|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jak ma grać jako defesywny to lepszy Danch, Niedzielan to podtwierdzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
cały czas jestem pzrekonany, że Pazdan byłby na obronę szykowany, a na tej pozycji grał trochę w Górniku...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Całkiem młody (przypomnę że Boguski w jego wieku hasał po 3-ligowych boiskach), całkiem ograny (i w ekstraklasie, a nawet w reprezentacji), nic tylko brać. Jak się nie sprawdzi to trudno.
Myślę że kadra środkowych obrońców wyglądająca tak: Głowa i Marcelo + Kowalski i Pazdan byłaby znaacznie lepsza niż Głowa i Marcelo + Jop i Cleber. A do tego tańsza. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ciekawi mnie czy Pazdan wyklucza przejście Clebera?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
To jest Polska. Mogli mu trenerzy, scouci powiedziec, ze "nadaje sie" na testy etc. Przeciez zawodnik moze byc mega kotem, a nie zaaklimatyzuje sie i chuja bedzie. Janek Paulista, przez pół roku na treningach był Bogiem. A w meczu nei mogl przelamac bariery, i grał suche buły. W przypadku Kirma wiedzielismy co bierzemy co nie? Na początku Ery Cupiała, bralismy najlepszych z polskich boisk i grało sie jak ta lala. Jaknajbardziej jestem za tym, by wyjmowac młodych Polakow i chociazby testowac u nas.
ehh...Darek Dudka mogl zagrac kiedys w ataku, to znaczy ze jest niezlym napastnikiem? Mateusz jest srodkowym obroncom, sam mowi ze to jest jego pozycja, wiec tak pewno jest. 5 miesiecy .......enia ze nikim sie nie interesujemy, przyjezdza 21-letni chłopak i od razu jest dyskredytowany przez to ze był w kadrze na MŚ. A KIEDYŚ JAK PRZYJEZDZAŁ EDNO TO SIE JARALISMY JAKBYSMY KUPILI RONALDO! JAK PRZYCHODZIŁ ŁOBO TO TAKA SAMO PODJARKA NA MAXA. Który z was ostatnio widział Pazdana w takim razie?W sensie widział, nie mowie o minięciu w Galerce. Powinnismy zrobic okragly stól i panel dyskusyjny.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2009 o godz. 15:53.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Cytat:
![]() ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Górnik robi wyprzedaż, wiec pewnie kokosów za Pazdana nie trzeba by płacić, na rezerwowego obrońcę (zamiast Jopika) może być.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
na początek- panowie spokojnie...to są tylko testy jeżeli jest słaby to go nie kupią jak uznają że dobry też go nie kupią ;D trochę to ironiczne ale pewnie tak się to skończy.
Chciałbym jednak zauważyc, że zgodnie ze zmianami jakie zapowiadał skorża i reszta, Wisła miała powrócić to strategii transferowej z początku ery telefoniki. nie żeby coś ale pazdan idealnie do tego pasuje. Młody, w miare ograny, były "reprezentant international level" leo był jaki był, ale chyba aż tak się nie pomylił coś w tym pazdanie musi być. Co do Serba...powodzenia ;D Jest młody, strzelał w juniorkach, tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak przeczytałem o tym ,że Pazdan jest na testach to o mało z krzesełka nie spadłem. Widać ze Skorży to nie tylko nieprzeciętny trener ale i menedżer. Aż strach się bać. Rozumiem jakby to był kompletny nołnejm z niższy klas rozgrywkowych to wtedy moglibyśmy spekulować czy chłopak się sprawdzi czy nie. No ale Pazdan to chłopak o uznanej "marce" ,że się tak wyrażę. Czy to jest człowiek na Wisłę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale Wy jestescie dziwni ,psychiczni ****a... TO JEST NORMALNE ZE DO KLUBU PRZYCHODZĄ GOSCIE NA TRENINGI/TESTY..SĄ ZAPRASZANI... do takich klubów jak Arsenal i inne..oczywiscie to tylko dla przykładu..takich 18 latków przyjezdza setki i ich sprawdzają..99 na 100 wypierdalają spowrotem do domów i juz..a Wy robicie wielkie halo ze ten za mały tamten za czarny ****a..ogarnijcie sie wreszcie.. oni TYLKO TRENUJĄ..z Wisłą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Śmiech na sali. Pazdan. Jeszcze może Zahorski, co? albo Celeban? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
to są tylko testy, ilu już takich było na testach i wracali do domu..więc nie rozumiem o co takie halo.
Nigdy zwolennikiem Pazdana nie byłem ale na ławke w sam raz, widziałem w tej rundzie parę meczy Górnika i był czesto jednym z najlepszych zawodnikow. Można mu dać szansę, watpie ze bedzie wymagal wielkiej pensji. Kowalski mnie jakoś nie przekonuje swoją gra w Piascie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przypominam, że te "dwie ostanie rundy" Górnika to spadek z ligi oraz praktycznie przekreślenie własnych szans na awans. Faktycznie, CV ma powalające, to już Mączyński i Kowalski więcej zdziałali ( jeden gra już drugą rundę w ekstraklasie, drugi jest gwiazdą trzeciego w tabeli ŁKS-u ). No, ale oni nie zostali namaszczeni na "international level", oni muszą sami wszystko wywalczyć - włącznie z uwagą naszego menago. A co od szacunku - ten sam właśnie Kasperczak więcej osiągnął, a mimo to zostawił w Wiśle masę piłkarskiego szrotu, którego kolejni dyrektorzy sportowi sukcesywnie się pozbywali przez następne lata. Bardzo mi się nie podoba, że Skorża ryjąc pod Bednarzem uzyskał podobną władzę co Kasperczak, ponieważ jego dotychczasowe wypowiedzi i działania w kwestiach transferowych uważam za mocno żenujące. Powiedz mi, w czym Pazdan jest lepszy od Kowalskiego? I po kiego grzyba kupować 22 letniego gościa, który jest słabszy od wszystkich potencjalnych konkurentów poza Jopem? Myślisz, że grzejąc u nas ławę będzie się rozwijał? Czy może raczej skończy jak kolejny Kwiek czy Kowalczyk, interes na którym klub straci tylko pieniądze. P.S. Skorża zdobył na razie dwa mistrzostwa. Dopisywanie sobie "majstra" po jednej rundzie to jednak trochę żenada...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2009 o godz. 17:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ten Serb gra w juniorach FK SLAVIJA Sarajewo.
Najlepsi strzelcy ligi juniorów: 11 - Semir Đip (Željezničar), 9 - Nemanja Pušara (Slavija), 8 - Rijad Pljevljak (Željezničar) i Nedim Oglečevac (Slavija); "Jego" drużyna seniorska jest na 13 miejscu (na 15) a jego nazwisko nie widnieje w składzie seniorskim... i grali oni w lidze europejskiej w eliminacjach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
tu już nawet nie chodzi o to, bo może i on jest o te trochę lepszy, ale...
... będzie kosztował w przeciwieństwie do Kowalskiego (a przecież klub ma problemy z finansami w tym roku) dwa.... że Pazdan jako reprezentant Polski jak by niebyło do tego wykreowany "medialnie", i rzekomo młody talent (choć zapominalskim przypomnę, że w przyszłym roku skończy 23 lata) będzie miał na pewno większe wymagania finansowe... a to rodzi kolejne problemy... gdzie w przypadku niesprawdzenia się, będzie ciężko rozwiązać z nim kontrakt lub ewentualnie sprzedać, a więc kolejne obciążenie finansów klubu tak więc pytam czy jest sens obciążać finanse klubu takim ryzykiem za kogoś kto będzie tylko trochę lepszy od Kowalskiego, który nie dość ze jest za darmo, ma mniejszy płace, do tego w przyapdku niesparwdzenia się nie powinno być problemów ze sprzedaniem lub rozwiązaniem kontarktu co stwarza mozliwości na sprowadzenie nowego zawodnika...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 07.12.2009 o godz. 16:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po co Wy odnosicie Pazdana do Kowalskiego, czy Jopa? To nie jest żaden wybór, ani jeden nie czyni różnicy, ani jeden nie jest choćby tylko solidnym piłkarzem.
Dlatego też nie rozumiem ideii tego potencjalnego transferu. Nie ta półka, a kosztuje. Chyba, że Górnik robi jakąś totalną wyprzedaż i prawie nic za niego nie weźmie. Ale nawet wtedy, co ten transfer miałby wnieść? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Testy o niczym nie świadczą jeszcze,tylko porównując go do obrońców których posiadamy to tylko Jop jest słabszy od Pazdana,już wole zaryzykować z Kowalskim mimo że jest słabszy troche od Pazdana.Będziemy się martić jak się okaże że Pazdan będzie mieć podpisać z nami kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ten Pazdan to jakiś żart świąteczny Skorży ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja tam wolę, żeby ten international level został zakupiony do Feyenoordu przez Leo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja tam wychodzę z założenia : Lepszy Jop niż nic, lepszy Pazdan niż Jop
Osobiście to mnie bardziej ciekawii ten młody chłopak z Serbii.Nie wiecie może czy on jest testowany w kontekście ME czy 1 zespołu ? ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja wychodzę z założenia, że Skorża ślepy nie jest. Dlatego jeśli ma już tę funkcję trenera menedżera, to niech chociaż do końca sezonu się z niej wywiąże. Po tym okresie ocenimy jak to zafunkcjonowało.
Nie ma co narzekać. W końcu trener za te posunięcia odpowiada stanowiskiem. Czy kopałby sam pod sobą dołki ? O Pazdanie nic nie mogę powiedzieć, bo gówno się na polskiej lidze znam. Samego zawodnika też dawno w akcji nie widziałem. Pamiętam tylko, że dużo biega i jest łysy. Wydaje mi się, że jest okazja wyciągnąć tego grajka bardzo niskim kosztem i dlatego jest u nas. Do zwiększenia rywalizacji Pazdan będzie jak znalazł. Nie wiem o co te płacze ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pazdan na testach to tylko potwierdzenie ,że ze Skorży jest dupa nie menedżer czy dyrektor sportowy. Nie wiem kto to w tym klubie wymyślił ,żeby Skorża się zajmował transferami. Jak znam życie to jest bajka w stylu tniemy etaty a nie świadomie wybieramy wariant z Wysp. Fajnie naprawdę fajnie (że się posłużę klasykiem) ,żeby praca Józefa i Edwarda dała jakieś wymierne efekty. Sam jestem bardzo ciekaw jak się to okienko potoczy. Czy sprowadzimy zawodników ,tudzież wprowadzimy zawodników do pierwszej drużyny podnoszących konkurencję czy też całe działania "fachowców" podsumujemy standardowym Maćkowym "wypada tylko przeprosić kibiców". Wszystko przed nami...
PS. Ale on pseudonimy Pazdek, Soga, Arbuz, Paździoch, Pirania.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 07.12.2009 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Skorża już wielu delikwentów wpychanych na siłę przez menadżerów odesłał, więc nie bardzo rozumiem skąd te zarzuty. Daleko mu do Kasperczaka pod względem "osiągnięć" transferowych. Spójrz jak liczna była kadra za Kasperczaka, a jak wygląda teraz.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
A co do Skorży - wcześniej podlegał kontroli Bednarza, dopiero teraz dostał podobną władzę jak Kasper.
"Uniwersalność" na zasadzie - może grać na kilku pozycjach, na każdej tak samo słabo to IMHO żaden atut. Czynnik finansowy jest tutaj bardzo ważny, bo za zbliżone lub nieco większe sumy można ściągnąć doświadczonego stopera z zagranicy. Zresztą - nie rozumiem, jak można z zadowoleniem patrzeć na wyrzucanie pieniędzy w błoto!? To super, że jest lepszy (szybszy?) od Jopa. A jest u nas w drużynie ktoś gorszy? "Na skalę ligową to solidny grajek" - mój ulubiony argument. Żałuję, że nie wyjechałeś jeszcze z "pokaż mi kogoś lepszego w naszej lidze za te same pieniądze". Byłby komplet. Skomentuję to dwoma słowami - Wojciech Łobodziński. Chcesz kolejne dwa? Konrad Gołoś. Starczy już chyba tego zakłamywania rzeczywistości - "nikogo lepszego nie ma lidze za podobne pieniądze", "najlepszy w Górniku", "to tylko zawodnik na ławkę". Żadne z powyższych nie usprawiedliwia płacenia za piłkarski półprodukt. Zupełnie nie rozumiem, jak zamienienie jednego słabego zawodnika drugim ma nam pomóc stworzyć wyrównaną kadrę? Widzisz Pazdana naciskającego na Diaza w walce o pierwszy skład (Sobolewskiego, Gargułę i Głowackiego sobie darujmy)? Ja nie jestem pewien, czy udałoby mu się wygryźć ze składu Cantoro... Najpierw Gliki, Sobiechy, teraz Pazdan. I weź tu człowieku bądź spokojny...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2009 o godz. 18:12.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wszystko zależy od tego ile Pazdan sobie krzyknie.Dla mnie jedyna rozsądna możliwość to zaproponować mu stosunkowo niski kontrakt z opcją podwyżki jeśli się sprawdzi - Tyle że to przecież international level więc na bank się na to nie zgodzi a kolejne płacenie setek tyś euro rocznie osobie która niczego nie gwarantuje, to jawny sabotaż.
Tu się kłania zasada - co tanie to drogie - kontrakt pewnie 5 lat - 200 tyś ojro rocznie i jesteśmy w plecy 5 melonów złotych nie mając żadnych gwarancji że to nie będzie drugi Gołoś czy Łobo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|