The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 17:25
Śmiem twierdzić, że w latach, w których buduje się dwa stadiony pieniędzy brakuje bardziej, niż gdy się ich nie buduje.

Czyli łatwiej będzie zabrać się za wielką halę za pięć lat a nie teraz. Przez te kilka lat zobaczymy jak kolosy radzą sobie w innych miastach.

Ale to tylko moje zdanie, należałoby to wszystko policzyć. Generalnie natomiast nie mam wątpliwości, że o ile hala Wisły jest niezbędna (także miastu), o tyle przygotowanie inwestycji w halę 15 tys. należy dokonać z ogromną rozwagą. Jej natomiast nie widzę, jest za to chęć lansu w wyborach.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.12.2009, 20:11
No właśnie, tak naprawdęmiasta nie stać na budowę2 stadionów i remont trzech... Aleto inwestycje które muszą być skończone. Lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu. Sfinalizujmy budowę hali Wisły, Zobaczymy jak miasto tak naprawdę stoi finansowo, poszukajmy partnera prywatnego do budowy, i wtedy stawiajmy 15000ną halę.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.12.2009, 20:43
news z Wawy :

Firma SkiData będzie wykonawcą systemu kontroli biletów wstępu na nowym stadion Legii. Bramki typu Vario Gate to najnowsze tego typu urządzenie w Europie. Jest w nim tylko jedno miejsce do odczytu wszelkiego rodzaju wejściówek – biletów, karnetów, biletów wydrukowanych w domu na drukarce, karty kibica, karty z chipem. System dopuszcza także możliwość odczytu kodu kreskowego z telefonu komórkowego (opcja płacenia za bilet przez telefon przez MMS).

Swietna sprawa, będzie mozna kupić bilet w domu, wydrukować i nie stać w kolejkach (dla tych co nie mają karnetu) u nas pewnie z racji oszczędności będą zwykłe bramki... a szkoda....
Runner

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2009, 21:24
No właśnie, patrząc na to co będzie w Warszawie :
http://www.legialive.pl/news/33185_N...pieniedzy.html

A to że w dalszym ciągu nie wiemy jak będzie u nas patzrąc na to jże Krakowwem rządzą POstępowi radni pokroju Jantos i Kośmidera wydaje się że w Krakowie taką rolę na bramkach będzie pełnił ...emeryt Pan Czesio usiłujący przetargać nam bilet płachtę papierzaną formatu A4 oraz plasikową kartę.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.12.2009, 21:31
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Nie szczególnie mnie to interesuje. Jesli wiem, że jadę w miare bezpiecznie, zważam na innych i jestem za kierownicą dobrego wozu (sam akurat nie mam) to nie waham się jechać 150-160 a przy dobrych warunkach i braku ruchu do 180-200.

W Niemczech (wiadomo są o niebo lepsze autostrady i auta) nie ma żadnych ograniczeń.
.
Polecam przejechac sie samochodem na obcych numerach rejestracyjnych a zwlaszcza Polskich lub Angielskich(wiadomo Polacy jada) to sie dowiesz ile to kosztuje.
A po drugie nie wszystkie autostrady w Niemczech nie maja limitu pretkosci, z tego co wiem to jest ich kilka.

Ktos po to ustalil ograniczenie nie po to bo mu sie tak upierniczylo tulko dla bezpieczenstwa wszystkich, nie tylko Twojego. Tez przekraczalem pretkosc i to nagmionnie a zwlaszcza kiedy pracowalem jako przedstawicielo w hurtowni. Ale sobie kiedys tak obliczylem i znaczace przekraczanie pretkosci wiele wiecej kosztuje niz Ci sie wydaje bo musisz sie liczyc z - mandatem, wiekszym zuzyciem paliwa i co najwazniejsze z wlasnym zyciem a przyjedziesz 20 min wczesniej-warto a no nie.

A teraz powiedz mi czy przy 200 km/h mozesz wykonac bezpieczny manewr jak Ci peknie opona, ktos zajedzie Ci droge no chyba nie.
,
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 15.12.2009, 22:14
Panowie. Też pracuję w handlu, robię spore przebiegi i mógłbym sporo podywagować na te tematy lecz ten jest o budowie stadionu. Proszę o zwrócenie na to uwagi.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 15.12.2009, 23:09
Mam pytanie moze juz bylo albo jestem do tylu troche (brak neta) ale jak sie ma sprawa z wykonczeniem D sa jakies terminy bo w czercu ma byc podobno koniec budowy a tam zaplacza chyba nie ma . dzieki za info.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 16.12.2009, 07:52
nie chce zasmiecać tematu Saklak priv

ps. zebym nie wyszedł na wariata - przy 200 nie zdarzało mi się mijać nikogo
z częściąargumentów sięzgadzam chociaz ogranicxzenie prędkości do 130 dalej uważam za bezsens.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 16.12.2009 o godz. 08:11.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.12.2009, 09:22
Mam nadzieję, że dzisiaj na sesjii RMK od godz. 11 pojawią się tam kibice, którym powstanie hali TS leży tak samo głęboko na sercu, jak powstanie stadionu. Wystarczy być w budynku RMK w szaliku i pokazać swoje zainteresowanie. Wiem, że siła przebicia naszych ładnych zawodniczek, nie jest równa naszym piłkarzom, ale wierzę tutaj bardziej w magię samej Wisły, która dzisiaj także potrzebuje swoich kibiców na sesji RMK. Hala dla Wisły jet bardzo potrzebna i bardzo wskazana o czym z nimi dyskutowałem w emailach, gdzie wielu z nich prywatnie przyznawało mi rację. Oby Radni podzielili to zdanie dzisiaj w głosowaniu i należycie zagospodarowali Wiślackie pieniądze unijne oraz docenili tak wielkie i zaradne starania Wisły TS.

Niech każdy Radny, będzie dzisiaj zaRadny jak nasz TS.
Ostatnio edytowane przez kot : 16.12.2009 o godz. 09:26.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2009, 10:05
kot napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że dzisiaj na sesjii RMK od godz. 11 pojawią się tam kibice, którym powstanie hali TS leży tak samo głęboko na sercu, jak powstanie stadionu. Wystarczy być w budynku RMK w szaliku i pokazać swoje zainteresowanie. Wiem, że siła przebicia naszych ładnych zawodniczek, nie jest równa naszym piłkarzom, ale wierzę tutaj bardziej w magię samej Wisły, która dzisiaj także potrzebuje swoich kibiców na sesji RMK. Hala dla Wisły jet bardzo potrzebna i bardzo wskazana o czym z nimi dyskutowałem w emailach, gdzie wielu z nich prywatnie przyznawało mi rację. Oby Radni podzielili to zdanie dzisiaj w głosowaniu i należycie zagospodarowali Wiślackie pieniądze unijne oraz docenili tak wielkie i zaradne starania Wisły TS.

Niech każdy Radny, będzie dzisiaj zaRadny jak nasz TS.

Tak trochę a propos... TVN24 na razie zapomniał o Kempie, Wassermanie i Piesiewiczu.
Dlaczego ? Bo 200 kibiców ŁKS-u "wtargnęło" na sesję Rady Miejskiej.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 16.12.2009, 13:59
Wróciłem właśnie z obrad Rady Miasta.

Narazie sprawy hali nie były i i nie będą poruszane - dyskusja była prowadzona przy okazji pierwszego czytania.

Głosowanie będzie jest dopiero w punkcie 24 zatem dopiero późnym wieczorem będziemy znali wyniki.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 16.12.2009, 15:54
jak ktoś bedzie coś wiedział to proszę piszcie tutaj

pojawił sie ktoś z SKWK?
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 16.12.2009, 18:00
ja np , chociaz nie jako oficjalny reprezentant bo nie zarzadzam stowarzyszeniem

Poza tym SKWK nie jest juz raczej ptorzebne, bo rozmowy toczą się nieoficjalnie tj nie na publicznym forum
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.12.2009, 18:29
rav napisał(a):Wyświetl post
Wielka hala ma powstać w Krakowie "na podstawie mrzonek o Euro2012"? Uwaga, Euro2012 nie będzie w Krakowie. W tą odmianę piłki nie gra się w hali. O czym Ty piszesz?!

Kraków przypomniał sobie o wyścigu szczurów kilka lat za późno. Nadrabiają to w sposób absurdalny: chcą zbudować obiekt największy i zdecydowanie najdroższy (niemal 2x tyle co najdroższa do tej pory hala w Łodzi!), w miejscu przeciętnie skomunikowanym (korki gwarantowane), w czasach kryzysu i ogromnego długu własnego.
To najlepiej nie budujmy nic a potem dziwmy się, ze przepadają nam imprezy, a miasto niech staje się jeszcze większym grajdołem niż jest. Bez porządnego stadionu, hali, centórw kongresowych, bedziemy zwykłym zaściankiem. Ja zdecydowanie jestem bardziej za halą w Czyżynach, bo to ona przyciągnie do Krakowa większe imprezy, a co za tym idzie wzmocni m.in ruch turystyczny a nie hala na 4 tysiące. Mimo wszystko jak się da niech budują dwie, bo to są inwestycje strategiczne, napędzające koniunkture w miescie.
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.12.2009, 22:49
wiadomo czy radni podjęli decyzje związane z hala
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 16.12.2009, 23:39
mam nadzieje, że ktokolwiek pokusił się o wieczorną wizytę na głosowaniu ...
Odpowiedz cytując
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 16.12.2009, 23:42
nie widzę tego:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._natarciu.html

"Głosowania w sprawie prezydium to utrwalenie koalicji zawartej między ludźmi Zbigniewa Wassermanna [pis] a radnymi sprzyjającymi Jackowi Majchrowskiemu"

a właśnie ludzie majchrowskiego są przeciwko...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.12.2009, 23:45
Troszkę się pozmieniało w RM i wygląda na to, że nowa koalicja "budżetowa" raczej ten budżet przyjmie. Najwyraźniej zmiany wymuszają najpierw powołanie nowych przewodniczących RM i komisji. Ciekawe kiedy rozstrzygnie się sprawa hali ?
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.12.2009, 00:04
palikot napisał(a):Wyświetl post
To najlepiej nie budujmy nic a potem dziwmy się, ze przepadają nam imprezy, a miasto niech staje się jeszcze większym grajdołem niż jest. Bez porządnego stadionu, hali, centórw kongresowych, bedziemy zwykłym zaściankiem. Ja zdecydowanie jestem bardziej za halą w Czyżynach, bo to ona przyciągnie do Krakowa większe imprezy, a co za tym idzie wzmocni m.in ruch turystyczny a nie hala na 4 tysiące. Mimo wszystko jak się da niech budują dwie, bo to są inwestycje strategiczne, napędzające koniunkture w miescie.
Nie no najlepiej to budujmy wszystko na raz: 3 stadiony, 3 hale , centrum kongresowe i może jakąś linie metra. A jak sobie wybudujemy hale na 15 tys to co tydzień będziemy mieli wielkie koncerty i międzynarodowe turnieje sportowe.
Z drugiej strony skoro stolyca che wybudować sobie hale na 20 tys. na MŚ w siatkówce w 2014 to czemu mamy być gorsi?

Taka dyskusja dot. tego czy hala na 15tys jest nam potrzebna jest jałowa bo wiadomo że tak. To samo z halą na 5 tys. też jest potrzebna Krakowowi. Wszyscy rozumieją że nie można stawiać jednej hali kosztem drugiej. Trzeba także wziąć pod uwagę że za ok. 8% kosztów dużej można wybudować halę o pojemności 30% dużej hali. Myśle że taki argument powinien przekonać każdego krakowskiego centusia
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.12.2009, 01:21
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie no najlepiej to budujmy wszystko na raz: 3 stadiony, 3 hale , centrum kongresowe i może jakąś linie metra. A jak sobie wybudujemy hale na 15 tys to co tydzień będziemy mieli wielkie koncerty i międzynarodowe turnieje sportowe.
Z drugiej strony skoro stolyca che wybudować sobie hale na 20 tys. na MŚ w siatkówce w 2014 to czemu mamy być gorsi?

Taka dyskusja dot. tego czy hala na 15tys jest nam potrzebna jest jałowa bo wiadomo że tak. To samo z halą na 5 tys. też jest potrzebna Krakowowi. Wszyscy rozumieją że nie można stawiać jednej hali kosztem drugiej. Trzeba także wziąć pod uwagę że za ok. 8% kosztów dużej można wybudować halę o pojemności 30% dużej hali. Myśle że taki argument powinien przekonać każdego krakowskiego centusia
Ale o co ci chodzi? Budować trzeba to co na co jest zapotrzebowanie... zapotrzebowanie mamy na 2 stadiony 3 hale, centra kongresowe(w szczegolnosci to przy grunwaldzkim), a za pewnie 10, 15 lat i na metro przyjdzie kolej.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 17.12.2009, 09:20
dziękujemy Panie Darku za tak szybka odpowiedź jeszcze na gorąco, ale nie bardzo rozumiem prosze mi wytłumaczyć..

Cytat:
Rada Miasta za halą TS Wisła

Krakowa przyjęła wczoraj uchwałę w sprawie ustalenia kierunków działań dla Prezydenta Miasta Krakowa zmierzających do podjęcia inwestycji Wielofunkcyjnej Hali Widowiskowo-Sportowej TS "Wisła".

Za głosowało 28 radnych, 3 opowiedziało się przeciw (KTO?) zaś 3 radnych wstrzymało się od głosu.

Wkrótce radni zadecydują czy zapisać w poprawkach do przyszłorocznego budżetu miasta 30 mln na budowę hali. Przypomnijmy, że TS Wisła uzyskała w Urzędzie Marszałkowskim 8 mln euro na dofinansowanie tego projektu.
Rozumiem, że to nie jest jeszcze ostateczna decyzja TAK budujemy, tylko OK, może zbudujemy ale nie wiemy kiedy... Czy tak?

I jeszcze jedno, w związku z brakiem kasy przepada nam parking podziemny i poszerzenie ul Reymonta. A czy miasto nie rozumie tego, że to newralgiczny punkt, w którym musi byc parking?
Wg mnie dobrze by było gdyby taki miejski podziemny powstał pod Parkiem Jordana przy samych budynkach Wydziału Chemii UJ na przeciwko akademinków UJ, slumsów i Wydziału Akustyki itp Bliskość do obu stadionów i większości krakowskich uczelni, akademików, miasteczka studenckiego i niedaleka od Starego Miasta to wg mnie konieczna inwestycja. W dniu meczu mógłby byc wykorzystywany przez fanów drużyny, która akurat gra mecz.
Ostatnio edytowane przez massoud : 17.12.2009 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2009, 09:46
A kto bedzie wykorzystywal ta nowa hale ?
Myslicie, ze druzyna koszykowki kobiet jest w stanie przyciagnac 4 tys. ludzi - raczej watpie skoro teraz nie
ma problemow z biletami na Eurolige.
Pozostale dyscypliny halowe praktycznie nie istnieja.
Bedziemy miec przy Reymonta wiecej hal sportowych (3) niz boisk treningowych - troche to dziwne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.12.2009, 10:29
dynek.pl pytanie jest krótkie i proste . Jeśli będą w najblizszych 15 latach imprezy mistrzowskie w Polsce ; siatkówka,koszykówka,piłka reczna, nożna halowa itp, itd. to chcesz żeby były w Krakowie czy nie Jesli nie to argumenty twoje i tych co sa przeciwko sa słuszne- jeśli chcesz jednak je mieć to nie odbedą się one w hali na 4-5 tys- gdyz będą w tych miastach ktore ma większa widownie-tak jak to jest z Euro2012.
P.S.A tak poza tym po co hala Cracovii która ma chyba tylko koszykarzy w 3 lidze to nie wiem.Niech graja w tej czyżyńskiej nawet za darmo.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 17.12.2009, 10:32
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A kto bedzie wykorzystywal ta nowa hale ?
Myslicie, ze druzyna koszykowki kobiet jest w stanie przyciagnac 4 tys. ludzi - raczej watpie skoro teraz nie
ma problemow z biletami na Eurolige.
Pozostale dyscypliny halowe praktycznie nie istnieja.
Bedziemy miec przy Reymonta wiecej hal sportowych (3) niz boisk treningowych - troche to dziwne.
Prezes Mięta-Mikołajewicz powiedział, że jak będzie nowa hala, to znajdą się inwestorzy i sponsorzy i zbudują mocną drużynę koszykówki mężczyzn, a ta napewno przyciągnie minimum 4 tys widzów.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.12.2009, 10:51
Radni walczą o halę Wisły.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2009, 11:08
Co do tego kto jak głosował:

