|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
albo bawimy się w hip hop albo w jakieś dziecinne zabawy ![]() tak samo jak zaproszenie na diss mroza.... do kawałka ok rozumiem ale do pojazdu na innego rapera? http://www.youtube.com/watch?v=krmAl...layer_embedded tede odpowiada na zapowiedź
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 21.12.2009 o godz. 10:39.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Eee tam gadacie.
Diss wcale nie musi być usiany k****wami i ch****ami. Im bardziej inteligentniejszy, tym lepszy. Nie sztuka kogoś zwyzywać, sztuka to powiedzieć komuś TY Ch*****ju nie uzywając tego słowa ani razu ![]() PS. Kto był na Firmie? Powód: ?
Ostatnio edytowane przez Jarza : 21.12.2009 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ok.Każdy ma inne pojęcie beefu i fajnie bo jakby każdy tak samo myślał to by było nudno ![]() Zwróć uwagę jak to robią murzyni, tam sienie pier**lą tylko jadą ostro a na firmie nie byłem bo firma mnie śmieszy... ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Zobacz jak Tede ośmiesza rysia. W tym beefie nie było ani razu ze strony Jacka '****y'. "posłuchałem 5 dissów ułożyłem je w głowie argumentów nic tu, sam mówiłem to o sobie to wygląda nie wesoło Ryszardzie, no bo wychodzi na to że rapowałem o prawdzie" chyba nie było jeszcze wrzucane: http://www.youtube.com/watch?v=mtF4TLLkETc ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To wygląda tak: Tede - ma jakieś tam argumenty Peja - również jakieś argumenty + mocne akcentowanie w postaci bluzgów, także tam same bluzgi nie są i nie jest ich aż tak wcale dużo w brew powszechnemu uważaniu ![]() Widocznie mamy inne definicje beefów ![]()
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 21.12.2009 o godz. 13:01.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Po czym to samo sie dzieje w dissach. Podaj mi przykład z tego beefu, gdzie peja podał jakiś KONKRETNY argument, że Tede jest tą 'grubą ****om', albo 'bananowcem'. Ja oprócz pustych słów nie słysze tam niczego innego. Tede, nie dość, że podaje konkretne argumenty, to jeszcze potrafi to wszystko obrócić przeciwko peji. No ale to jest tak naprawde kwestia gustu. Fani WJ uważają że peja sie pogrąża, natomiast fani SLU nadal będą uważać że rysiek jest zajebisty, a tede to gruba ****a. ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie wiem czy słyszałem o takim Raperze jak Devin the Dude. w stanach mówią o nim "ulubiony raper twojego ulubionego rapera". facet jest typowym hedonistą ale robi rap z takim poczuciem humoru że pól stanów byś mogł tym obdarzyc ![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
E tam Firma - śmieszy, a Rychu nie śmieszy?
Wszystko nazywa się Ulicznym Rapem i tak powinno być postrzegane. Mocny bas cały czas i bombowa stopa Tak to trzeba interpretować. A z resztą nie będę nikogo nawracać... ![]() EDIT: Dla mnie najlepszym kawałkiem Firmy jest "Słowo na Ulicy" - jak wspomniał Bosski na koncercie Klasyk!!!! Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Jarza : 21.12.2009 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
tymbardziej ze muzycznie z Firmą aktualnie ciężko coś porównywać z PL , może OSTR co najwyzej , ale jak wolicie to mozecie tylko slyszec JP
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mnnie firma nową płytą pozytywnie zaskoczyła, Po co, na co, Jedna prawda (zwłaszcza nawijka Bosskiego) Szczęście w nieszczęściu to świetne kawałki. Moim zdaniem chłopaki zrobili postęp tak muzycznie, jak i tekstowo
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Każdy słucha to co mu się podoba, nie ma sensu nawracać drugiego na Peje, czy na Tedego. Nie bardzo rozumiem też zupełnie jak można ich ze sobą porównywać? Jeden jest ulicznikiem, "penerem", drugi "bling bling" w BMW, w Air Max'ach. Nie specjalnie przepadam za nimi, ale muszę się zgodzić z Tuman'em. Jacek Rysia zjadł.
![]() Mocny napisał(a):
![]() bless! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czemu miałby sie Adam obrazić ?
ma dość ambitną muze i dlatego moge go z firmą porównać czego nie moge powiedzieć np o Tedem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno obiektywnie ambitne zdanie od Firmy i się już nie odzywam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
okej, teraz porównaj mi to z dowolnym kawałkiem Ostrego, skoro to jest ambitne to muzyka Ostrego jest jaka?
Co do tego kawałka Firmy to jedyna sensowna zwrotka jest trzeciego gościa (Roman?), tego co nawija po Bas Tajpie. Nie mówię że Firma jest zła, jeżeli ktoś lubi tego słuchać, proszę bardzo, ale porównanie tego do Adama, to jest przegięcie! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"zdanie"
a odrozniasz muze od wokali ? chyba nie , bo ja wyraznie napisalem "muzycznie" ale zeby teraz nie wyszlo ze nie znam liryk to moze taki fragment codzienne zatargi z ludzmi takie to od życia lanie ktoś się patrzy w twoje oczy i bezczelnie przy tym kłamie no co zrobisz, wiesz że kłamie , a ty kłamiesz że mu wierzysz on wie że ty tez udajesz , lecz w tym kraju tak należy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już łapiemy się za słówka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyka
Wikipedia napisał(a):
im dedykuję ten tekst i czekam na więcej przekleństw, bo przecież w nich rap, o takich samych jak oni ****ach, co do własnych błędów nie potrafią się przyznać." Zazdrość- O.S.T.R dobra, znalazłeś, brawo. Przynajmniej nie ma w nim nic o trawie, dziw*ach, ćpaniu, jp, i laniu "leszczy". Nie będę się sprzeczać o to czy Firma ma przekaz czy nie /uważam że za dużo to go nie posiada/ Nadal uważam że porównanie Ostrego do krakowskiej korporacji antypolicyjnej to obraza dla tego pierwszego. De gustibus non est disputandum! Tym może zakończmy tę polemikę, bo ani ja nie przekonam nikogo do swoich poglądów, ani nikt mnie do tego że słuchanie Firmy poza tym że być może nawet wpada to w ucho ma jakikolwiek sens. BTW. coś o Jacku i Ryśku: "Nie każdy beef wychodzi skill'som na przeciw, Brat, ....... beef, dziś to wszystko marketing." bless |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tzn. zanim skończymy musze sprostować jedną rzecz , nie chodzi mi o przesłanie choć jak widzisz da sie fajne rzeczy wynaleźć
a o "warstwę melodyczną" (nie tekst) , nikt w PL tak nie bawi się formą i stylami , drum'n'base , dancehall itp. praktycznie połowa sobotniego koncertu była "tańczona" to jest nowa jakosc w PL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak ofsajd wspomniał - porównywanie Firmy z OSTR to nieporozumienie. Całkowicie odmienne style i horyzonty. Kawałki Firmy kompletnie mi nie podchodzą, nie znajduję w nich absolutnie nic wartościowego. Z drugiej strony rozumiem, że dla kogoś może być inaczej - ok.
Zdecydowanie wolę rap na poziomie Eldo, OSTR, Łony, Tetrisa czy Fisza. Czymś wspaniałym jest fakt, że nawet po miesiącach słuchania ich kawałków można odnaleźć coś nowego. Czegoś, co się wcześniej nie dostrzegało. Chociaż światopogląd np. Łony mi nie odpowiada, to jednak muzykę robi świetną. I oby on sam doszedł do wniosku, że mieszanie się w politykę nie popłaca, jako artyście .A odnośnie Tede vs Peja - obaj panowie mogliby już skończyć. Nic dobrego z tego i tak nie wyniknie, więc... po co? ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
*nie napisane przeze mnie pozdrawaim i sory za długi post ![]() ![]()
I
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Słucham h-h od małego i wiem że to może dziwne porównanie ale, tak jak kiedyś lubiłem posłuchać K44, Paktofonikę, tak teraz, nie mogę się przekonać do Firmy, może dlatego, że po prostu nie trafiają w mój gust, a może dlatego(nie uwłaczając tu nikomu z słuchaczy spośród Forumowiczów; bo wiem ze napewno są ludzie na poziomie którzy lubią Firmę), ale jak widzę u nas w szkole naszych "Największych inteligentów" z bluzami "Firma, JP na 100%" to mnie samo odrzuca. P.S. Ten temat jak sam wskazuje tytuł miał być bez komercyjny, a zszedł zupełnie na samą komercje.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 21.12.2009 o godz. 22:04.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
) to zakrawa na śmiesznośc. Bo do pewnego momentu to jest śmieszne a dalej robi się słabe... Co do przeklinania w dissach, kto z nas nie używa "mocnych" słów ręka w górę... To jest element beefu i nie wiem skąd cię to razi, tymbardziej że Peja nie nadużywa wymienionych przez ciebie zwrotów w dissach (nadużywał ich w dissie na Liroya |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Ty pisz diss za dissem, ja Ci odpiszę najfajniejszym długopisem" Tyle w temacie
Może próbując na chwile zostawić temat beefu, jak wygląda waszym zdaniem polska czołówka ? I kto jest numerem jeden ?
Ostatnio edytowane przez Coach : 21.12.2009 o godz. 22:33.
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może podsumowanie roku? kto zawiódł, a kto pozytywnie zaskoczył? płyta roku? najgorszy album? hmm..?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mnie Słoń rozjebał (pozytywnie
A co do beefu to chciałbym usłyszeć diss w wspólnym wykonaniu - Peja, Kaczor, Słoń, Paluch i PTP |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Hmm Najlepsza płyta w tym roku dla mnie zdecydowanie Rychuuu-"Na Serio"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie na plus Poste Restante, Powrócifszy, Retrospekcje (chociaż Fu nigdy specjalnie nie lubiłem) Droga, To prawdziwa wolność człowieka
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|