,****a telewizyjna,a to co napisales to bardziej pasuje do Tedego a nie Ryska (jestem obiektywny w tym starciu ,obydwaj dla mine wypaleni sa i lapia sie wszytskiego by pozostac na scenie)
.....
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.12.2009, 23:08
Hmm Najlepsza płyta w tym roku dla mnie zdecydowanie Rychuuu-"Na Serio"
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 21.12.2009, 23:13
Dla mnie na plus Poste Restante, Powrócifszy, Retrospekcje (chociaż Fu nigdy specjalnie nie lubiłem) Droga, To prawdziwa wolność człowieka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów