The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 22:35
Komunistow tez rozliczono, tyle ze to troche zajelo. Trzeba uwazac z kim sie przystaje.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.12.2009, 23:15
Kiedy rozliczono komunistów?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.12.2009, 23:29
w Niemczech na początku 92 r. na Węgrzech w 91 i to by chyba było na tyle
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.12.2009, 00:02
No, moze jeszcze podalbym Rumunie i Czechy - ale myslalem, ze Maciuś pisze o Polsce.... nowa historie
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
amaverick
Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2009, 12:59. zjazd PZPN a stanowisko Wisły
Witam,

z okazji zjazdu PZPN zakładam ten temat bo i w naszym klubie warto było by zacząć kruszenie "betonu", tym bardziej, że jak ostatnio zobaczyłem że nasi delegaci popierają G.Lato to myślałem że krew mnie zaleje!!! Nota bene napisałem o tym wiadomość przy okazji tematu rozstania z Mauro Cantoro w aktualnościach, zastanawia mnie tylko dlaczego redakcja nie opublikowała jej Czyżby poparcie dla Laty było aż tak wielkie w naszym klubie że wogóle się o tym nie pisze/mówi na najbardziej poczytniejszej stronie Wisły Może warto było by się przyłączać i promować akcje "KONIEC PZPN" na nieoficjalnych stronach klubowych, w tym Wisły. A nie sprzedawać się za 100 biletów, tak jak to zrobiło Stowarzyszenie Kibiców przy okazji meczu repry.

Piszę o tym także dlatego bo delegaci Legii (co mnie zaje...bardzo zaskoczyło) opowiedzieli się oficjalnie przeciwko Grzegorzowi Lacie. To Legia nie boi się przeciwstawić PZPN-owi, a nasi działacze tak. A może tu nie chodzi o zwykły strach przed gniewem PZPN, tylko o korzyści z tego wynikające

Oczekuję Waszego zdania na ten temat, a także propozycji działań jakie możnaby było podjąć aby zdetronizować tego "chwasta" z kolegami w PZPN, oraz dać do zrozumienia naszemu zarządowi nasze stanowisko w tej sprawie!!!
This is a war, and we are pirates!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2009, 13:02
Temat bedzie pewnie zalmniety , ale zapytam czy wiecie gdzie jest transmisja? Kiedys byla nawet na tvn 24 .. wiecie gdzie pokazuja chociaz pol godziny ...

albo w necie - na interii jest co kilkanascie minut elacja u Wolowskiego , a na zczuba chyba nie ma wogule. Wiecie czy gdzies jeszce jest relacja?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.12.2009, 13:19
amaverick napisał(a):Wyświetl post
Witam,

z okazji zjazdu PZPN zakładam ten temat bo i w naszym klubie warto było by zacząć kruszenie "betonu", tym bardziej, że jak ostatnio zobaczyłem że nasi delegaci popierają G.Lato to myślałem że krew mnie zaleje!!! Nota bene napisałem o tym wiadomość przy okazji tematu rozstania z Mauro Cantoro w aktualnościach, zastanawia mnie tylko dlaczego redakcja nie opublikowała jej Czyżby poparcie dla Laty było aż tak wielkie w naszym klubie że wogóle się o tym nie pisze/mówi na najbardziej poczytniejszej stronie Wisły Może warto było by się przyłączać i promować akcje "KONIEC PZPN" na nieoficjalnych stronach klubowych, w tym Wisły. A nie sprzedawać się za 100 biletów, tak jak to zrobiło Stowarzyszenie Kibiców przy okazji meczu repry.

Piszę o tym także dlatego bo delegaci Legii (co mnie zaje...bardzo zaskoczyło) opowiedzieli się oficjalnie przeciwko Grzegorzowi Lacie. To Legia nie boi się przeciwstawić PZPN-owi, a nasi działacze tak. A może tu nie chodzi o zwykły strach przed gniewem PZPN, tylko o korzyści z tego wynikające

Oczekuję Waszego zdania na ten temat, a także propozycji działań jakie możnaby było podjąć aby zdetronizować tego "chwasta" z kolegami w PZPN, oraz dać do zrozumienia naszemu zarządowi nasze stanowisko w tej sprawie!!!

może redakcja jest z pzpnu

żarcik

BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Temat bedzie pewnie zalmniety , ale zapytam czy wiecie gdzie jest transmisja? Kiedys byla nawet na tvn 24 .. wiecie gdzie pokazuja chociaz pol godziny ...

albo w necie - na interii jest co kilkanascie minut elacja u Wolowskiego , a na zczuba chyba nie ma wogule. Wiecie czy gdzies jeszce jest relacja?
na tvn24 są wejścia live,obszerna relacja cafe futbol o 21
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2009, 13:22
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post

Dlaczego temat ten miałby być zamknięty ? Należy rozmiawiać o takich rzeczach, wiem wiem, że klub Wisła Kraków S.A nie ingeruje w działalność związku ale kibice powinni mieć możliwość krótkiej debaty na temat PZPN-u
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.12.2009, 13:42
info z TVN: tylko L i Slask za zmianami w PZPN
Wisla(i inne kluby) za Betonem! Wstyd!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 20.12.2009, 13:43
Nie no spoko można dyskutować.

ALE jak Do KUR.... Nędzy , mozna dopuścic do tego że delegaci z klubow glosuja za odrzuceniem zmian w PZPN?

Przeciez ci delegaci sa w klubach , kibice mogliby wymusic na nich decyzje. STARE Komuchu.

Wiecie może kto był jako delegat z Wisły?

BRAWO dla Śląska i Legii!!
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.12.2009, 13:44
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
info z TVN: tylko L i Slask za zmianami w PZPN
Wisla(i inne kluby) za Betonem! Wstyd!

To nie możliwe. Chociaż rzekomo Lato dobrze się zna z Panem Cupiałem więc wszystko możliwe...
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 20.12.2009, 13:47
Wszyscy kibice w Polsce są zakładnikami starychj komuchów. Nie można sie od tego uwolnic?

Odrzucli zmiany w zarzadzie ale czy moga jeszcze nie udzielic absolutorium? czyli tym samym bedzie sie musial grzes podac do dymisji?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.12.2009, 13:47
Jako kibic Wisly wstydze sie tej decyzji(klubu)!Powiem wiecej brzydze sie!
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 20.12.2009 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
waaw
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.12.2009, 13:50
Według TVN24 na nieoficjalnym spotkaniu klubów ekstraklasy tylko Slask i Legia opowiedziały się otwarcie za większymi zmianami w PZPN.
Brak slow.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2009, 14:00
Wybory w PZPN są jak wybór między Putinem, a Miedwiediewem.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2009, 14:01
http://i4.demotywatory.pl/uploads/12...ody118_500.jpg

tyle w temacie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.12.2009, 14:11
Ale jakimi zmianami? Macie jakieś kandydatury na ich miejsce? Opozycja chce obalić obecny PZPN i sami mają...realizować projekt pana Laty hahaha. Oglądałem rano na Orange Sport chyba ze 2 godziny dyskusje w tym temacie i wszyscy doszli do wniosku, że to jest tylko walka o stołki! Praktycznie NIKT się nie nadaje na tej sali do rządzenia, nie mają jakiś konkretnych mądrych planów ! Jeszcze długo, długo nic się nie zmieni więc się nie dziwie klubom ,że nie chce im sięz tym walczyć i poprostu głosują za obecnym zarządem... BETON NIE DO PRZEBICIA !
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.12.2009, 14:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wybory w PZPN są jak wybór między Putinem, a Miedwiediewem.
albo Lechem a Jarosławem
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.12.2009, 14:15
chociaż dziadki miały cykora że ich odwołają.Widac było strach w ich zmęczonych życiem oczach.Jak dla mnie powinien wejśc kurator nawet za cene zawieszenie nas przez uefe
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 20.12.2009, 14:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
chociaż dziadki miały cykora że ich odwołają.Widac było strach w ich zmęczonych życiem oczach.Jak dla mnie powinien wejśc kurator nawet za cene zawieszenie nas przez uefe
Największy problem jest z tym,że mogli by nam odebrać Euro
Odpowiedz cytując
amaverick
Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2009, 14:33
jaro: nie można siedzieć z założonymi rękami i zastanawiać się czy opozycja coś zrobi, czy też nie. TRZEBA PRÓBOWAĆ. Dobrze napisał Wołowski, że jakie by zmiany nie nastąpiły to gorzej być już nie może!!!
jaro: jeszcze jedno, nie odbiorą nam Euro bo już są podpisane umowy. Teraz to mogą jedynie wykluczyć reprezentację a i tego nie jestem do końca pewien.

JAK TO ZROBIĆ
Myśle że mecz ze Słowacją dał jasno wszystkim do zrozumienia ile MY KIBICE znaczymy dla Sponsorów (a tym samym PZPN-u). Nie ma nas, nie ma sponsorów. Nie ma sponsorów, nie ma PZPN. Dziwi mnie dlaczego wszyscy nie poszli za ciosem i nie kontynuowali nie przychodzenia na mecze także w "Ekstra-kopaninie" (bo Ekstraklasą trudno to nazwać).
Dlatego recepta na pozbycie się tej chołoty z PZPN-u jest prosta i zapewne Ameryki nie odkryłem! Nie tylko nie przychodzić na mecze repry, ale NIE PRZYCHODZIĆ PRZEZ KILKA KOLEJEK NA MECZE EKSTRAKLASY. Gdyby tylko stowarzyszenia kibicowskie zainicjowały taką akcję to sami zdajecie sobie sprawę z tego, że za miesiąc sponsorzy sami wymusiliby zmianę władz PZPN. Pytanie tylko.... czy stowarzyszenia są wpełni niezależne i czy mają jaja żeby akcję taką zainicjować dla dobra piłki!
Ostatnio edytowane przez amaverick : 20.12.2009 o godz. 14:37.
This is a war, and we are pirates!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.12.2009, 14:47
Ja popieram stanowisko Wisły Kraków. Gdyby tutaj chodziło o prawdziwą reformę PZPN a nie wyłącznie usunięcie nielubianego Laty, to wtedy zmieniłbym zdanie. Dla mnie na dzień dzisiejszy, większe zagrożenie niesie wizja naszej piłki, promowana przez Ekstraklasę SA. To jest instytucja, która pierwsza głośnym głosem nawołuje do abolicji korupcyjnej i zachowuje się bardziej arogancko niż PZPN. Sztucznie chroni kluby przed degradacjami a z głośnych zapowiedzi o karaniu ludzi a nie klubów, wyszło wielkie kłamstwo, bo dosłownie nikt za korupcje, nie został odsunięty dożywotnio z piłki a kluby ekstraklasy zatrudniają piłkarzy i nie tylko, którzy do korupcji przyznali się sami lub zarzuty postawił im prokurator. Praktycznie to PZPN ma już znikomy wpływ na Ekstraklasę a w tejże dzieją się rzeczy niesamowite. Komisja ligi działa jak chce w zależności o jaki klub chodzi. Wspierane są pieniądze a nie sport ( na przykładzie Cracovii ). Owszem, że w PZPN trzeba zrobić porządki i postawić na mlodych działaczy piłkarskich, gdyż piłka nożna to nie tylko Ekstraklasa, ale o wiele istotniejszy zasięg w rozgrywkach aż po ligi okręgowe czy klasowe. Tam siedzi sedno naszych kłopotów. Sedno to jest niereformowalne i musi odejść. Sęk w tym, że nie ma go kim zastąpić.
Moim zdaniem od kilku lat toczy się walka polityczna o przejęcie władzy w PZPN. Z tzw. betonem piłkarskim, wywodzącym się z dawnych wpływów politycznych SLD, walczy nowa sfora młodszych wilków, utożsamiających się z kręgami liberalnymi, których polityczne wpływy reprezentuje obecnie rządząca PO. Symbolem jest tutaj wojna na linii Boniek/Lato. Młodzi trenerzy, czy piłkarze, jak u nas Skorża czy Frankowski, w czasie ostatnich wyborów do Sejmu, jawnie agitowali na rzecz PO. Takich w tym środowisku jest większość. Są to bowiem młodzi dorobkiewicze, zarabiający szybko i agresywnie duże pieniądze i PO jest dla nich gwarancją ich status-quo. Sam Rusko jest człowiekiem Schetyny. Nie oceniam tutaj partyjnosci i tego, kto jest lepszy a kto gorszy. Mam jednak wstręt do tych ludzi sportu, którzy politykę wciskają nam do Wisły i dlatego tak bardzo byłem wściekły na agitkę Skorży czy Frankowskiego. Jestem apolityczny i sport dla mnie jest czymś, co powinno być jak najdalej od polityki. To mój sposób na relaks a w nim nie ma miejsca na najbrudniejszą z możliwych w życiu człowieka - politykę. Zobaczmy kto miał reformować nasz sport i piłkę nożną po stronie polityków ?. Działaczy SLD czy PSL nie wymienie, bo było ich aż nadto i za ich czasów korupcja osiągnęła absurdalny wręcz wymiar w naszym kraju. Ale co z tymi, którzy mieli z taką mafią walczyć ?. Minister Lipiec siedzi w więzieniu. Minister Drzewiecki powinien tam siedzieć już dawno. Przemyślcie to sobie, gdy słyszycie nowe hasła reformy naszej piłki z ust ich kolegów partyjnych, bo o tych z SLD szkoda nawet pisać, gdyż ich filozofia sportu jest zakorzeniona jeszcze głębiej w myśleniu jedynie korupcyjnym.

Ci którzy teraz chcą wieszać psy na Cupiale powinni zadać sobie pytanie. Czy Cupiał powinien podążać za wiatrem zmian politycznych ? Zobaczcie jaka była Wisła za czasów rządów starego betonu piłkarskiego ? Była czysta od korupcji a Listkiewicz musiał tolerować brak lewej kasy z Wisły. Cupiał nie zabiegał o wpływy i często też nie mógł liczyć na wsparcie PZPN. Czy ludzie przykładowego Bońka, a zwłaszcza Rusko i stojących za nimi Walterami czy Solorzami uszanują tak, jak Listkiewicz, wolność Wisły od polityki i korupcji ? Nie chce słyszeć , że korupcji już nie ma , bo wystarczy przeczytać ten oto artykuł :
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

by zrozumieć w jakim kierunku zmierzają reformy naszej piłki. Ponadto Cupiał nigdy nie starał się o własne wpływy w PZPN czy Ekstraklasie a jak widzimy Walter i Solorz mają swoje interesy w zmianie betonu na młode wilki liberalizmu po polsklu. I powiem Wam, że mnie ten liberalizm przeraża. Miesza on bowiem politykę z piłką nożną. Nic dobrego z takiego melanżu nie wyniknie, przy filozofii bycia nowej frakcji, chcącej zawładnąć piłką a raczej jej interesami. Czy choć jeden z tych nowych reformatorów, przedstawił wizję naprawczą polskiej piłki, której brak zarzuca się obecnemu betonowi ? No bo chyba wizja abolicji za korupcje, czyli bezkarności oraz wizja stadionów z kibicami a`la Walter, nie jest warta nawet funta kłaków. Mam wrażenie, że nowa generacja nie jest zainteresowana piłką nożną i jej jakością, lecz wyłącznie profitami z tego płynącymi. Ja nie chę polskiej Ekstraklasy układanej według wyobrażeń Walterów czy Solorzów. A najlepsze w tym wszystkim są artykuły niezależnych dziennikarzy polskich

Dla dobra polskiej piłki wszyscy muszą zrobić wszystko z poszanowaniem tej piłki a nie poszczególnych interesów jej uczestników. Nie może też być tak, aby jedni wywyższali się nad drugich. Piłka jest dla kibiców i usunięcie kibiców z debaty okrągłostołowej nad tą piłką, jest ponurym żartem ze strony środowiska piłkarskiego, którego pojęcie o tej piłce obrazuje stan tej piłki. No to teraz "reformatorzy" po przegranej kolejnej bitwie o władzę w PZPN , muszą zrozumieć, że bez kibiców, betonu się nie skruszy. Powiem jednak więcej, bez kibiców, nie naprawi się też polskiej piłki, gdy Ci "refprmatorzy" wreszcie zdobędą władzę w PZPN. Dlatego kibice muszą się zastanowić, nad tym czy i na jakich warunkach wesprzeć kiedyś tych reformatorów, aby gdy już zdobędą tą władzę dzięki wsparciu kibiców, nie wyrzucili ich znowu na śmietnik życia piłkarskiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.12.2009 o godz. 15:46.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.12.2009, 14:52
Kompromitacja...popieramy(tzn. wlasciciel, prezes i zarzad) ludzi, ktorzy szkodza polskiej pilce, ktorzy szkodza nam. Od Laty gorszego prezesa nie bedzie, a w dodatku skutecznie przyczynilismy sie do podzialu miedzy klubami.
Dzisiaj w Cafe Futbol cos czuje, ze bedzie miazga(takze w odniesieniu do naszego zespolu). Pozostaje sie wstydzic za stanowisko ludzi stojacych na czele Wisly.

P.S - Przypominam, ze prezesem nie zostalby ktos z betonu(chyba, ze delegaci klubowi naleza do tego betonu...), bo ludzie z terenu potrzebowaliby glosow klubow do wiekszosci...czyli bylby kandydat kompromisowy.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 20.12.2009 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.12.2009, 15:05
Owszem nie ma jakichs swietnych panow co by bylo dalej bo nie udzieleniu absolutorium zarzadowi ale Panowie ni mowcie ze lepiej zeby te dziady dalej byly w zarzadzie. Moim zdaniem wlasnie wywalenie ZARZADU, nie samego Laty! Pozbylibysmy sie tych mord typu Piechniczek, Engel itd to by był krok do przelomu. Cos by sie zmienilo. Przyszlyby osoby ktore moze chociaz beda mniej zbetoniale i mieliby wieksze kompetencje niz przyglupi Lato czy Piechniczek. Racja to dalej te same lesne dziadki ale moze w glowach niektorych nie czai sie mysl "walczmy o stołki" lecz "naprawy cos w tej pilce". A tak to dalej jest przyzwolenie na to cos ie dzialo i dziac bedzie dalej. A juz zajebistym wstydem jest to co robia kluby i ze popieraja ta klike. Powiem tak, ci kibice z OZSK ktorzy sie nazywaja prawdziwymi kibicami tak sa przeciwko koniecpzpn, a juz kiedy usyszeli o bojkocie ligi to sie za glowe lapali bo przeciez klub straci tyle kasy (aaa juz nawet nie bede wspominal ze dzieki kibicom Wisła ma zamkniety stadion... ) a tutaj po raz kolejny mamy przyklad ze jak MY kibice czegos nie zrobimy to kluby, prezesi, dzialacze nie rusza palcem aby doprowadzic do zmian! Wstyd i hanba. Powinny wszystkie kluby tego late w dupe kopnac a nie mu poparcia udzielac
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 20.12.2009, 15:13
Najlepiej to głaskać i udawac ze w PZPN wszystko jest ok.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.12.2009, 16:32
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Największy problem jest z tym,że mogli by nam odebrać Euro

i tak nie ma Euro w Krakowie,to czym się przejmować..
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.12.2009, 16:45
kot napisał(a):Wyświetl post
Dlatego kibice muszą się zastanowić, nad tym czy i na jakich warunkach wesprzeć kiedyś tych reformatorów, aby gdy już zdobędą tą władzę dzięki wsparciu kibiców, nie wyrzucili ich znowu na śmietnik życia piłkarskiego.

Tak tak, musimy głęboko się zastanowić, przecież nasz głos był jest i będzie tak ważny że w zasadzie tylko od nas zależy kto polską piłką rządzi.

Nie sądziłem że ktoś tej mendy, gorszej niż wszystkie poprzednie, będzie bronił a tu widzę że trza chyba transparent zrobić 1906% poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała.
Szkoda że Boguś ma takich kolegów jak Lato no ale przynajmniej łatwiej zrozumieć dlaczego Wisła mimo sporych nakładów nigdy nawet nie wyściubiła nosa poza nasze amatorskie podwórko.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 20.12.2009, 17:23
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
i tak nie ma Euro w Krakowie,to czym się przejmować..
Widzisz świat się nie kręci tylko wokół Wisły i Krakowa. Wyobrażasz sobie, żeby któryś właściciel który pompuje pieniądze w swój klub zgodziłby sie na to, żeby nas wyrzucili ze struktur UEFA? Pewnie niech nas wyrzucą, najlepsi zawodnicy w lidze wyjadą , sponsorzy się wycofają a właściciele klubów będą rezygnować z budowy drużyn! Jestem przeciwko Pzpn-owi tylko jeśli coś kruszymy trzeba mieć na to miejsce już ludzi, pomysły itp. Zresztą niestety PZPN jest pod parasolem UEFA i chociaż będziemy chcieli zrobić rewolucję to ciężko to widzę. Taka już natura polaka, że gdzie się tylko da to ukraść i trzymać sie stołka jak najdłużej! A dlaczego Slask i Legia były przeciwko? Właściciele to Solorz(Polsat) i Walter( Tvn), stacje które przegrały bitwę o transmisję naszej ligi (na szczęście) i to powinno wystarczyć.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.12.2009, 17:33
amaverick napisał(a):Wyświetl post
Piszę o tym także dlatego bo delegaci Legii (co mnie zaje...bardzo zaskoczyło) opowiedzieli się oficjalnie przeciwko Grzegorzowi Lacie.
Co w tym zaskakujacego? Przeciez pare lat temu:

1. Zygo walczyl na zarzadzie o zwrot mistrz 93 i mu sie nie udalo
2. Zygo rzucał teksty po wejsciu na zarzad, ze portfel ma przy sobie, bo bal sie w takim towarzystwie zostawić w szatni.

Od kiedy ITI jest w Legii, klub jest zawsze przeciw PZPNowi.

Co nie zmienia faktu, ze typami gardze, ale nie wiem skad tekst 'zaskoczylo', skoro tak sie dzieje od lat...
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.12.2009, 17:41
kot napisał(a):Wyświetl post
Ja popieram stanowisko Wisły Kraków. Gdyby tutaj chodziło o prawdziwą reformę PZPN a nie wyłącznie usunięcie nielubianego Laty, to wtedy zmieniłbym zdanie. Dla mnie na dzień dzisiejszy, większe zagrożenie niesie wizja naszej piłki, promowana przez Ekstraklasę SA. To jest instytucja, która pierwsza głośnym głosem nawołuje do abolicji korupcyjnej i zachowuje się bardziej arogancko niż PZPN. Sztucznie chroni kluby przed degradacjami a z głośnych zapowiedzi o karaniu ludzi a nie klubów, wyszło wielkie kłamstwo, bo dosłownie nikt za korupcje, nie został odsunięty dożywotnio z piłki a kluby ekstraklasy zatrudniają piłkarzy i nie tylko, którzy do korupcji przyznali się sami lub zarzuty postawił im prokurator. Praktycznie to PZPN ma już znikomy wpływ na Ekstraklasę a w tejże dzieją się rzeczy niesamowite. Komisja ligi działa jak chce w zależności o jaki klub chodzi. Wspierane są pieniądze a nie sport ( na przykładzie Cracovii ). Owszem, że w PZPN trzeba zrobić porządki i postawić na mlodych działaczy piłkarskich, gdyż piłka nożna to nie tylko Ekstraklasa, ale o wiele istotniejszy zasięg w rozgrywkach aż po ligi okręgowe czy klasowe. Tam siedzi sedno naszych kłopotów. Sedno to jest niereformowalne i musi odejść. Sęk w tym, że nie ma go kim zastąpić.
Moim zdaniem od kilku lat toczy się walka polityczna o przejęcie władzy w PZPN. Z tzw. betonem piłkarskim, wywodzącym się z dawnych wpływów politycznych SLD, walczy nowa sfora młodszych wilków, utożsamiających się z kręgami liberalnymi, których polityczne wpływy reprezentuje obecnie rządząca PO. Symbolem jest tutaj wojna na linii Boniek/Lato. Młodzi trenerzy, czy piłkarze, jak u nas Skorża czy Frankowski, w czasie ostatnich wyborów do Sejmu, jawnie agitowali na rzecz PO. Takich w tym środowisku jest większość. Są to bowiem młodzi dorobkiewicze, zarabiający szybko i agresywnie duże pieniądze i PO jest dla nich gwarancją ich status-quo. Sam Rusko jest człowiekiem Schetyny. Nie oceniam tutaj partyjnosci i tego, kto jest lepszy a kto gorszy. Mam jednak wstręt do tych ludzi sportu, którzy politykę wciskają nam do Wisły i dlatego tak bardzo byłem wściekły na agitkę Skorży czy Frankowskiego. Jestem apolityczny i sport dla mnie jest czymś, co powinno być jak najdalej od polityki. To mój sposób na relaks a w nim nie ma miejsca na najbrudniejszą z możliwych w życiu człowieka - politykę. Zobaczmy kto miał reformować nasz sport i piłkę nożną po stronie polityków ?. Działaczy SLD czy PSL nie wymienie, bo było ich aż nadto i za ich czasów korupcja osiągnęła absurdalny wręcz wymiar w naszym kraju. Ale co z tymi, którzy mieli z taką mafią walczyć ?. Minister Lipiec siedzi w więzieniu. Minister Drzewiecki powinien tam siedzieć już dawno. Przemyślcie to sobie, gdy słyszycie nowe hasła reformy naszej piłki z ust ich kolegów partyjnych, bo o tych z SLD szkoda nawet pisać, gdyż ich filozofia sportu jest zakorzeniona jeszcze głębiej w myśleniu jedynie korupcyjnym.

Ci którzy teraz chcą wieszać psy na Cupiale powinni zadać sobie pytanie. Czy Cupiał powinien podążać za wiatrem zmian politycznych ? Zobaczcie jaka była Wisła za czasów rządów starego betonu piłkarskiego ? Była czysta od korupcji a Listkiewicz musiał tolerować brak lewej kasy z Wisły. Cupiał nie zabiegał o wpływy i często też nie mógł liczyć na wsparcie PZPN. Czy ludzie przykładowego Bońka, a zwłaszcza Rusko i stojących za nimi Walterami czy Solorzami uszanują tak, jak Listkiewicz, wolność Wisły od polityki i korupcji ? Nie chce słyszeć , że korupcji już nie ma , bo wystarczy przeczytać ten oto artykuł :
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

by zrozumieć w jakim kierunku zmierzają reformy naszej piłki. Ponadto Cupiał nigdy nie starał się o własne wpływy w PZPN czy Ekstraklasie a jak widzimy Walter i Solorz mają swoje interesy w zmianie betonu na młode wilki liberalizmu po polsklu. I powiem Wam, że mnie ten liberalizm przeraża. Miesza on bowiem politykę z piłką nożną. Nic dobrego z takiego melanżu nie wyniknie, przy filozofii bycia nowej frakcji, chcącej zawładnąć piłką a raczej jej interesami. Czy choć jeden z tych nowych reformatorów, przedstawił wizję naprawczą polskiej piłki, której brak zarzuca się obecnemu betonowi ? No bo chyba wizja abolicji za korupcje, czyli bezkarności oraz wizja stadionów z kibicami a`la Walter, nie jest warta nawet funta kłaków. Mam wrażenie, że nowa generacja nie jest zainteresowana piłką nożną i jej jakością, lecz wyłącznie profitami z tego płynącymi. Ja nie chę polskiej Ekstraklasy układanej według wyobrażeń Walterów czy Solorzów. A najlepsze w tym wszystkim są artykuły niezależnych dziennikarzy polskich

Dla dobra polskiej piłki wszyscy muszą zrobić wszystko z poszanowaniem tej piłki a nie poszczególnych interesów jej uczestników. Nie może też być tak, aby jedni wywyższali się nad drugich. Piłka jest dla kibiców i usunięcie kibiców z debaty okrągłostołowej nad tą piłką, jest ponurym żartem ze strony środowiska piłkarskiego, którego pojęcie o tej piłce obrazuje stan tej piłki. No to teraz "reformatorzy" po przegranej kolejnej bitwie o władzę w PZPN , muszą zrozumieć, że bez kibiców, betonu się nie skruszy. Powiem jednak więcej, bez kibiców, nie naprawi się też polskiej piłki, gdy Ci "refprmatorzy" wreszcie zdobędą władzę w PZPN. Dlatego kibice muszą się zastanowić, nad tym czy i na jakich warunkach wesprzeć kiedyś tych reformatorów, aby gdy już zdobędą tą władzę dzięki wsparciu kibiców, nie wyrzucili ich znowu na śmietnik życia piłkarskiego.

Zawsze z przyjemnością czytam twoje wypowiedzi, bo jesteś głosem rozsądku na tym forum, ale to powyższe to stek bzdur. Ja wiem, że zmiany mogą nic nie dać, ale tego nie możesz być pewien. Pewien możesz być natomiast, że do końca kadencji nic się w polskiej piłce nie poprawi. Nie wiesz kto został by nowym prezesem, ale chyba gorzej niż jest być nie może, prawda? A ty mówisz "pieprzyć to", niech zostanie jak jest?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 20.12.2009 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów