The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2009, 15:02
No to już jutro będziemy coś wiedzieć. Z tego co mówił Skorża to w poniedziałek ma się wyjaśnić sprawa z Pazdanem i tym Białorusinem.. a skoro przechodzą testy wydolnościowe to sprawa jest jasna.
Do tego w najbliższym czasie możemy się spodziewać transferów (oby) ponieważ Skorża chce mieć dopiętą kadrę już na pierwszym treningu. Trzeba mieć tylko nadzieje że wszystko się uda i transfery wypalą
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.12.2009, 15:11
Problem jest taki, że dalej nie wiadomo po co ten Pazdan ? Kolejna zapchajdziura ? Widziałem że grał i na środku i na boku obrony, a także jako defensywny pomocnik. Problem jest taki, że nie jest jakimś wielkim taranem, no ale zobaczymy jak to Skorża widzi ... Nie jestem pewien czy jest on lepszy od Cantoro ale cóż ...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.12.2009, 15:12
pawel_wislakrakow napisał(a):Wyświetl post
Jest to wiadomość nieoficjalna, proszę o nie rozpowszczechnianie jej szerzej niż forum ponieważ mógłbym stracić pracę. Pozdrawiam wszystkich Wiślaków!
Oficjalna wiadomość natomiast jest taka, że zaraz zjawi się Wolfy i bany polecą kilkumiesięczne..
Co do transferu Pazdana i Białorusina to jak przechodzą testy i jutra ma być wszystko jasne to nie jest to dobre info. Skorża mówił, że chce pozyskac trzech piłkarzy i będą to niby wzmocnienia już na puchary. Jeśli oni są wg. Skorży wzmocnieniami na LM to ręce opadają...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

royalmichael napisał(a):Wyświetl post
No to już jutro będziemy coś wiedzieć. Z tego co mówił Skorża to w poniedziałek ma się wyjaśnić sprawa z Pazdanem i tym Białorusinem.. a skoro przechodzą testy wydolnościowe to sprawa jest jasna.
Do tego w najbliższym czasie możemy się spodziewać transferów (oby) ponieważ Skorża chce mieć dopiętą kadrę już na pierwszym treningu. Trzeba mieć tylko nadzieje że wszystko się uda i transfery wypalą
Skorża wciąż powtarzał, ze od zgrupowania, czy tam jakiegoś treningu chce mieć gotową kadrę... itp, itd
No ale teraz może być inaczej...
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Jak dla mnie to Sazanow i Pazdan to ciekawa opcja ,ale JEDYNIE za małe pieniądze jako uzupełnienia składu. Mam nadzieję ,że to nie o nich wspominał Skorża jako o poważnych wzmocnieniach......K
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.12.2009 o godz. 16:22.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.12.2009, 15:48
lol Skorza mowil ze jest to zawodnik z ligi grajacej w Grudniu(Norwegia?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.12.2009, 15:51
Selene napisał(a):Wyświetl post
lol Skorza mowil ze jest to zawodnik z ligi grajacej w Grudniu(Norwegia?
W grudniu to najwyzej tam moga w jakas odmiane polo na reniferach grac.
Imie Razak mi sie cos zydowsko kojarzy. Chyba uprzedzony jestem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2009, 16:03
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
W grudniu to najwyzej tam moga w jakas odmiane polo na reniferach grac.
Imie Razak mi sie cos zydowsko kojarzy. Chyba uprzedzony jestem.
jest arabskie, ach te uprzedzenia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.12.2009, 16:24
Sezon transferowy czas zacząć.
Pierwszego jelenia ustrzeliłem ja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.12.2009, 17:04
Nasza obrona wygląda tak:

Alvarez,Burliga,Singlar,Głowacki,Jop,Cleber,Marcel o,Czekaj,Kowalski,Brożek,Diaz

Odchodzi Jop więc po cholere aż nam tyle obrońców? lepiej poszukać bramkarza,wraca młody Kowalski a z Pazdanem dać sobie spokój
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.12.2009, 17:11
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nasza obrona wygląda tak:

Alvarez,Burliga,Singlar,Głowacki,Jop,Cleber,Marcel o,Czekaj,Kowalski,Brożek,Diaz

Odchodzi Jop więc po cholere aż nam tyle obrońców? lepiej poszukać bramkarza,wraca młody Kowalski a z Pazdanem dać sobie spokój
Kowalski nie jest młody, o odejściu Jopa to są pobożne bajeczki, Diaz to nie jest obrońca tylko kopacz wszędobylski. Z lewej strony mamy tylko Brożka, z prawej Alvareza, kontuzjowanego od pół roku Singlara i Burligę, który zagrał dopiero ok 100 minut w ekstraklasie. W środku jest Marcelo Jop Głowacki Cleber, ale licząc na kontuzjogenność Arka i biorąc pod uwagę możliwe odejście Marcelo to w najgorszym wypadku zostaje nam para Jop - Cleber.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.12.2009, 21:05
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...osny,id,t.html
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.12.2009, 21:28
Skorża liczy na 3 transfery.

Hmm

Pierwszy transfer - Marcelo out. To tak, "żeby liga była ciekawsza..."
Drugi transfer - Cleber in
Trzeci transfer - treneiro bramkarzy

Jeśli ktoś myśli, że będą inne to gratuluje dobrego samopoczucia Nie ma sensu wzmacniać skład bo na Polską ligę styknie ale np. na estońską trzeba by wymienić pół składu. A na puchary... eeeyyy jakie Puchary? W Remesie idzie nam całkiem nieźle
Odpowiedz cytując
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 14.12.2009, 00:11
Na pozycji bramkarza niema co oczekiwać wzmocnień. Wystarczającym wzmocnieniem jest zmiana trenera bramkarzy. I tu liczyłem na bardziej spektakularną zmianę, przykładowo - Dawidziuk. Może ktoś by coś skrobnął o warsztacie Pana Łaciaka? Jak to naprawdę jest z Jego pasją? Stwierdzenie "ciekawy warsztat" przez Maćka to za mało. Liczę tylko na to, że na pozycjach bramkarzy będzie reset!
Jeżeli rzecz się ma do Michała Pazdana, to czasem się zastanawiałem dlaczego z Hutnika nie trafił bezpośrednio do Wisły. Znam kilka osób które kopały z nim w piłeczkę, nie cytując tu nikogo z nich, każdy wypowiadał się o nim w samych superlatywach.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 14.12.2009, 08:01
http://www.tvn24.pl/0,1633509,0,1,wi...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.12.2009, 08:19
podgrzewany kotlet od kilku miesięcy. Nic nowego nie mówią tylko, że jest dziura w finansach po pucharach
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.12.2009, 08:34
Najważniejsze, żeby Trzeciak nie zagubił swojego "instynktu" i znów nasprowadzał szrotu do Legii.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.12.2009, 08:42
No to się zaczyna karuzela kręcić, a najbardziej ta medialna. To się naczytamy sporo głupot i spekulacji przez najbliższe tygodnie o transferach do Wisły. Oby tylko tych przynajmniej trzech zawodników przyszło i oby to były realne wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez Edo : 14.12.2009 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 14.12.2009, 10:04. W dzisiejszym PS
W dzisiejszym wydaniu PS jest obszerny artykuł na temat planów odnośnie transferów w Wisle przedstawie w skrócie dla tych co nie czytali.Po zakontraktowaniu Clebera i powrocie Kowalskiego pozycja stoperów jest obsadzona .Co do pozycji bramkarza zanosi sie na to .że zostajemy z tym co mamy chyba że trafi sie jakiś ciekawy osobnik po kolejnych TESTACH!!!!!.Boki obrony lewa- rozmawiamy z zawodnikiem z BATE Borysow 30 letni Aliaksandr Juriewicz ( około 500 tyś euro) Jak nie wyjdzie z lewym obrońca bedziemy chcieli ściagnąć lewoskrzydlowego.Prawa obrona mamy Singlara i wiosna rostrzygnie sie ze zostanie u nas Alvarez za ktorego trzeba zaplacić około 400 tyś euro.Defensywny pomocnik dwa wyjscia Mauro kontrakt do czerwca lub roczny lub Pazdan cena około 500 tyś zł.Lewoskrzydłowy - kandydat z BOTE 23 letni Maksym Bordaczew cena okolo 500 tys euro.Bedą ogladani po raz kolejny w najblizszym meczu.Ciekawym zawodnikiem wg Skorży jest Wilczek z Piasta Gliwice.W rachube wchodzi również powrot Mączyńskiego z ŁKS.Jeśli chodzi o napastników to Sazankow wrócił na BIałoruś i jego transfer jest możliwy pod warunkiem rozwiazania kontraktu w Dnieprze ( jego menago nad tym pracuje)Mowa również o Rodionowie o Lekiciu ale bez szczegółów .Skorza chce dokonać transferów teraz bo w lecie nie bedzie duzo czasu na zgranie przed pucharami.Najwazniejsze jest to ze Skorza po meczu z Zaglebiem rozmawiał z Cupiałem blisko pół godziny i dalsze rozmowy maja sie odbyć w tym tygodniu i bedziemy wiedzieli jakimi środkami bedziemy dysponować na wzmocnienia i czy bedzie nowa jakość zespołu czy bedzie tak jak zawsze duzo szumu a efekt mizerny
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 14.12.2009, 10:32
Hm z tych opcji chciałbym żeby pozyskali Bordaczewa Pazdana i Lekica. Juriewicz trochę za drogi jak na ten wiek, Rodinov napewno za drogi( pozatym Amica podbije cenę), Cantoro już dawno pożegnałem.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.12.2009, 10:44
Zbymak - jeśli orientujesz się lepiej, to parę szybkich pytań:
1) co z Jopem? Bo jeśli ma wrócić Kowalski, plus zakontraktowany Cleber, to 5 obrońców nam nie potrzeba (zwłaszcza taki, z którego robią wiatrak zawodnicy Levadii). Tylko nie pisz, że myślą o sprzedaży Marcelo...
2) jak wygląda sprawa ofensywnego pomocnika? Kłopoty zdrowotne Garguły prawdopodobnie jeszcze się przeciąąąąągną, a w przypadku kolejnej operacji, Łukasz nie pomoże klubowi wiosną. Tymczasem Wisła potrzebuje of. pomocnika PRZED pucharami, żeby się zgrać!
3) Rodionow - niektóre media podają, że cena za niego może się wahać w granicach od 800 tys. euro - do miliona. Nie bardzo wierzę, by nas było stać na taki wydatek.
4) Alvarez - od kogo mamy go wykupić za te 400 tys. euro, skoro ma kontrakt do 30 czerwca 2010 r.? Reggina nie wiązała z nim większych nadziei i chętnie nam opyliła. Chyba, że chodzi o kilkuletni kontrakt stały dla Alvareza.

* Jednym słowem - wszystko fajnie, tylko skąd kapusta? Chyba, że wujek Cupiał nabędzie dla siebie karty zawodnicze niektórych piłkarzy (a'la Wojciechowski i karta Jodłowca + jeszcze dwóch, chyba niczego nie przekręciłem). Nie jestem prawnikiem, mogę się mylić w tych wszystkich zawiłościach. Szczęsny wczoraj powiedział, że Wisła bez zimowych wzmocnień nie ma czego szukać w pucharach. A tu z pieniędzmi krucho i koło się zamyka. Jak nasz klub planuje rozwiązać ten rebus?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 14.12.2009, 10:56
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Zbymak - jeśli orientujesz się lepiej, to parę szybkich pytań:
1) co z Jopem? Bo jeśli ma wrócić Kowalski, plus zakontraktowany Cleber, to 5 obrońców nam nie potrzeba (zwłaszcza taki, z którego robią wiatrak zawodnicy Levadii). Tylko nie pisz, że myślą o sprzedaży Marcelo...
2) jak wygląda sprawa ofensywnego pomocnika? Kłopoty zdrowotne Garguły prawdopodobnie jeszcze się przeciąąąąągną, a w przypadku kolejnej operacji, Łukasz nie pomoże klubowi wiosną. Tymczasem Wisła potrzebuje of. pomocnika PRZED pucharami, żeby się zgrać!
3) Rodionow - niektóre media podają, że cena za niego może się wahać w granicach od 800 tys. euro - do miliona. Nie bardzo wierzę, by nas było stać na taki wydatek.
4) Alvarez - od kogo mamy go wykupić za te 400 tys. euro, skoro ma kontrakt do 30 czerwca 2010 r.? Reggina nie wiązała z nim większych nadziei i chętnie nam opyliła. Chyba, że chodzi o kilkuletni kontrakt stały dla Alvareza.

* Jednym słowem - wszystko fajnie, tylko skąd kapusta? Chyba, że wujek Cupiał nabędzie dla siebie karty zawodnicze niektórych piłkarzy (a'la Wojciechowski i karta Jodłowca + jeszcze dwóch, chyba niczego nie przekręciłem). Nie jestem prawnikiem, mogę się mylić w tych wszystkich zawiłościach. Szczęsny wczoraj powiedział, że Wisła bez zimowych wzmocnień nie ma czego szukać w pucharach. A tu z pieniędzmi krucho i koło się zamyka. Jak nasz klub planuje rozwiązać ten rebus?
Z tego co piszą to o Jopie cisza podejrzewam ze moga mu zaproponować rozwiazanie kontraktu ale to delikatna sprawa .Odnosnie pomocnika to maja zwiekszyć działania w tym kierunku ale caly czas licza na Gargułe.Co do Cantoro to sprawa powinna rostrzygnać sie do swiat.Napastnik - nic wiecej tu nie pisze mysle ze banki euro nie damy chyba ze po rozmowie z Cupiałem bedą jakieś srodki na transfery ( nie bardzo wierze po ostatnich okienkach transferowych) .Sprawa Alvareza to też mnie to dziwi ze mamy coś płacić bo z tego co pamietam to od Czerwca 2010 jest to wolny zawodnik ale tak pisze ze kwota do zapłaty 400 tyś
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.12.2009, 11:03
Cantoro o tym, czy zostanie w Wiśle. Mówi, że na razie nie miał żadnej propozycji.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alej,id,t.html
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.12.2009, 11:06
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Z tego co piszą to o Jopie cisza podejrzewam ze moga mu zaproponować rozwiazanie kontraktu ale to delikatna sprawa .
A ja sie obawiam ,ze przyjscie Clebera nie wiąże sie z odejsciem Jopa,tylko Marcelo.....i to jest warunkiem,aby były jakies transfery do klubu za pieniadze.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.12.2009, 11:19
Jak byłaby propozycja za Marcelo na ponad 3 mln euro to trzeba się zastanowić. Marcelo jest bardzo ważnym zawodnikiem dla naszej drużyny ale bez wzmocnień w ofensywie niczego nie zdziałamy a te będą chyba tylko wtedy kiedy kogoś sprzedamy. Tylko że w przypadku sprzedaży Marcelo musimy kupić kogoś na jego miejsce ,np. Sadloka, Cleber ma roczny kontrakt, Jop półroczny -zanim się obejrzymy ich już w naszej drużynie nie będzie, Kowalskie musi się jeszcze wiele nauczyć -na dzień dzisiejszy nie jest to zawodnik na Wisłę. Pazdan - dla mnie jest to zagadka jak poradziłby sobie w naszym zespole ale wg mnie lepsi od niego są Sadlok czy Jodłowiec który też chce odejść z Polonii. Jeśli zarobimy 3 mln.euro na Marcelo to 500 tyś. możemy przeznaczyć na jego następcę, mln dać do budżetu z resztę przeznaczyć na napastnika, skrzydłowego, środkowego pomocnika i lewego obrońce.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.12.2009, 11:25
Czego sprzedajcie Marcelo? niech jeszcze pogra sam mówi, że ma kontrakt w Wiśle i chce go wypełnić do końca.A jak już go sprzedawać to za godziwą cenę by potem nie płakać, nad rozlanym mlekiem oraz zaznaczyć procent w przypadku kupna przez inny klub.Można by powalczyć o 4-5 milionów euro za niego.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.12.2009, 11:36
Ja sie zgadzam z Griszką, podejrzana sprawa by byla ze nagle mamy tyle kasy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.12.2009, 12:08
Nawet te 3 bańki za Marcelo to są pobożne życzenia, nie mówiąc juz o 4 czy 5 choć to extra grajek.
A jeszcze zastanówmy się nad takim aspektem... Jeśli Marcelo ma w kontrakt wpisaną kwotę odejścia (2 bańki euro?) to jaki jeleń da za Niego więcej niż musi? To co dotąd mówi i robi Skorża (Cleber) wydaje się mieć sens, pytanie tylko - na kogo/co nas stać?
Ostatnio edytowane przez arti : 14.12.2009 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 14.12.2009, 12:16
Nie pamietam dokładnie ale czy Bednarz nie mówił kiedyś w studio Canal plus że nie ma mowy o żadnych wpisanych klauzulach odstępnego?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.12.2009, 12:20
Jurczynski tez kiedys duzo mowil.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów