The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 00:03
Czasy sie zmieniły. Juz nie ma tak, ze za miliony sie kupi Zurawskiego i Głowackiego. Nikt z wielkiej trójki dobrego zawodnika Lechii nie sprzeda - chyba, ze milion-dwa euro. No, sorry dwa miliony euro za Radovicia?

Jak beda mieli stadion i z wielka pompa zaczna budowe to z Korony Kielce czy z Lubina tez beda mogli kogos wyciagnac jedynie za milion. Nie wierze w takie akcje.

A poza Polska? Do nas trafiac beda odpady. Najlepiej isc do bogatej ligi zachodniej. Jak nie - to chociaz do Rosji (jakis tam poziom i wielka kasa). Dopiero jak ani tu ani tu to mozna pomyslec o... Polsce, Bułgarii czy Słowacji. Moim zdaniem jestesmy w czarnej dupie i zle to wyglada. Dobrzy zagraniczny przyjda jak bedzie jako taki poziom i kasa, a jako taki poziom i kasa beda jak przyjda dobrzy zagraniczni pilkarze (zainteresowanie, publika, sponsorzy, wyniki). A my nie mamy ani tego ani tego..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.12.2009, 00:28
To nie ma sensu się licytować. Przed wojną Wisła była pierwsza. W PRL-u i wczesnej postkomunie Legia była pierwsza a w 21 wieku znowu Wisła jest pierwsza . Wisła nadrabia straty, mimo, że w ostatniej dekadzie Legia praktycznie z pudła nie schodzi ( ok. 70 punktów ). Legia miała najzwyczajniej więcej szczęścia, bo 3 letnia banicja w 37/8/9 z 1 ligii była przeliczana mniejszym współczynnikiem ( 2 punkty za zwycięstwo ) a banicja Wisły w 95/96, dzięki większemu wspólczynnikowi ( 3 punkty za zwycięstwo ), spowodowała dla Wisły większe straty, niż tamte 3 lata dla Legii ( wtedy także liga była po prostu mniejsza ). Nikt tego nie kwestionuje, ale gdyby nie taki akurat układ spraw oraz fakt nieobecnosci Legii, mimo rozgrywek o mistrza Polski w latach 46/47 - do statystyk wszechczasów lat tych nie uwzględnianych ( nie kwestionuję tego także ), to różnica między nami byłaby teraz minimalna. Tak akurat się to ułożyło korzystnie dla Legii i tyle. Młode pokolenia kibiców oraz dziennikarze będą miały czym się pasjonować w tej statystyce w najblizszych latach, bo różnica nie jest jakaś druzgocąca i jak widać można odrabiać różnicę 3 letniej banicji ligowej, nawet przy systematycznym pobycie Legii w czołówce ligii. Tabela wszechczasów, jak sama nazwa wskazuje, nie kończy się przecież na obecnym roku i różnie to jeszcze może być, czego historia obydwu klubów nas uczy. Ja tam nie czekam na tragedię Legii, jak to sympatyczny 0 22 powiedział, że czeka na odpadnięcie Wisły z tej walki ( przeczekanie Wisły ? )
Ostatnio edytowane przez kot : 15.12.2009 o godz. 00:59.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.12.2009, 00:52
tu chciałem zauwazyc ze na Korone chodzi w tym sezonie srednio 11000 wg 90minut.pl

wiec na Lechii na pewno mozna liczyć 2 razy tyle, przydaloby im sie juz teraz brac mlodych z u19 i ich ogrywac...
poa tym u nich akurat budowa zespołu mi sie bardziej podoba niz w Slasku... gdzie na chwile obecna stoją w miejscu...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.12.2009, 01:08
kot napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nie czekam na tragedię Legii, jak to sympatyczny 0 22 powiedział, że czeka na odpadnięcie Wisły z tej walki ( przeczekanie Wisły ? )
Zadnej tragedii Wiśle nie życze. Kazdy ma swoje hmm sympatie. Wolałbym, zeby o mistrza rywalizowała tylko Legia i tylko Widzew, bo to miało dla mnie wiekszy smaczek

Kończe, bo jak sam stwierdziłes licytacja nie ma sensu, a ze widze pole do przyczepienia się (przy przelicznikach) to odpuszcze coby 'zadym' nie zaczynać

Pozdrawiam.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.12.2009, 01:30
0 22

Mnie zadyma z Tobą nie grozi

Brak szacunku do rywala, nie jednego już zgubił a zwłaszcza gdy pycha nie ma uzasadnienia w faktach, bo Legia w historii o mało co, mogła przecież przestać istnieć nawet dłużej, niż miało to miejsce w rzeczywistości a Wisła mimo swoich potknięć, to Wisła a nie jak sympatycznemu warszawiakowi wydaje się ( co jest typowe dla kibiców każdego klubu ), że dla niego liczy się tylko Legia a reszte klubów wkłada do jednego wora, no poza "ulubionym" Widzewem ( być może akurat tylko w celu, zapodania przykładu swoich przekazów na temat przyszłości Wisły). To jest dość niegrzeczne zachowanie się gościa w domu zacnego gospodarza, któremu od czasu gdy zaczął kibicować, musi się kłaniać, no ale czasem trzeba z cierpliwością wysłuchać i z wyrozumiałością zaakceptować, preferencje oraz charaktery gości tego forum
Ostatnio edytowane przez kot : 15.12.2009 o godz. 02:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.12.2009, 01:49
Obawiam sie, ze mocno nadinterpretowujesz, bo szacunek do Wisły mam i zadna pycha przeze mnie nie przemawia. Po prostu jestem człowiekiem, który dzieciństwo przeżwał na przełomie dwóch systemów i siłą rzeczy, chciałby zeby pare symboli (tych miłych) z tamtych lat wróciło. Taki old school.

Zycie sie pokomplikowało i Legia zaczęła grać słabiej. Moze nie siedzimy w jakis podziemiach jak nasi rywale z lat 90tych, ale i tak mogłoby byc lepiej. I własnie ten okres trzeba przeczekac i to miałem na mysli, skrótowo określając 'Wisłe' trzeba przeczekać.

Wydaje mi się to naturalne. Wszystko zalezy od tego 'na jakim rywalu' sie zaczynało. Ja na Wiśle po prostu nie zaczynałem Co nie zmienia faktu, ze osoby z roczników pozniejszych pewnie jako rywala traktuja Wisłę i Lecha.

P.S. Nie wiem ile masz lat, ale nie ma mozliwosci, zebys był kims, kto utracił największy czas swojej druzyny - bo Wisła ma go teraz i miała przed wojną. Za jakies 15 lat jak pewnie czołówka bedzie wygladać podobnie, ale mozna z droba roznica, ze np Lechia bedzie zdecydowanie najlepsza, a dalej Śląsk z Lechem, a dopiero potem Legia i Wisła to zrozumiesz o co mi dokładnie chodzi. Jak sie cos takiego przezywa (najwiekszy czas), a potem sie go straci - to juz podejscia nie zmienisz (chodzi mi o konkretne pokolenie, Ci kibice Legii, którzy teraz zaczynaja chodzic na mecze juz czegos takiego nie beda miec, bo za czesto sie obecnej Legii zdaza syf w postaci porazki z Odra czy katastrofy w Białym). Drugie miejsce albo wygranie klasyku nie bedzie czyms szczególnym. Mówiąc krótko jak ja 'łapałem bakcyla' na Legie to była 1/2 PZP i 1/4 LM. A wszystko co sie teraz dzieje to jakis zart, zimny prysznic i wielka katastrofa, z która cięzko sobie poradzić (trzeba... przeczekać). Dlatego jestem np. w stanie zrozumieć, ze Piechniczek na wszystko patrzy z pozycji roku 82.

Proponuje jednak przeniesc sie na pw i nie rozmywać tematu (natomiast zastrzegam sobie prawo do dostosowania sie jako gość w rozmowie z Gospodarzem).

Buziek - Zahavi to nie jest przypadkiem taki koleś co kiedys z Engelem chciał robić (jako jakies przedsiebiorstwo) wielką Polonię, a potem okazało sie ze jest oszustem i chodziło wyłącznie o tereny KSP?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 15.12.2009 o godz. 02:03.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.12.2009, 01:56
TO ja jeszcze jedno słowo. Z tego co wiem pan Kuchar, inwestor Lechii nie ma zamiaru budowac frekwencji w oparciu o wielkie spektakularne transfery. Ma zamiar ściągac po 2-4 młodych zdolnych graczy co rundę. Myślę że rynek polski nie będzie w ogóle brany pod uwagę jako źródło talentów z bardzo prostego powodu jest on zbyt napompowany. Korona wycenia Kiełba na 1 mln euro, za tą cene można bez problemu sprowadzic gracza o zdecydowanie wyższych umiejętnościach z Afryki czy Ameryki Płd(już nie wspominam o pieniądzach jakie Kiełb miałby miec w kontrakcie). Mówicie że z zagranicy będą do nas trafiały odpady. Właśnie by temu zaradzic należy znalec na tyle silnego partnera by dało radę sprowadzac tylko perełki. Tym ma sięzajmowac agencja Piniego Zahavi, pan ten negocjował i nadzorował kontrakty wielu istotnych piłkarzy. Rio Ferdinand, Yakubu, dos Santos, Veron i dziesiątki innych.
Ja widząc z bliska jak Lechia obecnie jest budowana jestem spokojny o stały i sukcesywny progres sportowy.

A wzrost zainteresowania Lechią nie ma byc 3 czy 4 krotny, a jedynie ma się zwiększyc o 2.5 raza z dzisiejszych 10 tyś do 25.

0 22 Zahavi owszem robił interesy(a raczej robiłą firma Global Soccer Agency, w której doradcą był Zahavi) z Polonią Warszawa, jednak ta przegrała wszystkie procesy jakie mu wytoczyła bowiem wina niedopełnienia umowy leżała po stronie czarnych koszul(z tego co pamiętam KSP gwarantowało 40% udziałów dla GSA, a już po podpisaniu umowy odsprzedało ponad 70% udziałów innej firmie). Wiem natomiast że przynajmniej raz sam Zahavi wykorzystał stołeczną Polonię w 2008 roku przy transferze Rodrigo Archubiego z Olimpiakosu do River Plate. Posłużył się pełnomocnictwami(wystawionymi w 2004 roku, przez uwczesnego właściciela i cofniętymi dopiero w październiku 2008) i w imieniu Polonii kupił tego zawodnika(zapłaciłza niego własnymi prywatnymi pieniędzmi, ale zgodnie z prawem UEFA tylko kluby piłkarskie mogą byc właścicielami kart zawodnika), po czym nie powiadamiając władz klubu sprzedał go do River Plate. Generalnie tak już jest że źle skonstruowane umowy przez słabszego organizacyjnie partnera pozwalają na nadużycia. Ja osobiście nie dziwię się że Zahavi wykorzystał możliwośc podstawienia Polonii jako słupa pośredniczącego gdy sam klub nadał mu takie pełnomocnictwa. Natomiast nigdy nie słyszałem by ta firma chciała przejąc tereny KSP

Tutaj jest cały mocno negatywny artykuł, nawet ciekawy http://redlog.pl/2008/07/08/pini-zah...snego-futbolu/

Mimo wszelkich okolicznośc Zahavi jest jednym z największych graczy w światowym futbolu, przy dobrze skonstruowanej umowie będę kibicował współpracy Lechii z tym panem
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 15.12.2009 o godz. 06:50.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2009, 02:42
Panowie - rezerwy są bardzo duże, do tego praktycznie nie napoczęte. Mówię tu o kiełbaskożernych kibicach przygodnych - jeżeli stworzy się odpowiednią atmosferę wokół piłki ligowej, gdzie stadiony nie będą się kojarzyły z wymysłami różnej maści dziennikarzyn stecoidalnych, a z rozrywką na weekend dla całej rodziny, to takie 25 tys. na Lechii nie będzie żadnym problemem.
To jest kwestia przede wszystkim marketingowa, w mniejszej części sportowa.
Warunek jest jeden - przyjazny klimat wokół klubów. Ja widzę jedno rozwiązanie, skopiowane za kibicami Amiki - straszenie procesami przez kluby za wszelkie nawiedzone teksty o "kibolach". Jak widać taki kaganiec skutecznie ogranicza fantazję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 15.12.2009, 19:13
http://www.90minut.pl/news/110/news1...wrzyniaka.html

I teraz się okaże, że jeszcze mu będą płacić

Tam to dopiero mają nierówno pod sufitami!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.12.2009, 19:55
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zabrze,1411876

Cytat:
Jak ustaliła INTERIA.PL, Michał Probierz ustalił warunki objęcia posady trenera w Górniku Zabrze! Zastąpi przy Roosevelta zwolnionego dzisiaj Ryszarda Komornickiego. Probierz opuszcza Jagiellonię Białystok.
Probierz jest sentymentalnie związany z Górnikiem. W klubie tym w latach 1997-2004 rozegrał 181 meczów i strzelił 7 bramek.
Karierę trenerską Probierz zaczął dwa lata temu w Polonii Bytom, skąd w 2008 r. przeniósł się do Jagiellonii.
Probierz mieszka na Śląsku, a praca blisko domu również się liczyło dla niego. Jagiellonię zostawia na 11. miejscu w Ekstraklasie.
Probierz jest jednym z najlepszych polskich trenerów młodego pokolenia. To u niego w "Jadze" odbudowali się po nieudanych wojażach zagranicznych Kamil Grosicki i Tomasz Frankowski. To pod batutą Probierza Jagiellonia błyskotliwie odrobiła ujemne 10 pkt.
Ciężko będzie się "Jadze" rozstać z panem Michałem. Jemu z "Jagą" również.
Jestem lekko zdziwiony ... z ekstraklasy szczebel w dół ... tylko kasa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2009, 19:58
Probierz, dobry trener. Tylko żeby JAGA nie spadła . :/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.12.2009, 21:18
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Albo sentyment, co innego walczyc o utrzymanie, co innego walczyc o mistrzostwo a co innego wywalczyc awans. Moze chlopak jest ambitny tego nie wiemy
,
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 15.12.2009, 21:21
Cytat:
Marcin Bojarski odchodzi z Piasta Gliwice. W najbliższy piątek piłkarz rozwiąże umowę z klubem. - To moja decyzja - tłumaczy zawodnik.
Piłkarz dochodził do siebie po ciężkiej kontuzji, by na wiosnę pomóc drużynie. - Doszedłem jednak do wniosku, że to nie będzie takie łatwe. To mało prawdopodobne, że szybko powrócę do wysokiej formy - dodał.

32-latek pobiera najwyższe wynagrodzenie w klubie. - Chcę być uczciwy. Skoro nie jestem do gry, to nie chcę brać pieniędzy za nic - stwierdził Bojarski.
Jeśli powody tu podane są prawdziwe to pozostaje tylko przyklasnąć! Mimo, że fanką tego pana nie jestem ...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 15.12.2009, 21:21
jak możecie pisać, że dla Probierza tylko kasa się liczyła skoro w artykule jest wyraźnie napisane, że głównymi czynnikami są:

- sentyment do Górnika
- chłop mieszka i ma rodzince na Śląsku

który z Was wolałby biedne regiony północno-wschodniej Polski od jednego z najbardziej rozwiniętego regionu w kraju - Śląska?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2009, 21:28
Javier Clemente kandydatem na trenera Zagłebia.
http://www.tvn24.pl/-1,1633817,0,1,h...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2009, 21:30

A ja nie. Trenerów zwalnia się u nas tak często, że nie dziwi mnie brak przywiązania w drugą stronę.
Głupio by mu było, gdyby po odrzuceniu oferty Górnika wywalili go z Jagiellonii po trzech pierwszych meczach ( niech mi ktoś powie, że to nierealne ).
Probierz w Bytomiu też robił dobrą robotę, a i tak go wywalili.
Stołka to można się trzymać w Legii, Lechu lub Wiśle, bo to najwyższa półka w kraju i ma to odbicie w prestiżu i zarobkach. Jak wypadniesz z któregoś z tych klubów, to chwilę potrwa zanim załatwisz sobie kolejną taką posadę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2009 o godz. 21:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.12.2009, 21:50
Probierz pół biedy, choć tak po prawdzie to nie rozumiem tej decyzji... Gdyby tak choć do końca sezonu popracował, jak coś zacząć to i skończyć...

Ale z tym Clemente to jakieś jajca. Naprawdę nie chce mi się wierzyć...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.12.2009, 21:55
Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Krakówhttp://www.dziennik.pl/sport/pilkanozna/article506297/Najbogatsi_na_tajnym_spotkaniu_u_Laty.html .
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 15.12.2009, 22:35
Wprawdzie temat ekstraklasowy ale zupełnie nie wiem gdzie taką perełkę wrzucić:
http://www.sport.pl/pilka/1,65063,73...__Giekse_.html
Pozostaje zawołać za Zimochem, Panie Turek kończ Pan ten mecz......
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.12.2009, 23:14
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Krakówhttp://www.dziennik.pl/sport/pilkanozna/article506297/Najbogatsi_na_tajnym_spotkaniu_u_Laty.html .
To zła wiadomosc. Im wiecej klubów wpadnie w macki tego agenta tym gorzej dla całej piłki..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.12.2009, 23:20
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Probierz pół biedy, choć tak po prawdzie to nie rozumiem tej decyzji... Gdyby tak choć do końca sezonu popracował, jak coś zacząć to i skończyć...

Ale z tym Clemente to jakieś jajca. Naprawdę nie chce mi się wierzyć...

Wlaciciele klubow doszili do wnioskow ze "polska mysl szkoleniowa" praktycznie nie ietnieje wiec siegaja kto bogatszy po ludzi zza granicy.

jak dla mnie moze to tylko pomóc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.12.2009, 10:48
zgłosił sie sam Javier Clemente a wybrali Bajora
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...__wybrali.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.12.2009, 10:57
spartan napisał(a):Wyświetl post
Wprawdzie temat ekstraklasowy ale zupełnie nie wiem gdzie taką perełkę wrzucić:
http://www.sport.pl/pilka/1,65063,73...__Giekse_.html
Pozostaje zawołać za Zimochem, Panie Turek kończ Pan ten mecz......
Ale Bekdas to był spoko gość. Miał jasy układ,ja daję na Pogoń a wy mi działki. Nie było działek nie ma Pogoni. W czym rzecz?Jeśli GKS da im działki to będzie miał kasę od Bekdasa. No ale do tego potrzeba rozmów i dotrzymywania obietnic a nie bajanie jak na wiecu wyborczym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 16.12.2009, 11:28
Tak się zastanawiam, co mogło Clemente skłonić do wysłania swojego CV do Polski i jakoś nic racjonalnego mi do głowy nie przychodzi..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.12.2009, 11:56
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam, co mogło Clemente skłonić do wysłania swojego CV do Polski i jakoś nic racjonalnego mi do głowy nie przychodzi..
Może najbardziej racjonalne jest to, że to bzdura?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.12.2009, 12:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zgłosił sie sam Javier Clemente a wybrali Bajora
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...__wybrali.html
To brzmi jak:
"Chciala sie z nim spotykac Scarlett Johansson, wybral Piotra Cyrwusa"
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.12.2009, 14:11
Clemente brzmi moze i dumnie, ale w ostatnim czasie wyniki ma w stylu Bakero czy Urbana. Wydaje mi sie, ze to taki drugi Leo. Juz mi wystarczy.

Cytat:
Po zakończeniu sześcioletniej pracy z kadrą pracował w Betisie Sewilla, Realu Sociedad, Tenerifie, Olympique Marsylia i po raz trzeci w Espanyolu, ale z każdego z tych klubów był zwalniany w trakcie sezonu. W 2002 zanotował największą porażkę w swojej trenerskiej karierze – spadek do Segunda División z Tenerife Santa Cruz.
31 października 2005 zastąpił José Luisa Mendilibara na stanowisku trenera Athletic Bilbao. Został zdymisjonowany na początku lipca 2006, po tym jak skrytykował plany transferowe władz klubu.
Po Mundialu 2006 został selekcjonerem reprezentacji Serbii. Półtora roku później, kiedy przegrał eliminacje do Euro 2008, otrzymał wymówienie. Niedługo potem przyjął propozycję prowadzenia kadry Iranu. Ostatecznie jednak nie doszedł do porozumienia z tamtejszą federacją, ponieważ nie chciał przeprowadzić się do Iranu[1].
Bez rewelacji, powiedziałbym nawet, ze skoro szukał pracy w kadrze Iranu to nie dziwi desperacja i proba szukania klubu w Lubinie. Typowy skok na kase. W cywilizowanym zachodzie juz nie jest uwazany za dobrego trenera, wiec probuje 'na nazwisku i przeszlosci' kogos naciagnac na wschodzie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.12.2009, 15:01
Pół życia pracował na nazwisku, a drugie pół to nazwisko pracuję na niego. Zawsze znajdzie się jakiś jeleń co go zatrudni

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 16.12.2009, 16:01

ehehehe. jak tu nie kochac polskich mediów
Cytat:
Probierz zaprzeczył medialnym spekulacjom, że mógłby odejść do Górnika Zabrze. Przyznał co prawda, że ze względów rodzinnych Zabrze bardziej, by mu pasowało, jednak obiecał piłkarzom, że zostanie w Białymstoku.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.12.2009, 17:30
Cytat:
Majdan dyrektorem sportowym Polonii Warszawa

Radosław Majdan został nowym dyrektorem sportowym Polonii Warszawa. Bramkarz "Czarnych Koszul" będzie również kierownikiem drużyny.

Majdan będzie w dalszym ciągu grającym bramkarzem Polonii. Mianowanie miało miejsce na wczorajszej kolacji wigilijnej z udziałem prezesa Józefa Wojciechowskiego oraz całego zespołu.

Przez najbliższy czas będzie pełnić obowiązki z dotychczasowym kierownikiem drużyny Tadeuszem Fajferem.

źródło: Polonia Warszawa
Ta wigilia jeszcze parę kielichów dłużej by potrwała i Majdana by mianowali trenerem, albo prezesem.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów