|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mam pytanko
Robił ktoś prezentacje na temat konwergencji i/lub dywergencji kulturowej Na zarządzanie mi potrzebne.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
takie zadanko z analizy finansowej:
Ustalić zewnętrzne potrzeby kapitałowe, mając dane: - planowane przychody ze sprzedaży usług 880tys.(10% wzrost), - dotychczasowa działalność realizowana była przy majątku 320 tys. (w tym 120tys. to majątek trwały wykorzystany w 70%)oraz przy 10% udziale zobowiązań w pasywach, - przwidywana marża zysku to 2%, a współczynnik opłacenia dywidendy 0,8. gdyby komuś się nudziło i chciałby to zrobić to będe bardzo wdzięczny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Nieaktualne.
Powód: mistake
Ostatnio edytowane przez pozdi91 : 24.10.2009 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Poszukuję osoby która zna się na elektronice (ukończyła jakaś szkołę albo jest na studiach związanych z elektroniką).
Jakby taka osoba się znalazła to prozę odezwać się na PRIV ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Potrzebuje rozprawki na dziś. Oferuję czteropak. Chętni priv.
![]()
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://photos.nasza-klasa.pl/1631225...68be162f3.jpeg
Czy ktos, kto umie fizyke .. mógłby zrobić zadanie drugie z tej kartki z gr 2 ? ![]() Dzieki z góry,;D Na czasie zależy Ps;nie kopiuj go, tylko kliknij w niego. , wtedy się włączaAle wrazie czego przepisałem jeszcze : Oblicz przy jakiej szybkości pole kwadratu o boku 10m poruszającego się wzdłuż jednego z boków będzie o 50% mniejsze.
Ostatnio edytowane przez Jachcik : 19.11.2009 o godz. 20:33.
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
nie działa ten link^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://i46.tinypic.com/24evtx3.jpg
bardzo ważne ! Jak by ktoś chciał pomóc to było by super. ![]()
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I] |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam stworzyć karte Menu na Obsługę Konsumenta. Robił ktoś kiedyś takie rzeczy? Jak tak to może podzieli się wiedzą, a jak nikt nie robił to wymyślcie mi jakaś fajną i oryginalną nazwę ( nie zboczoną itp) bo ja leże chory w domu i z myśleniem cięzko dzisiaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
to się wymienię z koleżanką z ławki ![]() Powód: acab
Ostatnio edytowane przez Wiselka1906PBZ : 29.11.2009 o godz. 12:59.
![]()
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A co będzie jak trafi Ci się grupa A?
![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Ad.1 O= 8 protonów, 8 elektronów, 8 neutronów O2-= 8 protonów, 10 elektronów Ad.2 1 przemiana alfa i później 2 beta -,bo: 218 - 4 =214 84 -2 = 82 to po przemianie alfa,a potem: 82+1=83 i 83+1=84, to po dwóch przemianach beta- Ad.4 Pełna konfiguracja -> 1s2 2s2 2p6 3s2 3p3 (to wiadomo, pisze się razem,ale nie chciałam,żeby się zlało Skrócona -> [Ne] 3s2 3p3 Ad.5 To jest krzem Si , a ostatnia strzałka musi być do góry! Test: Ad.1 Promień atomu w danej grupie wzrasta wraz z rosnącą liczbą atomową, więc chyba odp. A Ad.2 Odp. D Ad.3 Odp. B Ad. 5 Odp. A p.s nad resztą muszę pomyśleć ![]()
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 29.11.2009 o godz. 19:42.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
ogólnie to hardcore bo to zadanie na jutro . Bardzo proszę o pomoc !
1 Część - Przedstaw najlepszą i najgorszą formę inwestowania pieniędzy(Wykres) 2 Część - Przeprowadź symulację inwestycji (kapitał na start 10 000 tys.zł)Inwestycja przez rok. Bardzo prosze o szybką pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Z góry dziękuje. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Witam, mam sprawdzian z fizyki a ja nie rozumiem w ząb jak to rozwiązać, mam babke od fizyki co nie potrafi nic wytlumaczyc człowiekowi:
1. a) oblicz wartość pierwszej prędkości kosmicznej dla Księżyca, jeśli jego promieć wynosi 1740km a masa1/81Mz ( Mz=6*10 do 24 potęgi kg) b) oblicz prędkość ucieczki dla Księżyca 2. Wyjaśnij różnicę między siłą grawitacji a ciężarem ciała. 3. a) Oblicz wartość I predkości kosmicznej dla Marda jeśli jego masa wynosi 0,11 Mz, a promień 0,53 Rz (I predkość kosmiczna dla Ziemi wynosi 7,9 km/s) b) oblicz prędkość ucieczki dla tej planety Błagam, zagrożenie tuż tuż.. :( ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wujek gógle ratuje świat!
http://superfizyka.w.interia.pl/poleg1.htm Dość logicznie wytłumaczone. Po prostu podstawiaj G to stała grawitacji. Powodzenia! [FONT=Times New Roman][/FONT] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Słuchajcie ma ktoś streszczenie WOJNY PINGWINÓW Anatola France
Albo czy mógłby napisać krótkie stresczenie tej ksiązki bardzo potrzebuje na poniedziałek.Nigdzie na necie nie moge tego znaleźć. PS Jak ktoś ma coś podobnego zwiazanego z innym dziełem tego autora to też bardzo chetnie wezme, bo pisze w ogóle taka prezentacje na jego temat wiec wszystko sie przyda... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyspa_Pingwin%C3%B3w ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
mam napisać reportaż na dowolny temat jeśli ktoś coś takiego pisał proszę o wrzucenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niech mi ktoś tak zrobi na szybciocha:
Skrzynia leży na podłodze. Oblicz wartość: jej ciężaru, siły nacisku na podłoże oraz siły sprężystości podłoża. Przyjmuję jednostkę 15N - 1cm. a) m = 3kg Nie mam już do tego głowy a chce mieć dobry podkład do innych zadań... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ogarnia tu ktos C++? Mam takie zadanie:
program w ktorym podajesz wspolrzedne 3 punktow A B C a program ma policzyc dlugosc tych dcinkow wyliczyc czy to jest trojkat podac jego pole i obwod, zrobione to ma byc w funkcji. Nie posiada ktos przypadkiem owego programu? ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
wislak_92, piszesz program do linii komend, ktory sczytuje wspolrzedne 3 punktow, potem oblicza odcinki na podstawie wzoru:
|AB|=pierwiastek((x2-x1)^2+(y2-y1)^2) Jak masz dlugosc tych odcinków no to sprawdzasz czy jest to trojkat na podstawie warunku istnienia trojkata: ]Najdłuższy odcinek jest krótszy od sumy dwóch pozostałych. Obwód obliczysz poprzed dodanie dlugości tych boków. ![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:10.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Fortyfikacje powojenne, które w innych miastach są odnawiane i otwierane są w nich muzea, galerie, kawiarnie... A u nas nic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Uważałbym z tym szkieletorem. Już było mówione od dłuższego czasu, że jest wadliwy i do rozbiórki. Jak będzie o tym wiedzieć profesor/ka to może być problem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Potrzebuje prezentacje na infe, dowolny temat , byle nie była w internecie.
Poratuje ktoś? |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zna ktoś dobrze niemiecki? Potrzebuje przetłumaczyć ok 10 zdań na ichniejszy język
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
napisz tez zdania tutaj. to moze choć jedno ktoś bedzie potrafił przetłumaczyć , a uzytkowników troche jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Poszukuje bazy danych w Accessie nie musi być jakoś bardzo rozbudowana(temat dowolny) wymagane:
- tabele - formularze - kwerendy - raporty(mile widziane, chociaż nie koniecznie muszą być) Jeśli by ktoś coś takiego posiadał na swoim twardzielu byłbym wdzieczny za udostępnienie. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Potrzebuję kogoś kto przetłumaczyłby mi krótki, prosty tekst z niemieckiego na polski. na jutro.
![]()
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER] |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|