![]() |
Poszukuje jakis informacji na ten temat: Teatr Sarmackiego Życia. Nigdzie nic o tym zanelzc nie mgoe a potrzebne mi to na jutro do szkoly... Wiec prosze o pomoc...
|
Ja mam problem jeśli chodzi o Przysposobienia Obronne. Mianowicie poszukuję tabelki z sygnałami alarmów ostrzegawczych. Poprostu nie udało mi się całej przepisac na lekcji
http://portal.belchatow.pl/files/1160560618452cbfea035b5/Tabela%20sygnałów%20alarmowych.jpg (bardzo podobna do tej, tylko była na niebieskim tle i miała więcej rysunków tak więc nie wiem czy to nie ta sama) |
Cytat:
poszukaj tutaj http://www.nopex.com.pl/t_telefony.html |
1Wagon kolejowy wyposażony jest w resory uginające się o 1 cm przy obciążeniu masa=10 t.Masa załadowanego wagonu wynosi 20 t jaki będzie okres drgań przy niewielkim wychyleniu z położenia równowagi?Jeśli kolejne złącza szyn są odległe o 10 m, to przy jakiej szybkości czas między kolejnymi wstrząsami wagon mógłby być równy temu okresowi(Co może wzmacniać drgania i zniszczyć resory)Czy jest to realne uzasadnij
2 Okres wachań wachadła matematycznego wynosi T=13,6 s amplituda A=1,8m a Masa M=25 kg.Obliczyć długośc wachadła ,całkowitą energię i maksymalną prędkość wachadła. 3Odległość między grzbietami fal na wodzie wynosi 10m .Z jaką prędkością rozchodzi się fala jeśli grzebiety fal rozbijają się o brzeg 12 razy na minute. Dałby rade ktoś zrobić to na wtorek ? I jeśli można żeby napisał obliczenia. |
Mam prośbę jak ktoś ma wie z kad naczesać strzesczenie "Ziele Na Kraterze" bo googlowalem i nic konkretnego nie ma.
A z tego co czytałem i powiedziala mi pani od polskiego: "Książka bardzo ujowa" wiec podziekuje. Z gory dzieki dla zbawcy. |
Cytat:
|
Niemiecki. Mam odpowiedzieć na poniższe pytania (w dłuższej formie, to znaczy kilka zdań na każde pytanie, z uwzględnieniem na 2 pierwsze):
1) Was tragt zur Umweltverschmutzung bei? 2) Wie kann man unserer Umwelt helfen? 3) Wie kann man den Mull vermeiden? 4) Wie kann man Energie sparen? Jeśli ktoś kuma niemiecki i ma wolną chwilkę to wielka prośba. Może być oczywiście priv. |
Pisał ktoś kiedys esej na temat "Pedagogika Naturalistyczna"??
albo ma cos takiego?? |
Jeśli ktoś miałby cos na temat "Czy państwo powinno łamac prawo gdy jest zagrożone uzasadnij żę powinno" Byłbym wdzieczny za jakieś nakierowania,linki lub coś co pomogło by napisac o tym.
|
ANGIELSKI
chodzi mi glownie o slowka niby wiem jakie sa ale wole sie upewnic chodzi mi mianowice o cos takiego : Idz prosto przez most Idz pod mostem Idz wzdluz mostu Idz naprzeciw mostu skrec w prawo - turn right ? skrec w lewo - turn left ? odwroc sie ???? |
jak wyliczyc roznice R w ciagu arytmetycznym jaki jest wzor na to
|
a2=a1+r ==> r=a2-a1
|
kurde ale popatrz : pierwszym wyrazem ciagu arytmetycznego jest -3 a piatyk liczba 15
czyli a1=-3 a5 = -15 oblicz 2 3 i 4 wyraz tego ciagu :/ to w tym przypadku bedzie 15 -(-3) = r ?? czy jak prosze o pomoc bo widze ze kumaty z majcy jestes |
Jeśli ktoś by posiadał cokolwiek na temat ruchu wydawniczego w Polsce przed 1-a Wojną Światową to proszę o pomoc. Będę wdzięczny.
|
Cytat:
a1=a1 a2=a1 + r a3 = a2+r = a1 + 2*r ... a5 = a1+4*r => a5 - a1 = 4*r => (a5 - a1)/4 = r r = (-15- (-3))/4 = (-12)/4 = -3 |
dzieki
a tutaj jak wyliczyc a1?? jezeli ciag zostal okreslony juz An=8-5n ?? |
Cytat:
pomyśl stary :D |
no nie moge nie mam glowy do tego starsza mi od debili tlumaczy mi 2 godziny i dzieki wam i niej umiem :D dzieki za pomoc
|
PRRRRRRRRRROSZĘ....!!!!!!!!!!!
Po trzy czynniki ekonomiczne i społeczne decydujące o pozycji społecznej jednostki. Za cholere nie moge tego znależć w internecie, pomóżcie...:-/ |
czuje ze moge ci pomoc ale wecej konkretow :
- jednostki jakiej?? czlowieka ... spoleczenstwa ?? |
Cytat:
- pochodzenie (np z rodziny inteligenckiej, robotniczej itp.) - miejsce zamieszkania (wieś, miasto) a ekonomiczne: - status materialny (czy ktoś ma auto, duży dom, ile ma kasy) - zatrudnienie (czy pracuje np jako prezes, czy jest robotnikiem) To tak na szybko z głowy więc pokombinuj nad 3cimi przykładami. Mam nadzieję, że o to chodziło. |
wydaje mi się że wykształcenie też może być
|
Wielkie dzięki za pomoc:D Przydało się. Potrzebowałem tego do wypracowania z Wosu.
|
http://images30.fotosik.pl/286/d7d934714bba991e.jpg]
Bede bardzo wdzięczny za szybko pomoc :) Chodzi mi o punkt D. Pozdrawiam |
wydaje mi sie że wzór jest s=v_0*t- 1/2*a*t^2
v_0=150m/min t=4min a=|(v_0-v_k)/(t_0-t_k)|=|(150)/(-4)|=150/4 m/min^2 s=150*4 - 1/2*150/4*16=600- 300=300 m chyba tak |
Napisz jakie są najważniejsze(wg. ciebie) przesłania Pontyfikatu Jana Pawła II. 1 strona A5
Jest ktoś chętny?;) |
Cytat:
Może jednak spróbuj, przyda się na mature ;) |
z innej beczki, matematyka - pomoże ktoś? :)
jednej rzeczy nie rozumiem, mamy taki wielomian: w(x)= -x2 (x+1)2 (x+2)2 i mamy narysować jego wykres. wszystko by było ok, tyle, że w odpowiedziach wykres znajduje się pod osią OX, a przecież (chyba) a>0 w tej sytuacji? -x do kwadratu to przecież x. ps. te dwójki po nawiasach i po -x to kwadrat. |
Guciu, gdyby było (-x)^2 to miałbyś rację a tak to jest po prostu -x^2, czyli zdecydowanie <0
|
wtf ma w 100% rację każda liczba wzięta do potęgi jest większa od 0 ale zauważ, że masz nie masz nawiasu i do potęgi 2 podnosisz x, a nie -x. w tym przypadku wykres będzie pod osią OX
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl