|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Co do Śląska niestety masz rację caly ten stadion na Maślicach do gigantomania Jak dobrze pamiętam ( a na Śląsk Tato pierwszy raz mnie zabrał w 1980 r ) to na Oporowską maksymalnie chodzło 8-9 tys. chodzi mi o średnią a nie poszczegolne mecze. rekord na Oporowskiej za moich dorosłych czasów to ok 15 tyś z Widzewem 1996 r (wtedy grał Citko ) absolutnie nie widzę tych 40 000 tysięcy na Maslicach. finansowanie Śląska przez Solorza to też wielka niewiadoma. Śląsk ma byc finansowany z galerii handlowej przy stadionie wybudowanej na kredyt. Górka przychodu ponad splatę kredytu ma byc przeznaczane na Śląsk ma to być 40 mln rocznie.Jak zobaczę te 40 mln to uwierzę. Myslę , że podobna sytuacja jest w Gdańsku Poznań to inna sprawa. Tam rzeczywiście mogą zapełnic stadion. Ostatnio byłem w Krobii to male miasteczko w Wielkopolsce tuz za granicą z Dolnosląskim. I to było niesamowiite. Pełno ludzi w szalikach Lecha. Widac , że w promieniu 150 km od Poznania nie maja konkurencji. do do Krakowa to wy sami lepiej wiecie czy zapełnicie wasz stadion a Warszawa to stadion narodowy i zupełnie inna bajka. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wrocław trochę ten stadion buduje na wyrost. Po Euro stadion będzie pusty. Na mecze Śląska w porywach będzie chodzić do 20 tysięcy widzów, czyli 50%. A takie mecze z Odrami, Piastami to po 10 tysięcy
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nasz niechlubny rekord frekwencji to bodaj ok. 600 osób na Siarce, kiedy to omal nie wylądowaliśmy w 3. lidze, więc trochę obiektywizmu, bo to był taki moment w historii klubu, kiedy ludzie naprawdę mieli dość oglądania tego, co im z klubem wyprawiano. Rok później wystarczyło, żeby poprawił się klimat wokół drużyny i w drugiej lidze były mecze z frekwencją powyżej 20 tys. Fakt, na Lecha chodzi dużo osób tylko jesli wyniki są dobre. Ale wydaje mi się, że przez te ostatnie kilka lat, kiedy to tak naprawdę Lech w lidze znaczył niewiele i był biedny jak mysz kościelna, ale wokół klubu działo się bardzo dużo pozytywych rzeczy, dochowaliśmy się tych 10-12 tys ludzi, którzy na mecz w Poznaniu przyjadą prawie zawsze. Jasne, fajnie byłoby, gdyby tak grupa była jeszcze większa, ale jak dla mnie daje ona niezle podstawy, by sądzić, że na nowy stadion, w dobrych warunkach i z tańszymi biletami (bo te już w ubiegłym sezonie kosztowały krocie..) te 20-25 tys. na mecz powinno się zebrać. Wypełnienie reszty stadionu leży w rękach kopaczy i w decyzjach zarządu. Jeśli wszystko pójdzie sprawnie, a Lech będzie grać nieźle, to z roku na rok ta podstawowa grupa kibiców będzie się rozrastać. Choć stadion na 35k byłby dla Lecha znacznie lepszym miejscem.. Wrocław i Gdynia są na początku drogi, jaką przebył Lech od meczu z Siarką. I chyba nie mają aż takiego potencjału ludzkiego, żeby przynajmniej przez pierwsze lata zapełniać stadion powyżej 50% - duża konkurencja klubów regionie. Z Legią czy z Wisłą sytuacja jest inna, jest szansa, żeby stadiony budowane w odpowiedniej dla klubu skali się zapełniały. Trochę szkoda, że w Poznaniu, Wrocławiu czy Gdańsku na zajebistych stadionach będzie widać tyle pustych miejsc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Właśnie o głos kogoś z Wrocławia chodziło. Akurat odbyłem kilka rozmów z Wrocławianami na ten temat i dokładnie to samo każdy mówił. Zreszta jak ktoś nie wierzy --to prosze do Romana Zieliśnkiego. On akurat ten temat wałkował juz sporo razy na swojej stronie. 20 tysiecy na Oporowskiej to max. A stadion w Maślicach to najgorsza inwestycja ostatnich lat we Wrocławiu. Utopić tyle kasy dla 3ech(!!!) meczy to jakieś nieporozumienie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...2012_roku.html
Wojciechowski tak zachwycony hiszpańską myślą szkoleniową, że ma zamiar podpisać kontrakt z Bakero do 2012 roku. W sumie super, bo skoro nie możemy mieć wybitnych trenerów zachodnich to niech przynajmniej przychodzą do nas początkujący, uczący się fachu. I tak będą lepsi od polskiej myśli szkoleniowej. Wolę nawet Urbana od Engela czy Wojno. Niemniej znając temperament Wojciechowskiego śmiem wątpić, że Bakero dotrwa na stanowisku do końca kontraktu. Ciekawe, czy da się to obstawiać ![]() ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
tym bardziej zwolnić kogoś kto ma 3 letni kontrakt a i Bakero pewnie ma odpowiednie zapisy w kontrakcie dające jakiś komfort pracy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
będą mieli problem we Wrocławiu i Gdańsku, ale przykład Poznania pokazuje, że można duży stadion zapełnić. Potężna praca i to na lata przed nimi, skutek też nie gwarantowany. Ale przynajmniej ma kto tam grać i próbować coś z tym zrobić.
Pomyślcie, jakim marnotrawstwem jest ten Stadion Narodowy w miejsce X Lecia. Ponoć, ale tego nikt naprawdę nie wie koszt ma być około 2 mld, i tylko piłkarski. Mam nadzieję, że na koncertach zarobią choć tyle, by nie wyciągać łapy po dofinansowanie. Jak już musieli w Warszawie mieć Narodowy to nie mogli coś sensownego na Legii zrobić? A Ślązacy nie odpuszczają tylko w Śląski też niewiele mniejszy geld pakują. Ktoś się zdrowo na tej gigantomanii przejedzie, w sumie mnie to byłoby rybka, niech burzą, jeśli nie zarabia na siebie. Problem w tym, że nie zburzą tylko będą skamleć o dotacje, czyli nasze pieniążki z podatków. O ile na ten w Chorzowie raczej tylko Ślązoki dopłacać będą, więc to tak nie boli, jeśli lubią niech płacą, to za ten w stolicy będą brać z budżetu centralnego. Czyli wszystkich. Chciałbym się mylić, serio. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
REWELACYJNA SPRAWA ![]() Wielkie dzięki! Jakbyś mial reszte tabeli z danych lat (powiedzmy jakies 10 najlepszych druzyn czy cos) to byloby mi bardzo milo, gdybys podrzucił na priv. P.S. I z tej tabeli ostatniego dwudziestolecia własnie wyciagnałem wniosek, ze musimy przeczekać, bo w tym okresie (ktory nie jest wybrany przypadkowo - mniej wiecej ociera sie o czas w ktorym wiekszosc aktualnych 20-30 latków miało 'swiadomosc') Legia była najlepsza. Tak jak powiedzmy dla roczników urodzonych w latach 90tych i na przełomie wieku za 10 lat lata 1997-2017 beda pewnie uwazane za czas Wisły. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesteś o wiele sympatyczniejszy przy bliższym poznaniu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, 'Krakusiku' (
) przeca jak nawet zaczniecie grac teraz czesciej (tak jak my pod koniec 'naszych czasow') na miejsca 2-4 to i tak bedziecie pewnie liderem lat 97-17. Tak jak my nabilismy bardzo duzo punktów w latach 93-97 + momenty w tym wieku i dlatego mimo Waszej paki w ostatnich latach nas nie przegoniliscie, tak Wy nabiliscie bardzo duzo w latach 99-09 i nawet zdobycie 3 mistrzostw w latach 10-17 moze nam nie załatwić pierwszego miejsca.P.S. Zeby nie być takim sympatycznym to dodam, ze to jest tylko wycinek calej histori, a prawde mowi tabela calosci Ale faktem jest, ze wiekszosc z nas kojarzy lige powiedzmy od 90 roku do teraz i to są czasy, gdzie Legia z Wisła rozgrywaja lige, a gdzies nieco dalej zostały Widzew, Lech czy Górnik z Ruchem i innymi.![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Lechia po zbudowaniu nowego stadionu, zgodnie z umową z miastem na T29 zostanie jeszcze przynajmniej przez 8 lat, zarówno jeśli chodzi o treningi jak i mecze z mniej atrakcyjnymi przeciwnikami zakładając średnie obłożenie na poziomie 25 000 tyś ludzi(sam chyba przyznasz ze w 500 tyś mieście i 1.2 mln aglomeracji nie jest to jakoś szczególnie trudne. Dziś na Lechię przychodzi około 10000 osób)) bilety w cenie średniej 30 zł(chociaż będą pewnie droższe) oraz powiedzmy 10 meczach w sezonie przychód z tytułu biletów sięgnie 7,5 mln zł. Po odliczeniu kosztów organizacji meczu, kosztów dzierżawy. Z samego tytułu biletów powinno w klubie zostac 2-3.5 mln zł. Ale należy sobie uświadomic że nie bilety będą główny,m dochodem klubu. Stadion ma 40 lóż biznesowych Cena każdej z nich jest szacowana na 25-40 tyś zł/miesiąc. Zakłądając że każda z lóż będzie zajęta rocznie doje to przychód rzędu 10 mln zł. Reklamy na trybunach to dla Lechii, zgodnie z umową ze SportFive, minimum 7 mln zł(z tego co wiem to jest to 70% wartości reklam na stadionie ale nie mniej niż 7 mln) Czyli z samego tytułu przejścia na nowy stadion do Lechii powinno wpływac około 22,5 mln zł rocznie. Przy budżecie rzędu 30 mln(to bardzo skromna prognoza) i odpowiednim jego zarządzaniem Lechia jest w stanie włączyc się w walkę o mistrzostwo już po drugim sezonie użytkowania stadionu.(obecnie budżet Lechii wynosi 18 mln zł). Jeśli przyjdą odpowiednie wyniki to nie widzę problemu by z 25000 średniego obłożenia zrobiło się nagle 30 czy 35. No właśnie tutaj wychodzi odległośc jaka Cie od Lechii dzieli, Lechia już teraz wzmacnia się piłkarsko(kto w czerwcu sądziłby że będziemy na 6-tym miejscu w tabeli po 17 kolejkach). Do Lechii w przerwie letniej trafiło 2 bardzo utalentowanych i młodych graczy(Lukjanovs i Kożans koszt obu do było 900 tyś zł), prawdopodobnie w najbliższym okienku trafi kolejnych dwóch-czterech( zależności czy uda się rozwiązac kontrakty/sprzedac częśc piłkarzy). Ja ufam zdolnościom menadżerskim trenera Kafarskiego, a on sam dowiódł że lepiej nie spieszyc się z transferami ale przetestowac maksymalnie dużo zawodników i czekac aż się trafi perełka, kibicuje Lechii już parę lat i nie pamiętam by kiedykolwiek klub testował więcej niż 20 graczy, co miało miejsce w listopadzie i grudniu Do sytuacji w Śląsku nie będę się odnosił bo nie wiem jakie tam stosunki panują. Co do pieniędzy z relacji telewizyjnych mamy podobne zdanie. Nie sądze by w najbliższych 5-ciu latach dochody z tego tytułu dla 6 czołowych klubów w lidze przekroczyły 15 mln. Chociaż należy pamiętac że w ciągu 2 ostatnich lat prawa telewizyjne do Ekstraklasy zdrożały o 28% Co do pięknej wizji ale oderwanej od rzeczywistości to pozwolę się nie zgodzic. Znając środowisko piłkarsie, prognozy wzrostu dla Gdańska, Średni dochód w regionie. Nie widzę problemu by w przyszłym sezonie(na rundę wiosenną) na Lechię przyszło 25 000 ludzi. Odpowiednia polityka cenowa, budowanie dobrej atmosfery wokół drużyny(co jużsiędzieje, nawet GW o Lechii pisze tylko dobrze) oraz dobra kampania reklamowa bez problemu powinna przynieśc minimum taki skutek. Chociaż jak zawsze wiem że coś może pójśc nie tak. Ale bez ryzyka to tylko złoto sięw piwnicy trzyma
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 14.12.2009 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozna cos wiecej o tym, ze bedziecie nadal grac na starym stadionie? Jak to dokladnie wyglada - do ktorego sezonu, ile meczów na Arenie Bałtyckiej etc.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem klub zakłada że wszystkie mecze ligowe oraz mecze PP od 1/4 finału wzwyż, oraz ewentualne mecze w pucharach europejskich będą się odbywac na PGE Arenie, jednak szczegółowe ustalenia będą prowadzone dopiero z operatorem, a ten nie został jeszcze wybrany(jeśli wygra spółka Lechia-operator to na 100% tak właśnie będzie).
Po prostu klub ma ważną jeszcze przez 8 lat umowę o pierwszeństwie użytkowania obiektu przy T29, zarówno w kwestaich treningów jak i możliwości rozgrywania meczy. W przypadku frekwencji słabszej niż 18 tyś(która podobno stanowi próg opłacalności) niektóre z meczy miałyby się odbywac na T29 Powód: szyk zdania
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 14.12.2009 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tabela wszech czasów to zwykła "statystyka" nabitych punktów... i o żadnych sukcesach nie świadczy ![]() Zespół grający 65 lat w lidze i zajmujący corocznie 4 miejsce będzie w tabeli wszechczasów na 1 miejscu... mimo że nigdy nie był na pudle Górnik 14 MP Ruch 14 MP Wisła 12 MP Legia 8 MP To jest prawdziwa kolejność ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche jak z propozycja medali w Formule 1 za wygranie wyscigu. Nie przeszlo, dalej licza sie punkty za miejsca. Twój przykład nie ma racji bytu - zapewniam Cie, ze gdyby taka ekipa istniała to w tabeli by pierwsza nie była. Ogryzek napisał(a):
Wisła 13 Ruch 13 Legia 9 Ja uznaję taka. Buziek - Dzięki. Poczatkowo zle zrozumialem: tak jakbyscie mieli grac z Wisła, Lechem i nami czy derby na PGE (co za nazwa!), a reszte na starym.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.12.2009 o godz. 21:48.
![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
zwłaszcza że chyba w tabeli ostatniej dekady wg zdobytych punktów na 3 miejscu jest...Odra Wodzisław
pewny nie jestem, ale na 80% tak jest. a co znaczył ten klub w ostatniej dekadzie? poza tym że zawsze grał w I lidze ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tabela dekady to moj autorski pomysl. Taka 'tabela swiadomosci' aktualnego kibica. Zakładam, ze najbardziej interesuja sie aktualni 20-30 latkowie i jest ich najwiecej na meczach. Nie ma ona zadnego znaczenia, zeby sie podpierac, ze ktos w skali calej historii jest dobry.
I dlatego Odra w tabeli wszechczasów zajmuje 20 miejsce. A pod wzgledem rozegranych sezonów 23. Faktów i historii nie zmienie, nawet jesli bym chciał. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja Cię rozumiem.
Mi chodzi o to że tabela wg pkt nie jest miarodajną oceną siły zespołu i jego znaczenia na przestrzeni lat. Ktoś może grać zajebiście 7 sezonów, a na 3 spaść do I ligi. W tym czasie inny zespół zawsze przez te 10 sezonów jest w ogonie tabeli. Kto Twoim zdaniem lepiej zapadnie w pamięci kibiców? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do buziek_LG
25 000 w Gdańsku przy cenach biletów powyżej 30 zł chyba trochę przesadzasz a co to 6 miejsca w zeszłym sezonie Śląsk teraz Lechia w przyszłym ktoś inny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła 18 Górnik 14 Ruch 14 Legia 8 A ja uznaję taką. Tyle razy nas sędziowie, PZPN czy inne sukinkoty wyruchały przez te 103 lata. Nie piszmy bzdur, s'il vous plait ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pete29 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie mam wątpliwości, że w tak dużych miastach jak Gdańsk, Wrocław, Kraków, Poznań czy Warszawa z zapełnieniem tych stadionów nie będzie problemu.
Oczywiście z obecnym poziomem sportowym np Lechii czy Śląska stadion nie byłby zapełniony. Ale wystarczy zrobić jakieś dwa, trzy transfery jakichś znanych piłkarzy i ludzie przyjdą na stadion, a klub jeszcze na tym zarobi. Nie mówię tu o jakichś wielkich gwiazdach ale czekać będzie nas mała rewolucja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedynym warszawskim klubem, który zagrał przed wojna 13 sezonów była... Warszawianka. Legia zagrała trzy mniej (czyli dokładnie jak w Twoim przykładzie) i.... w tabeli wszechczasow 27-39 jest PRZED Warszawianką. Rozumiem o co Ci chodzi. Wolisz Pogoń Lwów (5 mistrzostw chyba) niz Wisłę Płock, która jest wyżej. Tylko, ze Pogoń to przypadek specyficzny - wiadomo dlaczego. Wezmy inny przykład. Dosc kontrowersyjny, dlatego prosze o wyłączenie choc na chwile zaszłosci (na ile sie da). Jest Cracovia. Wielki klub historycznie (darujcie sobie teksty - chodzi mi o to, ze czy chcecie czy nie jest to pierwsza 15 naszych druzyn, jedna z Firm - komplet ludzi u Was na derbach mowi wszystko, ja tez wole isc na mecz Legia - Cracovia niz Legia Odra). Stary, pare mistrzostw, 31 lat w lidze. Ale przed nią jest ŁKS. Klub mniej utytułowany, a dla mnie jeszcze wieksza firma. Ponad 60 sezonów w pierwszej lidze, ponad 1700 pkt. Liga bez ŁKS jest gorsza. Jak mysle liga polska to najpierw wymieniam Legie (bo jej kibicuje), ale potem Wisłe, Ruch i Górnik, Widzew, Lech i ŁKS, a dopiero potem bardziej utytułowaną Cracovię. Bo ŁKS w pierwszej lidze był zawsze, a Cracovia ma wielka dziure. Oba kluby sa wielkie i fajnie, ze kreca sie gdzies wokol 1 ligi. Wole je zdecydowanie od Polkowic czy Switu. Ale jak mam wybrac jeden to jednak ŁKS. harthausen napisał(a):
Góral - Na jakiej podstawie twierdzisz ze z zapełnieniem stadionu w Warszawie nie bedzie problemu?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.12.2009 o godz. 22:40.
![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Inna sprawa to atrakcyjność ligi zespoły jak Wisła, Lech, Legia napewno będą przyciągać kibiców jednak co z pozostałymi drużynami? Wiadomo że stadionu na 40tys. nie zapełni się fanami którzy to bez względu na wyniki będą na mecze przychodzić. Jakoś trzeba przekonać tych którzy to na stadion przychodzą od święta. Fajnie by było jakby wszystkie stadiony w miarę regularnie wypełniały się w większości ale jak będzie to się okaże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Caly czas sie zastanawiam w jak glebokiej czarnej du**ie bylibysmy gdyby to Wlosi dostali to Euro.
Zrobili by pewnie stadion Legii ,Amiki i nasz a reszta grala by dalej na swoich kurnikach. Wszytscy w rządzie ,PZPN wiele usmiechnieci przypisują sobie rozwoj pilki noznej a taka prawda ze nawet by palcem nie kwineli jesil Polska by tego Euro nie miala.A ze czują dobrego pieniadza juz po kieszeni z racji tej imprezy to nagle wszyysscy chetni do rozwoju :"dla dobra Pilki w Polsce" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie ulega wątpliwości, że Gdańsk ma potencjał by wykorzystać ten stadion. W przeciwnej sytuacji w ogóle by go nie budowano.
Wszystkie te wyliczenia są bardzo optymistyczne - bo zakładają, że nagle w Gdańsku zainteresowanie Lechią wzrośnie 3-4 krotnie. To jest możliwe przy spektakularnych transferach. Na młodych, zdolnych pewien klub z ulicy Kałuży budował strategię długofalowego rozwoju. I na młodym, zdolnym trenerze. Rezultaty znamy - sportowy spadek z ekstraklasy. A i tłumów na stadionie nie było. Więc ja widzę sprawę tak: Lechia ma spore szanse, żeby dołączyć do krajowej czołówki i życzę jej tego. Ale pora się wziąć do roboty, bo sam stadion bez dodatkowych posunięć (marketingowych, transferowych) sprawy nie załatwi. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|