The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2009, 15:27
Przypominam, że Pazdan był podstawowym zawodnikiem Górnika, który spadł z Ekstraklasy.

Obecnie gra w drużynie, która miała walczyć o awans do ekstraklasy a zajmuje 5. miejsce.

A poza tym na obronę wraca Kowalski.

To nie jest zawodnik, który zbawi Wisłę. Plusy jego kandydatury są takie, że na pewno nie będzie słabszy niż Jop a zdecydowanie tańszy.

Ja tam podchodzę z dystansem do tych rewelacji.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2009, 15:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kowalski NIGDY nie występował jako defensywny pomocnik.

Chłopak młody, ograny, oczywiscie ze jestem za.Idealny za Mauro, bo za Jopa to moze grać manekin nawet.
No chyba jednak masz kiepską pamięć. Oczywiście, że grał na tej pozycji. Prześledź jego mecze w reprezentacji.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.12.2009, 15:29
jak ma grać jako defesywny to lepszy Danch, Niedzielan to podtwierdzi
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.12.2009, 15:30
Kowalski NIGDY nie występował jako defensywny pomocnik.

Chłopak młody, ograny, oczywiscie ze jestem za.Idealny za Mauro, bo za Jopa to moze grać manekin nawet.
cały czas jestem pzrekonany, że Pazdan byłby na obronę szykowany, a na tej pozycji grał trochę w Górniku...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.12.2009, 15:30
Ten Serb strzelił 8 goli w odpowiedniku naszej Młodej Ekstraklasy. Do tej pory głównie grał w juniorach.

A co do pomocnika to mamy Mąkę... który gra w tej samej lidze co Pazdan i chyba z lepszym rezultatem...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2009, 15:33
Dajmy mu szanse przed tym ja go pojedziemy komentarzami, nie wiedząc co prezentuje.
Jak to: "nie wiedząc co prezentuje"?

Ja wysiadam. Mam nadzieję, że Skorża wyleci na zbity pysk zanim naściąga nam przepłaconego krajowego drewna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.12.2009, 15:41
Całkiem młody (przypomnę że Boguski w jego wieku hasał po 3-ligowych boiskach), całkiem ograny (i w ekstraklasie, a nawet w reprezentacji), nic tylko brać. Jak się nie sprawdzi to trudno.
Myślę że kadra środkowych obrońców wyglądająca tak: Głowa i Marcelo + Kowalski i Pazdan byłaby znaacznie lepsza niż Głowa i Marcelo + Jop i Cleber. A do tego tańsza.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.12.2009, 15:46
Ciekawi mnie czy Pazdan wyklucza przejście Clebera?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2009, 15:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Ja wysiadam. Mam nadzieję, że Skorża wyleci na zbity pysk zanim naściąga nam przepłaconego krajowego drewna.
A że niby wiemy co prezentuje? Kur** jasne że nie.
To jest Polska. Mogli mu trenerzy, scouci powiedziec, ze "nadaje sie" na testy etc.
Przeciez zawodnik moze byc mega kotem, a nie zaaklimatyzuje sie i chuja bedzie.
Janek Paulista, przez pół roku na treningach był Bogiem. A w meczu nei mogl przelamac bariery, i grał suche buły.
W przypadku Kirma wiedzielismy co bierzemy co nie?

Na początku Ery Cupiała, bralismy najlepszych z polskich boisk i grało sie jak ta lala. Jaknajbardziej jestem za tym, by wyjmowac młodych Polakow i chociazby testowac u nas.

Sopranos napisał(a):Wyświetl post
No chyba jednak masz kiepską pamięć. Oczywiście, że grał na tej pozycji. Prześledź jego mecze w reprezentacji.
Kowalski na defensywnym?
ehh...Darek Dudka mogl zagrac kiedys w ataku, to znaczy ze jest niezlym napastnikiem?
Mateusz jest srodkowym obroncom, sam mowi ze to jest jego pozycja, wiec tak pewno jest.

5 miesiecy .......enia ze nikim sie nie interesujemy, przyjezdza 21-letni chłopak i od razu jest dyskredytowany przez to ze był w kadrze na MŚ.
A KIEDYŚ JAK PRZYJEZDZAŁ EDNO TO SIE JARALISMY JAKBYSMY KUPILI RONALDO!
JAK PRZYCHODZIŁ ŁOBO TO TAKA SAMO PODJARKA NA MAXA.

Który z was ostatnio widział Pazdana w takim razie?W sensie widział, nie mowie o minięciu w Galerce.

Powinnismy zrobic okragly stól i panel dyskusyjny.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2009 o godz. 15:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 07.12.2009, 15:50

Podejrzewam, że jednak nie wiesz co on prezentuje. Pazdan to najlepszy defensywny zawodnik Górnika w ciągu dwóch ostatnich rund. Banaś strzelał wprawdzie więcej bramek, ale w defensywie (odbiorze, kryciu) Pazdan prezentował się jednak lepiej. Wyjątkiem były jego początki w ekstraklasie, gdzie Chinyama go ośmieszył. Od tamtego czasu, a zwłaszcza od czasu powołań do reprezentacji, zrobił jednak spory postęp i na pewno jest opcją, pod warunkiem jednak, że będzie on uzupełnieniem kadry i obok niego będziemy mieć jeszcze jednego środkowego obrońcę, po którego w razie czego będzie można sięgnąć. Na ten moment i tak ten transfer wydaje mi się średnio prawdopodobny, więc póki co wstrzymałbym się z wypieprzaniem Skorży na zbity pysk. Poza tym szacunku nieco by się należało. Wypieprzać na zbity pysk, to mogliście trenerów, których praca doprowadziła Wisłę do 8 miejsca w lidze, a nie trenera, który 3 rok z rzędu zdobywa z nią mistrzostwo.

Cytat:
Kowalski na defensywnym?
Oj przepraszam. Przeczytałem, że chodziło o Pazdana...
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.12.2009, 15:50
Górnik robi wyprzedaż, wiec pewnie kokosów za Pazdana nie trzeba by płacić, na rezerwowego obrońcę (zamiast Jopika) może być.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 07.12.2009, 16:04
na początek- panowie spokojnie...to są tylko testy jeżeli jest słaby to go nie kupią jak uznają że dobry też go nie kupią ;D trochę to ironiczne ale pewnie tak się to skończy.
Chciałbym jednak zauważyc, że zgodnie ze zmianami jakie zapowiadał skorża i reszta, Wisła miała powrócić to strategii transferowej z początku ery telefoniki. nie żeby coś ale pazdan idealnie do tego pasuje. Młody, w miare ograny, były "reprezentant international level" leo był jaki był, ale chyba aż tak się nie pomylił coś w tym pazdanie musi być.
Co do Serba...powodzenia ;D Jest młody, strzelał w juniorkach, tyle
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.12.2009, 16:05
omen69 napisał(a):Wyświetl post
Ten Serb strzelił 8 goli w odpowiedniku naszej Młodej Ekstraklasy. Do tej pory głównie grał w juniorach.

A co do pomocnika to mamy Mąkę... który gra w tej samej lidze co Pazdan i chyba z lepszym rezultatem...
A masz może strone z jakimiś jego statystykami skąd to info
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.12.2009, 16:05
Jak przeczytałem o tym ,że Pazdan jest na testach to o mało z krzesełka nie spadłem. Widać ze Skorży to nie tylko nieprzeciętny trener ale i menedżer. Aż strach się bać. Rozumiem jakby to był kompletny nołnejm z niższy klas rozgrywkowych to wtedy moglibyśmy spekulować czy chłopak się sprawdzi czy nie. No ale Pazdan to chłopak o uznanej "marce" ,że się tak wyrażę. Czy to jest człowiek na Wisłę?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.12.2009, 16:08
ale Wy jestescie dziwni ,psychiczni ****a... TO JEST NORMALNE ZE DO KLUBU PRZYCHODZĄ GOSCIE NA TRENINGI/TESTY..SĄ ZAPRASZANI... do takich klubów jak Arsenal i inne..oczywiscie to tylko dla przykładu..takich 18 latków przyjezdza setki i ich sprawdzają..99 na 100 wypierdalają spowrotem do domów i juz..a Wy robicie wielkie halo ze ten za mały tamten za czarny ****a..ogarnijcie sie wreszcie.. oni TYLKO TRENUJĄ..z Wisłą
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.12.2009, 16:11

Śmiech na sali. Pazdan. Jeszcze może Zahorski, co? albo Celeban?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.12.2009, 16:12
to są tylko testy, ilu już takich było na testach i wracali do domu..więc nie rozumiem o co takie halo.
Nigdy zwolennikiem Pazdana nie byłem ale na ławke w sam raz, widziałem w tej rundzie parę meczy Górnika i był czesto jednym z najlepszych zawodnikow. Można mu dać szansę, watpie ze bedzie wymagal wielkiej pensji.
Kowalski mnie jakoś nie przekonuje swoją gra w Piascie.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2009, 16:28
Podejrzewam, że jednak nie wiesz co on prezentuje. Pazdan to najlepszy defensywny zawodnik Górnika w ciągu dwóch ostatnich rund. Banaś strzelał wprawdzie więcej bramek, ale w defensywie (odbiorze, kryciu) Pazdan prezentował się jednak lepiej. Wyjątkiem były jego początki w ekstraklasie, gdzie Chinyama go ośmieszył. Od tamtego czasu, a zwłaszcza od czasu powołań do reprezentacji, zrobił jednak spory postęp i na pewno jest opcją, pod warunkiem jednak, że będzie on uzupełnieniem kadry i obok niego będziemy mieć jeszcze jednego środkowego obrońcę, po którego w razie czego będzie można sięgnąć. Na ten moment i tak ten transfer wydaje mi się średnio prawdopodobny, więc póki co wstrzymałbym się z wypieprzaniem Skorży na zbity pysk. Poza tym szacunku nieco by się należało. Wypieprzać na zbity pysk, to mogliście trenerów, których praca doprowadziła Wisłę do 8 miejsca w lidze, a nie trenera, który 3 rok z rzędu zdobywa z nią mistrzostwo.
"Najlepszy w Górniku" - wybacz, ale to żadna rekomendacja. Zwłaszcza po transferach Kasperczaka Przypominam, że te "dwie ostanie rundy" Górnika to spadek z ligi oraz praktycznie przekreślenie własnych szans na awans. Faktycznie, CV ma powalające, to już Mączyński i Kowalski więcej zdziałali ( jeden gra już drugą rundę w ekstraklasie, drugi jest gwiazdą trzeciego w tabeli ŁKS-u ). No, ale oni nie zostali namaszczeni na "international level", oni muszą sami wszystko wywalczyć - włącznie z uwagą naszego menago.

A co od szacunku - ten sam właśnie Kasperczak więcej osiągnął, a mimo to zostawił w Wiśle masę piłkarskiego szrotu, którego kolejni dyrektorzy sportowi sukcesywnie się pozbywali przez następne lata. Bardzo mi się nie podoba, że Skorża ryjąc pod Bednarzem uzyskał podobną władzę co Kasperczak, ponieważ jego dotychczasowe wypowiedzi i działania w kwestiach transferowych uważam za mocno żenujące.

Powiedz mi, w czym Pazdan jest lepszy od Kowalskiego?
I po kiego grzyba kupować 22 letniego gościa, który jest słabszy od wszystkich potencjalnych konkurentów poza Jopem? Myślisz, że grzejąc u nas ławę będzie się rozwijał? Czy może raczej skończy jak kolejny Kwiek czy Kowalczyk, interes na którym klub straci tylko pieniądze.

P.S. Skorża zdobył na razie dwa mistrzostwa. Dopisywanie sobie "majstra" po jednej rundzie to jednak trochę żenada...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2009 o godz. 17:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.12.2009, 16:43
Ten Serb gra w juniorach FK SLAVIJA Sarajewo.
Najlepsi strzelcy ligi juniorów:
11 - Semir Đip (Željezničar),
9 - Nemanja Pušara (Slavija),
8 - Rijad Pljevljak (Željezničar) i Nedim Oglečevac (Slavija);

"Jego" drużyna seniorska jest na 13 miejscu (na 15) a jego nazwisko nie widnieje w składzie seniorskim... i grali oni w lidze europejskiej w eliminacjach.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.12.2009, 16:51
.
tu już nawet nie chodzi o to, bo może i on jest o te trochę lepszy, ale...

... będzie kosztował w przeciwieństwie do Kowalskiego (a przecież klub ma problemy z finansami w tym roku)

dwa.... że Pazdan jako reprezentant Polski jak by niebyło do tego wykreowany "medialnie", i rzekomo młody talent (choć zapominalskim przypomnę, że w przyszłym roku skończy 23 lata) będzie miał na pewno większe wymagania finansowe... a to rodzi kolejne problemy...
gdzie w przypadku niesprawdzenia się, będzie ciężko rozwiązać z nim kontrakt lub ewentualnie sprzedać, a więc kolejne obciążenie finansów klubu

tak więc pytam czy jest sens obciążać finanse klubu takim ryzykiem za kogoś kto będzie tylko trochę lepszy od Kowalskiego, który nie dość ze jest za darmo, ma mniejszy płace, do tego w przyapdku niesparwdzenia się nie powinno być problemów ze sprzedaniem lub rozwiązaniem kontarktu co stwarza mozliwości na sprowadzenie nowego zawodnika...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 07.12.2009 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.12.2009, 16:57
Po co Wy odnosicie Pazdana do Kowalskiego, czy Jopa? To nie jest żaden wybór, ani jeden nie czyni różnicy, ani jeden nie jest choćby tylko solidnym piłkarzem.

Dlatego też nie rozumiem ideii tego potencjalnego transferu. Nie ta półka, a kosztuje. Chyba, że Górnik robi jakąś totalną wyprzedaż i prawie nic za niego nie weźmie. Ale nawet wtedy, co ten transfer miałby wnieść?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2009, 16:57
Testy o niczym nie świadczą jeszcze,tylko porównując go do obrońców których posiadamy to tylko Jop jest słabszy od Pazdana,już wole zaryzykować z Kowalskim mimo że jest słabszy troche od Pazdana.Będziemy się martić jak się okaże że Pazdan będzie mieć podpisać z nami kontrakt
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2009, 16:59
Ten Pazdan to jakiś żart świąteczny Skorży ?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.12.2009, 17:13
Ja tam wolę, żeby ten international level został zakupiony do Feyenoordu przez Leo.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2009, 17:21
Ja tam wychodzę z założenia : Lepszy Jop niż nic, lepszy Pazdan niż Jop

Osobiście to mnie bardziej ciekawii ten młody chłopak z Serbii.Nie wiecie może czy on jest testowany w kontekście ME czy 1 zespołu ?
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.12.2009, 17:28
Ja wychodzę z założenia, że Skorża ślepy nie jest. Dlatego jeśli ma już tę funkcję trenera menedżera, to niech chociaż do końca sezonu się z niej wywiąże. Po tym okresie ocenimy jak to zafunkcjonowało.
Nie ma co narzekać. W końcu trener za te posunięcia odpowiada stanowiskiem. Czy kopałby sam pod sobą dołki ?

O Pazdanie nic nie mogę powiedzieć, bo gówno się na polskiej lidze znam. Samego zawodnika też dawno w akcji nie widziałem. Pamiętam tylko, że dużo biega i jest łysy.
Wydaje mi się, że jest okazja wyciągnąć tego grajka bardzo niskim kosztem i dlatego jest u nas. Do zwiększenia rywalizacji Pazdan będzie jak znalazł. Nie wiem o co te płacze ?
..
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.12.2009, 17:31
Pazdan na testach to tylko potwierdzenie ,że ze Skorży jest dupa nie menedżer czy dyrektor sportowy. Nie wiem kto to w tym klubie wymyślił ,żeby Skorża się zajmował transferami. Jak znam życie to jest bajka w stylu tniemy etaty a nie świadomie wybieramy wariant z Wysp. Fajnie naprawdę fajnie (że się posłużę klasykiem) ,żeby praca Józefa i Edwarda dała jakieś wymierne efekty. Sam jestem bardzo ciekaw jak się to okienko potoczy. Czy sprowadzimy zawodników ,tudzież wprowadzimy zawodników do pierwszej drużyny podnoszących konkurencję czy też całe działania "fachowców" podsumujemy standardowym Maćkowym "wypada tylko przeprosić kibiców". Wszystko przed nami...

PS. Ale on pseudonimy Pazdek, Soga, Arbuz, Paździoch, Pirania.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 07.12.2009 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 07.12.2009, 17:33
"Najlepszy w Górniku" - wybacz, ale to żadna rekomendacja. Zwłaszcza po transferach Kasperczaka
To nie miała być rekomendacja, nie zrozumiałeś mnie. Pazdan za Kasperczaka zaczął grać znacznie lepiej i obok Glika był bodaj najrówniej grającym młodym środkowym obrońcą spoza drużyn czołówki.

Przypominam, że te "dwie ostanie rundy" Górnika to spadek z ligi oraz praktycznie przekreślenie własnych szans na awans. Faktycznie, CV ma powalające, to już Mączyński i Kowalski więcej zdziałali ( jeden gra już drugą rundę w ekstraklasie, drugi jest gwiazdą trzeciego w tabeli ŁKS-u ). No, ale oni nie zostali namaszczeni na "international level", oni muszą sami wszystko wywalczyć - włącznie z uwagą naszego menago.
Widzę, że idziesz dalej w kpiny zamiast obiektywnie spojrzeć na człowieka. Jeden piłkarz nie decyduje o sile zespołu i Górnik spadł głównie ze względu na to, że nie potrafił niczego "skleić" w ofensywie. Aktualna niska pozycja w 1 lidze to z kolei efekt marnej dyspozycji strzeleckiej napastników Górnika, na co środkowy obrońca nie bardzo może mieć wpływ. Chcę przez to powiedzieć, że nawet z drużyn, które osiągają wynik sportowy poniżej oczekiwań można wyciągnąć ciekawych zawodników. Pazdan nie jest postacią pierwszoplanową, zatem ciężko żeby niektórzy dostrzegali dobrą robotę, którą wykonuje w defensywie. Poza tym zachowujecie się tak jakby Pazdan miał od razu grać w pierwszym składzie i być dla nas zbawieniem. Ja uważam, że to lepsze rozwiązanie niż Jop i razem z Kowalskim, Pazdan mógłby walczyć o miano 3 środkowego obrońcy, a przy okazji być również zabezpieczeniem dla pozycji defensywnego pomocnika. Czyli bardziej uzupełnieniem kadry, niż gwiazdą pierwszego składu, a podejrzewam, że jego ewentualne kupno, to byłby wydatek niewielki. No ale do transferu jeszcze daleko.

A co od szacunku - ten sam właśnie Kasperczak więcej osiągnął, a mimo to zostawił w Wiśle masę piłkarskiego szrotu, którego kolejni dyrektorzy sportowi sukcesywnie się pozbywali przez następne lata. Bardzo mi się nie podoba, że Skorża ryjąc pod Bednarzem uzyskał podobną władzę co Kasperczak, ponieważ jego dotychczasowe wypowiedzi i działania w kwestiach transferowych uważam za mocno żenujące.
Bednarz wyleciał za swój własny "dorobek". Jego celem było to, aby jak najmniejszym kosztem sprowadzać wartościowych zawodników - nie udało się zbudować przynajmniej tak prowizorycznej jak obecnie siatki skautów, ostatnie transfery budziły wiele kontrowersji. Poza tym ciężko żeby go podwładny wysadził z konia.

Skorża już wielu delikwentów wpychanych na siłę przez menadżerów odesłał, więc nie bardzo rozumiem skąd te zarzuty. Daleko mu do Kasperczaka pod względem "osiągnięć" transferowych. Spójrz jak liczna była kadra za Kasperczaka, a jak wygląda teraz.

I po kiego grzyba kupować 22 letniego gościa, który jest słabszy od wszystkich potencjalnych konkurentów poza Jopem? Myślisz, że grzejąc u nas ławę będzie się rozwijał? Czy może raczej skończy jak kolejny Kwiek czy Kowalczyk, interes na którym klub straci tylko pieniądze.
No parę elementów by się znalazło. Ma doświadczenie reprezentacyjne, jest bardziej uniwersalny, wydaje mi się również, że lepiej czyta grę i lepiej gra do przodu (chodzi o wyprowadzanie akcji) od naszego wychowanka. Poza tym jeszcze raz warto wspomnieć, że on jest dopiero testowany, a więc jego angaż nie jest pewny, więc nie rozumiem skąd ta nagła panika. Czynnik finansowy też jest tutaj ważny, bo o ile Górnikowi trzeba będzie pewnie zapłacić kilkaset tysięcy złotych, to ta kasa powinna się zwrócić, bo Jop zarabia więcej. Mam też wrażenie, że mocno ciąży na Pazdanie to, że był promowany przez Beenhakkera i chyba bardziej stąd się biorą negatywne emocje związane z jego kandydaturą, niż faktycznie z braku umiejętności. Na skalę ligową to jest solidny grajek, a nam chodzi też o to żeby poszerzać kadrę i uniknąć sytuacji takich jak pod koniec bieżącej rundy, gdzie gramy praktycznie bez 5 zawodników z kadry.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2009, 17:55
Ja uważam, że to lepsze rozwiązanie niż Jop i razem z Kowalskim, Pazdan mógłby walczyć o miano 3 środkowego obrońcy, a przy okazji być również zabezpieczeniem dla pozycji defensywnego pomocnika. Czyli bardziej uzupełnieniem kadry, niż gwiazdą pierwszego składu, a podejrzewam, że jego ewentualne kupno, to byłby wydatek niewielki. No ale do transferu jeszcze daleko.
Niestety, ja to widzę zupełnie inaczej. Gość jest słaby, a trzeba za niego płacić. Biorąc pod uwagę, że na zachodzie za darmo można ściągnąć o niebo lepszego obrońcę - ja w ogóle nie rozumiem tematu.

Bednarz wyleciał za swój własny "dorobek". Jego celem było to, aby jak najmniejszym kosztem sprowadzać wartościowych zawodników - nie udało się zbudować przynajmniej tak prowizorycznej jak obecnie siatki skautów, ostatnie transfery budziły wiele kontrowersji. Poza tym ciężko żeby go podwładny wysadził z konia.

Skorża już wielu delikwentów wpychanych na siłę przez menadżerów odesłał, więc nie bardzo rozumiem skąd te zarzuty. Daleko mu do Kasperczaka pod względem "osiągnięć" transferowych. Spójrz jak liczna była kadra za Kasperczaka, a jak wygląda teraz.
Jasne, Bednarz wyleciał za własny dorobek...

A co do Skorży - wcześniej podlegał kontroli Bednarza, dopiero teraz dostał podobną władzę jak Kasper.

No parę elementów by się znalazło. Ma doświadczenie reprezentacyjne, jest bardziej uniwersalny, wydaje mi się również, że lepiej czyta grę i lepiej gra do przodu (chodzi o wyprowadzanie akcji) od naszego wychowanka. Poza tym jeszcze raz warto wspomnieć, że on jest dopiero testowany, a więc jego angaż nie jest pewny, więc nie rozumiem skąd ta nagła panika. Czynnik finansowy też jest tutaj ważny, bo o ile Górnikowi trzeba będzie pewnie zapłacić kilkaset tysięcy złotych, to ta kasa powinna się zwrócić, bo Jop zarabia więcej. Mam też wrażenie, że mocno ciąży na Pazdanie to, że był promowany przez Beenhakkera i chyba bardziej stąd się biorą negatywne emocje związane z jego kandydaturą, niż faktycznie z braku umiejętności. Na skalę ligową to jest solidny grajek, a nam chodzi też o to żeby poszerzać kadrę i uniknąć sytuacji takich jak pod koniec bieżącej rundy, gdzie gramy praktycznie bez 5 zawodników z kadry.
Matko, z tym reprezentacyjnym doświadczeniem to dałeś popalić. Może jeszcze ściągniemy Polczaka, albo Wasiluka?
"Uniwersalność" na zasadzie - może grać na kilku pozycjach, na każdej tak samo słabo to IMHO żaden atut.
Czynnik finansowy jest tutaj bardzo ważny, bo za zbliżone lub nieco większe sumy można ściągnąć doświadczonego stopera z zagranicy. Zresztą - nie rozumiem, jak można z zadowoleniem patrzeć na wyrzucanie pieniędzy w błoto!?

To super, że jest lepszy (szybszy?) od Jopa. A jest u nas w drużynie ktoś gorszy?

"Na skalę ligową to solidny grajek" - mój ulubiony argument. Żałuję, że nie wyjechałeś jeszcze z "pokaż mi kogoś lepszego w naszej lidze za te same pieniądze". Byłby komplet. Skomentuję to dwoma słowami - Wojciech Łobodziński. Chcesz kolejne dwa? Konrad Gołoś.
Starczy już chyba tego zakłamywania rzeczywistości - "nikogo lepszego nie ma lidze za podobne pieniądze", "najlepszy w Górniku", "to tylko zawodnik na ławkę". Żadne z powyższych nie usprawiedliwia płacenia za piłkarski półprodukt.

Zupełnie nie rozumiem, jak zamienienie jednego słabego zawodnika drugim ma nam pomóc stworzyć wyrównaną kadrę? Widzisz Pazdana naciskającego na Diaza w walce o pierwszy skład (Sobolewskiego, Gargułę i Głowackiego sobie darujmy)? Ja nie jestem pewien, czy udałoby mu się wygryźć ze składu Cantoro...

Najpierw Gliki, Sobiechy, teraz Pazdan. I weź tu człowieku bądź spokojny...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2009 o godz. 18:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.12.2009, 18:19
Wszystko zależy od tego ile Pazdan sobie krzyknie.Dla mnie jedyna rozsądna możliwość to zaproponować mu stosunkowo niski kontrakt z opcją podwyżki jeśli się sprawdzi - Tyle że to przecież international level więc na bank się na to nie zgodzi a kolejne płacenie setek tyś euro rocznie osobie która niczego nie gwarantuje, to jawny sabotaż.

Tu się kłania zasada - co tanie to drogie - kontrakt pewnie 5 lat - 200 tyś ojro rocznie i jesteśmy w plecy 5 melonów złotych nie mając żadnych gwarancji że to nie będzie drugi Gołoś czy Łobo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów