|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
na wyborczej ni to wywiad ni to artykuł o Skorży i "Skorża, który nie ukrywa, że zimą w Wiśle dojdzie do kilku zmian.
- Zapewne odejdzie od nas ktoś z dwójki Paweł Brożek - Marcelo. Wszystko zależy od ofert, ale to prawdopodobny scenariusz. Na razie są wstępne zapytania, przyjeżdżają różni skauci i menedżerowie. Wciąż czekamy jednak na konkretne propozycje - stwierdził." no .. i wszystko jasne po co nam Kowalski i Cleber ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Lepiej sprzedać Pawła, On już nie ma motywacji do lepszej gry. Jakoś radzimy sobie bez Niego w ofensywie. Z obroną jest gorzej. Jak odejdzie Marcelo to może być ciężko w defensywie.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Pewnie że tak, tylko kto go kupi... ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Też się boję tego rozwiązania, że stracimy Marcelo. Brazylijczyk jest chyba najbardziej łakomym kąskiem w naszej kadrze - świetny w obronie, skuteczny w ataku. Paweł Brożek - on się najpierw musi do końca wyleczyć i wrócić do formy. Póki co, nie wierzę aby ktoś chciał kupować od nas nie w pełni zdrowego zawodnika bez formy. Czyli - "the one to be sold" - wskazuje na Brazylijczyka.
A czy będą wzmocnienia? Jeśli Amica naprawdę kupi Jodłowca, plus jeszcze kogoś, wtedy będą bardzo groźni na wiosnę. Tak samo Legia jeśli zatrzyma Muchę. Dlatego Wisła również musi kogoś kupić. Oby nadzieje Skorży o 2-3 zawodnikach do pierwszego składu nie były tylko pobożnymi życzeniami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jakby znów przyszła oferta z Kazania to trochę grosza by wpadło, a i Paweł teraz pewnie zgodziłby się na transfer do pogromców Barcelony.
Tylko, że Rubin wcześniej był zespołem który miał po prostu dużo kasy, a teraz okazało się że i grać potrafią, to zapewne będą szukać teraz lepszych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Odniosę się do potencjalnego wytransferowania kogoś z dwójki Marcelo-Brożek.
Otóż lepszą opcją jest sprzedaż Marcelo z prostych względów. Marcelo w tym momencie jest wart ok 3mln euro a Brożek max 1.5mln (mimo, iż ceną jest suma, którą jest w stanie ktoś wyłożyc na stół). Sprzedawac powinno się zawodników, którzy są w najlepszej formie, bo za nich można najwięcej dostac. W żadnym wypadku odwrotnie. I analogicznie kupowac zawodników relatywnie tanich w stosunku do umiejętności/formy. Formę można odbudowac w ciągu okresu przygotowawczego i po jednej rundzie miec dużo droższego/bardziej wartościowego gracza. Sprzedac za grosze Brożka to żadna sztuka. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jeżeli od odejścia Marcelo uzależnione są transfery do klubu to ja ich nie chce. To właśnie wokół Brazylijczyka powinna być budowana drużyna...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
teraz najlepsza kase za niego wezma,
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Joaquin ma rację. W przypadku Marcelo jesteśmy pewni, że może on podnieść swoje umiejętności, pytanie tylko czy da radę zrobić to w polskiej lidze? Czy za piłkarza polskiej ekstraklasy można wziąć więcej niż 3 mln € z hakiem (za tyle odchodzili Żurawski czy Błaszczykowski)? Dwukrotny król strzelców też lepszy będzie, ale może być jeszcze taki sam jak wtedy gdy te korony zdobywał. Może być wart więcej niż 2 miliony. Oczywiście, ja też bardzo, ale to bardzo będę załował, jeśli Marcelo nas opuści, ale... Cleber jest w stanie grać na niezłym poziomie przez ten rok, ma zdecydowanie większe doświadczenie w Europie, jest mocny psychicznie, grał w mocnych ligach europejskich (Rosja, Portugalia). Co do rzutów wolnych/rożnych to super że mamy takiego obrońcę jak Marcel, ale w eliminacjach LM czy LE trudno będzie kogoś tak zaskoczyć gdy ciągle gramy ten wariant w lidze. A jak nam przyjdzie karne strzelać po dogrywce (nie pamiętam kiedy ostatni raz je wygraliśmy) to Cleber moze okazac sie bezcenny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Największą kase wezmą, jeśli Marcelo zaprezentuje się na arenie międzynarodowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przyznam szczerze ze spodziewalem sie tego. I co jeszcze smieszniejsze nie przejmowalbym sie sprzedaza Marcelo i Brozka(najlepiej gdyby obu udalo sie opchnac jednego za duza kase a w przypadku drugiego wreszcie skonczyloby sie machanie rekami), jesli tylko kasa pojdzie w reinwestycje w postaci Glika, Sadloka, Sobiecha i dwoch skrzydlowych oraz def. pomocnika, lub im podobnych. Wazne jest to by byla ciaglosc i jednoczesnie konkurencja w zespole.
P.S. A tak abstrachujac juz od tej wiadomosci to poki co jeszcze nikogo nie sprzedalismy ani nie kupilismy wiec... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja oczywiście wolał bym by Brożek odszedł niż Marcelo - jednak wiemy że o wiele bardziej realne jest odejście Brazylijczyka - Pytanie tylko czy kasa za niego będzie dobrze wydana i mam duże wątpliwości. Po prostu boje się że Skorża zamiast kupić dobrze, kupi źle czym jeszcze pogorszy sytuacje w klubie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja tu czytam o jakichś reinwestycjach - ciekawe czy będzie co reinwestować. Niektórzy już kilkukrotnie zdążyli rozgrzeszyć Skorżę z Levadii nie do końca chyba świadomi, że prawdziwe jej koszty przyjdzie nam zapłacić najpewniej właśnie teraz. I to pomijając już fakt, że za ewentualne transfery z klubu dostaniemy znacznie mniejsze pieniądze, niż gdybyśmy cokolwiek w pucharach ugrali... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Znając życie to max 1/3 z transferu
Wojtas - nie wierze , chyba że Rosja ew. Ukraina i za niewielkie pieniądze.Natomiast wierze w Pawła - 4 bardzo solidne rundy vs jedna kiepska jeszcze niczego nie przesądzają.Musi się wyleczyć, przemyśleć sporo rzeczy i podejść do sprawy z czystym kontem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.12.2009 o godz. 19:26.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dziwiłem się skąd nagle Nasz Klub weźmie pieniądze na zapowiadane transfery...
Oby nie było jak zawsze, czyli sprzedajemy za 3 kupujemy za 300.000. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
sa dwie opcje
A) sprzedajmy Marcelo - gramy na srodku z Cleberm i Glową jest jakas kasa i kupujemy napastnika i rozgrywajacego , B) Marcelo zostaje kasy ni ma,-najprawdopodobniej wiec nie kupimy nikogo wartosciwego ,gramy z Irsakiem i Sobolem i machajacym rekami Brozkiem cala wiosne.. sam juz nie wiem co lepsze... P.S.Szacunek da Mauro za te lata sie nalezy ale jednak niesmak ze mimo wszytsko chcial dalej doić z Wisly ile wlezie ,wiedząc ze na tyle napewno nie zasluguje jednak pozostał.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Już widzę jak kasa za Marcelo idzie na transfery...hyhy.
Uświadomcie sobie że hajs za sprzedaż zawodników nie pójdzie na transfery. Tzn, pójdzie ale malutka jej część. Już teraz się mówi że za transfer zapłaci Cupiał (tzn nie z własnej kieszeni, a z kasy TF (dług rośnie)) Klub zapewne ma dylemat czy teraz czy po sezonie. Teraz mają pewność że hajs za Marcelo w miarę starczy na zapchanie dziury. A czy po sezonie też? jeśli nie złapie żadnej kontuzji z pewnością. A i wartość wzrośnie przez grę w pucharach (bez względu na wyniki Wisły - bo obserwować będą danego grajka). Ryzyk fizyk. Po mojemu trzeba wytrzymać kryzys finansowy jeszcze przez tą rundę. Marcelo zwiększa nam szanse na MP. To jest nr1 na dziś dzień w Wiśle. Jeśli takich zawodników chcemy się pozbywać w TRAKCIE SEZONU to.. brak słów
Ostatnio edytowane przez element : 16.12.2009 o godz. 20:00.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
a to jesli tak to moj post wyzej jest bezcelowy Tak czy owak Marcelo odjedzie(ale to wie chyba kazdy
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.12.2009 o godz. 19:47.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nawet jeśli uda się opchnąć Marcelo to mam spore wątpliwości, że uda się kogoś sprowadzić kto podniesie poziom drużyny do takiego stanu że nie odczujemy braku naszego stopera. Sprzedając Marcelo nie tylko stracimy dobrego obrońcę ale i najlepszego strzelca. Żałuje że nie udało się tego zawodnika pokazać europie bo myślę że mógłby paść rekord jeśli chodzi o nasz klub.
Co do Mauro to mimo wszystko myślę że nadszedł już jego czas, co to za zawodnik który zaczyna grać kiedy kończy mu się kontrakt. Naprawdę cieżko się ogląda Juniora Diaza w środku pola, chciałbym aby na tą pozycje przyszedł ktoś podobno do Mauro w sensie nie bania się odpowiedzialności za piłkę i dokładnego rozgrywania, i umiejętności dokładnego przerzutu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.12.2009 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Za Pazdana chcieli milion złotych. On sam chciał kontrakt na poziomie 150k E
Defensywny kopacz z zaplecza ekstraklasy, z klubu który dołuje od 1,5 roku Zacytuje weszlo.com: "Lodu" Naprawde w naszej piłce to chyba gremialnie ludzi popier... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejny się obudził. Dwa słowa: Levadia Tallin. Witamy po ciemnej stronie księżyca. I tak, właśnie dlatego od pół roku jestem na Skorżę wkurzony. Dla was sprawa skończyła się po 4:1 z Zagłębiem Lubin, a ja cały czas z niepokojem czekam na epilog nieudolności trenera i kopaczy. EDIT: Dobrze, że ktoś postawił Skorży szlaban na Pazdana za takie pieniądze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.12.2009 o godz. 20:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja tam nie slyszalem, zeby ktokolwiek byl zainteresowany Marcelo(mam tutaj na mysli konkretne i w dodatku wysokie oferty). To samo co z Pawlem Brozkiem...media tworza propozycje transferowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wolfy
jaką masz gwarancję, że jakikolwiek inny trener wygrałby nam dwumecz z Levadią przy takiej polityce klubu, okrojonym składzie, skopanym przygotowaniom. Mogę zgodzic się jedynie co do tego, że być może inny trener przygotowałby maly szczyt formy na spotkanie z Estończykami. Być może. Bo niby co miałoby go do tego skłonić? Tez jestem wkurzony. też nie przekonało mnie 4:1 z Zagłebiem Nic mnie w tym sezonie jeszcze nie przekonało. Też obawiam się, że może byc gorzej - jesli zimą pan manager Skorża nie sprowadzi kilku pilkarzy, ktorym bedzie się chciało chcieć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie - ja po prostu przedstawiam moją opinię na obecny stan rzeczy w klubie. I chciałbym się mylić, bo z mojej perspektywy nie wygląda to zbyt ciekawie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|