The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2009, 21:30
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze, że drążą ten temat bo może wtedy coś się ruszy i ktoś naubliża tym gwiazdorkom.
Prawdziwa konkurencja będzie w Wiśle jak będzie z 20 piłkarzy do gry... a nie 13.
I wtedy nie będzie trzeba "ubliżać gwiazdorkom"

Bo w tej rundzie z 6 meczy powinie odpocząć Małecki, 10 Brożek z 7 Kirm, Łobodziński 12 itd (w młodej ekstraklasie)
Jop nie powinien grac wcale... ale kim miał ich zastąpić Skorża?

Wielu kolegów pisało wcześniej, do póki nie ma w Wiśle prawdziwej konkurencji (po 2 piłkarzy na 1 pozycje) to do tego czasu nie będzie prawdziwej rywalizacji o miejsce w składzie a tym samym gry na pełnych obrotach. Dla mnie to jest oczywiste. Bez konkurencji trener jest "zakładnikiem" piłkarzy, może ich prosić, motywować... bo jak przyciśnie to liderzy się obrażą i kto mu wygra mecz?

Chyba każdy zna takie sytuacje z życia (pracy)... szef może sobie krzyczeć ale nie może cie zwolnić bo reszta kolegów chora i kto zrobi robotę?... ale jak będzie cała załoga zdrowa skończy się obijanie co poniektórych (to wymyślony przykład)

A wieszanie psów na naszych kopaczach... tym bardziej przez dziennikarzy jest jeszcze bardziej żenujące...
Taka jest natura ludzka, (większości ludzi). Tylko konkurencja zmusza do rozwoju i "walki" o byt a w naszym wypadku lepszą grę drużyny

PS
Obejrzałem powtórkę na C+ Tottenham - MC.... i słyszę -Redkanp wkurzył się na Pawluczenkę i sruu gościa wyrzucił z kadry (chwilowo żeby ochłonął), jeszcze jakiegoś też... ale ma ich kim zastąpić... i są wyniki
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.12.2009 o godz. 23:08.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.12.2009, 22:25
Ogryzku, akurat nie chodziło mi o Wiślaków - ogólnie o polską ligę
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.12.2009, 22:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Petrescu wypowiada sie o polskiej lidze i Wisle bo dzwonia do niego dzienniakrze z Polski no to sorry ale o czym ma sie wypowiadac ?
Jakby ktoś do mnie ciągle dzwonił pytał się co sądzę o mojej poprzedniej pracy to po drugim razie bym go po brzytwie spuścił - więc albo to wymysły naszych dziennikarzy albo ktoś nie może przeżyć zwolnienia.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.12.2009, 00:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jakby ktoś do mnie ciągle dzwonił pytał się co sądzę o mojej poprzedniej pracy to po drugim razie bym go po brzytwie spuścił - więc albo to wymysły naszych dziennikarzy albo ktoś nie może przeżyć zwolnienia.
Na pewno kosztowało go to wiele, ale z perspektywy czasu to najlepsze co mu się przytrafiło
Ja w ogóle nie sądzę by ktokolwiek do niego dzwonił ,bardziej mi to wygląda na dziennikarską złośliwość - Gość jest na fali to trza wałkować temat i w domyśle pokazywać jaka to Wisła była głupia że go zwolniła.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.12.2009, 16:57
Wiedzieliście,że Brasilia zdobył mistrzostwo Korei Płd ?
Prawdziwy mistrz
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2009, 20:08
Żurawski zdobył gola dla Omonii .
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Omonia jest liderem i jakby tak zostało to może Żuraw jeszcze zagra w Lidze Mistrzów .. Nie udało się w Polsce ,może uda się na cyprze.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2009, 20:15
AdiWiślak. napisał(a):Wyświetl post
Omonia jest liderem i jakby tak zostało to może Żuraw jeszcze zagra w Lidze Mistrzów .. Nie udało się w Polsce ,może uda się na cyprze.
Juz mu sie to udało w Szkocji.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.12.2009, 20:50

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 19.12.2009, 21:03
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Widzę,że dla ludzi z SKWK cacy jest tylko pan Małecki, który co powie jest traktowane jako świętość..

masz coś jeszcze do powiedzenia na temat SKWK?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.12.2009, 21:44
Ciiiicho, bo popsuliśmy niektórym światopogląd ;-)
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2009, 22:10
Mnie popsuliście Nie popieram Waszego działania po raz pierwszy...
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.12.2009, 23:04
Świetna inicjatywa SKWK. Mauro się należało godne pożegnanie. Myślę jednak, że klub dobrze postąpił. Bądźmy szczerzy. Mauro nie grał adekwatnie do swoich zarobków. Dziękujemy mu za prawie 9 lat gry i serca włożonego dla Wisły. Za roczne zarobki Mauro można kupić jakiegoś młodego perspektywicznego zawodnika Mimo wszystko szacunek dla Cantoro i powodzenia w dalszej karierze
Bo liczy się tylko WISŁA!!
Odpowiedz cytując
pyrtek18stm
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 20.12.2009, 00:42
Lanx nie zgadam sie z toba !!
Gdyby Mauro dostawal wiecej szans na gre od Skorży to na pewno by pokazal pelnie swoich mozliwosci !!!
w ostatnim meczu pokazal namiastke swojego wielkiego talentu !!
Dziękuje Ci Mauro za te wszystkie lata gry dla Wisełki !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.12.2009, 01:21
panie pyrtek nie przesadzaj.

a ode mnie :
MAUROOOOO MAUROOOO CANNNNTTOOORRROOOO
nigdy tego nie zapomne, jak fajnie sie po trybunach niosło.

brawo SKWK a ja was popieram po raz 1906
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.12.2009, 08:32
Dziś 20 grudnia, 29 urodziny obchodzi Sunday Ibrahim.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2061
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Stary 20.12.2009, 11:25
pyrtek18stm napisał(a):Wyświetl post
Lanx nie zgadam sie z toba !!
Gdyby Mauro dostawal wiecej szans na gre od Skorży to na pewno by pokazal pelnie swoich mozliwosci !!!
w ostatnim meczu pokazal namiastke swojego wielkiego talentu !!
Dziękuje Ci Mauro za te wszystkie lata gry dla Wisełki !!

Ostani mecz- fakt grał poprawnie. Jednak ile razy w tym sezonie tracił beznadziejnie piłki i wstrzymywał grę? Owszem, gdy wygrywaliśmy 1;0, 2;1 i wynik niestety musieliśmy bronić to było ok. Jednak gdy trzeba zaatakowac i kreatywnie przesunąć piłkę do przodu on czekał aż przeciwnik sie ustawi. co było potem? długa piłka do przodu albo strata w okolicy środka pola a co było najgorsze- nie atakował straconej piłki. Mauro ma już swoje lata, i swoją szybkość też już stracił. Jak już pisałem nie grał adekwatnie do zarobków. Klub chciał obniżyć zarobki- Mauro się nie zgodził. Rozchodzimy się w dobrych stosunkach i mamy w pamięci to co ''EL TORO' zrobił dla Wisły
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2009, 11:43
Lanx napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem nie grał adekwatnie do zarobków. Klub chciał obniżyć zarobki- Mauro się nie zgodził. Rozchodzimy się w dobrych stosunkach i mamy w pamięci to co ''EL TORO' zrobił dla Wisły
Hmm... Łobo Jirsak i Brożek grają adekwatnie do zarobków...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.12.2009, 12:40
Tak szczególnie broniliśmy wyniku w meczu z Ruchem
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 20.12.2009, 12:44
Piłkarze Wisły wygrali Memoriał Stefana Moskalewicza

Niedziela, 20 grudnia (09:13)
Zwycięstwem byłych piłkarzy Wisły Kraków zakończył się rozegrany w sobotę w Świdwinie IX Memoriał Stefana Moskalewicza. W finale tego halowego piłkarskiego turnieju "Biała Gwiazda" pokonała Blue Moon Szczecin 6:4.
Przed tym decydującym o zwycięstwie spotkaniu przeprowadzono licytacje różnych sportowych gadżetów. Najwięcej, bo 2 tysiące złotych zapłacił Grzegorz Niciński za rękawice oraz fotografię z autografem Tomasza Adamka.
- Do tej aukcji wystawiliśmy jeszcze kilka piłkarskich koszulek oraz dres i trykot naszych siatkarek z mistrzostw Europy. W sumie zebraliśmy 11,5 tysiąca złotych - powiedział Olgierd Moskalewicz, który z grupą przyjaciół zorganizował turniej pamięci swojego ojca. - Chcemy wspomóc Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, Dom Dziecka w Świdwinie, sparaliżowanego zawodnika Polonii Płoty, Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Rzepczynie oraz byłego bramkarza Wisły i Widzewa Adama Piekutowskiego.
czytaj dalej

Do zwycięstwa poprowadzili krakowian Grzegorz Pater, Mirosław Szymkowiak oraz 51-letni Marek Motyka. Ten pierwszy strzelił dziesięć, a "Szymek" - pięć bramek. Szymkowiak został także uznany najwszechstronniejszym zawodnikiem turnieju.
Tytuł najlepszego piłkarza przypadł w udziale Bartoszowi Ławie, który tym razem grał nie w Arce Gdynia, ale w zespole przyjaciół Moskalewicza, a laur najlepszego bramkarza trafił w ręce Artura Sarnata (Wisła).
W gronie 12 zespołów wystąpili ponadto tak znani piłkarze jak Maciej Szczęsny, Kamil Grosicki, Jacek Cyzio, Piotr Mosór, Radosław Majdan, Sebastian Mila, Paweł Kryszałowicz, Grzegorz Lewandowski, Maciej Stolarczyk, Marcin Kuźba, Dariusz Dźwigała i Jarosław Krupski.
Ostatnio edytowane przez Kamil : 20.12.2009 o godz. 17:47.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Lanx
Senior Member

Stary 20.12.2009, 13:08

Tylko że oni mają ważne kontrakty. Rozwiązanie ich wiąże sie z kolejnym wydatkiem. Cantoro ma już swoje lata. Wy-haczyłbym jakiegoś młodego u nas albo za granicą na środek pomocy. Sobol też nie będzie grał wiecznie. Młody niech sie przyucza pod okiem Sobola,gdy ten zakończy karierę- będzie miał godnego przeciwnika. Mówcie co chcecie. Ja uważam ze nie podpisanie nowego, drogiego kontraktu z prawie 34 letnim piłkarzem jest dobrym posunięciem. Tylko żeby ściągnąć na jego pozycję młodego, perspektywicznego gracza. Wróci Cleber- który w Rosji grywał na środku pomocy. Ja tam o środek pomocy się nie obawiam. Wielki szacunek dla Mauro- będę to podkreślał w każdym wpisie bo taki obcokrajowiec jak on to złoto.Chyba dobrze ze wszyscy rozchodzą się w zgodzie i nikt nie ma o nic pretensji?W tej sytuacji jak rzadko- popieram zarząd klubu.
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.12.2009, 17:43
AdiWiślak. napisał(a):Wyświetl post
Omonia jest liderem.
Taaa , bo jeszcze nie grały Apollon i Apoel A tak w ogóle to Cypr
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 20.12.2009, 17:45
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
Taaa , bo jeszcze nie grały Apollon i Apoel A tak w ogóle to Cypr
Liga cypryjska > liga polska , smutne ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.12.2009, 18:22
Wyrównująca bramka Marka Zieńczuka w meczu z Iraklisem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2009, 21:08
Ale o co tym masz pretensje Brożka?
O to, że grał (dopóki był w stanie) z kontuzją, a mimo tego strzelił pięć goli i dołożył masę asyst? Stawiając go takim towarzystwie po prostu go obrażasz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2009, 21:37
O to, że grał z kontuzją. Żeby premie nie uciekły.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.12.2009, 23:09
Już bardziej żeby mu zachód nie uciekł, co zresztą przyniosło odwrotny skutek.
Ale fakt że stawianie Brożka z Łobo i Jirsakiem nie przystoi to mało powiedziane.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.12.2009, 00:13
No juz nie badz taki zawistny boto zalosne.
To nie Pawel decyduje kto gra tylko trener. Wszyscy musieliby poupadac na glowy zeby ryzykowac zdrowiem najwartosciowego zawodnika tylko po to zeby ten mogl sobie dorobic
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2009, 01:15
Zienczuk sypnął brameczkę - gratulacje.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.12.2009, 11:56
fragmenty wywiadu z Kuzerą z D.P> napisał(a):Wyświetl post
...
Rok i sześć miesięcy więzienia w zawieszeniu na trzy lata i dziewięć miesięcy bezwzględnej dyskwalifikacji. Taki jest wyrok dla Kamila Kuzery za udział w procederze korupcyjnym w Koronie Kielce. Jeśli się uprawomocni, może być początkiem końca Pana piłkarskiej kariery.

- Zdaję sobie z tego sprawę. Jestem teraz w najlepszym dla piłkarza wieku i gdybym został zdyskwalifikowany, to byłby dla mnie ogromny cios. Jeśli stanie się najgorsze, będę musiał sobie jakoś radzić, jakoś przeżyć te dziewięć miesięcy. Mam przecież rodzinę na utrzymaniu, będę zmuszony czymś się zająć. Ale siła, jaką daje mi mój syn, moja żona, nakręca mnie niesamowicie pozytywnie. Daje mi wielki spokój, i ogromną nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży. Bo teraz rodzina jest dla mnie najważniejsza.
...
Wypożyczenie do Kolportera było dla Pana karą za pamiętny rajd samochodowy po Krakowie i potrącenie Huberta Skrzekowskiego.

- W pewnym sensie to był mój koniec w Wiśle. Działacze zaczęli mi robić pod górkę, więc gdy z Kielc odezwał się trener Wdowczyk i powiedział, że wszystko załatwi, by Wisła puściła mnie do Korony, od razu się zgodziłem.

Tamto wydarzenie miało tragiczne skutki dla Skrzekowskiego. Zmiażdżone kolano, koniec piłkarskiej kariery. Odwiedza go Pan czasem?

- Nie utrzymujemy z Hubertem kontaktów.
...
Był Pan dwukrotnym mistrzem kraju z Wisłą, grał w europejskich pucharach. Nie było ofert z zagranicznych klubów?

- Po meczach z Interem Mediolan pojawiła się dość poważna oferta z Dynama Kijów. Ale co z tego, skoro Wisła od razu ją storpedowała. Nie zgodziła się na kwotę, którą proponowali za mnie Ukraińcy.

Miał Pan o to żal do Wisły?

- Na pewno mam trochę żalu, bo krakowscy działacze mogli moją karierą lepiej pokierować. Ale prawda jest też taka, że Wiśle dużo zawdzięczam. Gdyby nie ona, pewnie musiałbym dzisiaj pracować w inny sposób, niż gra w piłkę.

Wspomina Pan mecze z Interem?

- To jedna z najpiękniejszych przygód, jaka mi się do tej pory trafiła. Ale nie powiem, że jakoś szczególnie przeżyłem tamten dwumecz z Interem. Pamiętam, jak wróciliśmy z Włoch. Koledzy byli u mnie w mieszkaniu. Wchodzę, a oni od razu - no i jak było, opowiadaj! Nogi ci nie drżały? A ja naprawdę nie czułem jakichś wielkich emocji. Dla mnie to był mecz jak każdy inny. Pamiętam, że jedyny, niewielki stres, jaki odczułem towarzyszył mi przed meczem z Hajdukiem Split. Był pełny stadion i wielki wrzask na trybunach. Na rozgrzewce popatrzyłem przez chwilę na to wszystko i pomyślałem - kurde, będzie ciekawie.
wiecej w dzisiejszym Dzienniku Polskim
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.12.2009, 12:02
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
wiecej w dzisiejszym Dzienniku Polskim
tym wywiadem Kuzera potwierdził że jest idiotą
i to że talent do kopanej nie idzie w parze z szarymi komórkami
przynajmniej u niego
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów