|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
No ale teraz może być inaczej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Sazanow i Pazdan to ciekawa opcja ,ale JEDYNIE za małe pieniądze jako uzupełnienia składu. Mam nadzieję ,że to nie o nich wspominał Skorża jako o poważnych wzmocnieniach......K
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.12.2009 o godz. 16:22.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
lol Skorza mowil ze jest to zawodnik z ligi grajacej w Grudniu(Norwegia?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jest arabskie, ach te uprzedzenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sezon transferowy czas zacząć.
Pierwszego jelenia ustrzeliłem ja. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nasza obrona wygląda tak:
Alvarez,Burliga,Singlar,Głowacki,Jop,Cleber,Marcel o,Czekaj,Kowalski,Brożek,Diaz Odchodzi Jop więc po cholere aż nam tyle obrońców? lepiej poszukać bramkarza,wraca młody Kowalski a z Pazdanem dać sobie spokój ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kowalski nie jest młody, o odejściu Jopa to są pobożne bajeczki, Diaz to nie jest obrońca tylko kopacz wszędobylski. Z lewej strony mamy tylko Brożka, z prawej Alvareza, kontuzjowanego od pół roku Singlara i Burligę, który zagrał dopiero ok 100 minut w ekstraklasie. W środku jest Marcelo Jop Głowacki Cleber, ale licząc na kontuzjogenność Arka i biorąc pod uwagę możliwe odejście Marcelo to w najgorszym wypadku zostaje nam para Jop - Cleber.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Skorża liczy na 3 transfery.
Hmm Pierwszy transfer - Marcelo out. To tak, "żeby liga była ciekawsza..." Drugi transfer - Cleber in Trzeci transfer - treneiro bramkarzy Jeśli ktoś myśli, że będą inne to gratuluje dobrego samopoczucia Nie ma sensu wzmacniać skład bo na Polską ligę styknie ale np. na estońską trzeba by wymienić pół składu. A na puchary... eeeyyy jakie Puchary? W Remesie idzie nam całkiem nieźle |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Na pozycji bramkarza niema co oczekiwać wzmocnień. Wystarczającym wzmocnieniem jest zmiana trenera bramkarzy. I tu liczyłem na bardziej spektakularną zmianę, przykładowo - Dawidziuk. Może ktoś by coś skrobnął o warsztacie Pana Łaciaka? Jak to naprawdę jest z Jego pasją? Stwierdzenie "ciekawy warsztat" przez Maćka to za mało. Liczę tylko na to, że na pozycjach bramkarzy będzie reset!
Jeżeli rzecz się ma do Michała Pazdana, to czasem się zastanawiałem dlaczego z Hutnika nie trafił bezpośrednio do Wisły. Znam kilka osób które kopały z nim w piłeczkę, nie cytując tu nikogo z nich, każdy wypowiadał się o nim w samych superlatywach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
podgrzewany kotlet od kilku miesięcy. Nic nowego nie mówią tylko, że jest dziura w finansach po pucharach
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Najważniejsze, żeby Trzeciak nie zagubił swojego "instynktu" i znów nasprowadzał szrotu do Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No to się zaczyna karuzela kręcić, a najbardziej ta medialna. To się naczytamy sporo głupot i spekulacji przez najbliższe tygodnie o transferach do Wisły. Oby tylko tych przynajmniej trzech zawodników przyszło i oby to były realne wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez Edo : 14.12.2009 o godz. 09:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dzisiejszym wydaniu PS jest obszerny artykuł na temat planów odnośnie transferów w Wisle przedstawie w skrócie dla tych co nie czytali.Po zakontraktowaniu Clebera i powrocie Kowalskiego pozycja stoperów jest obsadzona .Co do pozycji bramkarza zanosi sie na to .że zostajemy z tym co mamy chyba że trafi sie jakiś ciekawy osobnik po kolejnych TESTACH!!!!!.Boki obrony lewa- rozmawiamy z zawodnikiem z BATE Borysow 30 letni Aliaksandr Juriewicz ( około 500 tyś euro) Jak nie wyjdzie z lewym obrońca bedziemy chcieli ściagnąć lewoskrzydlowego.Prawa obrona mamy Singlara i wiosna rostrzygnie sie ze zostanie u nas Alvarez za ktorego trzeba zaplacić około 400 tyś euro.Defensywny pomocnik dwa wyjscia Mauro kontrakt do czerwca lub roczny lub Pazdan cena około 500 tyś zł.Lewoskrzydłowy - kandydat z BOTE 23 letni Maksym Bordaczew cena okolo 500 tys euro.Bedą ogladani po raz kolejny w najblizszym meczu.Ciekawym zawodnikiem wg Skorży jest Wilczek z Piasta Gliwice.W rachube wchodzi również powrot Mączyńskiego z ŁKS.Jeśli chodzi o napastników to Sazankow wrócił na BIałoruś i jego transfer jest możliwy pod warunkiem rozwiazania kontraktu w Dnieprze ( jego menago nad tym pracuje)Mowa również o Rodionowie o Lekiciu ale bez szczegółów .Skorza chce dokonać transferów teraz bo w lecie nie bedzie duzo czasu na zgranie przed pucharami.Najwazniejsze jest to ze Skorza po meczu z Zaglebiem rozmawiał z Cupiałem blisko pół godziny i dalsze rozmowy maja sie odbyć w tym tygodniu i bedziemy wiedzieli jakimi środkami bedziemy dysponować na wzmocnienia i czy bedzie nowa jakość zespołu czy bedzie tak jak zawsze duzo szumu a efekt mizerny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hm z tych opcji chciałbym żeby pozyskali Bordaczewa Pazdana i Lekica. Juriewicz trochę za drogi jak na ten wiek, Rodinov napewno za drogi( pozatym Amica podbije cenę), Cantoro już dawno pożegnałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zbymak - jeśli orientujesz się lepiej, to parę szybkich pytań:
1) co z Jopem? Bo jeśli ma wrócić Kowalski, plus zakontraktowany Cleber, to 5 obrońców nam nie potrzeba (zwłaszcza taki, z którego robią wiatrak zawodnicy Levadii). Tylko nie pisz, że myślą o sprzedaży Marcelo... 2) jak wygląda sprawa ofensywnego pomocnika? Kłopoty zdrowotne Garguły prawdopodobnie jeszcze się przeciąąąąągną, a w przypadku kolejnej operacji, Łukasz nie pomoże klubowi wiosną. Tymczasem Wisła potrzebuje of. pomocnika PRZED pucharami, żeby się zgrać! 3) Rodionow - niektóre media podają, że cena za niego może się wahać w granicach od 800 tys. euro - do miliona. Nie bardzo wierzę, by nas było stać na taki wydatek. 4) Alvarez - od kogo mamy go wykupić za te 400 tys. euro, skoro ma kontrakt do 30 czerwca 2010 r.? Reggina nie wiązała z nim większych nadziei i chętnie nam opyliła. Chyba, że chodzi o kilkuletni kontrakt stały dla Alvareza. * Jednym słowem - wszystko fajnie, tylko skąd kapusta? Chyba, że wujek Cupiał nabędzie dla siebie karty zawodnicze niektórych piłkarzy (a'la Wojciechowski i karta Jodłowca + jeszcze dwóch, chyba niczego nie przekręciłem). Nie jestem prawnikiem, mogę się mylić w tych wszystkich zawiłościach. Szczęsny wczoraj powiedział, że Wisła bez zimowych wzmocnień nie ma czego szukać w pucharach. A tu z pieniędzmi krucho i koło się zamyka. Jak nasz klub planuje rozwiązać ten rebus? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cantoro o tym, czy zostanie w Wiśle. Mówi, że na razie nie miał żadnej propozycji.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alej,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A ja sie obawiam ,ze przyjscie Clebera nie wiąże sie z odejsciem Jopa,tylko Marcelo.....i to jest warunkiem,aby były jakies transfery do klubu za pieniadze.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak byłaby propozycja za Marcelo na ponad 3 mln euro to trzeba się zastanowić. Marcelo jest bardzo ważnym zawodnikiem dla naszej drużyny ale bez wzmocnień w ofensywie niczego nie zdziałamy a te będą chyba tylko wtedy kiedy kogoś sprzedamy. Tylko że w przypadku sprzedaży Marcelo musimy kupić kogoś na jego miejsce ,np. Sadloka, Cleber ma roczny kontrakt, Jop półroczny -zanim się obejrzymy ich już w naszej drużynie nie będzie, Kowalskie musi się jeszcze wiele nauczyć -na dzień dzisiejszy nie jest to zawodnik na Wisłę. Pazdan - dla mnie jest to zagadka jak poradziłby sobie w naszym zespole ale wg mnie lepsi od niego są Sadlok czy Jodłowiec który też chce odejść z Polonii. Jeśli zarobimy 3 mln.euro na Marcelo to 500 tyś. możemy przeznaczyć na jego następcę, mln dać do budżetu z resztę przeznaczyć na napastnika, skrzydłowego, środkowego pomocnika i lewego obrońce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czego sprzedajcie Marcelo? niech jeszcze pogra sam mówi, że ma kontrakt w Wiśle i chce go wypełnić do końca.A jak już go sprzedawać to za godziwą cenę by potem nie płakać, nad rozlanym mlekiem oraz zaznaczyć procent w przypadku kupna przez inny klub.Można by powalczyć o 4-5 milionów euro za niego.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Ja sie zgadzam z Griszką, podejrzana sprawa by byla ze nagle mamy tyle kasy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nawet te 3 bańki za Marcelo to są pobożne życzenia, nie mówiąc juz o 4 czy 5 choć to extra grajek.
A jeszcze zastanówmy się nad takim aspektem... Jeśli Marcelo ma w kontrakt wpisaną kwotę odejścia (2 bańki euro?) to jaki jeleń da za Niego więcej niż musi? To co dotąd mówi i robi Skorża (Cleber) wydaje się mieć sens, pytanie tylko - na kogo/co nas stać?
Ostatnio edytowane przez arti : 14.12.2009 o godz. 12:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pamietam dokładnie ale czy Bednarz nie mówił kiedyś w studio Canal plus że nie ma mowy o żadnych wpisanych klauzulach odstępnego?
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Jurczynski tez kiedys duzo mowil.
|
|