|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Śmiem twierdzić, że w latach, w których buduje się dwa stadiony pieniędzy brakuje bardziej, niż gdy się ich nie buduje.
Czyli łatwiej będzie zabrać się za wielką halę za pięć lat a nie teraz. Przez te kilka lat zobaczymy jak kolosy radzą sobie w innych miastach. Ale to tylko moje zdanie, należałoby to wszystko policzyć. Generalnie natomiast nie mam wątpliwości, że o ile hala Wisły jest niezbędna (także miastu), o tyle przygotowanie inwestycji w halę 15 tys. należy dokonać z ogromną rozwagą. Jej natomiast nie widzę, jest za to chęć lansu w wyborach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
No właśnie, tak naprawdęmiasta nie stać na budowę2 stadionów i remont trzech... Aleto inwestycje które muszą być skończone. Lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu. Sfinalizujmy budowę hali Wisły, Zobaczymy jak miasto tak naprawdę stoi finansowo, poszukajmy partnera prywatnego do budowy, i wtedy stawiajmy 15000ną halę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
news z Wawy :
Firma SkiData będzie wykonawcą systemu kontroli biletów wstępu na nowym stadion Legii. Bramki typu Vario Gate to najnowsze tego typu urządzenie w Europie. Jest w nim tylko jedno miejsce do odczytu wszelkiego rodzaju wejściówek – biletów, karnetów, biletów wydrukowanych w domu na drukarce, karty kibica, karty z chipem. System dopuszcza także możliwość odczytu kodu kreskowego z telefonu komórkowego (opcja płacenia za bilet przez telefon przez MMS). Swietna sprawa, będzie mozna kupić bilet w domu, wydrukować i nie stać w kolejkach (dla tych co nie mają karnetu) u nas pewnie z racji oszczędności będą zwykłe bramki... a szkoda.... ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No właśnie, patrząc na to co będzie w Warszawie :
http://www.legialive.pl/news/33185_N...pieniedzy.html A to że w dalszym ciągu nie wiemy jak będzie u nas patzrąc na to jże Krakowwem rządzą POstępowi radni pokroju Jantos i Kośmidera wydaje się że w Krakowie taką rolę na bramkach będzie pełnił ...emeryt Pan Czesio usiłujący przetargać nam bilet płachtę papierzaną formatu A4 oraz plasikową kartę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A po drugie nie wszystkie autostrady w Niemczech nie maja limitu pretkosci, z tego co wiem to jest ich kilka. Ktos po to ustalil ograniczenie nie po to bo mu sie tak upierniczylo tulko dla bezpieczenstwa wszystkich, nie tylko Twojego. Tez przekraczalem pretkosc i to nagmionnie a zwlaszcza kiedy pracowalem jako przedstawicielo w hurtowni. Ale sobie kiedys tak obliczylem i znaczace przekraczanie pretkosci wiele wiecej kosztuje niz Ci sie wydaje bo musisz sie liczyc z - mandatem, wiekszym zuzyciem paliwa i co najwazniejsze z wlasnym zyciem a przyjedziesz 20 min wczesniej-warto a no nie. A teraz powiedz mi czy przy 200 km/h mozesz wykonac bezpieczny manewr jak Ci peknie opona, ktos zajedzie Ci droge no chyba nie. ![]() ,
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Panowie. Też pracuję w handlu, robię spore przebiegi i mógłbym sporo podywagować na te tematy lecz ten jest o budowie stadionu. Proszę o zwrócenie na to uwagi.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie moze juz bylo albo jestem do tylu troche (brak neta) ale jak sie ma sprawa z wykonczeniem D sa jakies terminy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chce zasmiecać tematu Saklak priv
ps. zebym nie wyszedł na wariata - przy 200 nie zdarzało mi się mijać nikogo ![]() z częściąargumentów sięzgadzam chociaz ogranicxzenie prędkości do 130 dalej uważam za bezsens.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 16.12.2009 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że dzisiaj na sesjii RMK od godz. 11 pojawią się tam kibice, którym powstanie hali TS leży tak samo głęboko na sercu, jak powstanie stadionu. Wystarczy być w budynku RMK w szaliku i pokazać swoje zainteresowanie. Wiem, że siła przebicia naszych ładnych zawodniczek, nie jest równa naszym piłkarzom, ale wierzę tutaj bardziej w magię samej Wisły, która dzisiaj także potrzebuje swoich kibiców na sesji RMK. Hala dla Wisły jet bardzo potrzebna i bardzo wskazana o czym z nimi dyskutowałem w emailach, gdzie wielu z nich prywatnie przyznawało mi rację. Oby Radni podzielili to zdanie dzisiaj w głosowaniu i należycie zagospodarowali Wiślackie pieniądze unijne oraz docenili tak wielkie i zaradne starania Wisły TS.
Niech każdy Radny, będzie dzisiaj zaRadny jak nasz TS. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 16.12.2009 o godz. 09:26.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Tak trochę a propos... TVN24 na razie zapomniał o Kempie, Wassermanie i Piesiewiczu. Dlaczego ? Bo 200 kibiców ŁKS-u "wtargnęło" na sesję Rady Miejskiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wróciłem właśnie z obrad Rady Miasta.
Narazie sprawy hali nie były i i nie będą poruszane - dyskusja była prowadzona przy okazji pierwszego czytania. Głosowanie będzie jest dopiero w punkcie 24 zatem dopiero późnym wieczorem będziemy znali wyniki. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jak ktoś bedzie coś wiedział to proszę piszcie tutaj
pojawił sie ktoś z SKWK? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja np
bo nie zarzadzam stowarzyszeniem ![]() Poza tym SKWK nie jest juz raczej ptorzebne, bo rozmowy toczą się nieoficjalnie tj nie na publicznym forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wiadomo czy radni podjęli decyzje związane z hala
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam nadzieje, że ktokolwiek pokusił się o wieczorną wizytę na głosowaniu ...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
nie widzę tego:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._natarciu.html "Głosowania w sprawie prezydium to utrwalenie koalicji zawartej między ludźmi Zbigniewa Wassermanna [pis] a radnymi sprzyjającymi Jackowi Majchrowskiemu" a właśnie ludzie majchrowskiego są przeciwko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Troszkę się pozmieniało w RM i wygląda na to, że nowa koalicja "budżetowa" raczej ten budżet przyjmie. Najwyraźniej zmiany wymuszają najpierw powołanie nowych przewodniczących RM i komisji. Ciekawe kiedy rozstrzygnie się sprawa hali ?
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Z drugiej strony skoro stolyca che wybudować sobie hale na 20 tys. na MŚ w siatkówce w 2014 to czemu mamy być gorsi? Taka dyskusja dot. tego czy hala na 15tys jest nam potrzebna jest jałowa bo wiadomo że tak. To samo z halą na 5 tys. też jest potrzebna Krakowowi. Wszyscy rozumieją że nie można stawiać jednej hali kosztem drugiej. Trzeba także wziąć pod uwagę że za ok. 8% kosztów dużej można wybudować halę o pojemności 30% dużej hali. Myśle że taki argument powinien przekonać każdego krakowskiego centusia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dziękujemy Panie Darku za tak szybka odpowiedź jeszcze na gorąco, ale nie bardzo rozumiem prosze mi wytłumaczyć..
Cytat:
I jeszcze jedno, w związku z brakiem kasy przepada nam parking podziemny i poszerzenie ul Reymonta. A czy miasto nie rozumie tego, że to newralgiczny punkt, w którym musi byc parking? Wg mnie dobrze by było gdyby taki miejski podziemny powstał pod Parkiem Jordana przy samych budynkach Wydziału Chemii UJ na przeciwko akademinków UJ, slumsów i Wydziału Akustyki itp Bliskość do obu stadionów i większości krakowskich uczelni, akademików, miasteczka studenckiego i niedaleka od Starego Miasta to wg mnie konieczna inwestycja. W dniu meczu mógłby byc wykorzystywany przez fanów drużyny, która akurat gra mecz.
Ostatnio edytowane przez massoud : 17.12.2009 o godz. 09:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A kto bedzie wykorzystywal ta nowa hale ?
Myslicie, ze druzyna koszykowki kobiet jest w stanie przyciagnac 4 tys. ludzi - raczej watpie skoro teraz nie ma problemow z biletami na Eurolige. Pozostale dyscypliny halowe praktycznie nie istnieja. Bedziemy miec przy Reymonta wiecej hal sportowych (3) niz boisk treningowych - troche to dziwne. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
dynek.pl pytanie jest krótkie i proste . Jeśli będą w najblizszych 15 latach imprezy mistrzowskie w Polsce ; siatkówka,koszykówka,piłka reczna, nożna halowa itp, itd. to chcesz żeby były w Krakowie czy nie
P.S.A tak poza tym po co hala Cracovii która ma chyba tylko koszykarzy w 3 lidze to nie wiem.Niech graja w tej czyżyńskiej nawet za darmo. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co do tego kto jak głosował:
Radni przeciwni (3): Garda, Słoniowski, Zięba Wstrzymali się (3): Bator, Hausner, Kosior Nie brała udziału radna Migacz Ośmioro (niby) nieobecnych: Franczyk, Maranda, Osmenda, Pietrus, Stelmachowski, Tatara, Wiszniewski, Włodarczyk). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Cracovia ma hokej. Daj Boze ale wiele juz takich zapowiedzi bylo i nie tylko w Krakowie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Boże dynek.
Według twojej logiki stadionu też nie powinniśmy budować. Bo po rozbiórce C, też nie było problemu z biletami. Weź się chłopie schowaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kraków potrzebuje dwie hale, jedną dla Wisły, dla koszykarek oraz innych sekcji które niewątpliwie rozwiną się jak będzie nowa hala.
Druga hala na imprezy ogólnopolskie, europejskie itp, na koncerty, "eventy", wydarzenia, turnieje. Tyle w tym temacie. Panie Darku, co praktycznie ozacza wczorajsza zgoda rady miasta? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No coś Ty ,dobrze że konserwator chociaż pozwoli chodzić po Błoniach....
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|