Radni przeciwni (3): Garda, Słoniowski, Zięba
Wstrzymali się (3): Bator, Hausner, Kosior
Nie brała udziału radna Migacz
Ośmioro (niby) nieobecnych: Franczyk, Maranda, Osmenda, Pietrus, Stelmachowski, Tatara, Wiszniewski, Włodarczyk).
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2009, 11:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
dynek.pl pytanie jest krótkie i proste . Jeśli będą w najblizszych 15 latach imprezy mistrzowskie w Polsce ; siatkówka,koszykówka,piłka reczna, nożna halowa itp, itd. to chcesz żeby były w Krakowie czy nie Jesli nie to argumenty twoje i tych co sa przeciwko sa słuszne- jeśli chcesz jednak je mieć to nie odbedą się one w hali na 4-5 tys- gdyz będą w tych miastach ktore ma większa widownie-tak jak to jest z Euro2012.
P.S.A tak poza tym po co hala Cracovii która ma chyba tylko koszykarzy w 3 lidze to nie wiem.Niech graja w tej czyżyńskiej nawet za darmo.
Sam sobie odpowiedziales, ze takie imprezy nie odbeda sie w hali na 4-5 tys. czyli nie odbeda sie w nowej hali Wisly.
Cracovia ma hokej.

massoud napisał(a):Wyświetl post
Prezes Mięta-Mikołajewicz powiedział, że jak będzie nowa hala, to znajdą się inwestorzy i sponsorzy i zbudują mocną drużynę koszykówki mężczyzn, a ta napewno przyciągnie minimum 4 tys widzów.
Daj Boze ale wiele juz takich zapowiedzi bylo i nie tylko w Krakowie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 17.12.2009, 12:48
Boże dynek.
Według twojej logiki stadionu też nie powinniśmy budować. Bo po rozbiórce C, też nie było problemu z biletami.
Weź się chłopie schowaj.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.12.2009, 12:53
Kraków potrzebuje dwie hale, jedną dla Wisły, dla koszykarek oraz innych sekcji które niewątpliwie rozwiną się jak będzie nowa hala.
Druga hala na imprezy ogólnopolskie, europejskie itp, na koncerty, "eventy", wydarzenia, turnieje.

Tyle w tym temacie.
Panie Darku, co praktycznie ozacza wczorajsza zgoda rady miasta?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 17.12.2009, 13:39
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
P.S. Odnośnie parkingów zgłosiłem jakiś czas temu pomysł budowy parkingu podziemnego pod błoniami, ale nie ma na to zgody konserwatora. O tym była już tu mowa wcześniej.
No coś Ty ,dobrze że konserwator chociaż pozwoli chodzić po Błoniach....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów