|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I wtedy nie będzie trzeba "ubliżać gwiazdorkom" ![]() Bo w tej rundzie z 6 meczy powinie odpocząć Małecki, 10 Brożek z 7 Kirm, Łobodziński 12 itd (w młodej ekstraklasie) Jop nie powinien grac wcale... ale kim miał ich zastąpić Skorża? Wielu kolegów pisało wcześniej, do póki nie ma w Wiśle prawdziwej konkurencji (po 2 piłkarzy na 1 pozycje) to do tego czasu nie będzie prawdziwej rywalizacji o miejsce w składzie a tym samym gry na pełnych obrotach. Dla mnie to jest oczywiste. Bez konkurencji trener jest "zakładnikiem" piłkarzy, może ich prosić, motywować... bo jak przyciśnie to liderzy się obrażą i kto mu wygra mecz? Chyba każdy zna takie sytuacje z życia (pracy)... szef może sobie krzyczeć ale nie może cie zwolnić bo reszta kolegów chora i kto zrobi robotę?... ale jak będzie cała załoga zdrowa skończy się obijanie co poniektórych (to wymyślony przykład) A wieszanie psów na naszych kopaczach... tym bardziej przez dziennikarzy jest jeszcze bardziej żenujące... Taka jest natura ludzka, (większości ludzi). Tylko konkurencja zmusza do rozwoju i "walki" o byt a w naszym wypadku lepszą grę drużyny PS Obejrzałem powtórkę na C+ Tottenham - MC.... i słyszę -Redkanp wkurzył się na Pawluczenkę i sruu gościa wyrzucił z kadry (chwilowo żeby ochłonął), jeszcze jakiegoś też... ale ma ich kim zastąpić... i są wyniki
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.12.2009 o godz. 23:08.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ogryzku, akurat nie chodziło mi o Wiślaków - ogólnie o polską ligę
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakby ktoś do mnie ciągle dzwonił pytał się co sądzę o mojej poprzedniej pracy to po drugim razie bym go po brzytwie spuścił - więc albo to wymysły naszych dziennikarzy albo ktoś nie może przeżyć zwolnienia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Ja w ogóle nie sądzę by ktokolwiek do niego dzwonił ,bardziej mi to wygląda na dziennikarską złośliwość - Gość jest na fali to trza wałkować temat i w domyśle pokazywać jaka to Wisła była głupia że go zwolniła. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiedzieliście,że Brasilia zdobył mistrzostwo Korei Płd ?
![]() Prawdziwy mistrz ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Żurawski zdobył gola dla Omonii .
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html Omonia jest liderem i jakby tak zostało to może Żuraw jeszcze zagra w Lidze Mistrzów |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() masz coś jeszcze do powiedzenia na temat SKWK? ![]() Cytat:
|
||
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ciiiicho, bo popsuliśmy niektórym światopogląd ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie popsuliście
Nie popieram Waszego działania po raz pierwszy...![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Świetna inicjatywa SKWK. Mauro się należało godne pożegnanie. Myślę jednak, że klub dobrze postąpił. Bądźmy szczerzy. Mauro nie grał adekwatnie do swoich zarobków. Dziękujemy mu za prawie 9 lat gry i serca włożonego dla Wisły. Za roczne zarobki Mauro można kupić jakiegoś młodego perspektywicznego zawodnika
Mimo wszystko szacunek dla Cantoro i powodzenia w dalszej karierze![]()
Bo liczy się tylko WISŁA!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Lanx nie zgadam sie z toba !!
Gdyby Mauro dostawal wiecej szans na gre od Skorży to na pewno by pokazal pelnie swoich mozliwosci !!! w ostatnim meczu pokazal namiastke swojego wielkiego talentu !! Dziękuje Ci Mauro za te wszystkie lata gry dla Wisełki !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
panie pyrtek nie przesadzaj.
a ode mnie : MAUROOOOO MAUROOOO CANNNNTTOOORRROOOO nigdy tego nie zapomne, jak fajnie sie po trybunach niosło. brawo SKWK a ja was popieram po raz 1906 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostani mecz- fakt grał poprawnie. Jednak ile razy w tym sezonie tracił beznadziejnie piłki i wstrzymywał grę? Owszem, gdy wygrywaliśmy 1;0, 2;1 i wynik niestety musieliśmy bronić to było ok. Jednak gdy trzeba zaatakowac i kreatywnie przesunąć piłkę do przodu on czekał aż przeciwnik sie ustawi. co było potem? długa piłka do przodu albo strata w okolicy środka pola a co było najgorsze- nie atakował straconej piłki. Mauro ma już swoje lata, i swoją szybkość też już stracił. Jak już pisałem nie grał adekwatnie do zarobków. Klub chciał obniżyć zarobki- Mauro się nie zgodził. Rozchodzimy się w dobrych stosunkach i mamy w pamięci to co ''EL TORO' zrobił dla Wisły ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Hmm... Łobo Jirsak i Brożek grają adekwatnie do zarobków...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tak szczególnie broniliśmy wyniku w meczu z Ruchem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Piłkarze Wisły wygrali Memoriał Stefana Moskalewicza
Niedziela, 20 grudnia (09:13) Zwycięstwem byłych piłkarzy Wisły Kraków zakończył się rozegrany w sobotę w Świdwinie IX Memoriał Stefana Moskalewicza. W finale tego halowego piłkarskiego turnieju "Biała Gwiazda" pokonała Blue Moon Szczecin 6:4. Przed tym decydującym o zwycięstwie spotkaniu przeprowadzono licytacje różnych sportowych gadżetów. Najwięcej, bo 2 tysiące złotych zapłacił Grzegorz Niciński za rękawice oraz fotografię z autografem Tomasza Adamka. - Do tej aukcji wystawiliśmy jeszcze kilka piłkarskich koszulek oraz dres i trykot naszych siatkarek z mistrzostw Europy. W sumie zebraliśmy 11,5 tysiąca złotych - powiedział Olgierd Moskalewicz, który z grupą przyjaciół zorganizował turniej pamięci swojego ojca. - Chcemy wspomóc Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, Dom Dziecka w Świdwinie, sparaliżowanego zawodnika Polonii Płoty, Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Rzepczynie oraz byłego bramkarza Wisły i Widzewa Adama Piekutowskiego. czytaj dalej Do zwycięstwa poprowadzili krakowian Grzegorz Pater, Mirosław Szymkowiak oraz 51-letni Marek Motyka. Ten pierwszy strzelił dziesięć, a "Szymek" - pięć bramek. Szymkowiak został także uznany najwszechstronniejszym zawodnikiem turnieju. Tytuł najlepszego piłkarza przypadł w udziale Bartoszowi Ławie, który tym razem grał nie w Arce Gdynia, ale w zespole przyjaciół Moskalewicza, a laur najlepszego bramkarza trafił w ręce Artura Sarnata (Wisła). W gronie 12 zespołów wystąpili ponadto tak znani piłkarze jak Maciej Szczęsny, Kamil Grosicki, Jacek Cyzio, Piotr Mosór, Radosław Majdan, Sebastian Mila, Paweł Kryszałowicz, Grzegorz Lewandowski, Maciej Stolarczyk, Marcin Kuźba, Dariusz Dźwigała i Jarosław Krupski.
Ostatnio edytowane przez Kamil : 20.12.2009 o godz. 17:47.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że oni mają ważne kontrakty. Rozwiązanie ich wiąże sie z kolejnym wydatkiem. Cantoro ma już swoje lata. Wy-haczyłbym jakiegoś młodego u nas albo za granicą na środek pomocy. Sobol też nie będzie grał wiecznie. Młody niech sie przyucza pod okiem Sobola,gdy ten zakończy karierę- będzie miał godnego przeciwnika. Mówcie co chcecie. Ja uważam ze nie podpisanie nowego, drogiego kontraktu z prawie 34 letnim piłkarzem jest dobrym posunięciem. Tylko żeby ściągnąć na jego pozycję młodego, perspektywicznego gracza. Wróci Cleber- który w Rosji grywał na środku pomocy. Ja tam o środek pomocy się nie obawiam. Wielki szacunek dla Mauro- będę to podkreślał w każdym wpisie bo taki obcokrajowiec jak on to złoto.Chyba dobrze ze wszyscy rozchodzą się w zgodzie i nikt nie ma o nic pretensji?W tej sytuacji jak rzadko- popieram zarząd klubu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wyrównująca bramka Marka Zieńczuka w meczu z Iraklisem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale o co tym masz pretensje Brożka?
O to, że grał (dopóki był w stanie) z kontuzją, a mimo tego strzelił pięć goli i dołożył masę asyst? Stawiając go takim towarzystwie po prostu go obrażasz... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O to, że grał z kontuzją. Żeby premie nie uciekły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Już bardziej żeby mu zachód nie uciekł, co zresztą przyniosło odwrotny skutek.
Ale fakt że stawianie Brożka z Łobo i Jirsakiem nie przystoi to mało powiedziane. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zienczuk sypnął brameczkę - gratulacje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tym wywiadem Kuzera potwierdził że jest idiotą
i to że talent do kopanej nie idzie w parze z szarymi komórkami przynajmniej u niego ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|